Board index Košarka Evropska košarka

Španska košarkaška liga ENDESA

Re: Španska košarkaška liga ENDESA

Postby mali_buda » 23 Oct 2011, 18:45

Izgleda da moze da uskoci u tim. Nije bio prijavljen za Superkup.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby AirBall » 24 Oct 2011, 00:23

Razlog zasto je Kosta Perovic igrao danas lezi u tome sto je njegovom saigracu CJ Wallace-u (koji igra sa albanskim pasosem) umro otac i morao je da otputuje na sahranu u Ameriku...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby AirBall » 24 Oct 2011, 11:26

Braca Gasol su doneli odluku da se vrate u Ameriku i da tamo nastave sa treninzima...
AirBall

Postby Jovan » 24 Oct 2011, 13:39

Real zeli Serza Ibaku u svojim redovima.
Jovan

Postby dumagio19 » 24 Oct 2011, 13:56

Jovan wrote:Real zeli Serza Ibaku u svojim redovima.

Kao i Valencia.
„Нека нас победи свако ко може, немамо ништа против” - Душко Радовић

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby Stoxan » 24 Oct 2011, 18:26

Kakva trojka (doduše neproznata) Rudija Fernandeza.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby nolinjo » 25 Oct 2011, 11:03

cim se novica povredio*(jos na treningu,cini mi se) odma sam pomislio da mu laziraju povredu,jer ono sto igra ne bi se nazvalo igrom ,forma u konstantnom padu...i reko ma de ,sto bi to radili ...al zato kad su doveli ibaku 95% sam ubedjen da jesu
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 25 Oct 2011, 14:36

Ibaka i zvanično u Realu. Ugovor je potpisan na 2 meseca, a biće ranije prekinut ako dođe do kraja LO. Planirano je da Ibaka zameni Novicu.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Sony » 25 Oct 2011, 17:35

Stoxan wrote:

Kakva trojka (doduše neproznata) Rudija Fernandeza.

:blue: :blue:
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby AirBall » 27 Oct 2011, 16:31

Christian Eyenga u svom maticnom Joventutu dok bude trajao NBA lockout...
AirBall

Postby Houdini » 28 Oct 2011, 14:31

Musli se vraća u Vitoriju, a šta će dalje...

Pozajmica mladog centra u Fuenlabradu najverovatnije će biti okončana posle mesec dana.
Image

Kaha Laboral poslala je Dejana Muslija u tim iz predgrađa Madrida kako bi se lakše izborio za mesto na terenu, ali zamisao trenera Duška Ivanovića nije urodila plodom.

Talentovani dvadesetogodišnji centar, nekada MVP Evrolige u juniorskoj konkurenciji, nije uspeo da se nametne treneru Porfiriju Fisaku, pa su lokalni mediji objavili da će Musli 10. novembra biti vraćen sa pozajmice.

Ugovor dva španska prvoligaša sklopljen je na mesec dana, ali je Kaha Laboral bila raspoložena da ustupi Muslija do kraja sezone. Međutim, on je odigrao samo tri minuta protiv Manrese, a zatim se nije ni "skidao" za mečeve sa Estudijantesom i Huventudom.

Uz to se meksički centar Gustavo Ajon oporavio od povrede brže nego što se očekivalo, pa za momka poniklog u FMP Železniku neće biti mesta u timu ni u nedelju, kada gostuje velika Barselona.

Mladi reprezentativac Srbije prešao je u Kahu Laboral prošle jeseni i nastupio na osam utakmica. Prosečno je igrao pet minuta i beležio 1,3 poena i 1,3 skoka.

Duško Ivanović ga je sredinom prošle sezone poslao na kaljenje u italijanski Montegranaro, ali je Musli imao peh da se razboli, pa tamo nije odigrao nijedan meč. Letos je zbog povrede kolena propustio U-20 prvenstvo Evrope.

Sve u svemu, karijera jednog od najperspektivnijih srpskih košarkaša ne razvija se onako kako bi trebalo.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby AirBall » 29 Oct 2011, 21:15

Tepic za 25 minuta u igri u pobedi protiv Manrese 8 poena, 1 skok, 1 asistencija index 4
Luka Bogdanovic za 25 minuta 9 poena, 1 skok, 3 asistencije index 8
AirBall

Postby nolinjo » 29 Oct 2011, 21:55

sutra neugodno gostovanje reala u gran kanarijji ..kako li ce domacini docekati kerola ..prosle godine ubio reala
debituje i ibaka ...
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby bekrinjo » 30 Oct 2011, 13:16

AirBall wrote:Tepic za 25 minuta u igri u pobedi protiv Manrese 8 poena, 1 skok, 1 asistencija index 4
Luka Bogdanovic za 25 minuta 9 poena, 1 skok, 3 asistencije index 8

Sad vidim ucinak Davisa,21 poen i 22 ribaunda i to za svega 25 minuta :huh:
bekrinjo

Postby bekrinjo » 30 Oct 2011, 13:27

BIVŠI JUNIORSKI I MLADI REPREZENTATIVAC CRNE GORE PRESELIO SE U ŠPANIJU

Igor Luteršek potpisao za Mursiju
"Igor igra na poziciji četiri, ima odličnu ruku i fizički je dobar za svoju poziciju", rekao je Pako Giljem, direktor ACB ligaša
Uvecaj! (Foto: UCAMMURCIA.COM)
Senzacionalan transfer - dvadesetdvogodišnji Igor Luteršek, bivši juniorski i mladi reprezentativac Crne Gore, u naredne tri sezone nosiće dres Mursije, zvanično je saopštio ovaj klub.

Momak rođen u Sarajevu proteklih mjesec dana bio je na probi i zadovoljio trenera Luisa Gila i čelnike kluba.

Luteršek je prošlu sezonu proveo u Danilovgradu, a prije toga igrao je za Primorje (Herceg Novi) i Lovćen.

Do 2007. godine bio je član Budućnosti, a prije dvije godine bio je član mlade selekcije Crne Gore.

Ljeta 2007. godine blistao je na EP B divizije u Sofiji za igrače do 18 godina, kada je imao prosjek od 15,6 poena i 8,7 skokova na osam mečeva.

"Igor igra na poziciji četiri, ima odličnu ruku i fizički je dobar za svoju poziciju. Potpisali smo na tri godine, jer je on naš projekat za budućnost. Za sada neće igrati, jer trener ne voli da ukazuje šansu nekome ko nije tu od prvog dana. Međutim, ako bude povreda, sigurno će ga iskoristiti", rekao je Pako Giljem, direktor Mursije.

Privikavanje na novu sredinu i najjaču ligu u Evropi biće mu lakše uz Blagotu Sekulića, koji je ljetos iz italijanskog Vanolija stigao u redove ACB ligaša.

Osim Sekulića, od crnogorskih igrača u Španiji igra Milko Bjelica, koji je jedan od uzdanica Duška Ivanovića, trenera Kahe Laboral.

Dres Mursije prije dvije sezone nosio je naš reprezentativac Vlado Šćepanović.

"Mnogo mi je bitno što je tu Blagota, jer imam sa kim da pričam na svom jeziku. On mi je otvorio mnogo vrata. Kada odete u inostranstvo, mnogo je važno da imate nekoga iz svoje zemlje u koga ćete imati povjerenje", rekao je Luteršek za zvanični sajt kluba.

Mursija u sezoni 2009/2010. godine ispala iz španske elite, ali se nakon samo jedne sezone među drugoligašima vratila u ABC ligu.

U prva četiri kola ima učinak od pobjede i tri poraza, kao i Huventud i Gran Kanarija. Posljednja je ekipa Lagune Aro bez pobjede.
bekrinjo

PreviousNext

Return to Evropska košarka