octopus wrote:Golf, tenis i fudbal treba ukinuti sa programa OI. Ljudi iz golfa se izbore za OI, a igrace bas briga, nije im san da osvoje OI medalju?! A koliko neolimpijskih sportova masta da udje samo na siri spisak potencijalnih sportova ucesnika!
Za fudbal se potpuno slazem, do 1988. bilo je pravilo da ne mogu da igraju igraci koji su igrali u prethodnom ciklusu za SP, ni to nije bilo najsrecnije resenje, ali turniri su bili pristojni, igralo je dosta A reprezentativaca, ali tada je bilo neko drugo vreme (recimo '88 su klubovi koji su davali igrace za OI mogli da odloze svoje utakmice evro kupova, danas je to nezamislivo). Nekada davno su igrail i najjaci timovi, kada smo mi redovno osvajali medalje, posle rata.
Za tenis je problem termin, prve OI u Seulu i u Sidnej 2000 su bile OK jer se igralo krajem septembra posle USO, pa se nije remetio regularan raspored. Ovo sada usred leta, posle Vimbldona, kada imaju 2 mastersa i zatim USO je previse. Jul je jedina prava prilika tokom sezone za igrace da se odmore, sada zbog OI, tog odmora prakticki nema (ili se zrtvuju redovni turniri). Jos su ove godine ukinuti bodovi, pa nema ni tog "motiva". Nisam siguran u buducnost tenisa na OI, zavisi ce dosta od pristupa buducih generacija. Naravno svako sanja pehar sa Vimbldona ili nekog drugog GS, OI nisu primarne.
Golf ne pratim pa ne znam sta bih rekao, vazi kao za tenis da to nije san nikoga ko pocinje da igra (to je bas kazao MekIlroj), cuo sam juce da se sada igra British Open koji je jedan od 4 najveca turnira, verovatno su ovi najbolji tempirali formu za ovaj vikend. To je i dosta nepredvidljiv sport, nije kao tenis, igra se sa samim sobom, pa kada naidje los dana sledi potonuce, nema prezivljavanja na rutinu ili slabog protivnika. A svaka rupa se racuna u ukupnom zbiru.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!