Задовољан Пижоном, незадовољан судијама Председник је највише одговоран за стање у фудбалској организацији, па и за такмичарске резултате, чак и кад ту треба поделити одговорности. Али, председник није тај који прима гол са 40 метара и промашује пенал, рекао је председник ФСС-а Томислав Караџић. Први човек Савеза рекао да је задовољан селектором Петровићем, али не и игром појединих играча.
Два дана после нове срамоте српског фудбала, која се десила у Марибору после пораза од Словеније, коначно се огласио и председник Савеза Томислав Караџић, који је у интервјуу за Sportal.rs говорио о елиминацији националног тима из трке за Европско првенство.
На питање да ли себе види као кривца за неуспех репрезентације у квалификацијама, Караџић је рекао да одговорност треба поделити.
"Видите, председник је највише одговоран за стање у фудбалској организацији, па и за такмичарске резултате, чак и кад ту треба поделити одговорности. Али, председник није тај који прима гол са 40 метара и промашује пенал. Ми ћемо сада оставити месец дана селекторима да направе квалитетне извештаје о проблемима који су присутни, па ће органи Савеза донети одређене одлуке на основу тога", рекао је Караџић за Sportal.rs.
Он је додао да је задовољан радом селектора Владимира Петровића и замерио је појединим фудбалерима да нису били на нивоу претходних квалификација.
"Задовољан сам радом селектора Петровића. Морамо признати да су њега и нас пратили велики пехови. Пола играча који су играли у квалификацијама не играју у клубовима, а проблем је и што поједини играчи који су у претходном квалификационом циклусу били одлични сада нису пружали ни 50 одсто од тога. Ту мислим на Милана Јовановића и Милоша Красића", рекао је први човек српског фудбала и додао да ће нови избори у ФСС-у изнедрити нове кадрове и освежити рад организације.
Када је у питању пораз у Марибору, Караџић сматра "орлови" нису имали среће, али да је поразу кумовао и судија.
"Много пехова нам се десило у Марибору. Није досуђен пенал над Јовановићем, јер је судија, мислим, најпре показао на белу тачку, али је на интервенцију помоћника и након притиска тренера Словеније променио одлуку. Да је поступио по првобитној намери, утакмица би била вероватно решена у нашу корист. Имали бисмо пенал, Словенци играча мање. Међутим, ни ту није био крај нашим невољама. Примили смо гол са 40 метара, што је утицало на даљи ток, а затим смо промашили пенал. Када толико немате среће, онда се не можете надати добром резултату", закључио је Караџић.