Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby mali_buda » 22 Oct 2011, 22:59

Varas - genije!!! Nesavladiv veceras. Kako je iskusno sacekao Mesija kod izvodjenja penala :blue: Kanute :laugh:

Barsa ne bas na svom nivou, ali opet mnogo prilika, odlicnih akcija, nekada i prekombinuju, strasnih 76% poseda lopte. Sevilja organizovana ekipa, moze se reci da su srcanoscu zasluzili bod.

Nakon promasaja sa penala, ceo stadion skandira Mesiju :blue:

Uzmi Zoze prvu titulu :biggrin:
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby VMJunior » 22 Oct 2011, 23:07

Iako ne volim ni Real (a pogotovo Barselonu),moram priznati da sam od 70.minuta svim srcem navijao za Sevilju a pogotovo njihovog golmana :blue:
Ali sam siguran,100%,sutra da igraju da bi bilo 3-0 najmanje.

Sto se tice borbe za titulu,u 38 utakmice ne postoji tim na Svetu koji bi Barseloni mogao da otme titulu.Ovoj Barseloni.
U LS i nok-aut sistemu,moze i CSKA iz Sofije da ih izbaci ovako sumnjam.

Sevilja je neverovatnim zalaganjem i borbenoscu zasluzila bod,ali kazem,sutra bi 3 najmanje primili.
VMJunior

Postby CRNO_BELI » 22 Oct 2011, 23:10

Igrac utakmice je Kanute. Svojim postupkom je prepao Mesija da ovaj nije smio dati gol iz penala. :biggrin:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby mali_buda » 23 Oct 2011, 00:04

mali_buda

Postby nolinjo » 23 Oct 2011, 17:39

arda turan najsebicniji igrac u istoriji atletiko madrida ...

atletiko posed lopte 69% ,trista kornera i 299 pomocnih igri iz kornera ..oce da se usetaju u gol,kosa majorke imao par odlicnih intervencija
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 23 Oct 2011, 21:48

Levante laganih 2-0 na poluvremenu u gostima Viljarealu. Da li se pojavio tim koji ce iskociti u prvi plan ispred Barse i Reala :hatman:

Levante bas "trese, lupa, udara" po Primeri ove sezone. Dadose i treci gol :triprsta: Dajte Barsu da se igramo :laugh:
mali_buda

Postby mali_buda » 26 Oct 2011, 21:13

Kakav Real, Strasan Real! Odavno nisu izgledali ovako opako. Presing od prvog minuta, Viljareal jedva izlazi iz svojih 16m, o prelasku centra mogu da mastaju. 10 minuta igraju, vec je 2-0 za Real, uz jedan ponisten gol i par dobrih prilika.
mali_buda

Postby irriducibili » 26 Oct 2011, 21:50

Benzema, Kaka, Di Maria za laganih 3-0 na poluvremenu. Real trenutno deluje kao kaznena ekspedicija...
irriducibili

Postby mali_buda » 26 Oct 2011, 22:01

Kaka i Benzema ponovo u formi u kojoj su bili pre dolaska u Real. Koliko poverenje u Benzemu ima Murinjo dovoljno govori podatak, da je Iguaina posle golgeterske rapsodije, ipak vratio na klupu cim se Karim oporavio. Di Maria odlican na desnoj strani, brz, prodoran, odlican sut i sjajan osecaj za asistenciju. Kod prvog gola je uputio pas sa centra i spojio Benzemu sa golom.

Real mnogo bolje i ozbiljnije deluje nego prethodnih sezona.
mali_buda

Postby mali_buda » 26 Oct 2011, 23:33

9. kolo:

Image

mali_buda

Postby Felipao » 27 Oct 2011, 10:29

Levante - na čelu Primere sa platama manjim nego u Zvezdi i Partizanu

Ekipa Levantea prvi put u 102 godine dugoj istoriji kluba izbila na čelo španske Primere, iako ima najmanji budžet i najstariju ekipu u ligi, a njeni fudbaleri zarađuju manje od asova u Partizanu ili Crvenoj zvezdi

Neki novi fudbalski vetrovi duvaju na evropskom nebu. Ako čelne pozicije Mančester Sitija u Engleskoj, odnosno PS Žermena u Francuskoj, ne predstavljaju toliko iznenađenje s obzirom na veliku količinu "petrodolara“ (zarađenih prodajom nafte) uloženu u formiranje ova dva tima, onda je egzibicija Udinezea u Italiji, a posebno Levantea u Španiji ravna sedmom svetskom čudu.

Zamislite da se, na primer, posle deset superligaških kola u Srbiji, na čelu tabele nalazi BSK iz Borče. Ispred Partizana i Crvene zvezde. E tako bi se najslikovitije mogao dočarati podvig malenog kluba iz predgrađa Valensije koji je prvi put u 102 godine dugoj istoriji izbio na prvo mesto Primere i to u svojoj tek sedmoj sezoni u elitnom rangu takmičenja na Pirinejima.

Uspeh Levantea najbolje se može dočarati kroz brojke: radi se o timu koji ima najmanji budžet od svih 20 prvoligaša, ubedljivo najstariju ekipu i fudbalere koji su najslabije plaćeni u, po mnogima, najatraktivnijoj ligi na Starom kontinentu.

