irriducibili wrote:Da, sve su gluposti, samo je Nemanja bezgresan. Mozda mu odskorasnji imenjak sa Mokre Gore da i ulicu. Iznenadjuje me da se ti palis na te fore, kao ako valja tamo u toj famoznoj Evropi, kako ne bi valjao u svom selu? Nije ti palo napamet da se mozda sasvim drugacije ponasa tamo i ovde? Cenis li da je to redak slucaj kod nas? Kao i svaki gastarbajter sa napunjenim dzepom, ali i dalje praznom glavom...
Vidic jednostavno nije takav lik pa ti veruj ako hoces, ako neces ne moras. On je i dok je igrao u Zvezdi smarao sve oko sebe insistiranjem na maksimalnim treninzima i cepidlackim rutinama kad su stvari oko treninga u pitanju (priprema, zagrevanje, masaze i slicno) i gotovo nikada se nije mlatio po splavovima i nocnim izlascima. Njega saigraci ne vole jer ne ucestvuje u njihovim drugarskim marifetlucima ali ga postuju jer je zestoki profesionalac. Tako je vaspitavan i drugacije ne ume. Pretpostavljam da mu je sve ovo sa Pizonom i reprezentacijom uzasno islo na zivce jer njegov mindset ne podnosi 'ladjenje jaja i improvizaciju. Iskreno, iz mog ugla je to preterano i mislim da ponekad sportista treba da dopusti sebi neko ludilo cisto zbog drugarstva ali tako se pravi vrhunska karijera u profesionalnom sportu. Takav je bio Drazen, takav je Novak, takav je Nadal.
Sve u svemu, mene uopste ne cudi sto se Vidic nije snasao sa ovom reprezentacijom. Mogu samo da ga zamislim kako slusa Pizonove "strucne" analize garnirane treminzima i nabacoljkama. Naravno da nije ni on bezgresan, ne moze se biti beskonacno tvrdoglav i samoziv kad su timovi u pitanju ali garantujem da bi on igrao kao zmaj da je oko njega atmosfera bila profesionalna. Igrao je i ovako dobro. Koliko dobro - videcete sad kad ga nema.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.