Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby irriducibili » 15 Nov 2011, 22:18

Panta wrote:@ irr

A ne, ne idem ja nikud.Moja diploma, na srecu ili nesrecu, vredi samo u Srbiji.

Salim se Panto, i ne treba da ides. Svi smo u istim govnima, razlikuje nam se samo misljenje ko nas je gurnuo u njih, kao i na koji nacin da se izvucemo iz istih...
irriducibili

Postby kezman » 15 Nov 2011, 23:44

CRNO_BELI wrote:
Odin wrote:b2. Moramo da se nadamo, samo nam je to ostalo! Slicna situacija je bila i pre pocetka kvalifikacija za SP 2010, pre dolaska Antica... Sa pravim izborom selektora siguran sam da cemo opet poceti da dobijamo!

Kljuc svega! :okk:

Mi nemamo 15 godina napadaca niti kreativnog srednjaka koji igra u ozbiljnom evropskom klubu a sanjamo neke uspehe :ajdejebote: ...
igrace kao Dzeko , Modric nema ni na vidiku a kamoli u timu ,,i to je kljuc ...igramo defanzivni ruzni fudbal gde su nam bekovi stoperi i zadnji vezni zvezde tima ...
igramo mnogo ruzan fudbal jel nam je napadacki potencijal ekipe uzasan ....mali dasak su Lazovic i Lazar i takve igrace treba negovati i vec ih postaviti da budu deo ekipe ...ali to se nece desiti jer su spremne cedulje managera ma ko da bude selektor ..e to je po meni kljuc i problema i naseg fudbala a ne slektor ili predsednik saveza
kada su političko-udbaško-mafijaška šićarska goveda bez grama mozga, fudbalskog znanja i grobarskog gena rastera(va)li Partizanovce... sve ovo što se dešava je logičan i očekivan sled, i kao takvog ga treba tretirati -
mastro mostro
19/08/2012,
kezman

Postby Burke » 15 Nov 2011, 23:47

Председник Савеза који не може да изађе на крај са менаџерима није добар председник. :roll:
Burke

Postby Houdini » 15 Nov 2011, 23:48

kezman wrote:igrace kao Dzeko , Modric nema ni na vidiku a kamoli u timu ,,i to je kljuc ...igramo defanzivni ruzni fudbal gde su nam bekovi stoperi i zadnji vezni zvezde tima ...

Ovo Kezo od tebe nisam ocekivao :biggrin: . Markec? :biggrin:
Ma mogao bi i od ove skupine baba da se napravi konkretan tim, pa Antic je to dokazao, samo jbg pitanje je mozemo li naci takvog.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby CRNO_BELI » 15 Nov 2011, 23:51

kezman wrote:Mi nemamo 15 godina napadaca niti kreativnog srednjaka koji igra u ozbiljnom evropskom klubu a sanjamo neke uspehe :ajdejebote: ...
igrace kao Dzeko , Modric nema ni na vidiku a kamoli u timu ,,i to je kljuc ...igramo defanzivni ruzni fudbal gde su nam bekovi stoperi i zadnji vezni zvezde tima ...
igramo mnogo ruzan fudbal jel nam je napadacki potencijal ekipe uzasan ....mali dasak su Lazovic i Lazar i takve igrace treba negovati i vec ih postaviti da budu deo ekipe ...ali to se nece desiti jer su spremne cedulje managera ma ko da bude selektor ..e to je po meni kljuc i problema i naseg fudbala a ne slektor ili predsednik saveza

Jest brate, ali gdje je napadac Estoniji?..

Imamo mi solidne igrace, pa cak i neke koji igraju u najjacim evropskim klubovima, pa nismo mogli dobiti Estoniju...

Da su sve stoperi igrali, morali smo pobijediti takvu ekipu...

