Statista wrote:Air
Mislim da Prlainovic nije pricao o nagradama i pripremama za OI vec o nedostatku ulaganja u bazu, odnosno klubove. Bez klubova nema vaterpola, kosarke, odbojke, nema lige, nema takmicenja pa nema ni potencijalnih reprezentativaca.
Lako je u rvanju, streljastvu, tekvondou. Imas par reprezentativaca njih finansiras i to je to. Jedna Milica Mandic ili Tijana moze ovu drzavu da kosta recimo 20.000 evra godisnje, nek bude 100.000 evra za ceo OI cetvorogodisnji ciklus. To je sica za drzavu
Apsolutno isto mislim, to i jeste bila poenta mog posta...
Da bi obezbedio ozbiljne budzete za sportske klubove moras izdvojiti mnogo vise novca nego za jednog strelca, ili rvaca...
Koliko znam elitnih atleticara imamo 4-5, ukoliko i toliko, 3 rvaca, 3-4 u Tekvondu i par strelaca, 10-ak kajakasa, 4 veslaca i to je sve...
Lakse je izgurati projekat Ivane Spanovic nego KK Radnicki iz Kragujevca, manje para treba Ivani nego Radnickom...
Da me ne shvatis pogresno, voleo bih da bude, ali sumnjam da ce imati sluha, tako stvari ovde funkcionisu...
Jer ako bude za Radnicki, mora da bude i za Vojvodinu, i za Proleter, a o jacim klubovima i da ne govorim...
Nece oni sigurno nista menjati po tom pitanju, mozda samo pojjacaju ulaganja u rvanje, kajak, atletiku i streljastvo jer u tim sportovima se moze lakse doci do medalje...