Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Re: Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Postby Nikola » 08 Aug 2016, 11:31

Nisam nesto primetio da su ljudi na ovom forumu pljuvali, vise im je zao.
Mene prvog zabole za tenis, ali kad su OI u pitanju pratim i dizanje tetgova, ako imamo takmicare.
Ako je neko pljuvao njemu na cast, ali vise su se ljudi razocarali, sto je normalno
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Tufi » 08 Aug 2016, 11:32

Svaka cast svim pobrojanim kosarkasima i fudbalerima i ostalim sportovima, ali Novak je bez ikakve dileme najbolji sportista naseg naroda IKADA, i mislim da ce proci dosta vremena da ga neko nadmasi.
Tufi

Postby Houdini » 08 Aug 2016, 11:34

Zappa wrote:Što se tiče Đokovića ,imam sličan stav kao forumaš don Peyn.
Ne pratim tenis ,tako da mi nije teško pao poraz od Del Potra. Navijao sam da pobedi u dresu Srbije ,ali tenis gledam kao na streljastvo, veslanje, biciklizam.

ma nebitan je Djokovic u citavoj prici, kazem nije jedini koga pljuju, generalno mi pljujemo ljude koji su manje ili vise uspeli u zivotu, i ne samo sportiste..

i razumem da smeta i histerija oko tenisa i mediji sto prepumpavaju Djokovica na svim stranicama stampe, sve razumem.. ali ovo je OI, kazem i ja cu navijati i za te vaterpoliste i za Arunovicku i MIkeca, i one nase nesrecne veslace-plivace, iako je to nesto sto ne pratim van OI..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby the_trooper_rs » 08 Aug 2016, 11:38

Najjaci su ovi sto pisu "nema veze, nije jos sve gotovo, sigurni su vaterpolisti, Spanovicka, kosarkasi..." i kako dani prolaze nasi samo ispadaju i spisak sigurnih se smanjuje:-). Valjda Tuka nece uzeti medalju na 800m :-)
the_trooper_rs

Postby Dimitrije » 08 Aug 2016, 11:44

Stvarno mi nije jasno sto terate Djovaka u penziju, on posle ovog poraza moze samo da se isamara jer je ispao jako glup pa uopste isao u selo. Selfiji, buka, huka....nije mu ovo tour pa da se sretne sa Delpom u 3-4 kolu kada se vec zahuktao. Jos se hvale ovi iz Novosti kako su ih Beker i ekipa svercovali u lozu.

Nego, uvek i na sve strane pricam o Svajcarskim gov.... kako nikada ne bi prenosili niti jedan jedini mec Novakov. Nisu ni nocas. Evo upravo ide repriza :-) Smradovi smrdljivi
Dimitrije

Postby White Mamba » 08 Aug 2016, 11:46

Ja kad Novak igra za nas navijam iz sveg srca..to mi je logicno skroz predstavlja zemlju..ovako kada igra na turu individualna je stvar i mene to ne zanima.. cinjenica je da novinari preteruju..ali je i cinjenica da svako bira sta ce da cita..u poslednje vreme se branim preskakanjem takvih stvari i to je to..
Sto se tice tvrdnji kako je najbolji sportista Srbije ikad, moj rezon je da je masa vaterpolista vise zasluzila da bude u toj prici, vlada , sapa, milanovic, kosarkasi itd..oni su uspehe postizali pod zastavom nase zemlje dak je novak osvojio jedno svetsko zlato (dk) i medalju sa olimpijade..znaci neuporedivo manje, ovo ostalo, osvojio je za sebe..
Sad, to je moje misljenje i nikom ga ne namecem, samo , i nepotrebno je raspravljati o tome..uvek je bilo i bice neslaganja
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Zappa » 08 Aug 2016, 11:47

the_trooper_rs wrote:Najjaci su ovi sto pisu "nema veze, nije jos sve gotovo, sigurni su vaterpolisti, Spanovicka, kosarkasi..." i kako dani prolaze nasi samo ispadaju i spisak sigurnih se smanjuje:-). Valjda Tuka nece uzeti medalju na 800m :-)

Još ako Čilić uzme medalju u tenisu, nacional-šovinisti su gotovi, odoše agumenti za rasprave po internetu sa Hrvatima , muslimanima .

Meni beše svejedno ,ali kada videh Đokovića kako plače posle poraza beše mi krivo.
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Raoul Duke » 08 Aug 2016, 12:11

Zappa wrote:
koliko frustracija samo Srbi imaju u svojim zivotima, pa moraju da ih lece na uspesnim drugim ljudima.. ozbiljno delo psihoanalize bi moglo da se uradi..

+1000
Trudim se da ne čitam komentare po društvenim mrežama, sajtovima, ali kao što kažeš odnos nas Srba prema sportu je za ozbiljnu psihoanalizu.
Većina njih nema pojma o sportu, ne zna pet sportista, sete se reprezentacije samo u polufinalu, a najbučniji u slavlju i u osudi.
Idemo iz jedne krajnosti u drugu.
Pa i ovde na forumu, isti oni koji najavljivaše 10-15 medalja sada su najoštriji u komentarima.

Što se tiče Đokovića ,imam sličan stav kao forumaš don Peyn.
Ne pratim tenis ,tako da mi nije teško pao poraz od Del Potra. Navijao sam da pobedi u dresu Srbije ,ali tenis gledam kao na streljastvo, veslanje, biciklizam.

Svaka čast na uspesima, ali imala je naša zemlja sportista i pre njega. Smeta mi histerija u vezi tog sporta , novinarsko ulizivanje , tradicionalni sportovi pali su u drugi plan. Srbin do pre 15 godina nije znao sta je reket ,a danas posta stručnjak ,komentariše uz kafu o bekhendu, riternu. Oni kreteni iz Bileće nisu videli teniski teren ,a uz kalašnjikov slavi pobedu.

Pa je li problem u Đokoviću ili u narodu? U vama?
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Skafi » 08 Aug 2016, 12:11

Image
Skafi

Postby DuskoPopov » 08 Aug 2016, 12:17

Djokovic je legenda...sta reci o ljudima koji navijaju protiv njega a zive u Srb...
DuskoPopov

Postby Raoul Duke » 08 Aug 2016, 12:21

DuskoPopov wrote:Djokovic je legenda...sta reci o ljudima koji navijaju protiv njega a zive u Srb...

I oni su legende.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby CikaZika » 08 Aug 2016, 12:26

Valjda je red i nas da krene, bukvalno nista nismo uradili za 2 dana, valjda ce nesto konacno da proradi.
“Није увек лако, али је увек лепо навијати за Партизан.”

Podrska braci Vesely.24, Peskiru, Tajleru i vaterpolisti!
CikaZika

Postby Skafi » 08 Aug 2016, 12:29

Čim ode Toma, eto je prva medalja.

Sad čitam, kažu da i ova druga džudašica sa Kosova ima pristojne šanse za medalju.
Skafi

Postby Old school » 08 Aug 2016, 12:32

Angus Young wrote:
Houdini wrote:koliko frustracija samo Srbi imaju u svojim zivotima, pa moraju da ih lece na uspesnim ljudima.. ozbiljno delo psihoanalize bi moglo da se uradi..

Bukvalno, na sve strane samo pljuvanje i mračenje, koju god vest ili društvenu mrežu da otvoriš, malo je onih koji pružaju podršku i ovima što su ispali.

Nego mene zanima, ako neko zna, koliko naših sportista koji su na olimpijadi, a pretenduju na medalje trenira u atletskoj dvorani u Beogradu?

Ne znam zašto se istina i činjenice u definisanju neutemeljenog optimizma zovu "pljuvanje i mračenje".
Kada jednoj državi koja ode sa ekspedicijom od 103 sportiste na OI u prva dva dana samo jedna takmičarka uđe u projektovano finale, a svi drugi (njih oko 20) ispadnu ili odustanu u prvim kolima kvalifikacija kako to treba da nazovemo pravim imenom? Peh, loša sreća?
Nisam hteo da mračim od početka ali evo moja prognoza je max 3-4 medalje i to je pitanje.
Što bi moj otac često rekao: " Sport je slika stanja u društvu, ali ne ekonomska".
Zašto ne i ekonomska, pa zato što u nekim siromašnim zemljama sa totalitarnim režimima nedostatak finasija se nadoknađuje sportskim vaspitanjem od malena, fanatizmom a ne retko i represijom.
I nismo mi jedini koji doživljavamo sportski sunovrat. Pogledajte tek Bugare, Rumune pa recimo i Italijane. Nekada vele sile u sportovima sada par medalja i to je to.
Jednog takmičara bih ipak izdvojio. To je naravno Đo. Kod Đoa je potpuno drugi problem u pitanje. On se potpuno emotivno ispraznio posle osvaja RG i igra poprilično promenljivo. Naravno da je njegov san olimpijsko zlato za Srbiju, naravno da on uvek igra sa 110% svojih mogućnosti ali ni Đo nije robot. I kod njega u glavi se dešavaju nekad neki emotivni lomovi koje je teško kontrolistati bez obzira na želju i htenje.
Prohujala su davna vremena kada si među mladima bio viđen i priznati po tome kojim se sportom baviš. Nema više dece koja do 1-2 noću čekaju svoj red da odigraju partiju basketa na terenčetu u kraju. Nema više treniranja po dva sporta istovremeno, jedan u školskoj sekciji, a drugi ozbiljno za svoj ćef.
Današnja dečica, gro debilčići, ne znaju da potrče. Pojedinci koji se bave sportom su čudaci i nisu kul. Sportski tereni nam propadaju pusti i služe za špricanje narkomana i opijanje baraba.
Aktuelna vlast je prepisala odnos prethodnih prema našem vrhunskom sportu. Slikanje i pompa samo pred velika takmičenja.
Godine dugovanja, nebrige, infrastrukture na nivou kamenog doba, lagarije kako za vrhunski sport nema para u kasama ali zato ga uvek ima za državne parazite, razne propale privredne subjekta, direktore i direktorčiće, savetnike i savetnice, sekretarice i šoferčine, žene i jebačice itd.
Slušam pre dva dana ministra sporta Udovičića i ne verujem šta slušam. Čovek priča deset minuta i jednom rečenicom potire drugu. Kaže: "Našim sportistima ostavljam da prema savesti odreaguju u koliko se nađu na pobedničkom postolje sa takmičarima tzv. Kosova, ali smo mi kao država naložili da se povuku sa dodele".
Znači u dražvnom je interesu da se pregovara i sedne za isti sto sa ratnim zločincima, ali nije u državnom interesu da se ponosno pozdravi državna zastava i himna na dostojanstven način?
Dakle medalje vaterpolo, Španović, Štefanek i možda kajak-kanu ili borilački (Mil'ca). Ostalo dobrodošlo ali nerealno.
Što se tiče sjaja, teško je prognozirati.
Znam mongi će reći, koji si ti faktor da serendaš i pljuješ a niko si i ništa. Kao bivši uspešan sportista koji je morao rano da prekine svoju karijeru zbog teške povrede (atletika) imam kakvo takvo stručno i moralno pravo da kenjam. Kao navijač Srbije i veliki ljubitelj sporta uopšte, još veće jer svaki uspešan sportista je "javna ličnost", a uspešan je upravo iz razloga jer želi da se javno izmeri sa drugim uspešnim sportistima i proveri ko je najbolji. To merenje podleže surovom sudu javnosti. Zato i jeste sportista takmičar inače bi bio entuzijasta koji trčka oko zgrade ili pešači u prirodi.
Last edited by Old school on 08 Aug 2016, 12:37, edited 2 times in total.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Skafi » 08 Aug 2016, 12:33

Bas me zanima kako ce RTS da se organizuje sutra sa prenosima, posto je sutra zakazana sednica Skupstine Srbije za 14 h, a premijer planira da cita expoze u trajanju kako rece minimum 7 sati na 450 strana, i to stojeci....

Ovaj će opet ukrasti šou svima. Nema šanse da stave sednicu na RTS 3.
Skafi

PreviousNext

Return to Rio 2016