A za to nam prvenstveno treba trener, ali jako dobar trener..
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby Panta » 15 Nov 2011, 23:58

Burke wrote:Председник Савеза који не може да изађе на крај са менаџерима није добар председник. :roll:

...kao i predesednik(ci) klubova.
Fedor is back.
Panta

Postby Burke » 15 Nov 2011, 23:59

Гледам вечерас Босанце и Црногорце и видим колико они просечних и исподпросечних играча имају у својим тимовима. Али су они ипак успели да своју игру прилагоде ономе што имају и због тога су и дошли на корак од ЕП. Босанцима игра Малетић који је био резерва у Партизану, Црногорци осим два врхунска нападача и једног штопера такође сурови просек, али опет такви кави су догураше до баража. Ми сигурно имамо много квалитетније играче и од једних и од других и треба нам само неко ко ће знати све то да уклопи у једну добру целину. Дакле, треба нам добар селектор (нови председник савеза се подразумева :biggrin: ).
Burke

Postby Neozbiljni pesimista » 16 Nov 2011, 12:37

„Posle vodećeg gola Hondurasa izgubili smo koncept igre. Rezultat nije bio iznenađujući, jer smo igrali protiv tima koji ima kvalitetne fudbalere. Takođe nismo koristili prilike“, rekao je Ćurčić.

Ćurčić je rekao da je njegov tim u drugom poluvremenu imao nekoliko odličnih prilika.

„Jasno je da smo mogli u drugom poluvremenu da damo nekoliko golova, ali veliki je problem što nismo mogli da zaustavimo njihove napade. Želeli smo da igramo napadački, ali je teren bio loš. Trava je bila loša, a bilo je i bara. Kada je Honduras poveo, naša taktika je propala“, izjavio je v.d. selektora Srbije.

http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2011&mm=11&dd=15&nav_id=557736

Stara dobra skola opravdanja...
Kriva je trava, kisa, globalno zagrevanje, prodavac sesira u Brazilu...:roll:
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby medjutim » 16 Nov 2011, 14:19

"Kada je Honduras poveo, naša taktika je propala" je verovatno najjače opravdanje dosad. Ljudi dali gol u petom minutu, što će reći taktika je loše funkcionisala prva 4 minuta, a onda je propala..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby CRNO_BELI » 16 Nov 2011, 21:33

Selektor je Mateus?
16. NOVEMBAR 2011. | 21:11 | IZVOR: SPORTSKE.NET, SOS KANAL

Nemačka legenda koji je nakon klupe Partizana, vodio Mađarsku i Bugarsku prvi je kandidat za klupu "Orlova".

Kako je javio SOS kanal, Lotar Mateus je gledao Srbiju u Meksiku i to u velikoj tajnosti. Do tih informacija je došao reporter ove televizije Nebojša Petrović koji je bio sa reprezentacijom u Meksiku i Hondurasu.

Nemac se čak kod novinara "Sportskog Žurnala" Zorana Stojadinovića raspitivao o statusu Nemanje Vidića odnosno o tome da li je odluka kapitena Junajteda o povlačenju iz reprezentacije neopoziva to jest konačna.

Sve to govori da je Mateus kandidat za selektorsko kormilo, a nije ni tajna da bi ga neki čelnici saveza rado videli na klupi i da su lobirali za njega još posle odlaska Antića.

Mateus međutim, od odlaska iz Partizana sa kojim je igrao Ligu šampiona, nije imao neki sjajan rezultat, bio je na klupi selekcija Mađarske i Bugarske. Naši susedi nisu bili zadovoljni, a često su ga optuživali da je plejboj i da razmišlja o nekim stvarima van fudbala.

Kratko se zadržao u Brazilu koji je napustio iz porodičnih razloga, radio je u tandemu sa Trapatonijem u Salcburgu kao i u Izraelu.

Juče je Tomislav Karadžić najavio da će sednica IO biti održana krajem novembra, i da tada praktično počinje izborni proces u fudbalskoj organizaciji. Sadašnje rukovodstvo stoji na stanovištu da selektor treba da bude izabran tek posle izbora.
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

CRNO_BELI

Postby MOREIRA » 16 Nov 2011, 23:40

Malo sam razmisljao i ovo je po meni idealan sastav nase reprezentacije:
Golman: Stojkovic , rezerva: Brkic
Odbrana:Kolarov (Volkov) Ivanovic, Subotic (Bisevac) , Basta (Ninkov)
Sredina: Tadic (Tosic) Kuzmanovic(R. Petrovic), Ninkovic , Radovic (Krasic)
Napad: Lazovic , Sulejmani , (L. Markovic) :okk:
JA SAM PUCISTA I TIME SE PONOSIM !!!
DOK ODLAZI SVE STO VREDI, LOPOV i DALJE U FOTELJI SEDI !!!
MOREIRA

Postby Odin » 17 Nov 2011, 01:36

Jesi li ti gledao meceve protiv Meksika i Hondurasa, prijatelju? :)

Ninkov je izgledao kao da je zalutao na teren, u napadu je retko kad dolazio, a u odbrani su ga prolazili kad god su hteli... Prvi gol ide delimicno na njegovu dusu, a kasnije su stvorili jos dve sanse preko njega, jedna od njih stopostotna kad je jedan Meksikanac izasao sam ispred golmana...

Ninkovic nam je konacno pokazao zasto greje klupu u Dinamu. Igrac koji je preko noci postao strasan plejmejker i vrhunski talenat u 27. godini (by Aca Stojanovic), koga porede sa jednim Piksijem (:krsti:), i koga niko vise ne moze da izbaci iz prvih 11. Jedna stvar mi nije jasna - kad je Ninkovic igrao standardno za Dinamo, nije dobijao poziv u reprezentaciju, sada kad ne igra, on nam je glavni igrac. :dunno:

Meni izgleda kao da ga forsiraju ta toj poziciji jer nemamo nikog drugog, i tu je nas problem. Pravimo pitu od govana... Treba da se sklopi ekipa gde bi svako igrao na svojoj poziciji, gde bi mogao da pruzi svoj maksimum. Npr. Ljajic nikako ne moze da igra krilo, kao sto je igrao protiv Meksika, Zigic nikako ne moze da igra sam u napadu (zapravo ne moze nikako, ali i to je bolje od onog amatera iz Zvezde), kao sto je i uocljivo da se Jovanovic bolje snalazi u napadu nego na krilu...

Za mec protiv Hondurasa covek ima na raspolaganju dva "napadaca" i cetiri krila, od kojih jedan lagano moze spica da igra. Zar je toliko tesko da se proba sa Jovanovicem u napadu (mislim da je to njegova prirodna pozicija), kad vec nemamo veliki izbor napadaca? Je*ao ga Zigic. :facepalm:

Ako ja nebi bio bolji selektor od Pizona i Curcica, Bog me ubio. :roll:

PS. Sa ostatkom sastava se slazem, osim naravno z menadzer-igraca Racu, i dvojicu vec pomenutih. Drago mi je da je jos neko primetio "talenat" Rajkovica, jednostavno je smesan!
Odin

Postby harper lee » 17 Nov 2011, 09:49

MOREIRA10 wrote:Malo sam razmisljao i ovo je po meni idealan sastav nase reprezentacije:

Bata Djoro, ti li si? :biggrin:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby CRNO_BELI » 17 Nov 2011, 11:16

MOREIRA10 wrote:Malo sam razmisljao i ovo je po meni idealan sastav nase reprezentacije:

Po meni je Brkic nas najbolji golman i on treba biti br.1..

Mislim da u reprezentaciji mora biti mjesta za Darka Lazovica...

Racu bih zamijenio Gojkom..

A ostalo bih zadrzao.. :okk:

CRNO_BELI

Postby Unexpected » 17 Nov 2011, 11:21

Kud plovi ovaj brod?
17. novembar 2011. 10:28 > 10:46

Srpski fudbalski brod, posle kratke plovidbe mirnim morima, uleteo je u novu oluju. Duško Vujošević i Robert Prosinečki izneli su neka svoja zapažanja, dok se očekuje 13. promena na mestu selektora naše reprezentacije od 1994. godine.

Image

Kud plovi ovaj brod!?

Ovaj, naš, srpski, fudbalski...

Učinilo nam se u jednom periodu, sa distance gledano možda i "trenutku", tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine, da smo konačno dobili jaku reprezentaciju, pravu reprezentaciju, na koju smo svi ponosni. Da su davna prošlost oni Azerbejdžani Dejana Savićevića i 47. mesto na FIFA rang listi...

I onda se sve promenilo u, čini se, rekordno kratkom roku.

Neuspehom na Mundijalu u Južnoj Africi, potom i rascepa na relaciji predsednik FSS Tomislav Karadžić/selektor Radomir Antić, narušena je skupocena karma unutar i oko reprezentacije i vratili smo se na staro. I Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj gledaćemo preko TV ekrana.

I ne samo to, ove i prošle nedelje su nas i igrači podsetili na stara, loša vremena, prvo brojnim otkazima u poslednji čas, a potom i neadekvatnim zalaganjem i ponašanjem tokom turneje po Centralnoj Americi, gde su "orlovi" doživeli dva glatka poraza od po 2:0, prvo od Meksika, potom od Hondurasa.

Gde smo zalutali? Gde je kopno? Gde je izlaz iz oluje?

"Stvar je prosta: najveća čast i velika obaveza je igrati za reprezentaciju svoje zemlje. Smatram da sportisti koji se odazivaju treba da imaju neke privilegije i beneficije, tu ne mislim samo na premije, već i na mnoge druge stvari", kaže u razgovoru za "Sport" košarkaški ekspert i tvorac moćnog KK Partizan, sada predsednik Sportskog društva crno-belih, Duško Vujošević.

Možda je Vujošević, kao čovek sa strane, koji nema strah od toga šta će reći zbog sukoba i odnosa unutar branše (fudbalske) i pravi sagovornik na ovu temu.

"S druge strane, odbijanje poziva od strane igrača je nešto što ne sme da nađe ni najmanji oblik podrške ni kod klubova, ni kod navijača, novinara... Svi treba da navijamo za nacionalni tim, a neigranje za reprezentaciju, osim kada za to postoje opravdani razlozi, izaziva gubitak kulta, mita, statusa", opominje Vujošević, koji navodi još jedan primer:

"U drugom zemljama se taj poziv ne odbija lako... Pogledajte Dirka Novickog, koji je prošle sezone proglašen za najboljeg igrača NBA lige, a uvek se rado odaziva dresu s državnim grbom. Ili taj Toni Parker, koji svojim odnosom prema dresu Francuske i drugim igračima stvara dodatni motiv. A, da se ne vraćamo na argentinske košarkaše, koji su pred Olimpijske igre 2004. godine u Atini sami finansirali i pripreme i odlazak na turnir, kao i šivenje opreme", ističe Vujošević.

"Koliko se samo ljudi, novinara i svih drugih, plaši da izgovori da je igranje za reprezentaciju obaveza i to da se ne bi zamerili tim sportskim zvezdama. Ali, smatram da imamo obavezu prema istini da to kažemo", podvlači Vujošević.

Vujošević: Osudimo neodazivanje

Image

On nije poredio fudbalske prilike u Srbiji sa onima u regionu, jer to nije njegov fah. Ali, trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki bio bi odličan sagovornik na tu temu, jer je igrao za reprezentaciju Jugoslavije, potom za Hrvatsku u čijem je stručnom štabu radio, pre nego što je prihvatio poziv da dođe u Srbiju i vodi svoje crveno-bele.

Ako neko poznaje dugogodišnjeg selektora Hrvatske Slavena Bilića, to je onda Prosinečki. Pre svega, zašto poređenje s Hrvatima, pa iz prostog razloga što su oni u minulim kvalifikacijama izborili sedmi odlazak na najveća takmičenja iz devetog pokušaja od raspada SFRJ, a mi ostali na četiri pojavljivanja iz osam pokušaja.

U međuvremenu, Hrvatska je bila treća na svetu i od 1990. godine do danas promenila osmoricu selektora, dok je SR Jugoslavija, Srbija i Crna Gora i sada Srbija bila bez plasmana u četvrtfinale velikog takmičenja, a u periodu od 1994. godine do danas promenili smo dvanaestoricu selektora i uskoro ćemo angažovati i 13.

Prosinečki podseća da Hrvati nisu "sekli glavu" Biliću kada mu nije išlo, konkretno kada su oni gledali nas kako odlazimo u Južnu Afriku. I vratilo im se dobrim...

"Slaven je rođeni pobednik i znao je sve da izgura i pored činjenice da je na svom putu imao problema. To je i normalno u fudbalu, a bilo je važno da istraje u svojim zamislima. U tome je uspeo, do kraja je sproveo svoj sistem, što je jedan od pluseva za Hrvatsku u odnosu na reprezentacije u regionu", uporedio je Prosinečki u razgovoru za "Sport".

On nije želeo da poredi igru Hrvatske i Srbije, ali iznosi neka zapažanja iz vremena kada je igrao i trenirao "vatrene"...

"Ne bih ulazio u dublju analizu. Znam samo da igrači koji nose dres Hrvatske uvek igraju sa puno naboja, da žele u svakoj utakmici da pruže maksimum. Ponekad se plan i ne ispuni, ali već na sledećem meču pokaže se još veća želja i odgovornost", rekao je Prosinečki i nadovezao se:

"Njima je važno da u lepom svetlu predstavljaju svoju zemlju i mislim da je vrlo važan i kvalitet tima. Srbija ima dobre pojedince, mada očigledno neke stvari u timu nisu složene, što se pokazalo kao problem, dok je Bilić uspeo da u najvažnijim trenucima skocka tim koji može da donese uspeh".

Prosinečki: Hrvatska ima sistem

Image

Kada već upoređujemo hrvatski i naš fudbalski tim, treba reći da su komšije sada "skuplje", što zbog odlaska naših na tržištu cenjenih igrača poput Nemanje Vidića i Dejana Stankovića, a više zbog toga što njihova reprezentacija ide na EURO, a naša ne. Trenutno, vrednost Hrvata je oko 150 miliona evra, dok "orlovi" vrede skupa oko 115 miliona.

Ovaj odnos bio je bitno u našu korist pre starta Svetskog prvenstva 2010. godine, na koje Hrvati nisu otišli, pa je to i jasna poruka fudbalerima da nije svejedno da li se izgubi od tamo nekog Hondurasa i da li se ne ode na EURO, jer su iza ugla kvalifikacije za sledeći Mundijal i tako u krug... Da ne pominjemo da je HNS od osamostaljenja od premija i plasmana na velika takmičenja zaradio duplo više novca od FSJ, FSSCG i FSS.

Da nije slučaj da "svaki ciga hvali svoga konja", pokazalo se i po tome što su naša dva iskusna trenera, od kojih je jedan i bivši selektor, takođe priznali da su Hrvati ispred nas trenutno i da su mnogo dobili zadržavanjem Slavena Bilića koji je nesrećno ispao u četvrtfinalu EURO 2008, a potom propustio Mundijal 2010. I Ilija Petković i Ljupko Petrović kažu da je taj kontinuitet u radu, hrabrost, ali i odgovornost hrvatskih igrača prema reprezentaciji, nešto što ih trenutno čini boljim timom od našeg, s tim da obojica misle da oni nemaju bolje igrače.

Kada se sve ovo napiše ili kaže, pa i pročita, izvlači se zaključak da će Srbija morati nešto (ozbiljno) da menja, ukoliko želi da se stvari okrenu u njenu korist i da uskoro počnemo da se poredimo i sa jačima od Hrvatske, a ne da strepimo od svoje nemoći, dok gledamo uspon i Slovenaca i Bosanaca i Crnogoraca...

Najverovatnije će, za sada, sve biti završeno na povlačenju nekoliko starijih igrača i skorom angažovanju novog selektora, umesto privremenog rešenja u vidu Radovana Ćurčića.

Da li će to rešiti sve probleme vezane za igre "orlova"? Možda. Vreme ispred nas će pokazati, ali vreme iza nas ne dozvoljava nam da budemo blanko optimisti.

Naprotiv.

(MONDO, foto: MN Press)
The End.
Unexpected

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja