Board index Košarka Američka košarka

NBA Draft

Re: NBA Draft

Postby Statista » 24 Jun 2016, 05:15

Henry wrote:Jaaadna mili boze, nisam trenuo ni sekund a ispit u 9.
Jebo me draft. :crybaby:

Vadi se na Brexit, tesko da Draft opravda :lollol:
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby Chuck » 24 Jun 2016, 07:03

Ok, solidno smo prošli. Luvavu i Simmons. Korkmaza ne bih zeleo da komentarisem.

Mogli smo nekog pg-a da pokupimo sa 26. pozicije, na primer Ulisa ako ništa.
Chuck

Postby LudkaoLud » 24 Jun 2016, 07:27

Ton Maker sa 10 pozicije, zanimljivo.
BOLEST KOJOJ NEMA LEKA
LudkaoLud

Postby AirBall » 24 Jun 2016, 08:17

Divac il pukovnik' il pokojnik...

High risk- high reward ali nisam siguran da uopste moze odmah da povuce Papagiannisa iz PAO-a...

Lakersi rade odlican posao, jos godina, dve i eto njih opet na stazi stare slave...

Ainge je na kraju uzeo igraca za Boston, a ne za trade...

Hrvat 4. pick, pokusaj da se dodje do jos jednog Porzingisa...

Misko je ocajno prosao na draftu, niske pozicije za njegove igrace...

Za mene su iznenadjenja Maker i Poetl, mozda je moglo i bolje za pozicije 9 i 10
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby xrečeved » 24 Jun 2016, 11:14

Odspavao sam malo, kafa me je držala koliko je mogla, zaspao sam tik pre 60. pika. :laugh:

Nisam načisto da li ići prema pikovima ili timovima, ali hajde malo za promenu - tim po tim.

PHILA - Simmons, Luwawu, Korkmaz. Da nije ovog trećeg bio bih prjatnije iznenađen, ali ko zna, možda i bude nešto od njega. Na kraju, nisu uspeli da dođu do Dunna. Okafor i Noel su ostali u ekipi, Simmons je očekivano bio prvi pik. Sama činjenica da su došli do Timija na poziciji 24, govori da su dobro prošli. Konačno da i PHI uradi nešto. Sada još kada bi trejdovali Šarića i Korkmaza nekome za nešto, dok Ameri nisu shvatili sa čime imaju posla. :laugh:

LAL - Ingram, Zubac. Opet, prilično očigledan izbor; nije da sam oduševljen Zubcem, ali digli su ga sa 32. pozicije i iako su rekli da dolazi već sl. sezone, sumnjam da će se naigrati. Idemo dalje.

BOSTON - Brown, Yabusele, Žižić, Jackson, Bentil. Uh, ovo je već teško. Pored Francuza, koji mi je nejasan (mogli su em bolje, da uzmu odatle, em što su mogli njega da pokupe sa neke više pozicije), sve se čini da je Ainge zabagovao. Brown, jeste nespreman igrač, ali jebeš ga, ima neku žicu u sebi, možda ispadne nešto od njega. Talentovan je, atleta je, interesantan je. Pametan je. Jednostavno mi je jasna kocka, kada već nisu hteli da trejduju taj pik. Svakako mi se više sviđa nego Bender ili Chriss. Murray, Hield... Očito su hteli atletu koja igra D i to je to. Francuza neću komentarisati, jer mi je nepoznat. Žižić mi je čak ok pik, on bi zaista mogao biti ok u NBA. Mobilan, sluša šta mu se kaže, koristan igrač. Ništa više, ali dovoljno. I dalje verujem da će biti bolji od Zubca. Dali su 31. i 35. pika Memfisu za pik prve runde dogodine (opet pikovi, jebali ih pikovi) i pokupili Džeksona sa neke daleke pozicije. To i Bentil ih je izvuklo malo. Za Boston ćemo videti dogodine da li su dobro uradili.

PHX - Bender, Chriss, Ulis. Jedni od pobednika drafta. Hrvat može biti bust, može biti otkrovenje. Ista priča i sa Chrissom... Ima materijala, ali mora da se radi. Talentovan FC, svakako. Pobednici su zato što su uzeli šta su hteli, a pritom su preveslali Divca uzduž i popreko. Ali posle o njemu... Svakako dobar draft za Sanse.

MINNY - Dunn. Nema šta mnogo da se priča; Thibs je uzeo igrača koga može zadržati, koga može uvaljati Čikagu ili Fili, tako da činjenica da nije uzeo Batlera ne kvari mnogo planove. Ozbiljno dobar igrač, kapiram da će se roster popunjavati preko FA i potpisivanja nedraftovanih, čega će biti sigurno (ne znam da je iko radio sa više igrača od MN). Sve u svemu, prosek za MN. Miran, običan draft.

NO - Hield, Diallo. Šuter, power booster. Odlični pikovi za NO sa pozicija sa kojih su birali. Deluje da znaju šta su hteli i da im se to isplatilo. Fin draft i za njih, nema mnogo pametovanja. Anderson bi trebalo da ide, ojačali su skok, ojačali šut. Fino, baš fino.

DEN - Murray, Hernangomez, Beasley. Dva beka, i 3-4 igrač koji će verovatno provesti još godinu dana u Evropi. Uzeli igrače na poziciji gde su kao najtanji (a Murray može da menja i Mudiaya), tako da su i oni lepo birali. Sama činjenica da su uzeli 2/5 najboljih šutera na draftu znači nešto...

SAC - Papagianis, Labissiere, Richardson. E, ovo sam čekao. Vlade Divac. :blue: Car je odradio sav prljav posao za PHX, dao im 2 pika u top 4 za #13, #28 i BB. Ok, možda i uradiš nešto sa tim. Ali ne, jbt. Izabereš Papajanisa sa 13. pozicije. Imaš Kufusa, DMC, WCS i ti mu jebeš kevu i pokupiš Papajanisa sa 13. pozicije. Kao da to nije dovoljno, uzmeš i Labisijera sa 28. Može on i PF da igra, ali Vlade, brate mili... U međuvremenu daš Belinelija za klinca šutera, tako da si tu na nuli. Nije mi najjasniji Sakramento na ovom draftu.

TOR - Poeltl, Siakam. Ok, skapirali su da ih je Klivlend razbucao u reketu, pa su rešili da ga ojačaju. Oba igrača dobri skakači; Austrijanac kvalitetno meso, Siakam kvalitetan korektor. Ok je prošao TOR, mada sam se nadao da će se pomerati na draftu.

MIL - Maker, Brogdon. Brogdon je bombonica. Dobar radnik, all around, odličan defanzivac. Maker je longest reach na draftu, ali dobro, videćemo da li će im se isplatiti. Ubedljivo najduža ekipa u ligi. Možda pokušavaju da od njega naprave novog Janisa; tada su rizikovali i isplatilo im se. Videćemo za par godina na čemu su.

ORL - Zimmerman. Može da mi priča ko šta hoće, ORL je luzer drafta. Dali su Oladipa, Iljasovu i malog Sabonisa za Ibaku. Ibaku koji je u padu forme, Ibaku kome ističe ugovor. Za godinu dana su ostali bez Oladipa i Herisa. Toliko o rebuildu tog tima. Raspad. Ne bih bio u koži Orlanđana.

ATL - Cordinier, Prince, Bembry. Ok, ovo već liči na neki rebuild. Ima i glavu i rep. Doveli su igrače ispod radara (u smislu da se nije pričalo o njima non-stop), tako da mi se sviđa kako su prošli. Trebaće vremena da se to ukomponuje, verovatno skoro doći na nivo na kome su bili, ali mi se sviđaju njihovi pikovi. Iako je i Prince bio reach, čini mi se da su dobro potrošili 12. pik. Poor man Carroll. Ok priča.

