Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Re: Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Postby hehule » 21 Aug 2016, 12:40

Realno, ostali smo uskraćeni za Zlato Đokovića i još jednu, eventualno dve medalje strelaca/veslača... Da je neko od njih osvojio, verovatno ne bi neka ekipa... No dobro, negde je zapisano da tako mora biti...

Ostaje žal što nema naših odbojkaša ovde, po trenutnoj formi, mislim da bi imali i tu polufinale. Da smo i fudbalere imali mozda bi i oni iznenadili i bili u borbi da prodju grupu...
Samo za njega znam,
I sve ću da mu dam.
Žaliti neću ni život svoj,
PARTIZANE TI SI MOJ!
hehule

Postby Holden » 21 Aug 2016, 12:45

Zvornik, druže, ne znam šta bih ti rekao... :beyond:

Samo se zapitaj posle koliko godina su te bronze stigle.

Nisam vjerovao da neko može tako razmišljati, tvoj post baš zvuči nekako hitlerovski :biggrin:
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby Statista » 21 Aug 2016, 12:53

Kada se analiziraju rezultati na OI mora se praviti razika izmedju ekipnih i pojedinacnih sportova jer je sa poplavom novih sportova sve postalo prilicno besmisleno.

Evo primera...
Od biciklizma su napravljena cak 4 odvojena sporta
- drumski biciklizam
- velodromski biciklizam
- brdski biciklizam
- BMX biciklizam
U pobrojanim sportovima deli se nekih 18 a mozda i celih 20 kompleta medalja.

Britanija recimo ima 11 medalja u velodromskom biciklizmu od cega cak 6 zlata.

Da bi ih neka nacija stigla po broju medalja u kolektivnim sportovima morala bi da uzme prakticno sve
- fudbal x 2 (muski i zenski)
- kosarka x 2
- rukomet x 2
- odbojka x 2
- vaterpolo x 2
- i jos jednu medalju recimo u ragbiju ili hokeju na travi

To je i vise nego apsurdno.

Nas rezultat 55/103 sportista sa medaljom je za divljenje.
Mi smo zemlja u kojoj su uvek bili i bice popularni pte svega kolektivni sportovi sa loptom i to je to.
Tu imamo 100% uspeh, 4 ekipe smo poslali vracaju se sa 4 medalje :jupi: :blue:
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby Skafi » 21 Aug 2016, 12:53

Imamo najbolji prosek i na uzorku od 100 i više sportista, a gotovo sam siguran i ukupno, makar bio uzorak i od samo dvoje ili troje sportista. Svaki drugi uzeo medalju, pa još imamo i višak preko toga. :biggrin: Od 104 naših, medalje je uzelo njih 54, što je prosek od 51,92% onih koji su uzeli medalju.

Hrvati 10 medalja, mi 8, ali pošto smo ih pobedili dva puta, to mu dođe na isto. :D
Skafi

Postby Raoul Duke » 21 Aug 2016, 12:55

Ђоку исто! Не бих се ја никад мењао са њима :D
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Dylam Dop » 21 Aug 2016, 13:01

@kolektivni sportovi

Rukomet je ovde mrtav za dugo godina - ono zena sto valja u tom sportu po nekom precutnom dogovoru pokupice sestrinska CG, ali u Tokiu treba ocekivati ipak jedan zenski tim vise: vaterpolistkinje - tako malo ulaganja, a iza coska se smijesi vec nac. penzija.. :D Pritom cuh isto tako za neku supertalentovanu klinku iz Boke koja mislim vec trenira sa nasim potenc. reprezentativkama..

Eto ubrasmo jos jedan biser odozdo (Duleta Mandica), jos da je onaj gore dogovor vazio odranije i za centarsku basketbalerosku liniju, kamo puste srece.. :biggrin:

Jedna jos, IMO, bitna stavka: mislim da uz olimpijsku ekspediciju na OI treba da putuju bar 2-3 provjerena psihologa..
Dylam Dop
Guest

Postby Skafi » 21 Aug 2016, 13:18

Inače mi jedna stvar na OI dugo smeta. Ono kad neko na primer uzme samo jednu medalju, jedno zlato, a druga zemlja osvoji primera radi 5 puta srebro i 10 bronzi. Sad ovaj što ima samo to jedno zlato je na ukupnoj listi zemalja ispred ovih drugih. Ako se već računa raspored uspešnosti, valjalo bi ga bodovati. Za zlato da se dobije 3 boda, za srebro 2, za bronzu 1, pa puta koliko ih osvojite.. i onda se sve lako izračuna. Mislim da bi to bilo najpoštenije i najpravednije.
Skafi

Postby Statista » 21 Aug 2016, 13:19

Da dodam jos nesto
Nije problem u biciklizmu, to je popularan sport nego sto je kloniran u cak 4 posebna sporta sa 20 disciplina i 20 zlatnih medalja koje se dele.

Tako bi moglo i u kosarci, da se izdvoji 3 na 3, pa street basket kao podvarijanta, pa onda 1 na 1, pa sutiranje trojki, pa zakucavanje, Put oko sveta, sto da ne ja sam to bas voleo da igram kao mali.

Onda se u kosarci ne bi delila 1 vec 6 - 7 medalja i u muskoj i u zenskoj konkurenciji.

Ako mislite da je apdurdno pogledajte jos jednom sta je uradjeno u biciklizmu, tamo postoje discipline prema MODELU bicikle, sto bi bilo isto kao kad bi u kosarci uveli posebnu disciplinu u sutiranju trojki Spalding loptom, pa sutiranju Molten loptom, pa onda Tigar, gumena specijalka, lopta moje mladosti, sto da ne...
Statista

Postby Sani » 21 Aug 2016, 13:21

Raoul Duke wrote:Ђоку исто! Не бих се ја никад мењао са њима :D

Baš tako. :biggrin: Pa zlato košarkaša ne bih menjao za 10 zlata iz kajaka i 'lasera'.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Skafi » 21 Aug 2016, 13:22

Kako god, nek smo ih dvaput napušili.
Skafi

Postby Raoul Duke » 21 Aug 2016, 13:26

Sani wrote:

Baš tako. :biggrin: Pa zlato košarkaša ne bih menjao za 10 zlata iz kajaka i 'lasera'.

Чуј, злато :D Сребро не бих дао за све то њихово. А за злато бих им пожелео жетву медаља у Токију и у хокеју на трави за жене и у оним спортовима где коњићи ђускају.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Statista » 21 Aug 2016, 13:35

Sani wrote:

Prijatelju, eventualno zlato na OI vredi vise od 20 zlata u pojedinacnoj konkurenciji u raznim disciplinama.
Pobediti u kosarci NBA drim tim bi svakako bilo najvece sportsko dostignuce po kome bi se pamtila ova olimpijada u svetu a bez sumnje najveci uspeh srpskog kolektivnog sporta u istoriji, ukljucujuci i ex SFRJ
Statista

Postby Sani » 21 Aug 2016, 13:40

U pravu ste, potcenih zlato u košarci, nego da se ne zameram Octpusu i ostalima koji obožavaju ove 'manje' sportove. :D

Isti sam razgovor sam imao sa drugarom sinoć, kaže mi 'jesi li video, Hrvati 10 medalja?', ja ono fazon aj da pitam u čemu, tek ide odgovor:

- kugla(valjda), boks, jedrenje, streljaštvo, vaterpolo

:wacko:

Ljudi, uzeli smo 4 medalje u timskim sportovima, najpopularnijim na OI. Košarka kao najpraćeniji sport uz atletiku i plivanje, tu smo uzeli dve medalje, isto koliko ih je uzela i Amerika. Francuska nije, kao ni Britanija, Španija, Nemačka, Rusija, Kina...

Zamislite da večeras pobedimo.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Tajler Darden » 21 Aug 2016, 13:42

Претерујеш и ти сад мало. Атлетика је популарнија од свих тимских спортова. Евентуално не од кошарке, због Амера.
Не дирајте Терзу и Ћокија - противно је правилима форума.
Tajler Darden

Postby Skafi » 21 Aug 2016, 13:42

http://www.index.hr/tema/oi-2016/rekordne-igre-hrvatska-napu%C5%A1ta-rio-s-deset-medalja-914226

Gledajući ovu tabelu, Hrvati tek od Atine 2004 imaju neku konstantu od 5 i više medalja.
Bilo bi dobro da mi na svakim novim OI imamo najmanje po 6-7 medalja, da se ispod toga ne ide. Sad smo uzeli 8 (i to u svega 5 dana, nakon 11 sušnih dana, što je takođe rekord, ali neslavan), i to je pola od onoga što smo osvojili na prethodnih 5 igara, od Atlante na ovamo. Prvi put od raspada SFRJ imamo bar dva zlata na jednim igrama.
Skafi

PreviousNext

Return to Rio 2016