Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Disident™ » 17 Apr 2016, 12:48

Slažem se sa mišljenjem, ali mislim da će se vratiti tamo u finalnom delu, nekako ne ide da se bez nje završi.
Mogao si da vidiš i da procitaš da ti pastiri nisu gubili ovce, da srpski narod sa njima nije bio stado ovaca sto blejeći ide na klanje. Da su pred njima uzmicali i lavovi.
Disident™

Postby Tufi » 17 Apr 2016, 13:30

Spoiler: pokaži
Kad ste najavili burnu epizodu mislio sam da je ce ce otkriti da je gospodja Kaplan, nekako povezana sa Liz. Jos kad je pocela da place, bio sam poprilicno siguran, ali vidjecemo.

Ipak je Dembe najjaci lik u seriji, dobro posle Arama :biggrin:
Last edited by Tufi on 17 Apr 2016, 13:53, edited 2 times in total.
Tufi

Postby Pit Bull » 17 Apr 2016, 13:46

Neverovatno, i ja sam imao potpuno isto misljenje kada je epizoda u pitanju, ali zadnjih 20 minuta je ipak bilo jasno da je drugacije :D
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Poison and Remedy » 17 Apr 2016, 13:50

Pusten i prvi trejler za drugu sezonu Mr. Robot. Drugi serijal pocinje sa prikazivanjem negde u Junu ili Julu.
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Poison and Remedy » 17 Apr 2016, 14:09

Pred pocetak seste sezone GOT-a, mali podsetnik na najvaznije dogadjaje u petoj.
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Pit Bull » 17 Apr 2016, 14:12

Posto su seriju poprilicno unistili, tacnije od serije koja je mogla da bude najbolja ikad, ispala je samo prosek... Pre svega jer su skroz odstupili od knjiga koje imaju vrhunsku radnju a ovde su razvodnjili, poizbacivali pola likova koji igraju vazne uloge u knjigama, ali otom potom.

Ono sto me najvise zanima

Da li je Stanis mrtav? U knjigama se sumnja, malo drugacije se odigralo(Brienne nema ni u prici), a ni ovde nismo dobili cist odgovor na kraju sezone.
Pit Bull

Postby Starsica » 17 Apr 2016, 14:14

Ja GOT ne gledam, ali

Martin je potvrdio da je u knjizi Stanis veoma živ. Sad, da li se to odnosi na nekoliko poglavlja pa će da ga rokne, ne znam, ali znam da sam pročitala da je u knjizi alive and kicking.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Pit Bull » 17 Apr 2016, 14:16

Promaklo mi je to, mada slabo ja i pratim sta on prica... Ja sam knjige procitao kada je krenula serija otprilike, tacnije u periodu izmedju prve i druge sezone. Znam da je tada bila nedoumica da li je ziv :D

Nadamo se onda da je i u seriji isto.
Pit Bull

Postby -Stefan- » 17 Apr 2016, 14:16

Gleda li neko The Magicians?

Koliko je to sjebana serija majko moja :D
Josephine Skriver
-Stefan-

Postby Holden » 17 Apr 2016, 14:26

GOT kida i dan danas. Uglavnom ovi koji su pročitali knjige smatraju da je serija prosjek i na tome im uopšte ne zamjeram :D

Moje mišljenje je da je odlična, i na IMDb-u je i dalje na ocjeni 9.5. Ne mora striktno da znači da je serija pala ako se izbace neki likovi ili ako ne prati tok knjige.

Ali opet kažem, ne posmatramo iz iste perspektive mi koji nismo čitali knjige i vi koji jeste...
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby Pit Bull » 17 Apr 2016, 14:38

Naravno, serija je pratila knjigu solidno, prva sezona najbolje prikazana, onako na prvu se ne mogu ni setiti da ima nesto u knjizi a da nema u seriji a da je bitno, cetvrta i peta sezona su debakl. Recimo Tirionovo putovanje nakon ubistva oca je u knjizi jedna od najboljih stvari, tu ima masu VAZNIH likova koji su bez potrebe izbaceni, a sto je najgore to je spoiler za nas koji smo citali knjige, pogotovo kada je u pitanju Regarov navodni sin. Jer sumnjam da jeste ako ga nisu prikazali u seriji i generalno ta druzina.

Pa onda recimo ono sto je meni posebno zasmetalo je Dorna. Doran Martell ima troje dece, a u seriji ima samo jedno i to ono koje ima daleko najmanji znacaj. Izbaciti Arijanu i Tristana je potpuno nerealno, 'ajde Ariana i nema sad neku epohalnu ulogu koja se ne moze zameniti, ali Tristanov put ka Deneris je mnogo bitan, zmajevi :biggrin:

Lady Stoneheart :krsti: To mi je prvo zasmetalo jer su tada krenuli odstupati od knjige.

E sad, najgore od svega je sto to nisu bitke koje kostaju da se odrade, ovo su likovi i njihove price, da su prosirili na 16 epizoda sezone, mogli su sve da ukomponuju i da bude mnogo bolje, ovako je ostalo na proseku. Jbg, ni ja se sad ne mogu setiti svega, morao bih otvoriti wikipediju onu Westerosa da pohvatam sve, ali bas mnogo likova koji su bitni za pricu nisu tu.

Ono sto je jos jako bitno i sto se plasim da ce isto sjebati su Grejdzoji. K'o da gledam da ce makar jednog od brace izbaciti :lol2:
Pit Bull

Postby Packy » 17 Apr 2016, 15:28

Meni je samo peta sezona podbacila, cetvrta mi je dobra zato sto nisam citao knjigu tj procitao sam samo prve dve.Ne sumnjam da bismo delili slicno misljenje da sam citao knjigu, to sto nam se svidja ovakav GoT govori pre svega koliko ljudi imaju nize standarde.Najvise je ocenjena od svih serija ubedljivo, vrlo moguce da pola komsiluka prati seriju koja je postala stvar opste kulture.Odlicna je serija i definitivno sa Mr. Robot i House of Cards spada u trenutno top3 najboljih(ne bih tu da ulazim kojim redosledom posto nije bitno), samo je precenjena.Ispred Sopranova, Zice i BB tesko da ce da bude bolja, zenskom delu populacije svakako hoce posto ih takve serije ne privlace puno i ne krivim ih.

Meni drugar bas rece da mu se svidja sto nema LS, kaze da previse gnjavi u knjizi.Ja cu sigurno kad-tad da procitam te knjige, mozda je i bolje da znam koliko su knjige bolje napisane nego da se nerviram sto se pojednostavljaju i kasapljuju zbog publike.
Packy

Postby Panta » 17 Apr 2016, 18:44

Otkud to da je Stanis mrtav u knjigama, ili da se bar sumnja?

I u spojlerima wow ima vaznu ulogu i sa nestrpljenjem se ocekuje bitka za Zimovrel.

Btw, ta bitka je na kraju pete sezone toliko ocajno i nerealno odradjena da je to strasno. Da bi Stanis, kao mozda i najveci vojskovodja Vesterosa izgubio od Remzi, koji je obican ljakse, moralo bi zaista cudo da se desi.
Fedor is back.
Panta

Postby Pit Bull » 17 Apr 2016, 18:48

Zato sto se izvestan deo poslednje knjige uopste ne spominje a cini mi se da je neko pisao neko pismo Jonu u kome je receno da ubijen, ali proguglaj, ne mogu da se setim, znam samo da je bilo price tj. dilema da li je ziv ili ne.
Pit Bull

Postby Panta » 17 Apr 2016, 23:21

Pit Bull wrote:Zato sto se izvestan deo poslednje knjige uopste ne spominje a cini mi se da je neko pisao neko pismo Jonu u kome je receno da ubijen, ali proguglaj, ne mogu da se setim, znam samo da je bilo price tj. dilema da li je ziv ili ne.

Ma jok, jeste da sam davno citao, ali sam relativno skoro citao spojler delove Vetrova zime gde Stanis prica sa Teonom i Asom, planirajuci napad na Zimovrel.

Cak se secam da se upisao od smeha kad ga je Teon upozoravao na Remzija.
Fedor is back.
Panta

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura