Board index Razni Sportovi Odbojka

Muška reprezentativna odbojka

Re: Reprezentativna takmičenja

Postby Burke » 20 Sep 2011, 00:06

:blue: :blue: :blue: Све из срца, у фацу балерини и осталим гребачима :blue: :blue: :blue:

Burke

Postby Stoxan » 20 Sep 2011, 00:10

Koliko volimo odbojku saznaćemo već u subotu kada startuje EP za odbojkašice. Ovo prvenstvo zajedno organizuju Srbija i Italija. Mi smo u grupi sa Nemačkom, Ukrajnom i Francuskom. Ta grupa se igra u Beogradu. A pored ove i grupa C (Poljska, Češka, Rumunija, Izrael) igra se u Zrenjaninu. Ostale 2 grupe igraju se u Italiji.

Dva četvrtfinala, oba polufinala kao i finale igraće se u Beogradu u Pioniru.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby AirBall » 20 Sep 2011, 00:12

Srbi prate odbojku tek od polufinala i to ako igra nasa reprezentacija... :D

Za zensku odbojku ne garantujem do finala... :P
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Houdini » 20 Sep 2011, 00:15

Ova izjava Ivana Miljkovica je bukvalno poenta svega. Covek je sve objasnio u minuti :blue: :blue: :blue:

Zenska odbojka :drool:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Milutinov Tata » 21 Sep 2011, 05:45

Vladimir Grbic, odmah se setim ovoga

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 21 Sep 2011, 06:03

Nabasah na ovaj snimak sa neke hrvatske televizije, komentator je mislim Jura Ozmec

Parodija :laugh:

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Houdini » 21 Sep 2011, 12:08

Da li je moguce da neko bude ovoliko subjektivan kada njegova reprezentacija ne igra :facepalm:

Miljković: Ja sam svoje ispunio...

Kapiten zlatnih odbojkaša tvrdi da će igrati za reprezentaciju dok oseća zadovoljstvo, da uvek igra za tim, kao i da je, uprkos govoru koji je održao po povratku sa EP, politika "za neke druge ljude".

Ivan Miljković bio je pravi vođa tima na Evropskom prvenstvu u Beču, gde je Srbija osvojila zlatnu medalju.

Kapiten Srbije je pre odlaska na EP rekao da je osvajanje šestog mesta realan domet, a medalja premija na lotou. "Orlovi" su to "debelo" premašili i "uboli sedmicu".

"Ja sam svoje ispunio. Rekao sam da je i šesto mesto dobro, a sad što smo postali prvaci Evrope...to je ekstra", kroz smešak je za "Novosti" konstatovao najkorisniji igrač kontinentalnog šampionata Ivan Miljković.

On je rekao da ne može da poredi zlatne medalje osvojene 2001. i 2011.

"To prvo zlato u Ostravi osvojio sam kao početnik, sada sam bio kapiten. Neka druga ekipa, neki novi klinci..."

"Ivan Grozni" kako ga najradije zovu protivnici ili "Ivan Veliki" kako ga iz milošte nazivaju navijači Srbije sada uživa na lovorikama velike pobede i još uvek ne razmišlja o Olimpijadi u Londonu.

"Biću u reprezentaciji sve dok osećam zadovoljstvo da igram. Da li će to biti dva, tri, četiri meseca ili godinu dana, videćemo".

Interesantno je da evropski prvak nije obezbedio direktan plasman na Olimpijske igre 2012.

"Sve se vrti oko novca", izjavio je iskreno, u svom stilu.

Tvrdi da nikada nije imao idola i da je "uvek verovao u sebe i svoju glavu".

Broj 14 na dresu, koji je proslavio u svetskim okvirima, odabrao je slučajno - bez neke simbolike.

"Kada sam došao u reprezentaciju svi brojevi do 13 su bili zauzeti. Igrom slučaja ostao mi je broj 14, tako je i danas, bez nekog bitnijeg značaja".

Po doslaku sa EP na aerodrom "Nikola Tesla" mnoge je ostavio bez daha, rekavši da se za reprezentaciju igra srcem, a ne za novac i da se nada da sa kolegama iz nacionalnog tima neće dugo čekati na premije koje im sleduju, kao što je do sada bio slučaj.

"Nikad nismo tražili novac, uvek smo ga dobijali. Ali, kada vidimo da pojedini sportovi dobijaju dosta pre nas, onda nas to zaboli. Ispada da ne valja kada se ćuti, zato sam i reagovao. I ponavaljam da u reprezentaciji ne igramo zbog novca".

Zbog toga što je poznat kao neko "ko nema dlake na jeziku", prema mišljenju nekolicine "viđen" je i kao kandidat za predsednika države.

"Politika je za neke druge ljude, ja sam samo čovek iz naroda koji zajedničke ciljeve stavlja ispred ličnih".

I baš tako prokomentarisao je i svoj izbor za najboljeg igrača šampionata.

"Igram za tim i rezultat nas je izbacio u prvi plan. Normalno je da neko iz pobedničke selekcije ponese titulu najboljeg igrača", skromno je rekao MIljković.

Miljković: Titula se osvaja srcem

Svoj cilj sam ispunio, sve ostalo je ekstra. Čestitao i Italijan Anastazi – rekao je najbolji odbojkaš minulog EP prilikom posete „Novostima“

VEDAR, nasmejan, raspoložen, promuklog glasa. Ivan Miljković, najbolji odbojkaš Evropskog prvenstva u Beču, pronašao je vreme da poseti Kompaniju „Novosti“. Kapitena prvaka Starog kontinenta ugostio je generalni direktor i glavni urednik Manojlo Vukotić.

- I vi biste bili promukli posle nezaboravnog dočeka - raspoložen za šalu bio je jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena.

U neobaveznom razgovoru Miljković se prisećao i svojih prvih titula, olimpijskog zlata 2000. u Sidneju i evropskog 2001. u Ostravi.

- Tada sam bio među vukovima - primetio je Miljković.

U ponedeljak se na dočeku javno izvinio što je rekao da je medalja dobitak na lotu. Ali, ni danas nije porekao svoj stav izrečan uoči puta da je šesto mesto – realnost.

- Svoj cilj sam ispunio, sve ostalo je ekstra - naglasio je Miljković.

Vođa nove zlatne generacije se još jednom osvrnuo na reči selektora Poljske, Italijana Andree Anastazija koji im je posle finala čestitao pokazujući rukom na srce.

- Rekao nam je da smo svima pokazali da kada se igra srcem, ne može nam niko ništa. I bio je potpuno u pravu. Svi su imali ostalo, a mi srce i još nešto. Imali smo i sreću, ali tako je to u sportu - ističe Miljković.

Seća se zlatni korektor svakog detalja sa dočeka. Srećan je što sa peharom nijednom nije zakačio trolejbuske žice, a mogao je. Oduševljen je zbog mladih, a posebno mu je bilo upečtaljiv razgovor sa Urošem Kovačevićem.

- Rekao mi je: „Nisam pošao u školu kada si osvajao olimpijsko zlato“. Uzvratio sam mu - sada si ovde. „Jesam“, odgovorio je otvorenih očiju - zadovoljan je pravi kapiten Miljković.

Srećan je Ivan što su im bivši asovi, saigračima sa kojima je godinama plenio igrom, čestitali na velikom podvigu. Smatra da je presudio i kolektiv:

- Kada su zajedno, izvanredni su. Prava su ekipa.

Nada se da ih ovo zlato neće opiti, uobraziti, veruje da će ostati isti kao što su bili i pre šampionata:

- Samo da pravilno shvate titulu, da ukapiraju da je to zasluga svih njih.

