Naravno, serija je pratila knjigu solidno, prva sezona najbolje prikazana, onako na prvu se ne mogu ni setiti da ima nesto u knjizi a da nema u seriji a da je bitno, cetvrta i peta sezona su debakl. Recimo Tirionovo putovanje nakon ubistva oca je u knjizi jedna od najboljih stvari, tu ima masu VAZNIH likova koji su bez potrebe izbaceni, a sto je najgore to je spoiler za nas koji smo citali knjige, pogotovo kada je u pitanju Regarov navodni sin. Jer sumnjam da jeste ako ga nisu prikazali u seriji i generalno ta druzina.
Pa onda recimo ono sto je meni posebno zasmetalo je Dorna. Doran Martell ima troje dece, a u seriji ima samo jedno i to ono koje ima daleko najmanji znacaj. Izbaciti Arijanu i Tristana je potpuno nerealno, 'ajde Ariana i nema sad neku epohalnu ulogu koja se ne moze zameniti, ali Tristanov put ka Deneris je mnogo bitan, zmajevi
Lady Stoneheart

To mi je prvo zasmetalo jer su tada krenuli odstupati od knjige.
E sad, najgore od svega je sto to nisu bitke koje kostaju da se odrade, ovo su likovi i njihove price, da su prosirili na 16 epizoda sezone, mogli su sve da ukomponuju i da bude mnogo bolje, ovako je ostalo na proseku. Jbg, ni ja se sad ne mogu setiti svega, morao bih otvoriti wikipediju onu Westerosa da pohvatam sve, ali bas mnogo likova koji su bitni za pricu nisu tu.
Ono sto je jos jako bitno i sto se plasim da ce isto sjebati su Grejdzoji. K'o da gledam da ce makar jednog od brace izbaciti