Board index Razni Sportovi Rukomet

Srpski rukometni klubovi u Evropi...

Re: Srpski klubovi u Evropi...

Postby VMJunior » 01 Oct 2011, 16:59

U napadu smo jako jako limitirani..

Ali je zato borbenost na visokom nivou.
Nemamo sanse..

Na tribinama nema vise od 1000 ljudi..

Ode ovo na +10..Jbg,razlika u klasi dolazi do izrazaja..Gol ne mozemo da damo.
VMJunior

Postby dr schwarz » 01 Oct 2011, 17:04

Neso bre kakav Bonsa :laugh:
dr schwarz

Postby Nebojsa » 01 Oct 2011, 17:05

Mnogo su jaki, ne mozemo nista. Svaka im cast na borbenosti ali se ne moze protiv Hansena, Sigurdsona i ekipe.

Milic :blue: :blue: :blue:

dr schwarz wrote:Neso bre kakav Bonsa :laugh:

Zar ne vidis da je Bonsu precrtan :jezik: :D
25.IV 2014 - 79:81

PG: Lowry, Paul
PG/SG: LaVine
SG: Redick
SG/SF: Butler, Ariza,
SF: Gallinari
SF/PF: Crowder
PF/C: Love, Thompson, Plumlee
C: B. Lopez
Nebojsa

Postby dr schwarz » 01 Oct 2011, 17:15

nije lose,s obzirom da su mnogo jaki!
dr schwarz

Postby Unexpected » 01 Oct 2011, 17:17

Mali Ilić odličan. Stekao sam utisak da su nam krila bolji deo ekipe, što me raduje. Čini mi se da nam se rukomet poslednjih godina sveo samo na bekove.
Na bekovima smo tanki. Mandić spor i prilično bezidejan. Maksić nikada nije bio šuter, već igrač koji igra glavom, deli lopte i ide na prolaz. Dimitrijević ima praćku, ali i samo 21 godinu. Fali nam jedan iskusniji bek koji može da se digne sa 9 i zavali ga kada nikoga neće.

Koliko su me golmani nervirali u kvalifikacijama, toliko je i Milić danas bio dobar.

Ono što nam najviše fali je snaga da se igra svih 60 minuta. Bili smo sasvim ravnopravni nekih 20 minuta, u Pioniru bi verovatno izdržali 40-50 minuta, a razlika bi bila manja za neka 3 gola.

Na kraju 25:31. Pre utakmice sam rekao da je, uzimajući u obzir gde se igra, sve ispod 10 razlike dobar rezultat.

Ja zadovoljan.
The End.
Unexpected

Postby DON » 01 Oct 2011, 18:45

Sjajan dan u Vrscu!

Bravo crno-beli, bravo Kopenhagen.

Borba, odbrana, to je to, tako se igra sa jacima.

Ne bih o mecu, iskusniji, kvalitetniji i smireniji je dobio.

Odlicno su nas skautirali, zaustavili najiskusnije.

Da ne duzim, citajte izvestaje ako niste gledali, ako jeste nema sta da vam pricam.

Bilo je oko 700 ljudi.

Velika mi je cast sto sam prisustvovao ovome, intervjuisao Hnasena, Sigurdsona i Egea, koja je to velicina kluba pokazuje i odnos tih momaka posle meca sa medijima, klincima koji cekaju autograme...
DON

Postby Houdini » 01 Oct 2011, 19:02

U putu sam pa nisam mogao da gledam mec, ali bravo momci svaka vam cast. Korektan poraz protiv prejake ekipe.

Koliki je Hansen uzivo Vucko? Imam osecaj da je ko trokrilni sifonjer.

P.S. Red je da rukomet dobije quick reply :D
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby DON » 01 Oct 2011, 19:20

Houdini wrote:Koliki je Hansen uzivo Vucko? Imam osecaj da je ko trokrilni sifonjer.

P.S. Red je da rukomet dobije quick reply :D

Bio sam u svlacionici sa njima, sta da vam kazem, da bi bio vrhunski rukometas moras da imas jako telo ...

Kao vikinzi su svi, Hansen visok, jak, nije prejak, vec onako pravo za rukometasa, lako nosi tu visinu i tezinu...

Jake ruke, ramena siroka, ma kazem ti, kao Viking.

Pisem sa telefona iz neke vukojebine :D
DON

Postby sekretar » 02 Oct 2011, 09:47

Vucko, a Traktor Boldsen kakav je?

Po meni je ovo sjajan rezultatskoro celo prvo pouvreme igrati u egalu, doduse vidljivo je bilo da ni AG puno ne zapinje a i hvala sudijama koji u dozvoljavali nesto duze napada PArtizanu.

Kao sto sam i mislio, ova i sve utakmice su nemerljivo iskustvo za sve igrace Partizana.

Vucko jel postoji sansa da ides sa PArtizanom na gostovanja, ako ides nesto bih te zamolio na PP
sekretar

Postby DON » 02 Oct 2011, 14:35

sekretar wrote:Vucko, a Traktor Boldsen kakav je?

Po meni je ovo sjajan rezultatskoro celo prvo pouvreme igrati u egalu, doduse vidljivo je bilo da ni AG puno ne zapinje a i hvala sudijama koji u dozvoljavali nesto duze napada PArtizanu.

Kao sto sam i mislio, ova i sve utakmice su nemerljivo iskustvo za sve igrace Partizana.

Vucko jel postoji sansa da ides sa PArtizanom na gostovanja, ako ides nesto bih te zamolio na PP

Ma koji Traktor, Traktorčina... Ono u životu video nisam... Nije puno visok ali je širok ka ja puta tri :biggrin:

Ima ogroman stomak na kome su izražene neke kocke, kao trbušnjaci, ali prvi put to vidim u životu. Neverovatna snaga, kao tenk je.

Postoji šansa ali ne zavisi od mene ništa.
DON

Postby - Gokhan SAKI - » 02 Oct 2011, 20:09

Danci brži i kvalitetniji za +6 od Partizana
administrator - 01 October 2011

Image

Rukometaši danskog AG Kopenhagena slavili su na svom debiju u Ligi šampiona protiv Partizana 31:25 (16:12) u vršačkom “Milenijumu”. Srpski šampion je odigrao uvodnih 25 minuta na nivou potrebnom da bi se pariralo sjajnom danskom timu, a čim je došlo do popuštanja, evidentno kvalitetniji protivnik, umeo je to da kazni preko sjajnog Valura Sigurdsona (12), koji je iz lakih kontri, uvećavao prednost svoje ekipe. U timu Partizana, najzapaženiji je bio Strahinja Milić, koji je odbranio 15 lopti, a Ivan Dimitrijević i Nenad Maksić postigli su po pet pogodaka.

PARTIZAN –AG KOPENHAGEN 25:31 (12:16)
Vršac
Hala – Milenijum
Gledalaca – 700
Sudije: Nikolau i Kakador (Portugal)
PARTIZAN: Vasić, Milošević 2/4, Ilić, Mandić 2/7, Radanović, Dimitrijević 5/12, Maksić 5(1)/10, Milić 15 odbrana, Radivojević , Babić, Ilić 4/5, Milinić 1/1, Kostadinović 3/4, Mešter 3/7, Marsenić, Potić
AG KOPENHAGEN: Hvid šest odbrana, Atlason, R. Toft Hansen 2/3, Jorgensen, Sigurdson 12(1)/13, Ege 10 odbrana, H. Toft Hansen 2/2, Ekberg 4(1)/9, S. Gudjonson 4/5, Malmagro 1/5, Hundstrup, Larsen 1/3, Boldsen 0/1, Hansen Mikel 5/10.
Igrač utakmice: Valur Sigurdson
Kretanje rezultata: 2:1 (5.) 4:3 (9.) 6:5 (12.) 9:8 (19.) 11:11 (23.) 11:13 (25.) 12:15 (28.) 14:17 (33.) 14:19 (35.) 16:20 (38.) 17:23 (45.), 17:25 (49.) 20:26 (52.) 21:27 (55.)

Nadahnuto i poletno, ušao je Partizan u utakmicu sa renomiranim protivnikom. Kako je i najavio trener Aleksandar Brković, trčali su u istom ritmu igrači srpskog šampiona sa Sigurdsonom, Hansenom i ostalim vedetama, pa ih čak i natrčali u uvodnih 15 minuta. Kako Ege, tako i Milić, odlično su čuvali svoje mreže, pa Partizan preko lucidnog Nemanje Ilića stiže do prvog vođstva u petom minutu – 2:1. Dobra 6:0 crno-belih, osujetila je najboljeg šutera Danaca, Mikela Hansena (dva gola na pozicioni napad), koji je u ovom meču imao epizodnu ulogu , a nije se naigrala ni bekovska dvojka, Malmagro – Snori Gudjonson.

Za sve to vreme, Danci su tražili rešenje preko krila, Valura Sigurdsona i Šveđanina, Ekberga. No, ni Partizan nije ostajao dužan, a sve do 20. minuta, Beograđani su bili u vođstvu (4:3, 6:5, 9:8). Osetan pad, video sam u poslednjih sedam minuta, kada Danci od 11:11 prave velikih 16:12 na odmoru. Statičan napad, mlaki šutevi Dimitrijevića i Maksića, pa slabo izdanje Mandića, bili su poslastica za „Air Icelandica“, Valura Sigurdsona, koji je neumorno rešetao mrežu Milića iz kontranapada, potvrdivši epitet jednog od najboljih kontraša na planeti.

Drugo poluvreme, počelo je golovima Miloševića i Mandića, koji su pružili kakvu takvu nadu, vraćajući crno-bele na -3 (14:17). Mikel Hansen i Valur Sigurdson donose svojoj ekipi prvi put +5 (14:19). Dimitrijević i Maksić, udarna bekovska dvojka srpskog šampiona, pronalazi put do mreže odličnog Egea, ali na drugoj strani, ne ostaju dužni Malmagro i tamnoputi Larsen. Najbolji igrač meča, Valur Sigurdson nepogrešivo pogađa mrežu Milića za velikih +6 u 45. minutu (17:23). Tri minuta kasnije tajm-aut donosi dva brza gola Danaca, što praktično rešava pitanje pobednika (17:25, 49.). Nije bilo "sveže krvi" među bekovima Partizana, a ni ulazak Save Meštera, nije puno promenio na bolje. Videlo se da crno-beli nemaju snage da se rezultatski vrate u meč, koji su Danci rutinski priveli kraju. Do poslednjeg zvižduka, ne tako borbeno sa obe strane, po par golova i atrakcija za korektnih – 25:31.

Partizan nije razočarao i uzdignuta čela može u nastavak takmičenja, gde će, pre svega Ademar Leon i Pik Seged, imati "muku" da ih savladaju u "Milenijumu", odnosno, "Pioniru".

- Gokhan SAKI -

Re: Evropski - Transferi, aktuelnosti, zanimljivosti ...

Postby - Gokhan SAKI - » 03 Oct 2011, 09:22

Pošto si se svega dotakao staviću ovde. Svaka čast za intervju!

Što nisu stavili ceo na sajt?

Хансен: Србија за медаљу

3 окт, 2011

Подвиг Партизана и пласман у Лигу шампиона донео је црно-белима прилику да одмере снаге са европским рукометним кремом. На отварању најјачег европског клупског такмичења у Србију је дошао моћни дански Копенхаген.

Екипа чији буџет је петнаестак пута већи од Партизановог. Тим са највећим амбицијама, а имена у саставу тима изазивају страхопоштовање. Када су на терен вршачког Миленијума истрчали Хвид, Сигурдсон, Гудјонсон, Еге, Екберг, Болдсен постало је јасно свима у хали и крај малих екрана – у Србију су дошли велемајстори.

Звезда до звезде, међу њима најсјанија, момак чије мајсторство улази у ранг најбољих на свету, уз Карабатића, Јиху и Балића – Микел Хансен.

Леви бек са топом у десници што терорише одбране, а отуд му и надимак Чекић.

Лакоћа у игри, постизању голова, асистенције у стилу најбољих кошаркашких плејмејкера само су део арсенала Микела Хансена.

- Колико је велики на терену, толико је и ван њега – рекоше нам данске колеге за време меча када смо их упитали за њега.

Image
Убрзо смо се и уверили у то. С дечачким осмехом, жељом да свима удовољи, сликао се са децом, делио аутограме и врло радо је прихватио позив за интервју.

Хансен је мрежу црно-белих затресао пет пута у победи Копенхагена на дебију у Лиги шампиона.

- Партизан нас је намучио. Знали смо да је прво коло увек тешко, зато смо и ушли максимално у меч. Црно-бели су показали да им је место у Лиги шампиона. Високи су, снажни, играју одличну одбрану, у нападу паметно, имају брзе играче. Види се да им недостаје искуство и мислим да је управо то решило победника – није ни чекао да му се постави питање Хансен.

Господин Чекић ће се већ у јануару вратити у Србију, али са селекцијом Данске на Европски шампионат. Са каквим амбицијама?

- Јавност у Данској, верујем и у целој Европи, од нас очекује медаљу. Циљ нам је да се у Србији попнемо степеник више, да освојимо злато. Али, да бисмо до тога дошли морамо да идемо корак по корак. Морамо да се усредсредимо на сваки меч јер на Европском шампионату нема лаких противника и нико се не сме потценити. Дуели са Србијом, Пољском и Словачком неће бити лаки и они су, за почетак, најважнији ако желимо до медаље, морамо да се спремимо за те мечеве.

Поред Данске, ко су највећи фаворити за злато?

- Фантастични Французи, Хрвати, Шпанци, Пољаци и наравно домаћин, Србија.

Image
Шта мислите о нашој репрезентацији и њеним шансама?

- Србија има квалитет. Домаћини сте и сви знамо колико подршка публике може да значи у мечевима на једну лопту. Навијачи увек доносе енергију што ће ваши играчи сигурно искористити. Имате фантастичне играче и велики потенцијал и свако ко вам изађе на мегдан то мора да поштује. Где год сам играо неки Србин је био важан шраф. Погледајте нашу групу у Лиги шампиона, у свим тимовима имате минимум једног играча.

Бојиновић је легенда

Хансену ово није први пут да игра у Србији, са кадетском репрезентацијом већ је играо у Пиониру

Кога познајете од српских играча?

- Момира Илића, сјајан је, ударна игла Кила, Страхињу Милића знам из Данске… И, наравно, Младен Бојиновић… Он је легенда –развуче се осмех на Хансеновом лицу.

Штета због Гробара

Леви бек се осврнуо и на амбијент у Миленијуму.

- Искрено очекивали смо више навијача, гледали смо какву атмосферу праве Гробари, штета што нису били ту. Имали смо велики мотив да у таквој атмосфери проверимо нашу снагу.

Image

- Gokhan SAKI -

Re: Evropski - Transferi, aktuelnosti, zanimljivosti ...

Postby MorningGlory » 03 Oct 2011, 12:38

Thor ! :D

Kraljina !
Djumicu mars iz svetinje
MorningGlory

Postby sekretar » 04 Oct 2011, 09:17

Uh Vucko,
hvala na intervjuu sa Gudjon Valurom, reci mi hoce li ovako ilaziti svaki dan po jedan narednij 7 dana?
sekretar

Postby DON » 04 Oct 2011, 09:29

sekretar wrote:Uh Vucko,
hvala na intervjuu sa Gudjon Valurom, reci mi hoce li ovako ilaziti svaki dan po jedan narednij 7 dana?

Sutra Ege. I to je to, njih trojicu sam jurio :biggrin:

Juce je bio Hansen, imas na temi evropske zanimljivosti deo ako nisi procitao.

Evo i dela intervjua sa mojim idolom :triprsta:

Сигурдсон: Партизан има огроман потенцијал
4 окт, 2011 Као тајфун протутњао је Валур Гудјон Сигурдсон вршачким Миленијумом, a црно-бели никако нису могли да пронађу решење за вихорно лево крило Копенхагена.

Сјајни Исланђанин постигао је 12 голова, осам из контранапада и био један од најзаслужнијих за тријумф данског шампиона над српским 31:25 у првом колу Лиге шампиона.

Image

– Није битно колико голова сам постигао, најважније је да смо победили. Ово је екипни спорт, нико не постиже голове сам. Да није било саиграча, одличне тимске одбране, сјајних асистенција, не бих дошао у ситуацију да шутирам – скромно ће искусни Сигурдсон.

Док гледате и слушате Валура рукомет изгледа као проста игра. Једноставно, брзо, лагано, прецизно, луцидно… Управо то га и чини једним од најбољих играча данашњице и једног од најефикаснијих крила у претходној деценији. Своју величину показао је и у победи Копенхагена у Вршцу.

– Тежак дуел. Увек је прво коло специфично, свако може да победи. Наше искуство и снажна одбрана су преломили меч.

Шта мислите о Партизану?

– Сјајни су, имају огроман потенцијал, у екипи је пуно талентованих играча. Пружили су нам јак отпор, посебно у првом полувремену. Играју агресивно, имају неколико снажних, високих играча, одбрана домаћина нас је баш намучила. Не памтим да нас је неки тим оволико пута изблокирао. У нападу играју паметно, лопта брзо иде, бекови су постигли неколико фантастичних голова док су крилни играчи феноменални, брзи, опасни у сваком тренутку. Као што рекох имају талентовану екипу, морају да одиграју што више мечева против бољих клубова како би сами постали бољи. Недостаје им искуство а оно се не може купити. Морају да играју јаке мечеве, гледају и уче, тренирају и исправљају грешке. Желим им све најбоље – похвалио је и посаветовао Сигурдсон црно-беле.

У Србију сте дошли на дан утакмице, многи су прокоментарисали да сте потценили црно беле?

– Не, не, не… Никако. Сваког ривала максимално уважавамо. Да смо их потценили не би се овако детаљно спремали за меч. Екипа која иза себе остави Порто и Татран мора да се поштује – рекао је Сигурдсон.

DON

PreviousNext

Return to Rukomet