Pa dobro, možeš ti da tvrdiš

Recimo, ja sam ubeđena da će biti bolji od njega ako nastavi ovako i onda neće biti potrebe za izvlačenjem takvih podataka kao što je renking
Može da se kaže da je Fed pokupio kajmak nakon povlačenja Samprasa, ali zašto onda niko osim njega to nije uradio? Uostalom, jeste od pokupio najveći deo GS titula za to vreme, ali ih je takođe pokupio i preko Đokovića. Ili ćemo da kažemo da je manje relevatno jer Đoković onda nije bio igrač koji je danas?
Da, pričamo o prosečnom renkingu, ali, recimo, mi smo toliko navikli na dominacije igrača (prvo Fed, pa Nadal, pa Đoković) da nam je teško da zamislimo tenis gde svako može da pobedi svakog, a to nije bilo toliko davno. Federer jeste imao protivnike koji su imali lošiji renking nego Đoković, ali to ne oslikava pravo stanje, već rekoh. I ok je da se ne složimo

Tadašnji period je jednostavno bio takav

Da se razumemo, Rodik, Nalbandijan, Bagdatis, Gonzales, Hjuit, Safin, sve su to igračine i neviđeni teniseri i ko zna šta bi bilo od da jedan Federer nije iskoračio i napravio razliku. Na tom nivou nije samo igra u pitanju, i često nije presudna, nego je glava ta koja nosi prevagu. To je sve šbbkbb sad, ali ko zna, da je Safin bio normalniji i da je više mario za tenis, možda danas ne bismo gledali ovo što gledamo, jer je sam Novak izjavio da je tu gde je, između ostalog, i zbog Feda i Nadala jer su oni od njega napravili ovog igrača koji je sada.
My point is...

Drugačija era je bila u pitanju, drugačiji stilovi igre, drugačija pravila. Mislim da ne može da se preslika na ovo danas. Zato je, što se mene tiče, priča o GOAT-u besmislena.