Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Liga šampiona

Re: Liga šampiona 2016/2017

Postby Nebo se otvorilo... » 26 Aug 2016, 13:04

Image

Image
Nebo se otvorilo...

Postby Puta Tapar » 26 Aug 2016, 21:16

Neverovatno kako Porto uvek zabode smešnu grupu.
Čak i sad sa Lesterom.
Puta Tapar

Postby Nebo se otvorilo... » 30 Aug 2016, 15:12

Sad mjenjaju i satnice igranja u LS. U narednim sezonama ce biti satnice kao i u LE (19h i 21h).
Nebo se otvorilo...

Postby Pit Bull » 30 Aug 2016, 15:14

Sve nakaradno. Onda su mogli komotno da sire na 64 ekipe pa da se igra po 8 meceva u 19h a pola u 21h...
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Re: (Ne)sportski start

Postby soniko » 01 Sep 2016, 18:57

Propustih komentarisati na vrijeme odusevljenje Mamicem i Dinamom.
Kapiram da cifre za koje porodaje igrace mogu biti vlazni snovi svakog naseg funkcionera ali ja Dinamo posmatram iz perspektive obicnog navijaca.
Ima titulu u raspalom hnl-u i ulogu epizodiste u evro takmicenju, misaona imenica mu je proljece u evropi.
soniko

Postby Otac Makarije » 01 Sep 2016, 20:22

soniko wrote:Kapiram da cifre za koje porodaje igrace mogu biti vlazni snovi svakog naseg funkcionera ali ja Dinamo posmatram iz perspektive obicnog navijaca.
Ima titulu u raspalom hnl-u i ulogu epizodiste u evro takmicenju, misaona imenica mu je proljece u evropi.

Slažem se.. Ne vidim ja tu napredak u onom što je najvažnije-na sportskom planu.

Što navodi na zaključak da je prioritet-stvaranje novca. Što je opet OK, ali običnom navijaču nevažno.
A kad ode Tole , publika će da se vrati, oživeće srpski fudbal, Grobari su svi Hrvati !
Otac Makarije

Postby soniko » 01 Sep 2016, 20:33

Ja mogu zamisliti nas da na celu naseg kluba imamo nekog poput Zdravka, da znamo da je silne milione zaradio prodajom igraca i igranjem grupne faze LS i LE i da nije sposban prismrditi ozbiljnim timovima i prezimiti u Evropi.
Bilo bi Zdravko lopove na svakoj utakmici :biggrin:
soniko

Postby Čekicari » 01 Sep 2016, 20:38

soniko wrote:Ja mogu zamisliti nas da na celu naseg kluba imamo nekog poput Zdravka, da znamo da je silne milione zaradio prodajom igraca i igranjem grupne faze LS i LE i da nije sposban prismrditi ozbiljnim timovima i prezimiti u Evropi.
Bilo bi Zdravko lopove na svakoj utakmici :biggrin:

Sigurno :biggrin:

Al prosle godine su dobili Arsenal...napreduju i tu postepeno....ne moze odjednom..videcemo sta ce biti ove sezone...
Djordje Pantic najbolji golman FKP u istoriji!!!!
Čekicari

Postby medjutim » 01 Sep 2016, 20:54

Ne može odjednom, ali za 13 godina bi čovek očekivao mnogo više napretka.. trebalo im je 8 godina da uznapreduju do 1:7 kod kuće..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Čekicari » 01 Sep 2016, 20:58

medjutim wrote:Ne može odjednom, ali za 13 godina bi čovek očekivao mnogo više napretka.. trebalo im je 8 godina da uznapreduju do 1:7 kod kuće..

Ma da...indijanci...bolje ko Partizan
Čekicari

Postby medjutim » 01 Sep 2016, 21:02

Naravno, zašto bi igde ikada moglo i nešto treće?
medjutim

Postby Otac Makarije » 01 Sep 2016, 21:16

medjutim wrote:Naravno, zašto bi igde ikada moglo i nešto treće?

Neverovatno , uvek, ali uvek to binarno razmišljanje..

Evo treče opcije :Sparta Prag.. Bez velikih ulaganja, megatransfera , ali i bez velikih promena ekipe.. Nema ogromnog obrta novca, budžet 14 miliona evra..

Čak ni LŠ nema već duže vreme, ali zato ima LE redovno.. Gde se često plasiraju dalje, prošle godine četvrtfinale, što je za Dinamo naučna fantastika..

Mi smo bili na tom putu do 2005..
A kad ode Tole , publika će da se vrati, oživeće srpski fudbal, Grobari su svi Hrvati !
Otac Makarije

Postby soniko » 01 Sep 2016, 21:23

Čekicari wrote:
medjutim wrote:Ne može odjednom, ali za 13 godina bi čovek očekivao mnogo više napretka.. trebalo im je 8 godina da uznapreduju do 1:7 kod kuće..

Ma da...indijanci...bolje ko Partizan

Dinamo i Partizan ne mozes porediti.
Prvo, jedini ozbiljan klub, sa ogromnom podrskom drzave, od Tudjmana pa dalje.
Kada su se izbahatili sa novcem i skupim igracima i upali u ogroman minus, drzava i grad Zagreb su im otpisali ogromne dugove tako da su krenuli od nule.

Za to vrijeme Mamic je polako uz preuzimanje vlasti u Dinamu ovladavao i cjokupnim hrvatskim fudbalom. Zagospodario savezom, ligom i svojom tj sinovom agencijom igracima.
Potpun monopol ima, sve najbolje igrace zastupa, kontrolise selektore i komanduje Dinamom.
On ti je u hrvatskom fudbalu pandan zalizanom u nasoj kosarci uz to da se Misku reprezentacija otela kontroli.
Uz sve to, bez ikakvog otpora drzave liga mu dodje kao pripremanje igraca za evropske izlete i prodaju a da ne pricam da je prve velike transfere ostvario ne zahvaljujuci Dinamu vec dobrim rezultatima reprezentacije i tako stekao dobru startnu poziciju za naredne transfere.
Mozda je glupavo da spominjem i veliku dozu srece u kvalama uz sve nabrojano ali evo iz glave mogu reci da su Ludogorec, Malme i Maribor prosli uz takvu srecu kakvu je Partizan imao samo protiv Andrlehta.

Ovim me zelim da pravdam javasluk naseg rukovodstva ali ja ne vidim ni jednu jedinu tacku po kojoj je uopste moguce porediti funkcionisanje Dinama i Partizana.
soniko

Postby medjutim » 01 Sep 2016, 21:29

Otac Makarije wrote:Evo treče opcije :Sparta Prag.. Bez velikih ulaganja, megatransfera , ali i bez velikih promena ekipe.. Nema ogromnog obrta novca, budžet 14 miliona evra..

Čak ni LŠ nema već duže vreme, ali zato ima LE redovno.. Gde se često plasiraju dalje, prošle godine četvrtfinale, što je za Dinamo naučna fantastika..

Mi smo bili na tom putu do 2005..

To, Sparta, ili recimo Kopenhagen, ima dobrih primera, priča kakvoj treba da težimo.

Pa Bate kom se neki smeju jer ima skoro sve same Beloruse je u odnosu na Dinamo čudo napravio poslednjih 15 godina, uzeo mnogo manje para, ali na terenu nije ništa manje pokazao. Ili ljudi idu na stadion da gledaju cifre i transfere?

mi smo od 2000 do 2005 napredovali kao retko kad u istoriji kluba. Da nije bilo rata i još nekih stvari, tako bi krenulo već od 1998 nadalje, a da nije bilo nekih drugih interesa, duže bi i trajalo..
medjutim

Postby Čekicari » 01 Sep 2016, 21:52

@soniko

Sve to stoji...ali prodavanje igraca za ogromne sume stranim klubovima nema nikakve veze sa nabrojanim stvarima....
Dinamo je kao najblizi primer...sustina je da je Partizan ulaskom u LS mogao da iskoraci bez pomoci drzave,menadzera i slicnih stvari...u dva navrata...
Neshvatljivo je da posle LS imas slabiji tim...zasluzujemo ovo...da smo krenuli da se razvijamo od LS,Eder i ekipa bi mogli da ga sisaju....

@medjutim
Zato sad Bate sa svojim belorusima igra protiv drugih mocnih belorusa a Dinamo LS....

A zasto posle 2005 nismo nastavili da napredujemo?da baba ima onu stvar,ne bi joj ista trebala...
Čekicari

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal