Board index Košarka Američka košarka

NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Re: NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Postby AirBall » 01 Nov 2011, 10:12

''Pregovori'' dobijaju novu dimenziju... Fisher je izjavio da ''nisu uspeli'' da ih zavade sa Billy Hunterom...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby AirBall » 01 Nov 2011, 22:50

Ettore Messina je izjavio da Kobe Bryant na treninge Lakersa dolazi helikopterom...
AirBall

Postby 71:70 » 02 Nov 2011, 08:23

Rade gazelu u la, pa ne može da se probije od gužve...
71:70

Postby AirBall » 02 Nov 2011, 14:01

Agencija Interperformances je saopstila da 2 njihova klijenta Luol Deng i Raja Bell razmatraju ponude evropskih klubova...
AirBall

Postby Houdini » 02 Nov 2011, 14:24

AirBall wrote:Agencija Interperformances je saopstila da 2 njihova klijenta Luol Deng i Raja Bell razmatraju ponude evropskih klubova...

Deng bi mogao biti lepo pojacanje za nekoga, ali sumnjam da ce ga neko uzeti od vrhunskih timova. Ali bi recimo Sijeni ili Efesu (pu pu pu daleko bilo) legao bas fino.

Inace ne znam da li je bilo, Garnet je sve bio dogovorio sa PAO-om, ali Zoc stopirao transfer jer ne zeli igrace koji nece biti tu do kraja sezone.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby FreddyHouse » 02 Nov 2011, 18:51

Houdini wrote:
AirBall wrote:Agencija Interperformances je saopstila da 2 njihova klijenta Luol Deng i Raja Bell razmatraju ponude evropskih klubova...

Deng bi mogao biti lepo pojacanje za nekoga, ali sumnjam da ce ga neko uzeti od vrhunskih timova. Ali bi recimo Sijeni ili Efesu (pu pu pu daleko bilo) legao bas fino.

Inace ne znam da li je bilo, Garnet je sve bio dogovorio sa PAO-om, ali Zoc stopirao transfer jer ne zeli igrace koji nece biti tu do kraja sezone.

Zoc - Jedini covek na svetu koji je odbio Kevina Garneta,pa makar i na 10 minuta... :triprsta:
FreddyHouse

Postby Talicni Tom » 02 Nov 2011, 19:44

Ovo je jako.

Mesina: Šta da kažem momku koji na trening dolazi helikopterom!?
Mesina: Šta da kažem momku koji na trening dolazi helikopterom!?
Etore Mesina je u Evropi odavno zaradio status "jednog od najboljih trenera", a sada će "iz početka" morati da se dokazuje u NBA (ukoliko se bude igrala). Naime, Mesina je ovog leta potpisao ugovor sa Los Anđeles Lejkersima, gde će raditi kao asistent.

Pre nekoliko dana Mesina je u Americi pričao o nekim stvarima koje nemaju mnogo veze sa košarkom, a tada je otkrio gde ko živi i kako dolazi na treninge.

- Raspitivao sam se o opcijama za život - gde je najbolje da iznajmim kuću. Neki su mi preporučili krajeve u blizini "Stejplsa" i mislim da ću da ih poslušam. Međutim, Kobi Brajant živi veoma daleko od dvorane i ponekad na trening dolazi helikopterom, kako bi izbegao očajne gužve u saobraćaju - rekao je Mesina i dodao: - Kada sam to čuo, pomislio sam: "Šta ja imam da kažem momku koji zarađuje 25 miliona i na posao dolazi helikopterom? Možda, spusti guzicu dole i savij se u kolenima više..."

:ajdejebote: :ajdejebote:
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby nolinjo » 02 Nov 2011, 21:00

Houdini wrote:

legao bi partizanu bas fino :nargile:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Napredpartizan » 04 Nov 2011, 12:30

Dosta igraca zeli da napusti uniju jer su nezadovoljni sto ne mogu da se dogovore... Pregovori ce se verovatno nastaviti za vikend,jos nema zvanicne potvrde...
Napredpartizan

Postby AirBall » 05 Nov 2011, 00:22

Toni Parker koji je suvlasnik Asvela i koji igra za ovaj klub za vreme lockout-a je izjavio da ocekuje da se lockout zavrsi u narednih 10 dana...
AirBall

Postby Napredpartizan » 05 Nov 2011, 00:55

AirBall wrote:Toni Parker koji je suvlasnik Asvela i koji igra za ovaj klub za vreme lockout-a je izjavio da ocekuje da se lockout zavrsi u narednih 10 dana...

Taman da dobijemo Real :biggrin:
Napredpartizan

Postby kezman » 06 Nov 2011, 00:45

Ne dam Pekovica bre :biggrin:

Gazde NBA klubova ponovo koče dogovor
Novosti online | 05. novembar 2011. 21:42 | Komentara: 0

Navodno, čak i ako sindikat igrača pristane na raspodelu ukupnog godišnjeg profita na ravne časti, ne postoji garancija da će novi kolektivni ugovor biti potpisan
Lokaut u NBA ligi polako počinje da dobija obrise španske serije. Taman kada se obelodani da je dogovor vlasnika klubova i sindikata igrača na vidiku, preko noći, se dogodi preokret...

Naime, kako prense mediji u SAD, neki od vlasnika klubova na sastanku koji će večeras biti održan će ponovo pokrenuti pitanja koja su navodno bila rešena.

Navodno, čak i ako sindikat igrača pristane na raspodelu ukupnog godišnjeg profita na ravne časti, ne postoji garancija da će novi kolektivni ugovor biti potpisan, prenosi "Sportklub.info".
kada su političko-udbaško-mafijaška šićarska goveda bez grama mozga, fudbalskog znanja i grobarskog gena rastera(va)li Partizanovce... sve ovo što se dešava je logičan i očekivan sled, i kao takvog ga treba tretirati -
mastro mostro
19/08/2012,
kezman

Postby AirBall » 06 Nov 2011, 00:48

Procitao sam negde da je Michael Jordan jedan od vlasnika koji je najtvrdji u pregovorima i ne zeli da popusti igracima...
AirBall

Postby Unexpected » 06 Nov 2011, 10:32

nedelja 6.11.2011 | 09:12
NBA: Igrači odbili ponudu vlasnika
Izvor. B92 | AK

Unija NBA igrača odbila je ponudu vlasnika klubova koja ima daje do 51% od profita, a ukoliko je ne prihvate do srede, imaće garantovano samo 47%.

Komesar NBA lige Dejvid Šterd odbio je da ponudu klubova okarakteriše kao ultimatum, istakavši da su vlasnici spremni na dogovor.

“Želimo da omogućimo Uniji igrača dovoljno vremena da razmotre našu poslednju ponudu, nadamo se da će je prihvatiti”, rekao je Štern.

Predsednik Unije igrača Derek Fišer jer rekao da su igrači ponudili fer sistem od oko 51% zarade za njih. Ponudu NBA lige je okarakterisao kao “sistem koji nije fer” jer profit u stvari deli na po 50 procenata.

“Napravili smo korake koje smo morali kako bi ovaj dogovor učinili ekonomičnijim. Danas je bio još jedan tužan dan za naše navijače, za radnike u arenama, na parkinzima. Veoma frustrirajući dan. Mi smo pokazali dobru volju da postignemo dogovor večeras, a nismo ga za zatvorili jer smo na gubitku”, istakao je Fišer.

Predstavnici igrača i vlasnika klubova su razgovarali sa federalnim posrednikom Džordžom Koenom više do osam sati, a Štern i Koen su ponudili šest “šta ako” preporuka za raspodelu profita i “seleri kep” sistema.

Štern i vlasnici su prihvatili prvih pet i poslaće formalni predlog igračima u nedelju, iako nije prihvaćen u subotu.

“Mislim da je fer da kažem da je govoreći u ime Unije igrača, advokat Kesler odbio preporuke koje smo dogovorili mi i medijator. Ali nada je večna i voleli bi da vidimo da Unija prihvati predlog koji je na stolu”, rekao je Štern.

Iako insistiraju na maksimalnoj raspodeli pola-pola, vlasnici klubova će igračima ponuditi uslove koji predviđaju da će oni moći da dobiju između 49 i 51 procenta prihoda lige. To nije impresioniralo Fišera.

“Nema šanse da bi mi ikada dobili 51%, zato to nije dobra ponuda”, rekao je predsednik Unije igrača koji su tražili 52,5% profita, jer su u prethodnom ugovoru imali garantovanih 57%.

Štern se ipak nada da će igrači i vlasnici postići dogovor narednih dana.

“Neću da nagađam kolike su šanse za dogovor. Mi želimo da igrači igraju, želimo da imamo seznu. Ovo su uslovi koje smo spremni da prihvatimo i imamo što je više moguće utakmica”, rekao je komesar NBA lige.
The End.
Unexpected

Postby VMJunior » 06 Nov 2011, 14:16

Na osnovu desavanja iz poslednjih nekoliko dana stice se utisak da velikom broju ljudi koji ucestvuju u pregovorima i na kraju krajeva odlucuju o mnogim stvarima, kosarka kao kosarka nije ni na pretposlednjem mestu i da ih zabole da li ce se ona uopste igrati.

Vec su poceli neki ultimatumi a cim se krece sa ultimatumima sve je jasno...
Vlasnici su postavili taj ultimatum igracima i ponudili im da do srede/cetvrtka razmisle o njemu i odgovore,medjutim ovi niti ce da razmislite o tome vec lagano odbijaju predlog na zahtev Hantera.

Da li ce se sada Unija raspasti,sta ce se desavati- videcemo.
Situacija je dosta komplikovana i sada izgleda da obe strane svaka za sebe nije jednoglasna o tome sta zele i na sta bi mogli da pristaju i dokle da idu.

Sacekajmo naredne dane i vrlo verovatno konacni rasplet,mislim da je doslo do tacke "Ili ce biti NBA od decembra ili je nece biti uopste ove sezone".
Tako mi deluje.
VMJunior

PreviousNext

Return to Američka košarka