Klupski budžet za sezonu 2011/2012 iznosi tek 21.000.000 evra, što je na španskoj sceni dobro za jednog – drugoligaša. Skoro da nema kluba koji na raspolaganju nema barem 40-50.000.000, da ne govorimo o Valensiji sa 107.000.000, Malagi i Atletiko Madridu sa 130, Barseloni sa 440, te multimilijarderima sa Santijago Bernabeua kojima je predsednik Florentino Perez obezbedio 500.000.000 evropskih novčanica. Suma koju će Levante, u najboljem slučaju, imati na raspolaganju za period od narednih 25 godina!?

Međutim, momcima sa stadiona Sijutat de Valensija to ništa nije smetalo da u 3. kolu, pred svojim navijačima, očitaju lekciju Murinju, Ronaldu i društvu i nanesu im prvi i zasad jedini poraz u Primeri (1:0). I to uprkos činjenici da taj portugalski as sa svojih 12.500.000 evra godišnje, zarađuje tri-četiri puta više nego kompletan tim Levantea! Nije tajna, igrači lidera Primere imaju godišnje ugovore koji se kreću od 100 do 200.000 evra. Duplo manje nego što imaju u Partizanu Eduardo, Anderson, Ilić, Vukić, Ivanov, odnosno Borha, Evandro ili Kovačević u Crvenoj zvezdi.
"Kod nas su plate male, ali redovne. Nikada ne nudimo više nego što možemo da se isprsimo", kaže predsednik Kiko Katalan (na slici iznad), najmlađi čelnik nekog profesionalnog španskog kluba. "Kada sam došao na kormilo Levantea, igrači su bili u štrajku zbog dugova, javnost nas je optuživala za nameštanje utakmica, a sada smo prvi na tabeli".

Za razliku od Reala i Barselone koji od TV prava inkasiraju 140.000.000 godišnje, shodno ugovoru Levanteu pripadne tek 12.000.000. Zato je klub prinuđen da dovodi samo igrače kojima su istekli ugovori (letos potrošili na pojačanja tek 400.000 evra), ali i da prodaje najbolje, pa je prvi strelac iz prošle sezone Kaisedo "utopljen“ moskovskoj Lokomotivi za čak 7.500.000 miliona evra.
"Odlučili smo se da s igračima potpisujemo jednogodišnje ugovore i zato će nam čak 17 od 25 prvotimaca biti slobodno narednog juna. Ako se ne dogovorimo o nastavku saradnje, naravno. To je veliki rizik, ali i jedini način da se zaštitimo kako ne bismo bankrotirali u slučaju ispadanja u drugu ligu", objašnjava Katalan.

U prvih osam kola Levante je zabeležio šest pobeda i dva remija uz samo tri primljena gola. A odbrana koja je oslonac ekipe ima prosek od 34 godine! Redom: Munua (33), Huanfran (35), Baljesteros (36), Nano (31), Havi Venta (35). Sve prekaljeni prvoligaški fudbaleri, nekada zapaženi i na velikoj sceni u dresovima Valensije, Viljareala, Čelsija, koji su pronašli idealnu sredinu da polako završavaju karijere.
Nasuprot njima, na klupi lidera sedi Huan Ignasio Martinez, stručnjak kojem je Levante prvi klub u prvoligaškom društvu.
"Lepo je pobediti Real Madrid, još lepše biti na tabeli ispred Barselone, ali mi dobro znamo da je naš cilj opstanak i ne zavaravamo se. Ipak, uživamo u svakom momentu, u svakom treningu ili utakmici i spremni smo da nastavimo da sanjamo ovaj naš fudbalski san", kaže Martinez. "Mislim da smo pravo osveženje za španski fudbal koji je malo umoran od bogataša, pokazali smo da i mi siromašni znamo da igramo. I da nije baš sve u novcu, da fudbal i dalje ima dušu".
Felipao

Postby nolinjo » 27 Oct 2011, 23:52

atletiko ni u 6 mecu ove sezone nije postigao pogodak u gostima ...
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby VMJunior » 29 Oct 2011, 23:52

Mesi postigao novi het-trik za Barselonu.
Trenutno je na koti od 132 gola u Primeri.
U istoriji Barselone ispred njega je samo Cezar Rodrigez sa 195 golova.

Jos 1 gol mu fali da dodje do 200 gola u svim takmicenjima u dresu Barselone.
I na ovoj listi,Cezar Rodrigez je jedini ispred njega.
VMJunior

Postby ОГИ » 30 Oct 2011, 01:15

VMJunior wrote:Mesi postigao novi het-trik za Barselonu.
Trenutno je na koti od 132 gola u Primeri.
U istoriji Barselone ispred njega je samo Cezar Rodrigez sa 195 golova.

Jos 1 gol mu fali da dodje do 200 gola u svim takmicenjima u dresu Barselone.
I na ovoj listi,Cezar Rodrigez je jedini ispred njega.

Ma prestiže ga Messi lagano. :)
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby mali_buda » 30 Oct 2011, 06:25

10. kolo:

mali_buda

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal