Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Re: Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Postby AirBall » 12 Aug 2016, 01:38

Milutinov Tata wrote:Ana i Jelena gube bilo gde, pare, slave, svejedno im je, ne biraju :D. I Viktor je tu negde u poslednje vreme. A GS se igra kao i OI za slavu, ne za pare.

Koliko je Nole podigao u Parizu, 3 miliona? :D

Da ostavimo pare po strani, koliko sam pratio, a ponavljam ne pratim tenis ni blizu kao ti, Rafa je otkazao Wimbledon jer nije zeleo da mu se pogorsa povreda, kazu da sa nezalecenim zglobom igra na OI i u borbi je za tri medalje...

Za Jelenu i Anu se slazem da su na zalasku i da retko koga dobiti, ali i kad su bile na vrhuncu vise nisu igrale u Fed Kupu nego sto jesu, samo su trazile neki razlog da eskiviraju...

Pogledaj npr Cehinje, kad je Kvitova nesto propustila, ili neka Spanjolka...

Muguruza i Suarez Navarro igraju u Srbiji protiv Jorovicke, ili ko je vec igrao...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Holden » 12 Aug 2016, 01:41

@Rajs

Nađo Higl vrati stan :D

@Air

Ma to su pojedinačni primjeri. Bar ne vjerujem da su Rafa i Rodžer trenirali u praznom bazenu.

Uhvatio sam se za ovaj sistem. U skoro svim individualnim sportovima nemamo sistem. Za timske je to malo teže utvrditi.

A to za naše olimpijce ne mogu objasniti. Ako izuzmemo mračne sile, crnu magiju, lošu karmu i sl. jedino što mi pada na pamet je loše tempiranje forme. Al' opet nemoguće da su je svi loše tempirali :D

Možda smo imali prevelika očekivanja. Ako na stvari pogledam malo objektivnije onda mi je jedino dosadašnje razočaranje Velimir Stjepanović. I to ogromno...
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby Pit Bull » 12 Aug 2016, 01:45

Mozemo mi sada naci milion mana ali protivi svim realnim objasnjenjima ucinak nasih. Nije tu vise stvar sto su se obrukali nego da svi gube. Moze se desiti da samo Djokovic ispadne u prvom kolu, samo na to je kvota bila preko 10, a kolika je kvota da vaterpolisti ne pobede nikoga u prva tri kola? Sigurno duplo veca od 10. Pa da niti jedan strelac nece biti u IGRI za medalju? I tako dalje, i tako dalje...

Meni je nekako utisak(verovatno gresim) da su otisli tamo svi turisticki ili to bar tako izgleda. Kao da im je dovoljno sto su tamo dok su drugi otisli da ostave svaki atom snage.

Bas mi je zao, ali ove OI su prava slika i prilika kako se radi u nasem sportu uokvirno u poslednjih 10 godina.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby batistuta_20 » 12 Aug 2016, 01:51

Mozda Asmir iznenadi :D. On na svakom takmicenju ima velike ambicije, a ako bude njegov dan moze da baci za bronzu sigurno. Imao je uspesan miting u Zagrebu bacio je oko 21, nadam se da moze u finalu baciti i licni rekord.
SAMO JAKO!
batistuta_20

Postby Кутузов » 12 Aug 2016, 01:56

On može da baci za bronzu jedino ako olimpijada bude organizovana u Stepojevcu. :biggrin:
Кутузов

Postby jabukamen » 12 Aug 2016, 05:35

Felipao wrote:A kako se ulaze ? Sta znaci nekom 10 ogodisnjem klincu koji hoce da pocne da trenira vaterpolo to sto je Prlainovic dobio 50 000 ako taj klinac nema bazen na kom moze da trenira ?

Znaci ne klincu nego njegovom tati koji vidi svog klinca za 15 godina kako dobija 50 000, kao sto i roditelji 10-godisnjih tenisera vide Noletove milione kada ulazu svaki mesec po 500 evra u svog desetogodisnjaka (za 4 godine ce biti mnogo vise) zeleci da im dete postane Nole, a mozda jos vise da oni postanu Srki i da vide sebe u lozi Vimbldona sa DeNirom i Hilari Svonk i sa gospodjom Mateus ispod sebe. Mnogo ljudi se divi Srdjanu Djokovicu, po meni on se ne razlikuje puno od lika koji je otisao u kockarnicu i dobio, mnogi su izgubili, on nije, cak je i on koji sve zna najbolje izgubio na dva sina.

Nas vrhunski sport je sveo na niz pojedinacnih slucajeva, usamljenih talenata i porodicnih projekata gde se roditelji kockaju. Naravno, vidimo samo one koji uspeju. Slazem se da prosecnog Svajcarca koji godisnje pretrci, prepliva i preveze biciklom ko zna koliko broj medalja na OI zanima mnogo manje od zadriglog isfrustriranog Srbina koji se sa flasom piva na gajbi pred kioskom nervira zbog toga sto Vladimir, Velibor ili kako se vec zove onaj smotani plivac koji nije uspeo da sredi drogirane Amerikance. Taj zadrigli sada spava dok stotine decaka u Srbiji u sred raspusta ustaju pre 6 da odu na trening od 7 jer se bazen u devet otvara za gradjanstvo i ubija se od treninga na 16 stepeni ili koliko je sada, a najbolji od njih ce za 16 godina na olimpijadi biti 26. tj biti turista kom ce sin od zadriglog koji je legao u sest ujutro jer je celu noc sibao kantere, lol, wow i coc jebati mater nesposobnu. I tako u bes-kraj-no.

Pera Mitic wrote:Ne stvaraju se igrači već se "otaljava" kolko da se uzmu pare od roditelja...

Ceo post je odlican, a ova recenica mi je bas zazvonila. Nemam nista pametno da dodam nego samo da je ponovim.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby soniko » 12 Aug 2016, 06:21

Bas je to problem, masa tih "privatnih klubova" u bilo kom sportu preko skola dijeli flajere sa reklamama djeci u prvom, drugom ili trecem razredu. Pucaju na masovnost jer je tu zarada, i to je ok u tom uzrastu.
Sa masom roditelja sam pricao jer sam u slicnoj situaciji, nakon tog nekog pocetnog perioda bio bih spreman da se clanarina duplo poveca a da oni urade selekciju i da talentovani nastave dalje a oni koji to nisu da im se lijepo objasni pa da se okusaju u necemu drugom. Ali oni to nece da urade jer im je lakse da uzimaju pare od npr stotinu djece nego da ozbiljno rade sa njih tridesetoro. Uz to dolaze u situaciju da neko od "biznismena" vidi svog sina na mjestu centarfora iako ovaj nema pojma ali on kupi dresove, placa autobus itd pa mali debeli igra prije nekog ko je talentovan.
To je jedna strana problema, druga strana je strucnost, nedostatak objekata i improvizacija.

Na tim stvarima se gubi devedeset posto buducih asova.

Sve je prepusteno privatnom sektoru i trzisnoj borbi a to funkcionise bas onako kao sto i sve ostalo funkcionise na ovim prostorima.

Drzava preko skola mora da kontrolise sekcije,trenere i da to bude baza preko kojih ce preuzimati talentovanu djecu.
soniko

Postby Old school » 12 Aug 2016, 08:07

batistuta_20 wrote:Mozda Asmir iznenadi :D. On na svakom takmicenju ima velike ambicije, a ako bude njegov dan moze da baci za bronzu sigurno. Imao je uspesan miting u Zagrebu bacio je oko 21, nadam se da moze u finalu baciti i licni rekord.

Dužina od 20,90m je na OI jedva dovoljna za finale. To su njegovi realni dometi.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Pera Mitic » 12 Aug 2016, 09:05

Možda nema veze sa ovom temom ali može se izvući neka paralela sa pričom o sistemu i ostalom...
Vredi pročitati...

http://sport.blic.rs/brazil-oi/cudo-uz- ... ju/9et3hrg

Ovo je više igra sudbine i priča o lavljem srcu, ali se mogu postaviti neka pitanja...

- Ima li kod nas "ludih" klinaca koji će bacati neku drvenu motku po ceo dan?
- Ima li klinaca koji na you tube gledaju snimke atletskih takmičenja, a ne neke zajebancije?
- Ima li kod nas srednjih škola koje imaju to (samo) jedno koplje?
- Ima li kod nas učitelja koji će dati dve svoje plate da đaku kupe poklon?
- Da li će kod nas policija zaposliti dečka koji dobro baca koplje ili će pre uhlebiti nečijeg malog koji lepi plakate?

Jbg... odgovore svi znamo...
Navijaću za ovog Jega iz sveg srca...
:music: JNA
Pera Mitic

Postby Felipao » 12 Aug 2016, 09:32

Odgovori :

-da
-da
-vrv ne
-retki
-ovog drugog

"Ludih" klinaca ima, mnogo. Vrlo malo je potrebno da ti zapalis klinca sportom i da im to postane opsesija, da gledaju youtube snimke,da po ceo dan se bave tim sportom. To su moja licna iskustva. Deca koju ja treniram mene redovno mole da imamo sto vise treninga i ne moze niko da mi kaze da deca hoce samo da sede za kompjuterom i da ih ne zanima bavljenje sportom. E sad, glavna stvar je zainteresovati to dete za sport. Tu dolazimo do one price o uzorima, o kvalitetnom radu struke i kvalitetnom i zanimljivom treningu (odnosno prilagodjenom treningu za uzrast deteta, sto su deca mladja to mora da bude ukljuceno vise igre i da kroz neku igru savladavaju motoricke stvari), pa na kraju i o infrastrukturi. A sto se tice kompjutera i ja sam kao dete bio zaludjen istim. Fifa 98, Unreal, QUAKE 3 Arena,Age of Empires, kasnije PES,DOTA,GTA,CS pa sam uporedo se bavio i sportom. Tako da dosta kukanja na decu, deca su ogledalo nas starijih, koji smo ih vaspitali. I umesto sto kukamo na decu kako su ovakva ili onakva treba prvo da se pogledamo u ogledalo i zapitamo, sta mi to radimo pogresno.

OVo je mali offtopic ali cisto kao nadovezivanje na prethodni post, jbg.
Felipao

Postby Old school » 12 Aug 2016, 09:38

http://www.b92.net/sport/rio2016/tenis/ ... id=1164968

Sribja plaća da bi se neko ko je pun ko brod bahato turisitčki prošetao do Rija...
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Pera Mitic » 12 Aug 2016, 10:18

@felipao

Nismo se razumeli... potpuno se slažem s tobom, deca su sjajna i prosto žude za organizacijom nekih aktivnosti... a sposobni su da se i sami organizuju ako toga nema... to im je u prirodi...
Upravo je u odraslima problem...

Napraviti dobar program i uvesti profesore fizičkog od 1.razreda osnovne škole... u adekvatnim uslovima i sa dovoljno rekvizita... za početak...
Dužnost tih profesora bi bila, između ostalog, da prepoznaju talente i da ih upućuju u klubove, gde bi rad bio ozbiljan i stučan...

Organizovati po školama razne vrste sportskih sekcija, da sale i tereni budu uvek puni dece...
To je ono što se tiče države i volje da se u to uloži... 1000 mladih "fiskulturnika" puta 500e puta 12 meseci = 6m evra... sitnica kada se pogleda u šta se sve pare bacaju...

Druga varijanta je ova koju sada imamo... da se po školama loše radi, nemotivisani i nestručni kadar (čast izuzecima), a da je sve prepušteno volji roditelja da dete upišu u neki privatni klub...
Na takmičenjima se profesori fizičkog diče medaljama i peharima koje su im doneli upravo ti klinci koji negde nešto treniraju...
A za olimpijsku medalju je potrebno još mnoooogo više... pre svega krvi, znoja, odricanja i STRUČNOSTI... imamo li mi takvih stručnjaka? nisam upućen, moguće... vrhunski sport i stvaranje šampiona je ozbiljna nauka danas i mora se biti u priči i usavršavati svakodnevno... Biti najbolji na svetu... eeeej...
Dovoljno mi je da pogledam one gimnastičare i da ukapiram koliko treninga i rada treba da bi se sve ono savladalo... Njihova izobličena tela su jasan pokazatelj toga... slično je i u drugim sportovima, ali ovde je to nekako baš upečatljivo...
Opet kažem, za zdravlje nacije mi je mnogo važniji onaj bazični, školski sport... ako se to dobro organizuje, sigurno će iz toga izaći i poneki šampion...
:music: JNA
Pera Mitic

Postby cole » 12 Aug 2016, 11:05

Srpski sportisti VII dana:
14.00 streljaštvo 50m puška ležeći - kvalifikacije – muškarci S. Pletikosić, M. Sebić (finale od 16.00 )
14.30 odbojka žene Kina – Srbija
17.15 košarka – žene Srbija – Kina
00.00 košarka – muškarci SAD – Srbija
1.30 atletika 1500m - kvalifikacije – ž Amela Terzić
3.10 vaterpolo Srbija – Australija

Danas je veoma važan dan za naše reprezentacije, vaterpolisti i košarkašice moraju pobjediti ako žele proći grupu, odbojkašice igraju za što bolju poziciju (bilo bi dobro izbjeći 4 mjesto) u grupi pred 1/4 finale, a košarkaši imaju priliku da odmjere snage sa najboljima. Amela je prva naša atletičarka koja nastupa na ovim igrama i plasman u 1/2 finale bi bio dobar rezultat. Od strijelaca danas nastupaju Stevan i Milenko u ležećem stavu, Steva je bio vrlo konstantan ove sezone u ovoj disciplini dok je Milenko dosta bolji u trostavu koji je na programu u nedjelju.
Ovaj dan može biti prekretnica za naše sportiste.
cole

Postby soniko » 12 Aug 2016, 11:15

Pera Mitic wrote:@felipao

Nismo se razumeli... potpuno se slažem s tobom, deca su sjajna i prosto žude za organizacijom nekih aktivnosti... a sposobni su da se i sami organizuju ako toga nema... to im je u prirodi...
Upravo je u odraslima problem...

Napraviti dobar program i uvesti profesore fizičkog od 1.razreda osnovne škole... u adekvatnim uslovima i sa dovoljno rekvizita... za početak...
Dužnost tih profesora bi bila, između ostalog, da prepoznaju talente i da ih upućuju u klubove, gde bi rad bio ozbiljan i stučan...

Organizovati po školama razne vrste sportskih sekcija, da sale i tereni budu uvek puni dece...
To je ono što se tiče države i volje da se u to uloži... 1000 mladih "fiskulturnika" puta 500e puta 12 meseci = 6m evra... sitnica kada se pogleda u šta se sve pare bacaju...

Druga varijanta je ova koju sada imamo... da se po školama loše radi, nemotivisani i nestručni kadar (čast izuzecima), a da je sve prepušteno volji roditelja da dete upišu u neki privatni klub...
Na takmičenjima se profesori fizičkog diče medaljama i peharima koje su im doneli upravo ti klinci koji negde nešto treniraju...
A za olimpijsku medalju je potrebno još mnoooogo više... pre svega krvi, znoja, odricanja i STRUČNOSTI... imamo li mi takvih stručnjaka? nisam upućen, moguće... vrhunski sport i stvaranje šampiona je ozbiljna nauka danas i mora se biti u priči i usavršavati svakodnevno... Biti najbolji na svetu... eeeej...
Dovoljno mi je da pogledam one gimnastičare i da ukapiram koliko treninga i rada treba da bi se sve ono savladalo... Njihova izobličena tela su jasan pokazatelj toga... slično je i u drugim sportovima, ali ovde je to nekako baš upečatljivo...
Opet kažem, za zdravlje nacije mi je mnogo važniji onaj bazični, školski sport... ako se to dobro organizuje, sigurno će iz toga izaći i poneki šampion...

Kod nas u BL sale jesu pune djece ali te termine zauzimaju privatne skole koje ih placaju i na taj nacin direktor ili skola popunjava svoj budzet. Konkretno, skola u koju idu moja djeca fizicko do treceg razreda su radili ili u ucionici ili napolju, od treceg do petog postojalo je pravilo da npr jednom mjesecno fizicko rade u sali a ostale casove opet ucionica ili napolju a tek od sestog razreda imaju normalno casove u sali.

Finansijska dobit necu reci direktora da ne optuzujem bez osnova vec skole je postala primarni intere i to drzava tj ministarstvo mora da presjece. Na prvom mjestu djeca i casovi, na drugom skolske sekcije pa tek onda ako ostane prostora moze se iznajmiti privatnim skolama.
soniko

Postby Zappa » 12 Aug 2016, 11:26

Ni Francuskinja našeg porekla Kristina Mladenović nije blistala, ali je ipak iskazala zadovoljstvo što je bila učesnica Olimpijskih igara u Riju. U razgovoru za Kurir popularna Kiki otkrila je neke detalje iz sela.
- Izuzetno mi je drago što sam deo olimpijske porodice. Imam mnogo prijatelja u selu, Srba, Hrvata... A baš mi je Nole pisao kad smo tek stigli u olimpijski kompleks. Zgrade su nam bile blizu, kaže da me je s terase zvao „Kiki, Kiki“, ali ja nisam čula. Lepe fešte se organizuju pored bazena i Nole mi je rekao da sam pozvana. Ali nije bilo mnogo vremena za druženje - istakla je Kristina za Kurir

:nisamja:
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

PreviousNext

Return to Rio 2016