Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Talicni Tom » 19 Sep 2011, 16:48

harper lee wrote:
mastro mostro wrote:Da je imao ideju i hrabrost da povede odgovarajuće igrače i da ih smisleno i planski rotira Duda ne bi ni došao u situaciju da mu se dva beka povrede. To je suština. mnogo je opcija imao ali ih on tvrdoglavo nije koristio. Protiv Slovenaca se videlo da je čak i Bjelica mogao da rastereti Tea banalnog prevođenja lopte pod pritiskom, da je mogao da bude alternativni plej gde bi Teo bio skoncentrisan na egzekuciju, što bi uz Tepića i minijature Markovića (koji opet nije bio dovoljno iskorišten sa naše a maksimalno je sjeban sa protivničke strane) i uz bolje rešenje umesto Paunića i RAšića, mi bi imali zajebanu spoljnu liniju.
Duda je osmislio rešenja koja su se i napadački i odbrambeno , i personalno i timski, pokazala kao mnogo loša i pogrešna.
Nedovoljno inteligentna selekcija igrača i pogrešna strategija podele minutaže i uloge na parketu, gde se sve svelo da Teodosić izmišlja igru na licu mesta, a sve to pod maksimalnim pritiskom kao posledice dobrog skautinga protivnika.

Jedino sto se protiv Slovenaca (i zadnjih nekoliko minuta protiv Grcke) videlo je da nam je svaki prenos preko pola bio na ivici izgubljene lopte. Ume Bjelica da zadrzi loptu u driblingu ali nemojmo da preterujemo, u nekoj ozbiljnoj utakmici satrli bi ga zonskim presingom ili uguravanjem niskih plejeva u njegov cilindar. Pri cemu se slazem da je Bjelica iz raznih razloga ostao potpuno neiskoriscen i kod Dude se za sve ove godine nije videla nikakva ideja sta da radi s njim u napadu. Istini za volju i sam Bjelica je ostao nekako nedorecen, nedovoljno dobar sut da bije iz coska, nedovoljno snage i zelje da ledjima igra na cuvare koji su po pravilu nizi od njega, nedovoljno dobra kontrola lopte da bi igrao neke minute na kecu. Njegov razvoj je Kari odlicno poceo ali ga je prerano zavrsio jer imam utisak da se Bjelica jako slabo snalazi u igri ukoliko nema loptu mnogo u rukama, sto mu je ostala navika iz Karijevih dana u Zvezdi, a to mu u ovom Dudinom timu niko nece dati. Za njega je pitanje karijere da nadje slabiji tim gde ce biti jedan od bitnih igraca. Jedino sto je odradio na ovim prvenstvima za ovo minuta sto je imao je zapravo skok. Isuvise malo.

Sviđa mi se način na koji sada komuniciramo. Mislim da je to najvažnije i za pohvalu.

Kada je riječ o Mastrovom postu, istakao bi dio za Bjelicu, definitvno i sam se pitam zašto se nije mogao više koristiti u napadu, bilo u prevođenju lopte, piku ili igrom leđima. Na ovom prvenstvu on je u napadu sveden na ulogu Kešelja, a to je grijeh. Kada je riječ o odbrani, mora se priznati da je on možda i jedini igrač koji se nije prezao pravljenja faulova, pa mu i to nije išlo u prilog jer je gubio kontinuitet.
Kada je riječ o ostalim igračima mislim da su tu napadačke uloge i bile dobro odmjerene, u skladu sa napadačkim kvalitetima i skrivanjem nedostataka. Naravno, ovo se odnosi do perioda preokreta, utakmice sa Francuskom.

