Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby ИлићКапитен22 » 23 May 2016, 12:22

Појма немам искрено. Слабо ја пливам у овим водама :D
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Odjidja Ofoe » 23 May 2016, 16:40

Opet odlicna sezona GOTa, dominantan zavrsetak i prilicno tuzan. :(

Bas pice u ovoj sezoni, nema praznog hoda, mnogo je desavanja... Ova desavanja oko Brana i jahaca su bas komplikovana, tesko je sve povezati. Npr. jahaci su trebali da nastanu nakon rata izmedju ljudi i one djece, a u epizodi je to drugacije prikazano...
Odjidja Ofoe

Postby DON » 23 May 2016, 19:44

Ode Leto :crybaby: brutalna serija, brutalna epizoda. Samo Ragnar da uleti i da osvoji presto! :biggrin:
DON

Postby Choda » 23 May 2016, 23:42

GoT
Spoiler: pokaži
Hold the door == Hodor. :krsti: Bezveze, ne znam sta im je trebao ovaj time travel trip? Ok je da posmatraju desavanja iz proslosti ali mesanje u dogadjaje, to otvara Pandorinu kutiju.
Posto Bren uvek putuje u proslost, sto je putovao u sadasnjost kod Other Kinga? To jedino ima smisla jer ga ovaj iz proslosti ne bi prepoznao? Sto mu Trooka vrana ne kaze da luta po severu jer ovaj moze da ga vidi? I na kraju Trooka vrana umire tek tako, on bi trebao da je neki baja, u knjigama to svakako jeste u seriji je morao da pruzi bar neki otpor.

Ostale scene su bile manje vise solidne, naravno minus Maloprstic koji u ovom trenutku ima najjacu vojsku u Vesterosu a trpi ponasanje Sanse aka razmazenog derista.
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Pit Bull » 23 May 2016, 23:53

^

Ovo za Hodora je odlicno objasnjenje, tesko su mogli bolje naci...

Sto se tice Brana, nije ga ovaj odveo u proslost, nego se Bran sam prikacio, sto do sada nije radio, nije vrv. naucio kontrolisati kada i gde da ode...
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Holden » 23 May 2016, 23:53

Najveću vojsku trenutno ima Deneris ili griješim? Ko ide posle nje? Znam za nju otprilike koliko ima (50-60 hiljada sposobnih Dotraki boraca, 7000-8000 neokaljanih i ne znam za one Second Sons) i znamo za Remzija i Divljane tačan broj. Ostale ne mogu baš da povežem :D
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby Pit Bull » 23 May 2016, 23:54

Tu previse lutaju u seriji po broju vojnika, divljani su imali oko 200,000 valjda kad su marsirali na zid onda, a sad Tormund kaze imaju 2,000 :lol2:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Rajs » 23 May 2016, 23:59

Poceh da gledam Fargo veceras.

Kakva prva epizoda. :blue:
NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby Panta » 24 May 2016, 02:18

Holden wrote:Najveću vojsku trenutno ima Deneris ili griješim? Ko ide posle nje? Znam za nju otprilike koliko ima (50-60 hiljada sposobnih Dotraki boraca, 7000-8000 neokaljanih i ne znam za one Second Sons) i znamo za Remzija i Divljane tačan broj. Ostale ne mogu baš da povežem :D

Ako pricamo o RL (knjigama :D ), svi ti divljaci iz Esosa nisu ni prineti vojskama u Vesterosu, pre svega sto se discipline tice, pa i sofisticiranosti oruzja, nedostatak oklopa itd...

@ Choda

Ne slazem se da Erinov Dol ima trenutno najjacu vojsku u Vesterosu. Najmanje ratovima osakacenu da, ali su ipak i Tireli i Lanisteri ispred njih.
Fedor is back.
Panta

Postby -Stefan- » 24 May 2016, 09:27

Pit Bull wrote:Tu previse lutaju u seriji po broju vojnika, divljani su imali oko 200,000 valjda kad su marsirali na zid onda, a sad Tormund kaze imaju 2,000 :lol2:

Pa vecinu su ih pobili white walkers,kad je Dzon bio kod njih u prosloj sezoni.
Josephine Skriver
-Stefan-

Postby killchrome » 24 May 2016, 09:40

Packy wrote:Rim je ukinut zbog GoT i to sam vise puta procitao od strane glavnih glumaca, imali su ponude za neke uloge da se pojave u GoT ali su se drzali svojih principa i nisu hteli jedni drugima da zabodu noz u ledja.Serija je u pogresno vreme izasla, da se to desilo nekoliko godina kasnije sigurno bi imali 4-5 sezona.Preveliki troskovi, internet tek na pocetku ekspanzije, HBO nije bio toliko prosiren kao sada tako da nisu imali velike prihode kao u poslednjih 6-7 godina, marketing jos nije uzeo zamah i sam odgovor se namece.Sada uopste ne bi dosli u tu situaciju da im se ukine serija zarad veceg projekta posto pare ne predstavljaju vise veliki problem.

Ako volis Black Sails, rekao bih da stavis i Spartacusa na listi ako vec nisi gledao.Na slicnu su foru i dolaze iz iste produkcije.

kako to mislis rim ukinut zbog got kada je prestao da se daje 4 godine pre nego sto je got nastao?

rome je ukinut zato sto je bio preskup, i zato sto im je (ako se ne varam) izgoreo ceo set u jednom momentu i bilo im je mnogo da grade sve ponovo. valjda je kostao 80-100 miliona po sezoni
killchrome

Postby Ćivot » 24 May 2016, 10:42

GoT

Nije ćivot jedna žena.
Ćivot

Postby Dimitrije » 24 May 2016, 12:23

Ali koliko bi to dobra scena bila da se dovate Brienne i ovaj ridji divljak, alaj bi koske pucale...."snajke, aj' se obaramo" a ona ga gleda "s' tobom da se obaram?! gle kaki si dusica ti u nosu"....
Dimitrije

Postby Choda » 24 May 2016, 18:21

@ Pit
Iskreno nisu ni morali da otkriju poreklo Hodorovog imena, i da zasto white walker-i dolaze samo sa jedne strane? njih bi trebalo da ima dovoljno da opkole celu pecinu, btw vrata na pecini? :krsti:

@Panta verovatno si u pravu za Tirele, za Lanistere nemam pojma, oni su imali slicne gubitke kao Starkovi koji su bili poprilicni. Definitivno su najgore prosli Tulijevi posto su recne zemlje potpuno razorene..

E sad ostaje da se vidi ko ce imati najvecu vojsku posle 6. sezone a tu tipujem na Maloprstica. :biggrin:
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Packy » 24 May 2016, 21:18

killchrome wrote:
Packy wrote:Rim je ukinut zbog GoT i to sam vise puta procitao od strane glavnih glumaca, imali su ponude za neke uloge da se pojave u GoT ali su se drzali svojih principa i nisu hteli jedni drugima da zabodu noz u ledja.Serija je u pogresno vreme izasla, da se to desilo nekoliko godina kasnije sigurno bi imali 4-5 sezona.Preveliki troskovi, internet tek na pocetku ekspanzije, HBO nije bio toliko prosiren kao sada tako da nisu imali velike prihode kao u poslednjih 6-7 godina, marketing jos nije uzeo zamah i sam odgovor se namece.Sada uopste ne bi dosli u tu situaciju da im se ukine serija zarad veceg projekta posto pare ne predstavljaju vise veliki problem.

Ako volis Black Sails, rekao bih da stavis i Spartacusa na listi ako vec nisi gledao.Na slicnu su foru i dolaze iz iste produkcije.

kako to mislis rim ukinut zbog got kada je prestao da se daje 4 godine pre nego sto je got nastao?

rome je ukinut zato sto je bio preskup, i zato sto im je (ako se ne varam) izgoreo ceo set u jednom momentu i bilo im je mnogo da grade sve ponovo. valjda je kostao 80-100 miliona po sezoni

GoT je bio dugorocan projekat i mnogo duze se planirao pre prve sezone.2009 godine imas sliku Sanse, Teona, Arije, Dzona i ne znam ko je tu bio.Verovatno je tada ili 2008 bio odradjen casting.James Purefoy je izjavio da je Rim otkazan zbog GoT(mozes to da iskopas na netu, a isto je rekao glavni plavusan i mislim da je on bas rekao da je odbio ponudu da se pojavi u seriji), doduse udela u tome ima i Skorsezeov projekat Boardwalk Empire.Rome i jeste bio preskup i sa te strane zbog toga sto nisu imali veliku gledanost tada zbog slabije pokrivenosti bio je bas los odnos ulozenog i dobijenog.Rome je projekat koji se nasao u pogresno vreme, isto vazi i za Deadwood.Veoma skupe igracke koje nisu mogle da se finansiraju tada.Videlo se koliko je Rome zbrzan nakon par epizoda u drugoj sezoni.
Packy

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura