Uff tesko pitanje, prvo jer vecinu serija sigurno nismo odgledali a drugo sto dosta serija nije iz istog zanra...
Ali da probam,
po kvalitetu serije(znaci sve, od glumaca,radnje,efekata,muzike... kvalitet u globalu):
1) Breaking Bad(radili su ispocetka sa mizernim budzetom a napravili bruku dobru serija koja je rasla iz sezone u sezonu sa fenomenalnim Bryanom Cranstonom)
2) The Wire(serija koja u 5 sezona prikazala 5 razlicitih desavanja u raznim delovima Baltimorea, pre svega se vrti kriminal, ali u svakoj sezoni nam prikazu jos nesto pored toga, u jednoj rad novinara, u jednoj mito i korupcija pa onda i skolski sistem, serija koja je imala toliko problema sa prikazivanjem jer je toliko realno prikazala zivot u Baltimoreu gde kriminal ima najvecu stopu u USA, tako da je ova serija verovatno i broj jedan kada se sve sagleda, ali ipak BB sam stavio jer su radili sa mizernim budzetom u prve dve sezone)
3) Sopranos(Ovde sam se nekako solidarisao sa javnim misljenjem, Sopranose nisam gledao sve epizode, oko 50-60% epizoda sam pogledao i to kad se vrtilo na TVu, nikad nisam uhvatio vreme da pogledam sve u globalu ali po onome sto sam vidio i po onome sto prica kruzi u tim krugovima, mislim da ova serija zasluzuje to mesto, razmisljao sam koju bi seriju stavio a da sam je gledao i stvarno nemam pojma, mozda Lost mada ona ne kotira toliko dobro koliko bi trebala)
E sad, X Files nikad nisam gledao a znam da je jako popularna, sad ne znam da li je taj nivo...
Game of Thrones svi stavljaju da je vrh vrhova, meni je bila dok nisam knjige procitao

Kada sam procitao knjige i vidio koliko su stvari izbacili, koliko je to cak razlicito od knjige, meni je serija mnogo pala u ocima jer su definitivno mogli to sve da izvedu i u seriji sa 14 epizoda po sezoni.
Person of Interest i Homeland su daleko od razmatranja za najbolje ikad ali salju solidnu poruku jer su bazirani na dosta istinitih stvari, PoI ne mislim na Harolda i ono sto on radi nego na pokrivenost kamerama u NY i dosta gradova gde se cak to krije nakon 11/9/2001..
*tek sad vidim da si rekao omiljene a ne najbolje serije, ali nema veze, kad sam se vec raspisao...

Sto se omiljenih serija tice, one su daleko od top kvaliteta i nikad nisam rangirao jer je svaka draga na svoj nacin ali...
1) Supernatural(Mislim da je ovo ako ne prva onda jedna od prvih serija koje sam poceo gledati preko neta, sada je u toku 11 sezona, nikad nisam odustao od serije a odustao sam od bas dosta serija nakon i 2-3 sezone odgledane tako da mi je ona broj jedan)
2) Person of Interest(Serija po mom okusu, odlican glavni glumac Michael Emerson koji je u Lostu brilijirao i stvarno serija koja po meni nikad nije izgubila kvalitet iako su rejtinzi opasno pali nazalost)
3) Homeland(Claire Danes je neverovatno pogodjena za ovakvu ulogu, 2-3 Emija je uzela, uzece i sledece godine za glumu u ovoj sezoni, radnja interesantna, zadnje 2 sezone vrlo dobre...)
Verovatno sam neke serije zaboravio, Prison Break je mozda i prva serija uz Lost koju sam uzimao iz videoteke da gledam dok jos nije bilo internet gledanja pa zbog toga imaju poseban draz, Malcom in the Middle je meni licno mozda i najbolji sitcom, ima dosta serija, sad se setih Housea koji je genijalna serija jer je sam njegov lik baziran na liku Sherlocka Holmesa samo u doktorskom svetu i dodao bih Survivor kao game show koji se u Americi svrsatava u istu kategoriju kao i serije.