Kada je riječ o odbrani, stvarno nemam realno objašnjenje, lako je reći nije funcionisala odbrana od pika, kao ni zona, to je tako lako uočljivo da ne mogu da vjerujem da je dijagnoza tako jednostavna. A definitvno je kompozicija našeg tima i postavljena da neki igrači, bar u teoriji, maksimum odigraju u presingu, čvrstoj odbrani i skoku koji proizilazi iz iste. Da le je moglo da se predvidi da ćemo biti toliko loši u odbrani ne znam, ako jeste onda je definitivno trebalo ili više raditi na odbrambenom segmentu, kombinovanim odbranama, zonama, rotacijom igrača na više pozicija ili mijenjati kompoziciju tima. Lako je sada pametovati, ali naša spoljna linija ovakava kakva je mislim da bi odlično funkcionisala da smo imali dominantnijeg odbrambenog igrača na poziciji 4 ili 5. Nekoga ko je mogao da izbrani pik koliko toliko, ko je mogao da u situaciji kada je odbrana izigrana uhvati skok kada nije postavljen i da bar povremeno bude opasnost za bekove koji prodiru do table. Ja se ne sjećam situacije da smo i jednom vidjeli nešto tako od naših visokih igrača. A da smo se mogli osloniti na to imali bi sigurno mnogo brža i ranija otvaranja kontre, naročito od Kešelja, Paunića pa čak i Savana i Bjelice, Teo bi imao mnogo više prilika da dijeli lopte na otvorenom terenu, a tu mislim da je neprevaziđen u Evropi. Sve u svemu bar ovaj segment bi nam donio +15 poena bolji rezultat u nekim mečevima što bi i pored svih problema tokom prvenstva moglo da nam da zadovoljavajući plasman. Evo dok pišem ovo ispada kao da govorim o Darku, a vjerujem da bi tandem Raduljica i Raković umjesto Bobija i Koste bio dovoljan.

Još jedna stvar za koju odgovornom držim selektora je što nisam vidio želju da se promjeni filozofija igre i napada, da se ekipa drži pod kontrolom, kao da su ruke dignute već nakon prvog težeg poraza.
Neću da maštam o razlozima, vjerujem u selektorovu priču da najbolje ekipe igraju na veliki broj poena, kako on nije mogao da primjeti da ovakvi nismo velika ekipa i zašto nije napravio zaokret ne znam ali tu niko drugi nije kriv.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby mali_buda » 19 Sep 2011, 16:52

Kad ste vec kod Bjelice, meni je potpuno nejasno ostalo da je on jedini igrac (iako deluje "najmekanije" od svih uz Rasica) koji je pravio cvrste faulove u odbrani i pokazivao zube u odbrani + nab'o je bodicekom Rejesa u bloku :okk: Ne znam gde je nestala ostrina iz ovih momaka?
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby harper lee » 19 Sep 2011, 17:38

VUČKO_88 wrote:Nadaš se, a? :biggrin:

Uopste se ne nadam i ne gledam basket tako. Ako ce spremni i odlicni Raduljica da bude prevaga Partizanu da uzme titulu onda so be it i kapa dole. Nemam nikakav navijacki problem sa tim da bolje ekipa pobedi ekipu za koju navijam. Za mene je sport ipak samo sport. Imam problem kad ekipa za koju navijam gubi iz nesportskih razloga, bilo svojih ili protivnickih, ali to je druga prica i nije za ovaj topik.

Raduljica je veliki prospekt nase kosarke ali sam iz raznih izvora cuo da je tezak saban i jos tezi neradnik. To je kombinacija kao upisana za propadanje igraca. Mislim da bih se osecao sigurnije da vam je Dule na klupi ali hajde da sacekamo i vidimo. Desava se da se igraci u nekoj fazi karijere dozovu pameti i pocnu ozbiljno da shvataju posao kojim se bave, pa ne odricem pravo ni Raduljici da iskoristi takvu priliku. Da nam treba, treba nam.

Sto se Lucica tice, dopalo mi se ono sto sam video kod njega, iako ga nisam gledao mnogo. Samo kazem da mislim da je ovaj ciklus ipak isao prerano za njega jer je ekipa manje-vise bila formirana i na trojci (a i na cetvorci koja mu je povremeno bila alternativna pozicija) dosta dobro pokrivena igracima koji su vec tri godine sa Dudom. Male su sanse da bi isao cak i da je pozvan na siri spisak. Od njega takodje ocekujem odlucujucu sezonu u Partizanu, on je jedan od igraca koji bi mogao da pojaca neku buducu selekciju.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby irriducibili » 19 Sep 2011, 19:48

harper lee wrote:Ma, dobro, nebitno. Meni je Tepic mozda najomiljeniji igrac u ovom timu. Cak sam, iako zvezdas, sa uzivanjem gledao Partizan one sezone kad su on i Novica igrali i iskreno vam zavideo na njima. Tep je igrac za kojeg moras da gledas basket pazljivo da bi shvatio koliko je to bitan igrac kad je u dobroj formi. Inteligentan, racionalan, odlicno cita igru, izuzetan u timskoj odbrani, strpljiv u napadu, odgovoran. Da ima bolji sut bio bi nas Dijamantidis a to je, sto se mene tice, strahovito velika pohvala. Steta je za ovu povredu jer imam utisak da je poceo malo da dolazi sebi ponovo.

Ne cudi me sto je, i pored sopstvenih muka, 1 Zvezdas uzivao da gleda Tepica u Partizanu. Ja u zivotu nisam gledao nadarenijeg igraca, da mu lopta uvek izadje iz kosa. Neverovatno, kako god da je baci. A zbog njegovog, od Duleta forsiranog, levog ulaza pri zadnjem napadu sam prerano osedeo. Novica je nesto drugo...

A poseban je greh praviti bilo kakvo poredjenje izmedju Tepica i Diamantidisa. Jedina veza izmedju njih dvojice je pozicija u timu. Jer pored suta, Tepic nema ni elasticnost, tehniku, ulaz, asistenciju, pregled igre, probojnost, kontrolu lopte, mentalitet pobednika, sve ono sto krasi fenomenalnog Grka. Milenko mu je postao klupski drug, uzeo je pare i to bi bilo to, PAO mu je vrhunac karijere. Nikada vise nece biti u tako velikom klubu, nikada vise nece zaradjivati ni priblizne pare, a ne dajem mu neke velike sanse ni za bitan igracki napredak. Zahvalan igrac za imati u timu i nista vise od toga...
irriducibili

Postby harper lee » 19 Sep 2011, 22:34

Sad mi je zao sto nisam napisao da bi Tepic mogao biti nas Dzordan. Ne moze se jednostavnije izdeljati bukvalista nego potpunom radikalizacijom poredjenja do besmisla. Utuk na utuk.

irriducibili wrote:
harper lee wrote:Ma, dobro, nebitno. Meni je Tepic mozda najomiljeniji igrac u ovom timu. Cak sam, iako zvezdas, sa uzivanjem gledao Partizan one sezone kad su on i Novica igrali i iskreno vam zavideo na njima. Tep je igrac za kojeg moras da gledas basket pazljivo da bi shvatio koliko je to bitan igrac kad je u dobroj formi. Inteligentan, racionalan, odlicno cita igru, izuzetan u timskoj odbrani, strpljiv u napadu, odgovoran. Da ima bolji sut bio bi nas Dijamantidis a to je, sto se mene tice, strahovito velika pohvala. Steta je za ovu povredu jer imam utisak da je poceo malo da dolazi sebi ponovo.

Ne cudi me sto je, i pored sopstvenih muka, 1 Zvezdas uzivao da gleda Tepica u Partizanu. Ja u zivotu nisam gledao nadarenijeg igraca, da mu lopta uvek izadje iz kosa. Neverovatno, kako god da je baci. A zbog njegovog, od Duleta forsiranog, levog ulaza pri zadnjem napadu sam prerano osedeo. Novica je nesto drugo...

A poseban je greh praviti bilo kakvo poredjenje izmedju Tepica i Diamantidisa. Jedina veza izmedju njih dvojice je pozicija u timu. Jer pored suta, Tepic nema ni elasticnost, tehniku, ulaz, asistenciju, pregled igre, probojnost, kontrolu lopte, mentalitet pobednika, sve ono sto krasi fenomenalnog Grka. Milenko mu je postao klupski drug, uzeo je pare i to bi bilo to, PAO mu je vrhunac karijere. Nikada vise nece biti u tako velikom klubu, nikada vise nece zaradjivati ni priblizne pare, a ne dajem mu neke velike sanse ni za bitan igracki napredak. Zahvalan igrac za imati u timu i nista vise od toga...
harper lee

Postby AirBall » 19 Sep 2011, 22:53

Žeravica objasnio... Savetujem svima da procitaju svaku rec...

Žeravica: Duda treba da ostane!

Katastrofa je ne igranje na OI. Ekipa je na terenu delovala fizički nespremno. Možda bi bilo bolje sa Miličićem i Rakočevićem – ističe legendarni stručnjak

DRUGI put uzastopno na najvećoj planetarnoj smotri neće biti srpskih košarkaša. Preskočili smo OI 2008. u Pekingu, a naredne godine takmičenje iz Londona Teodosić, Krstić i drugovi gledaće samo na TV. Razloge za neuspeh na EP u Litvaniji pokušava da pronađe i Ranko Žeravica, jedini srpski stručnjak koji može da se pohvali olimpijskim zlatom.

- Po meni, dva su uzroka neuspeha. Prvi, nismo imali prvu petorku. Sa čestim izmenama gubili smo ritam, jer da biste uigrali 12 igrača treba vam tri-četiri godine. Takođe nije bila ni dobra fizička priprema. Dva meseca su radili, ali ne vidim šta kada su na parketu delovali izmoreno, bez snage - direktan je Žeravica i priznaje da je spreman da deo krivice i sam preuzme. - Nema jednog, dva ili tri krivca, već smo svi koji smo u košarci krivi. Ne govorimo šta mislimo, dozvoljavamo da sve teče stihijski, a ne planski.
Žeravica se ne libi da kaže da je učinak u Litvaniji, pre svega zbog činjenice da nećemo putovati na OI, katastrofa.

- Stravično gubimo neodlaskom na OI, drugi put zaredom. A, mogli smo jer kvalitet šampionata nije bio na očekivanom nivou, što pokazuje i konačan plasman timova. Divim se Makedoncima, koji su imali sistem i odlično vođstvo sa klupe. Bili su sjajno fizički pripremljeni, o čemu svedoči da su svih 11 utakmica odigrali u visokom ritmu.

Svaki put kada je selektor saopštavao spisak vodila se polemika da li su najbolji igrači na njemu, da li treba na velika takmičenja da idemo sa najzvučnijim imenima ili je bitnija „hemija“ u timu.

- Smatram da bismo više dobili sa Rakočevićem i Miličićem, ali možda je Ivković mislio da ne može da ih uklopi. Sećam se, kad sam ja bio selektor, Mišović je bio izvanredan igrač, nekoliko puta najbolji strelac naše lige, tada najbolje u Evropi. Seli smo i razgovarali. Shvatio sam da ako ga budem uslovljavao da se uklopi u koncepciju, Radmilo neće biti onaj igrač koga svi želimo da gledamo, a nisam mogao da podredim ceo tim njemu. Ponavljam, to je stvar selektora, koji treba tokom cele sezone da prati sve kandidate, da priča sa njima. Ako ne može zbog klupskih obaveza, ima pomoćnike.

Naša trenerska legenda smatra da i pored neuspeha Ivković treba da ostane selektor.

- Ja sam uvek za kontinuitet. Setite se da sam i 2007. posle neuspeha na EP u Španiji bio za to da Slavnić nastavi da obavlja selektorski posao, jer ne možemo tako lako da menjamo stručnjake. S njihovim odlaskom menja se ceo sistem...

Osim kontinuiteta u seniorskom sastavu, Žeravica se zalaže i za kontinuitet u mlađim kategorijama.

- Ne vidim razloga da se svakog leta smenjuju treneri mlađih nacionalnih selekcija. Stručnjak koji uzme kadete treba da ih izvede sve do seniorskog sastava, odnosno do mladog tima. Takođe treba nam i jasan nadzor tih mlađih kategorija, kao što je svojevremeno radio Žarko Varajić. Bili smo prvaci u svim uzrastima, a on je dobio otkaz. Zašto? Ako je zbog novca, onda treba da to odgovori bivši predsednik KSS Kapičić. Ako je zbog struke, onda je odgovor kod selektora Ivkovića.

Uzroke neuspeha Žeravica traži i u novobeogradskim blokovima, ali i na terenima u starom delu grada, Novom Sadu, Nišu...

- Nekada su deca igrala košarku na svakom betonskom kvadratu. Danas su ta igrališta prazna. To znači da više nemamo veliku bazu, već moramo da selektiramo, da jasno kažemo ko je za košarku, a ko nije. Moramo da tražimo talente, jer oni više ne dolaze sami.

GDE SU IGRAČI IZ DOMAĆE LIGE?

SRBIJA jedina na EP nije imala igrače iz domaće lige.
- Neverovatno. To je posledica što nemamo jako domaće takmičenje. Uvek sam pre za nacionalnu nego za regionalnu ligu. Kako da iskoče deca u prvi plan ako ne igraju sa Zvezdom, Partizanom... Sećam se vremena kada su se priprema radi igrači Borca po mesec dana spremali da ugoste crveno ili crno-bele.

NE TREBAJU NAM STRANCI U EKIPI

NA EP u Litvaniji bilo je mnogo Amerikanaca koji su nastupali za druge selekcije, poput Mekejleba (Makedonija), Drejpera (Hrvatska), Domerkanta (BiH)...
- Iskreno, nisam za takvu opciju, jer se kupovinom gubi svaki smisao. Bez obzira na kvalitete domaćih igrača, nikad se ne bih složio sa naturalizacijom, niti dovođenjem stranaca.
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Unexpected » 19 Sep 2011, 23:04

Žeravica
Sećam se...

I ja se sećam 95/96 i ispadanja od Benfike, ako me sećanje još uvek služi.
The End.
Unexpected

Postby AirBall » 19 Sep 2011, 23:06

Namazan je Ranko... Neki put je lakse gledati partiju saha sa strane nego igrati je...

Dao je on par izvrsnih saveta narocito vezano za to da svake godine menjamo trenere reprezentacije u mladjim kategorijama sto je ogroman propust... Ne uspevamo da nijedan ciklus dovedemo do kraja...

Takodje je u pravu za losu fizicku pripremljenost igraca, jer smo mi u poredjenju sa drugim selekcijama odigrali znatno manje utakmica u visokom ritmu od 1. do 40. minuta...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby mastro mostro » 19 Sep 2011, 23:11

Unexpected wrote:
Žeravica
Sećam se...

I ja se sećam 95/96 i ispadanja od Benfike, ako me sećanje još uvek služi.

A Partizan su tada na BK televiziji, kojom je tada upravljao Aleksandar Tijanić (tada i visoki funkcioner KKP), najavjljivali kao beli Dream Team. :laugh:

Mogao bi da Žeravica da nasledi Dudu... isto veliki trener, sa puuuno iskustva, a sad dal' nas vodi 70-godišnjak ili 80-godišnjak nije ni bitno.

Ja budala ponovo gledam Dudu na SOS-u i ne mogu da verujem šta on priča. Bolje da ne komentarišem jer bih uporebio mnogo ružnih reči.
mastro mostro

Postby Unexpected » 19 Sep 2011, 23:13

AirBall wrote:Namazan je Ranko... Neki put je lakse gledati partiju saha sa strane nego igrati je...

Ključ svega, još pročitaš malo šta većina misli, na koju stranu idu mediji, i skupljaš poene. Ništa novo nije rekao u odnosu na nas ovde i ubacio već dobro poznatu priču o praznim terenima.

Svaka mu čast na medaljama, ali nikada ga nisam cenio.
Možda je i moj ćale malo kriv, pošto nikada nije mogao da ga smisli. :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby Diktator » 19 Sep 2011, 23:21

AirBall wrote:Žeravica objasnio... Savetujem svima da procitaju svaku rec...

Žeravica: Duda treba da ostane!

Katastrofa je ne igranje na OI. Ekipa je na terenu delovala fizički nespremno. Možda bi bilo bolje sa Miličićem i Rakočevićem – ističe legendarni stručnjak

DRUGI put uzastopno na najvećoj planetarnoj smotri neće biti srpskih košarkaša. Preskočili smo OI 2008. u Pekingu, a naredne godine takmičenje iz Londona Teodosić, Krstić i drugovi gledaće samo na TV. Razloge za neuspeh na EP u Litvaniji pokušava da pronađe i Ranko Žeravica, jedini srpski stručnjak koji može da se pohvali olimpijskim zlatom.

- Po meni, dva su uzroka neuspeha. Prvi, nismo imali prvu petorku. Sa čestim izmenama gubili smo ritam, jer da biste uigrali 12 igrača treba vam tri-četiri godine. Takođe nije bila ni dobra fizička priprema. Dva meseca su radili, ali ne vidim šta kada su na parketu delovali izmoreno, bez snage - direktan je Žeravica i priznaje da je spreman da deo krivice i sam preuzme. - Nema jednog, dva ili tri krivca, već smo svi koji smo u košarci krivi. Ne govorimo šta mislimo, dozvoljavamo da sve teče stihijski, a ne planski.
Žeravica se ne libi da kaže da je učinak u Litvaniji, pre svega zbog činjenice da nećemo putovati na OI, katastrofa.

- Stravično gubimo neodlaskom na OI, drugi put zaredom. A, mogli smo jer kvalitet šampionata nije bio na očekivanom nivou, što pokazuje i konačan plasman timova. Divim se Makedoncima, koji su imali sistem i odlično vođstvo sa klupe. Bili su sjajno fizički pripremljeni, o čemu svedoči da su svih 11 utakmica odigrali u visokom ritmu.

Svaki put kada je selektor saopštavao spisak vodila se polemika da li su najbolji igrači na njemu, da li treba na velika takmičenja da idemo sa najzvučnijim imenima ili je bitnija „hemija“ u timu.

- Smatram da bismo više dobili sa Rakočevićem i Miličićem, ali možda je Ivković mislio da ne može da ih uklopi. Sećam se, kad sam ja bio selektor, Mišović je bio izvanredan igrač, nekoliko puta najbolji strelac naše lige, tada najbolje u Evropi. Seli smo i razgovarali. Shvatio sam da ako ga budem uslovljavao da se uklopi u koncepciju, Radmilo neće biti onaj igrač koga svi želimo da gledamo, a nisam mogao da podredim ceo tim njemu. Ponavljam, to je stvar selektora, koji treba tokom cele sezone da prati sve kandidate, da priča sa njima. Ako ne može zbog klupskih obaveza, ima pomoćnike.

Naša trenerska legenda smatra da i pored neuspeha Ivković treba da ostane selektor.

- Ja sam uvek za kontinuitet. Setite se da sam i 2007. posle neuspeha na EP u Španiji bio za to da Slavnić nastavi da obavlja selektorski posao, jer ne možemo tako lako da menjamo stručnjake. S njihovim odlaskom menja se ceo sistem...

Osim kontinuiteta u seniorskom sastavu, Žeravica se zalaže i za kontinuitet u mlađim kategorijama.

- Ne vidim razloga da se svakog leta smenjuju treneri mlađih nacionalnih selekcija. Stručnjak koji uzme kadete treba da ih izvede sve do seniorskog sastava, odnosno do mladog tima. Takođe treba nam i jasan nadzor tih mlađih kategorija, kao što je svojevremeno radio Žarko Varajić. Bili smo prvaci u svim uzrastima, a on je dobio otkaz. Zašto? Ako je zbog novca, onda treba da to odgovori bivši predsednik KSS Kapičić. Ako je zbog struke, onda je odgovor kod selektora Ivkovića.

Uzroke neuspeha Žeravica traži i u novobeogradskim blokovima, ali i na terenima u starom delu grada, Novom Sadu, Nišu...

- Nekada su deca igrala košarku na svakom betonskom kvadratu. Danas su ta igrališta prazna. To znači da više nemamo veliku bazu, već moramo da selektiramo, da jasno kažemo ko je za košarku, a ko nije. Moramo da tražimo talente, jer oni više ne dolaze sami.

GDE SU IGRAČI IZ DOMAĆE LIGE?

SRBIJA jedina na EP nije imala igrače iz domaće lige.
- Neverovatno. To je posledica što nemamo jako domaće takmičenje. Uvek sam pre za nacionalnu nego za regionalnu ligu.
Kako da iskoče deca u prvi plan ako ne igraju sa Zvezdom, Partizanom... Sećam se vremena kada su se priprema radi igrači Borca po mesec dana spremali da ugoste crveno ili crno-bele.

NE TREBAJU NAM STRANCI U EKIPI

NA EP u Litvaniji bilo je mnogo Amerikanaca koji su nastupali za druge selekcije, poput Mekejleba (Makedonija), Drejpera (Hrvatska), Domerkanta (BiH)...
- Iskreno, nisam za takvu opciju, jer se kupovinom gubi svaki smisao. Bez obzira na kvalitete domaćih igrača, nikad se ne bih složio sa naturalizacijom, niti dovođenjem stranaca.

b1-o razlozima neuspeha..

kakva sad prva petorka?to postoji samo u recniku novinara i u NBA ligi.u modernoj kosarci igra se sa minimum osam igraca u rotaciji od kojih svaki od tih osam moze da bude u tkz prvoj petorci.
sto se priprema tice,apsolutno se slazem.bio sam sokiran kad je Ivkovic rekao da je sprovodio isti plan priprema kao za EP09 iako su to dva totalno razlicita takmicenja sa istim nazivom..16 ekipa vs 24 ekipe..

b2-o jacini takmicenja

kud i kamo jace takmicenje nego li par prethodnih.ovo ep je rekorder po broju NBA igraca koji su nastupali na njemu.

b3-o ostanku odlasku selektora

kao sto sam bio protiv ostanka Islandjanina,tako sam i protiv ostanka Ivkovica.
neuspeh ne treba gajiti u nasoj basti.
cilj nije ostvaren i to je to.

b4-o igracima domace lige

ne vidim nikakvu korelaciju izmedju nastupa (domacih)igraca u reprezentaciji i nase/jadranske lige.
pa nisu ovi reprezentativci stekli ime u indiji vec u nasim klubovima koji su igrali tu jadransku ligu.
druga je stvar sto su ti igraci(veci deo njih) preskakali stepenice u razvoju.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby harper lee » 19 Sep 2011, 23:34

Ranko prolupao.
harper lee

Postby Jovan » 19 Sep 2011, 23:39

harper lee wrote:Ranko prolupao.

Odavno.
Jovan

Postby mastro mostro » 19 Sep 2011, 23:45

harper lee wrote:Ranko prolupao.

Ranko je prolupao odavno... sad smo se prisetili kako je trokirao sa Partizanom kad uzesmo onu spornu titulu Mutinim Slonovima posle 0-2 za BFC.

Inače zanimljiv je sledeći podatak da je Žeravica tu svoju "slavnu", poslednju trenersku epizodu odradio sa 66 godina, da je Duda svoju poslednju reprezentativnu ekskurziju obavio sa 68, a jedan i jedini, neponovljivi Gospodin Profesor je u toj, inače kritičnoj 68 godini, skromno i nenametljivo savetovao Žoca u svojoj debi sezoni i osvajanju EL, bez alave želje da strpa pare u džep. Jednostavno, njemu je košarka bila život, a ne izvor prihoda.
mastro mostro

Postby irriducibili » 19 Sep 2011, 23:57

harper lee wrote:Sad mi je zao sto nisam napisao da bi Tepic mogao biti nas Dzordan. Ne moze se jednostavnije izdeljati bukvalista nego potpunom radikalizacijom poredjenja do besmisla. Utuk na utuk.

E nek' si mi rekao... :facepalm:

Ideju o Milenku kao nasledniku DD-a nisi otkrio ti, cak ga je i 1 Zoc sa tom vizijom doveo. Ja sam samo ukazao na neke bitne faktore, usled kojih taj eksperiment nema sanse na uspeh. Tako da je tvoj neuspeli pokusaj duhovitosti uvodjenjem Jordan-a u pricu, kao i kvalifikacija da sam bukvalista, posledica verovatnije povrsnosti nego neinformisanosti. Nije nuzno da repliciras ukoliko te mrzi da se usredsredis na sustinu posta na koji odgovaras...
irriducibili

PreviousNext

Return to Reprezentacije