NE TRAŽIMO NOVAC
- NIKAD nismo tražili novac, uvek smo ga dobijali. Ali, kada vidimo da pojedini sportovi dobijaju dosta pre nas, onda nas to zaboli. Ispada da ne valja kada se ćuti, zato sam i reagovao. I ponavaljam da u reprezentaciji ne igramo zbog novca - istakao je Miljković, koji je sa generalnim direktorom i glavnim urednikom „Novosti“ pričao i o drugim, životnim temama.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Nebojsa » 21 Sep 2011, 22:38

Podraščanin: Po medalju i u London
S. KRSTOVIĆ | 21. septembar 2011. 20:41 | Komentara: 0
Najbitnije je da održimo zlatni sjaj, a sledećeg leta su Olimpijske igre – ističe najbolji bloker EP, koji je i pre odlaska u Beč najavljivao finale

OD očaja do sjaja. Od šoka u Svetskoj ligi, do trijumfa na Evropskom prvenstvu. Noćna mora pretvorila se u najlepšu priču ikad ispisanu u srpskoj odbojci. Jedan od onih koji je verovao da su šamari u komercijalnom takmičenju bio je Marko Podraščanin. Najbolji bloker EP je i na početku priprema i uoči puta za Beč govorio da je finale nadohvat ruke, da su „orlovi“ među tri najbolje selekcije sveta“...

- Mada sam u podsvesti znao da smo katastrofalno odigrali Svetsku ligu, predolimpijski turnir u Londonu je pokazao da možemo mnogo više. Popeli smo se stepenik više, osvojili prvo mesto u britanskoj prestonici, mnogo toga promenili u glavama. Zato sam i obećao da ćemo na EP igrati finale. A, ispalo je mnogo lepše, posle deset godina osvojili smo zlato - ushićen je Podraščanin.

Sjajni srednjak smatra da je prelomna utakmica bila polufinalna, u kojoj su posle velike borbe savladali favorita broj jedan, Rusiju sa 3:2.

- Tada smo shvatili da smo kadri za tron. Ne, nije bilo lako u finalu sa Italijom. Duel sa Rusima nas je dosta iscrpeo, ali uspeli smo da skupimo snagu i jakom voljom ostvarimo san - priča Podršačnin.

Srednjak Lube Maćerata je i pre početka okršaja sa „azurima“ odavo utisak čoveka sigurnog u trijumf. Posle intoniranja himni, podigao je visoko stegnutu pesnicu u znak pobede.

- Bili smo ubeđeni da ćemo se radovati - iskren je Podraščanin. - Od drugog seta nam se sve otvorilo, zaigrali smo otresitije. Uz divnu publiku u Beču (hvala Marko! :thumbup: ), i onu koja nas je ovde dočekala, osvojili smo EP.

Sve je impresioniralo jedinstvo ekipe, mentalna snaga, strpljivost, istrajnost u prelomnim trenucima...

- Naša snaga je timski duh. Svi smo disali kao jedan, niko nije gledao individualna priznanja. Ni meni, ni Nikoli, ni Ivanu to nije mnogo značilo, jer smo posle deset godina uzeli zlato. Igrali smo mi finala Svetske lige, osvajali medalje na EP i SP, ali nijedna od 2001. ne može da se poredi sa ovom. Svi smo istupali u interesu kolektiva i zajedno sa stručnim štabom uspeli da napravimo fantastičan rezultat - radostan je Podraščanin.

Nova zlatna generacija počela je da se stvara 2007. Godinu dana ranije, posle SP u Japanu, zbogom su rekli Vladimir Grbić i Goran Vujević. Potom su odlazili: Slobodan Boškan, Andrija Gerić, Nikola Grbić. Ostao je samo Ivan Miljković, koji se odlično snašao u ulozi kapitena.

- Koliko smo jak kolektiv najbolje se videlo u odlučujućim utakmicama, kada smo osvajali presudne poene. Sada je najbitnije da održimo zlatni sjaj i sledećih godina. Narednog leta su Olimpijske igre u Londonu. Cilj nam je da se što pre plasiramo, kako bi se na miru pripremali. Prvu šansu imamo već na Svetskom kupu u Japanu, krajem novembra. A na Igrama želimo medalju - optimista je Podraščanin.

LIČNA KARTA
Ime i prezime: Marko Podraščanin
Datum i mesto rođenja: 29. 8. 1987. u Novom Sadu
Visina i težina: 204 cm/92 kg
Pozicija: bloker
Klub: Lube Maćerata (Italija)
Broj utakmica: 121
Trofeji: zlato i bronza na EP, bronza na SP, dva srebra i bronza u Svetskoj ligi.

IVAN PRAVI VOĐA
LEKCIJU u Svetskoj ligi dobro su naučili, jer su shvatili da ni Portugal nije za potcenjivanje.
- Dobili smo možda najlakšu grupu u istoriji naših igranja u Svetskoj ligi. Potcenili smo protivnike, izgubili i od Portugalaca, što nikako nije za pohvalu. Srećom, promenili smo se, dobili novog kapitena Ivana Miljkovića, koji je bio pravi vođa do samog cilja. Sada samo da nastavimo u ovom ritmu - kaže Podraščanin.

SLAVLJE BEZ ODMORA
EVROPSKO zlato nisu mogli na pravi način da proslave. Klubovi zovu, za koji dan počinju nacionalni šampionati. I Podraščanin je od srede u Maćerati.
- Odmah posle finala zvao me je trener. Čestitao i rekao da dođem u utorak. Izmolio sam za dan više, ali i ja njega razumem. Prvenstvo nam kreće ovog vikenda - profesionalac je Podraščanin.

Nikić: Ćale, možeš li da veruješ?
S. G. | 19. septembar 2011. 20:34 | Komentara: 3
Familija srpskog odbojkaša u Budvi burno proslavila osvajanje evropskog zlata na EP u Beču. Otac Vojo: Izabrao je da igra za selekciju Srbije i nije pogrešio

Nikić i Atanasijević
Srodne vesti
Podraščanin: Po medalju i u London
Gajić i Sretenović: Rusi su najbolji, ali kad nema Srba
Miljković: Titula se osvaja srcem
Kraljevo slavi Kovačeviće i Petkovića
Beograd i Srbija dočekali odbojkaše
ĆALE, možeš li ovo da veruješ...?

Dok je iz telefonske slušalice odjekivao gromki glas njegovog „zlatnog“ sina Miloša, Budvanin Vojislav Nikić bio je bez reči. Upravo je bio odgledao evropsko finale između Srbije i Italije i veselje srpskih reprezentativaca koji su iznenadili sebe. I Evropu. I popeli se na pobedničko postolje.

- Gledao sam finale sa prijateljima, jer mi je drugi sin Dražen sa devojkom bio u Beču, gde su podelili radost sa Milošem - priča za „Novosti“ Vojo Nikić, radnik Jadranskog sajma u Budvi. - Posle je, naravno, „palo“ čašćavanje. Nije šala, zlatna evropska medalja o vratu moga sina, na čiji sam uspeh zaista ponosan. Verujem i celo bratstvo Nikića.

Srećni otac kaže da mu je mnogo teže palo polufinale s Rusima. Bila je to utakmica puna preokreta za infarkt. Znao sam, veli, iako su Italijani velika ekipa, da je put ka zlatu mnogo izvesniji, pošto su „baćuške“ položene na pleća.

Nikići su sportska porodica. Stariji Dražen je igrao košarku u budvanskom Mogrenu, ali, za razliku od Miloša, brzo se zasitio sporta. Miloš, koji je rođen 1986, počeo je u najboljem crnogorskom odbojkaškom klubu - Budvanskoj rivijeri. Sa jedanaest godina već je vešto prebacivao loptu preko mreže. Prošao je sve selekcije i dugo bio prvotimac. Izvanredni primač servisa. Onda je počeo njegov evropski put. Prvo se obreo u Milanu, potom je nastupao za belgijski Ruselar, onda je izvesno vreme igrao u Atini, pa opet dolazi u Italiju, ovoga puta u Peruđu. Ostao je u Italiji, u Monci, za koju je potpisao ugovor ove godine.

- Miloš je uporan, hrabar, pun je volje i igraće, verujem, još dugo. Kada je stasao do reprezentativnog formata odlučio je da igra za reprezentaciju Srbije. Voli Beograd, Srbiju, naravno itekako i ove prostore gde je rođen, među odbojkašima Srbije ima odlične prijatelje, i mislim da je ta njegova odluka sasvim u redu. To se pokazalo u Beču - veli Vojo Nikić.

Miloš je bio među naveselijima na pobedničkom postolju u velikoj bečkoj dvorani, gde su se, zbog velikog broja navijača, reprezentativci Srbije osećali kao u „Beogradskoj areni“.

- Takav je on, voli odbojku i, naravno, reprezentativni dres. Skakao je od sreće, vikao u slušalicu, uši mi je zaglušio. Jedino mi je žao što se skoro nećemo videti. Iz Beča, Miloš s drugovima stigao u Beograd, na veliki „narodni zbor“. Posle toga sledi put u Moncu, gde ga čekaju klupske obaveze. Ali bio je s bratom, sa svojima, pa će biti i vremena da ja i on proslavimo. Ovde u Budvi, verujem - rekao nam je na kraju Vojo Nikić.

ZLATNI NIKIĆI
NIKIĆI su iz Nikšića. Vojislav je stigao u Budvu pre tri decenije, tu se oženio Budvankom i u crnogorskoj turističkoj prestonici su rođeni Dražen i Miloš. Poznati vaterpolista Slobodan Nikić je, takođe, njihov bliži rođak.

:blue: :blue: :blue:
25.IV 2014 - 79:81

PG: Lowry, Paul
PG/SG: LaVine
SG: Redick
SG/SF: Butler, Ariza,
SF: Gallinari
SF/PF: Crowder
PF/C: Love, Thompson, Plumlee
C: B. Lopez
Nebojsa

Postby bekrinjo » 31 Oct 2011, 00:33

Juniorke i juniori i seniorke i seniori Srbije direktno na narednim Prvenstvima Evrope
subota, 29 oktobar 2011 17:58

CEV – ŽREB ZA JUNIORSKA EP 2012. I SENIORSKA EP 2013.

U Luksemburgu je danas obavljen žreb za juniorska EP 2012. i seniorska EP 2013. Jan Hronek iz Češke, potpredsednik CEV, otvorio je žreb kojim su rukovodili Pjer Mulhajms iz Luksemburga, predsednik Sportsko – organizacione komisije CEV i Niko Huben iz Holandije, sekretar Sportsko – organizacione komisije CEV. Žrebu u Luksemburgu prisustvovao je i Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i član Sportsko – organizacione komisije CEV. Sve četiri reprezentacije Srbije izborile su direktno učešće na narednim Prvenstvima Evrope, seniorke i seniori kao prvaci Evrope, juniorke kao vicešampionke, a juniori kao bronzani sa poslednjeg EP.

U konkurenciji juniorki, XXIII EP 2012. odigraće se od 18. – 26. avgusta u Ankari, u Turskoj. Na šampionatu će igrati 12 selekcija podeljenih u dve grupe, a po dve prvoplasirane će izboriti učešće u polufinalu. Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Turska (organizator), Italija (prvak Evrope), Srbija (vicešampion Evrope) i Češka (bronzana sa EP 2010.). Iz II runde kvalfikacija (četiri grupe sa po šest ekipa) plasman će izboriti pobednici grupa, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcija nastaviti takmičenje u II rundi. Iz treće runde kvalifikacija (dve grupe sa po četiri ekipe), plasman na EP izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije.

JUNIORKE – XXIII EP 2012. – ANKARA, TURSKA (18. – 26. AVGUST) – KVALIFIKACIJE:
I RUNDA (04. – 08. JANUAR):
I GRUPA: CRNA GORA, ŠVEDSKA, ESTONIJA.

II GRUPA: DANSKA, LETONIJA, KIPAR.

II RUNDA (10. – 15. APRIL):
A GRUPA – BELORUSIJA: NEMAČKA, POLJSKA, BELORUSIJA, FRANCUSKA, LITVANIJA, POBEDNIK II GRUPE I RUNDE KVALIFIKACIJA.

B GRUPA – SLOVENIJA: SLOVENIJA, BELGIJA, UKRAJINA, ŠPANIJA, HRVATSKA, POBEDNIK I GRUPE I RUNDE KVALIFIKACIJA.

C GRUPA – RUMUNIJA: RUSIJA, MAĐARSKA, FINSKA, GRČKA, RUMUNIJA, PORTUGALIJA.

D GRUPA – SLOVAČKA: SLOVAČKA, HOLANDIJA, ŠVAJCARSKA, AUSTRIJA, BUGARSKA, AZERBEJDŽAN.

III RUNDA (12. – 15. JUL):
E GRUPA: A 2, B 3, C 2, D 3.

F GRUPA: A 3, B 2, C 3, D 2.

U konkurenciji juniora, XXIII EP 2012. odigraće se od 25. avgusta do 02. septembra u Randersu, u Danskoj i Gdinji, u Poljskoj. Na šampionatu će igrati 12 selekcija podeljenih u dve grupe, a po dve prvoplasirane će izboriti učešće u polufinalu. Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Danska (organizator), Poljska (organizator), Rusija (prvak Evrope), Bugarska (vicešampion Evrope) i Srbija (bronzana sa EP 2010.). Iz II runde kvalfikacija (četiri grupe sa po šest ekipa) plasman će izboriti pobednici grupa, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcija nastaviti takmičenje u II rundi. Iz treće runde kvalifikacija (dve grupe sa po četiri ekipe), plasman na EP izboriće pobednici grupa i jedna, uspešnija drugoplasirana reprezentacija.

JUNIORI – XXIII EP 2012. – RANDERS, DANSKA I GDINJA, POLJSKA (25. AVGUST – 02. SEPTEMBAR) – KVALIFIKACIJE:
I RUNDA (04. – 08. JANUAR):
I GRUPA: BOSNA I HERCEGOVINA, ENGLESKA, LITVANIJA, ŠVEDSKA.

II GRUPA: HRVATSKA, ŠVAJCARSKA, KIPAR.

II RUNDA (10. – 15. APRIL):
A GRUPA – CRNA GORA: ITALIJA, BELORUSIJA, GRČKA, CRNA GORA, FINSKA, POBEDNIK I GRUPE I RUNDE KVALIFIKACIJA.

B GRUPA – UKRAJINA: HOLANDIJA, BELGIJA, UKRAJINA, MAĐARSKA, IZRAEL, POBEDNIK II GRUPE I RUNDE KVALIFIKACIJA.

C GRUPA – ČEŠKA: ŠPANIJA, FRANCUSKA, SLOVENIJA, ESTONIJA, RUMUNIJA, ČEŠKA.

D GRUPA – TURSKA: NEMAČKA, TURSKA, PORTUGALIJA, SLOVAČKA, LETONIJA, AUSTRIJA.

III RUNDA (12. – 15. JUL):
E GRUPA: A 2, B 3, C 2, D 3.

F GRUPA: A 3, B 2, C 3, D 2.

U konkurenciji seniorki, XXVIII EP 2013. odigraće se od 06. – 14. septembra u Nemačkoj i Švajcarskoj. Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Nemačka (organizator), Švajcarska (organizator), Srbija (prvak Evrope), Turska (bronzana sa EP 2011.), Italija (4. na EP 2011.), Poljska (5. na EP 2011.) i Rusija (6. na EP 2011.). Iz II runde kvalfikacija (šest grupa sa po četiri ekipe) plasman na EP će izboriti pobednici grupa, dok će drugoplasirane selekcije nastaviti takmičenje u III rundi. Iz treće runde kvalifikacija, plasman na EP izboriće pobednici plej – of utakmica.

SENIORKE – XXVIII EP 2013. – NEMAČKA, ŠVAJCARSKA (06. – 14. SEPTEMBAR) – KVALIFIKACIJE:
I RUNDA – (11./13. MAJ I 18./20. MAJ):
LETONIJA – KIPAR

II RUNDA – DVA TURNIRA (06. – 09. SEPTEMBAR I 13. – 15. SEPTEMBAR):
A GRUPA (ORGANIZATORI: SLOVAČKA I IZRAEL): ŠPANIJA, IZRAEL, SLOVAČKA, ŠVEDSKA.

B GRUPA (HOLANDIJA I UKRAJINA): HOLANDIJA, UKRAJINA, GRČKA, DANSKA.

C GRUPA (FINSKA I AZERBEJDŽAN): AZERBEJDŽAN, BELORUSIJA, FINSKA, AUSTRIJA.

D GRUPA (RUMUNIJA I HRVATSKA): RUMUNIJA, HRVATSKA, VELIKA BRITANIJA, PORTUGALIJA.

E GRUPA (SLOVENIJA I BELGIJA): FRANCUSKA, BELGIJA, SLOVENIJA, CRNA GORA.

F GRUPA (BUGARSKA I MAĐARSKA): ČEŠKA, BUGARSKA, MAĐARSKA, POBEDNIK DVOMEČA LETONIJA – KIPAR.

III RUNDA – DVE UTAKMICE (17. – 19. MAJ I 24. – 26. MAJ 2013.):
B 2 – E 2
D 2 – F 2
C 2 – A 2

U konkurenciji seniora, XXVIII EP 2013. odigraće se od 20. – 29. septembra u Danskoj i Poljskoj. Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Danska (organizator), Poljska (organizator), Srbija (prvak Evrope), Italija (vicešampion Evrope), Rusija (4. na EP 2011.), Slovačka (5. na EP 2011.) i Bugarska (6. na EP 2011.). Iz II runde kvalfikacija (šest grupa sa po četiri ekipe) plasman na EP će izboriti pobednici grupa, dok će drugoplasirane selekcije nastaviti takmičenje u III rundi. Iz treće runde kvalifikacija, plasman na EP izboriće pobednici plej – of utakmica.

SENIORI – XXVIII EP 2013. – DANSKA, POLJSKA (20. – 29. SEPTEMBAR) – KVALIFIKACIJE:
I RUNDA – (11./13. MAJ I 18./20. MAJ):
KIPAR – RUMUNIJA
ANDORA – IZRAEL
ALBANIJA – VELIKA BRITANIJA
ŠVAJCARSKA – HRVATSKA
LUKSEMBURG – ŠVEDSKA

II RUNDA – DVA TURNIRA (06. – 09. SEPTEMBAR I 13. – 15. SEPTEMBAR):
A GRUPA (ORGANIZATORI: PORTUGALIJA I TURSKA): TURSKA, PORTUGALIJA, BELORUSIJA, POBEDNIK DVOMEČA ALBANIJA – VELIKA BRITANIJA.

B GRUPA (BELGIJA I ESTONIJA): ESTONIJA, BELGIJA, HOLANDIJA, POBEDNIK DVOMEČA ANDORA – IZRAEL.

C GRUPA (AUSTRIJA I ČEŠKA): ČEŠKA, AUSTRIJA, BJR MAKEDONIJA, POBEDNIK DVOMEČA ŠVAJCARSKA – HRVATSKA.

D GRUPA (GRČKA I FINSKA): FINSKA, GRČKA, CRNA GORA, POBEDNIK DVOMEČA KIPAR – RUMUNIJA.

E GRUPA (UKRAJINA I SLOVENIJA): SLOVENIJA, NEMAČKA, UKRAJINA, POBEDNIK DVOMEČA LUKSEMBURG – ŠVEDSKA.

F GRUPA (MAĐARSKA I LETONIJA): FRANCUSKA, ŠPANIJA, LETONIJA, MAĐARSKA.

III RUNDA – DVE UTAKMICE (17. – 19. MAJ I 24. – 26. MAJ 2013.):
C 2 – E 2
D 2 – B 2
A 2 – F 2
bekrinjo

Postby Tegi » 16 Nov 2011, 22:01

Da li je moguce da je arena uzela rts-u sk za muskarce?
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Milutinov Tata » 20 Nov 2011, 03:51

Veceras (tj. nocas) pocinje Svetski Kup za muskarce. Konkurencija je mnogo jaca nego kod zena i bice izuzetno tesko takmicenje s obzirom na gust raspored. Nasi momci startuju protiv, za njih ove godine vrlo neugodne Argentine. Prve tri reprezentacije ce izboriti olimpijsku vizu.

U konkurenciji su jos Brazil, Kuba, SAD, Italija, Rusija, Poljska, Kin, Japan, Iran i Egipat.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 20 Nov 2011, 03:57

Nasi zasada stoje vrlo lose. Izgubili smo prvi set 25-20, u drugom je 19-10 za Argentinu. Igramo u sastavu Petkovic, Stankovic, Podrascanin, Miljkovic, Nikic i Uros Kovacevic.

25-13 u drugom setu, ne izgleda dobro uopste.

U trecem setu Kovacevica je zamenio Terzic, ali bez znacajnog ucinka. 16-12 za Argentinu.

Poraz. 25-18 u trecem setu. Vrlo ubedljiv poraz nije bas dobar znak za nastavak takmicenja. Ne verujem da je Argentina u Top 4 reprezentacije, tako da ce biti vrlo tesko u nastavku takmicenja za nase.

SAD dobile Kinu 3-0.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 20 Nov 2011, 05:18

Nagoya, Japan, November 20, 2011 - Argentina scored a 3:0 win (25-20, 25-13, 25-18) over Serbia on the first day of action in the FIVB Men's World Cup at Nippon Gaishi Hall on Sunday afternoon. Federico Pereyra and Facundo Conte spearheaded the Argentine assault with 15 and 14 points, respectively, in the comprehensive victory. Pablo Crer had five blocks for the winners. Ivan Miljkovic paced Serbia with 11 points. Conte was named the most impressive player of the match.

Serbia finished third at the 2010 FIVB World Championships, while Argentina was ninth.

Miljkovic started Serbia off with a beautiful dink for the first point of the match. Argentina responded with five straight points and the Serbs called timeout, trailing 5-1. The South Americans led 8-4 at the first technical timeout.

A spike by Mariano Giustiniano off a nice option play put Argentina up 14-10 and his side led 16-10 at the second TTO.

With set point at 24-20, Conte sent a serve long, but Argentina took the set 25-20 on the ensuing point.

Pereyra had eight points all alone for Argentina in the first set.

Argentina was in front 8-4 at the first TTO of the second set behind the continued strong play of Pereyra and Conte. Luciano De Cecco made a nice block at the net to put Argentina up 10-5.

Argentina led 16-8 at the second TTO as they continued to display good teamwork and strong defense at the net. A long serve by Crer that sailed out put Argentina ahead 17-9 as the South Americans continued to gain momentum to close out the set 25-13 with a slick reverse dink by De Cecco.

Sebastian Solé soared high with a spike to give Argentina 5-3 lead in the final set. Milos Nikic responded with a blast for Serbia to make it 5-4. Argentina led 8-7 at the first TTO. Another spike off a nice option play by Conte made it 11-9 for Argentina. Serbia took a timeout with Argentina up 14-10. The Serbs tried to fight back in the third set, but just could not find the answer for Argentina's skill and athleticism.

Argentina led 16-12 at the second TTO. Milos Terzic brought Serbia within 18-14 with a spike, but Dragan Stankovic served long on the next point. When Argentina scored with a block to make it 20-14, the result was all but academic.

Argentina completed the victory when a Serbian spike attempt sailed long.

Argentina coach Javier Weber says: "We are very happy. We played a perfect game today. We did well on attack and defense. We know they didn't play well today. This will be a difficult championship with many games, but this is a good start".

Serbia coach Igor Kolakovic: "We are disappointed with our play. We may have been tired and didn't have energy. We are disappointed with the result".

Argentina captain Rodrigo Quiroga: "I'm so happy for the victory. The first match is always tough in this type of event. We put pressure on them with our serve. They have two of the best middle blockers in the world. We are trying to grow day-by-day in the competition".

Serbia captain Ivan Miljkovic concluded: "There was only one team in the game today. We didn't do anything we spoke about before the game. I'm very sorry about this".

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 20 Nov 2011, 06:09

Statistika

Napravili smo samo jedan jedini blok za tri seta :krsti:

Image

Image
Ivan Miljkovic tries to fire up his side that lacked energy and spirit this morning in Nagoya.

Potpis ispod poslednje slike sve govori :colera:

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 20 Nov 2011, 06:13

Svi rezultati, vesti, zanimljive price, statistike i jos mnogo toga sa zvanicnog sajta Svetskog Kupa

http://www.fivb.org/EN/Volleyball/Compe ... /index.asp

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Odbojka