CHI - Valentine, Zipser. Zipser mi se ne sviđa, posebno kada je Givony rekao da će ga dovesti, ali uzimanjem Valentinea su pokazali da imaju muda. Sada, kada naprave show i stave ga za startnog plejmejkera, čudo da pravi sa onolikim telom na toj poziciji. Dosta gorućih pitanja, ali ako ga posluži zdravlje, dobar pik su napravili. Posebno mi je drago kada vidim nekog seniora koji ne živi od puke atletike uspe da se umuva u lottery. A i velika je to franšiza, zna šta ga očekuje.

MEM - Baldwin, Davis, Zagorac. Odličan draft za njih. Vape za rebuildom, a lepo su i krenuli. Doveli su mladog, talentovanog defanzivnog PG koji mora da poradi na finesama u svojoj igri (ali ima telo za to), jednog od najboljih rim protectora na draftu (i valjda prvog igrača koji je pozvan u green room, a ispao u drugu rundu) i pametnog, talentovanog Srbina. Zaista, da sam na njihovom mestu, svu trojicu bih odmah doveo. I, iskreno, kada se setim faca Davisa iz green rooma, želim mu da eksplodira tamo i čudo napravi. Slomili su mu srce najstrašnije, a on se junački držao i, mislim, pola usne izgrizao i pojeo.

DET - Ellenson, Gbinje. Dva odlična pika. Toliko im se sekira upala u med da je SVG izjavio da ne može ništa da kaže o Ellensonu jer mu na kraj pameti nije palo da bi mogao da dođe do njih. K Love poor man, talentovano fajtersko jezgro ima DET, ne sumnjam da će dogodine biti još bolji nego ove. Gbinje je bio odličan NCAA igrač; ako mu tranzicija lepo prođe, mogao bi da bude jedno od iznenađenja drafta. Mada nekoliko igrača ima veće šanse za to.

BKN - LaVert, Whitehead. Potez očajnika. Mislim, jasno mi je zašto su ovo odradili. Franšiza im se raspada najstrašnije, jedino što mogu jeste da pokupe dugoročno najvećeg talenta na draftu (nevezano za zdravstveno stanje igrača) i da se nadaju da će mu telo potrajati što duže i da će se nekako iz njega izroditi zvezda. Šanse za to? Male. Ali se ceni trud, zabavan igrač je u pitanju. Još jedan loš trejd Bruklina, kao da žele da Boston dobije što bolji pik dogodine.

LAC - Johnson, Michenau, Stone. Ok, hteli su da ojačaju reket i uspeli su u tome. Johnson je baby Faried, a Stone bi mogao biti korisna mrcina. Jako popunjena ekipa, tako da im je ovo bilo ono, pride. Nisu nešto odlepili za ovim draftom.

SAS - Murray. Potencijalno krađa drafta. Veliki talenat, sirov, ali ako igde može da napreduje, onda je to mesto San Antonio. Parker je mator, Mills nije taj kalibar, u dogledno vreme (a zašto ne i dogodine), Murray bi mogao biti kvalitetan backup, a ako ga zdravlje posluži i nastavi da radi na sebi, možda dogura i do prvog tima. Dugačak, atraktivan, ima telo i za napad i za odbranu. Kapiram da SAS nije očekivao da im se ovako posreći, ali se sigurno ne bune. Jako, jako lep pik.

GSW - Jones, McCaw. Još jedan pobednik drafta. Doveli su klince koji zaista mogu da zaigraju za tim. Jones = Ezeli sa malo više mozga, mislim da može da ga zameni kada ovaj zatraži neki brutalan ugovor i da je već NBA ready, dok je McCaw bio sleeper na draftu i jako mi se sviđa potez GSW da otkupi pika od Milvokija - znaju šta su radili. Bek koji može da pegla ozbiljno odbranu, koji je jako brz u tranziciji i koji gađa 3p preko 35% (sa prostorom za napredak, nije kamenjar). Dakle, jako dobar draft za GSW. Da sam na mestu navijača GSW i Sanija, bio bih jako zadovoljan. :D

UTAH - Paige. Kapiten NC, mada ne znam da li će imati mesta u Juti pored Egzuma, Meka i Hila. Ali ok pik, ako iko ume da pokupi skrivenog talenta, to je Juta.

HOU - Onuaku, Zhou Qi. Super izbor. Kakvu sezonu je imao Dwight, ovaj dvojac će se lepo nadograditi, posebno Chinanu. Kinez ne dolaz odmah i to je ok, pitanje je koliko on osim marketinga može da ponudi. Onuaku je baš bombonica. Još jedan steal (sa ove tačke gledišta).

Eto, to je to, ukratko. Zanimljiv draft, dosta iznenađenja, dosta dobrih igrača u 2. rundi.
xrečeved

Postby Houdini » 24 Jun 2016, 11:19

meni deluje da DIvac hoce da pravi evropsku ekipu u NBA, da na taj nacin proba da uradi nesto.. videcemo sta ce za Rodjaka dobiti..

u svakom slucaju bice ili ili za njega.. ili ce da govnjiva motka radi ili ce da napravi nesto..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Skafi » 24 Jun 2016, 11:20

Skafi

Postby Golden Warrior » 24 Jun 2016, 11:25

Dodaj tamo na listu nedraftovane Mamadou Ndiaye i Robert Carter :bleh:

Jes da nisu garantovani ali ovaj trend pokazuje neke stvari, da li je i ovo naznaka da su spremni i Boguta da trejduju ili ce stvarno kako kaze Lacob skroz da menjaju filofoziju igre pa mozda sad zaigraju sa dva beka i tri 7 footera :biggrin:

Ovaj Carter je bas zanimljiv, deluje kao nova verzija Mo Bucketsa.
Golden Warrior

Postby Houdini » 24 Jun 2016, 11:29

Curry/Kley/KD/Green/C

koja bi to ludacka ekipa bila, bas to dva beka i dva 7 footera..

inace kad ti mastas, i ja sam juce ČbiggrinČ

Rose/KD/Melo/Porz/Noah

nemoguce je, ali bi to bilo ludilo od atipicne ekipe..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Rajs » 24 Jun 2016, 12:30

:D
NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby xrečeved » 24 Jun 2016, 12:35

Neću više ni reč iskenjati o njemu, on je bio C, on valjda zna bolje o tome... Ali trenutno sažaljevam SAC. Mislim da na silu pokušava da napravi novi Memfis.
xrečeved

Postby pick&roll » 24 Jun 2016, 12:47

Ako može jedan Papagijanis, može i jedan Božo :D
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan."
pick&roll

Postby BlackOwl » 24 Jun 2016, 12:57

Xreč svaka ti dala, nisam pratio draft tako da mi je ova tvoja analiza došla ko ladna limunada na ovu vrućinu.

Divac klasičan gost kafanske institucije iliti pijandura.
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

Postby balzamen » 24 Jun 2016, 13:16

X edukuje.

Vise se decko iscimao oko skautinga nego celokupni board sakramenta...
Kapa dole!
balzamen

Postby Packy » 24 Jun 2016, 13:20

Jedino mi je krivo sto Sansi nisu prosledili 32. pik umesto 28. Kingsima jer bi pokupili Mareja, mada je pitanje koliko bi on igrao u pocetku dok su svi zdravi.Pikovima su popunjene rupe u rosteru, sem ako ne dodje do trejda ne bih ja tu nista dirao.Da budu pasivni u FA kao Filadelfija prethodnih par godina. :laugh:

Edit:Generalno sam zadovoljan sto su uzeli Krisa i Bendera, nadam se da barem jedan od te dvojice nece da bude bust.Len i Cendler su skloni povredama, uz to obojica mogu da pokriju peticu.Za Bendera sam znao, dok sam za Krisa procitao sinoc na tviteru mislim od Gamba(Finiksov insajder) da moze po potrebi da igra pet.
Packy

PreviousNext

Return to Američka košarka