Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby AirBall » 19 Sep 2011, 00:32

Sto se Tepica tice on je odigrao najbolji turnir od kad je napustio Partizan... Cak do te famozne povrede, za koju mislim da sem njega i Ivkovica niko ne zna kako je zaradio, sam mislio da je na dobrom putu da svoju karijeru vrati na ispravan kolosek...

Zbilja je odlicno izgledao, dobar u odbrani, uvek na defanzivnom skoku i vrlo efikasan napadacki (cinjenica je da se retko odlucuje na sut, verovatno i zbog manjka samopouzdanja) , ali ono sto je sutnuo je uglavnom pogodio...

Narocito je na mene jak utisak ostavilo izvodjenje slobodnih bacanja, jer u Panathinaikosu kad krene da izvodi bacanja to je kao da krene na streljanje... I neke airball-ove je bacao ako se dobro secam...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby DON » 19 Sep 2011, 00:35

Meni je najveci problem, pored i uz rezultat, sto mi nismo izbacili i ubacili u sistem neko novo ime...

Valancijunas, Kanter itd.... A mi?

Na prethodna dva prvenstva smo, pored i uz rezultat, upravo to radili...

Mora se vise paznje posvetiti nasim igracima, uciti ih, jebali ih menadzeri, pa zar je moguce da jedan Musli, koji je bio konkurentan sa onom dvojicom gore, za celu proslu sezonu odigra tri i po minuta...

Nedovic, Lucic su vec ispricana prica, morali su biti ukljuceni, makar na siri spisak...

Dolaze nam Miljenovic, Micic, Svele, Bogdan, Milutinovic ce kod Karija biti sigurno vazan sraf itd....

Moramo ih polako ukljucivati...

Savez mora da pocne da se bori za nase igrace ponovo... Duda, dok nije otisao u Oli je stalno pricao sa klubovima i bukvalno molio da igraci dobiju minute... I onda on Keselja zakuje za klupu... Pa posalji ga onda u Kavalu....

2 Harper

Tepic nije trojka... Dvojka i plej... To igra od detinjstva, to je igrao u Vosi, u Partizanu, u Panatinaikosu, u svim rep. selekcijama... Na tri je samo iznudjeno resenje i retko koji trener ga tu koristi, mozda koji minut.

Ako je postava Teo - Tep - Kes - Dule - Krle, ko je tu trojka?

Mislim da bi Kahasol bio pravi tim za njega, ako dobije garanciju za minute...zda koji minut.

Mislim da bi Kahasol bio pravi tim za njega, ako dobije garanciju za minute...
DON

Postby irriducibili » 19 Sep 2011, 00:37

harper lee wrote:Deo problema jeste u minutazi koja je Teu skocila na bijednih 37-38 minuta u odlucujucoj utakmici, protiv odbrane koja je na njemu izmenjala tri igraca. Drugi deo problema je u nedostatku opcija na dvojci koje su nestale onog trenutka kad su Rasic i Tepic zaradili povrede jer bi Markovic pored Tepa ili sutera na dvojci i mogao da organizuje igru a da ne gleda na kos ali pored Paunica na dvojci to je uglavnom izgledalo komicno i besmisleno sto se opasnosti od nas spolja tice. Postoji tu i niz problema vezanih za organizaciju pojedinacnih napada, nemogucnosti pozivanja odredjenih dogovorenih akcija i slicno. Nama je Tepic u formi u kakvoj je bio na ovom prvenstvu do povrede veoma znacajan igrac jer moze sa trojke da organizuje napad kao plej, sto je i radio u godinama Partizanu, a Rasic je igrac kojeg je mnogo manje preporucljivo ostaviti samog na sutu nego Markovica ili Paunica. Nama su iz rotacije ispala dva igraca koji su imali zajedno preko 40 minuta na parketu. Stavise, mislim da je Tep u nekim utakmicama imao najvecu minutazu a svakako spada u tri igraca sa najvecom minutazom u nasem timu. To je prilicno nenadoknadivo.

Potpuno sam saglasan da su svakako bolja resenja od Paunica, ali to i dalje ne znaci da su dobra resenja na dvojci. Tu je i razlika u nasem vidjenju stvari. Oni ne mogu biti prvo resenje na dvojci ni u svojim timovima, a pogotovo ne u reprezentaciji koja pretenduje na visoki plasman na izuzetno jakom takmicenju...
irriducibili

Postby HariHaler » 19 Sep 2011, 00:42

Tepic ima sve sto bi jedan kosarkas trebalo da poseduje.

Ali ga jebe ta mentalna blokada. Mozda da ode na Ibicu ili na Kubu ili u Rio ili u Amsterdam ili negde u tri lepe, da se odvaljuje 10 dana, da zivne malo i da poludi...

nije agresivan.

ja bih njemu pred svaki mec pustao

The mind is everything. What you think you become.
HariHaler

Postby Diktator » 19 Sep 2011, 00:49

VUČKO_88 wrote:Meni je najveci problem, pored i uz rezultat, sto mi nismo izbacili i ubacili u sistem neko novo ime...

Valancijunas, Kanter itd.... A mi?

Na prethodna dva prvenstva smo, pored i uz rezultat, upravo to radili...

Mora se vise paznje posvetiti nasim igracima, uciti ih, jebali ih menadzeri, pa zar je moguce da jedan Musli, koji je bio konkurentan sa onom dvojicom gore, za celu proslu sezonu odigra tri i po minuta...

Nedovic, Lucic su vec ispricana prica, morali su biti ukljuceni, makar na siri spisak...

Dolaze nam Miljenovic, Micic, Svele, Bogdan, Milutinovic ce kod Karija biti sigurno vazan sraf itd....

Moramo ih polako ukljucivati...

Savez mora da pocne da se bori za nase igrace ponovo... Duda, dok nije otisao u Oli je stalno pricao sa klubovima i bukvalno molio da igraci dobiju minute... I onda on Keselja zakuje za klupu... Pa posalji ga onda u Kavalu....

..

slazem se da su i to greske trenera..
ali realno,vecina tih nasih mladih igraca je precenjena kategorija..samo,to se vidi tek kad se odvoje od mamine sise.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby harper lee » 19 Sep 2011, 00:51

Cesto je on onda tamo kao iznudjeno resenje. U oba poslednja tima u kojima je igrao i u reprezentaciji gledao sam ga zilion puta na trojci ili kecu a nikad na dvojci osim nominalno i to uglavnom kad imamo izrazitog sutera na trojci za kojeg se pravi sut. Ali u principu nije ni bitno, poenta je da je Tep u spoljnoj liniji i od velike je pomoci svakom pleju sa kojim igra u bar tri-cetiri elementa igre, prenosu lopte, sirenju pasa, povezivanju spoljnje i unutrasnje linije, pozivanju alternativnih akcija kad je plej ugusen i tako dalje.

Najveci broj Teovih izgubljenih lopti nastao je tako sto ga je odbrana usmeravala na ulaz i onda se skupljala oko njega da sece linije dodavanja a on jednostavno nije imao resenje za to jer se doprinos Paunica i Markovica (kad nije on bio taj da organizuje napad) svodio na to da prihvate loptu kad Teo upadne u bananu i zadrze je dok se ovaj ne iskobelja i ponovo pridje da im je uzme iz ruku. To bi i Kosta Perovic mogao da uradi. Nestankom Tepa i Rasica mi nismo imali nacina da spolja kaznimo udvajanje na Teodosicu pa je iz tog udvajanja igrac sa strane pomoci imao beskonacno mnogo vremena da se postavi u odbrani ako udvajanje ne prodje ili da pomogne da se Teo gurne u reket i odatle izvlaci nemoguce pasove.

VUČKO_88 wrote:2 Harper

Tepic nije trojka... Dvojka i plej... To igra od detinjstva, to je igrao u Vosi, u Partizanu, u Panatinaikosu, u svim rep. selekcijama... Na tri je samo iznudjeno resenje i retko koji trener ga tu koristi, mozda koji minut.

Mislim da bi Kahasol bio pravi tim za njega, ako dobije garanciju za minute...zda koji minut.

Ako je postava Teo - Tep - Kes - Dule - Krle, ko je tu trojka?...
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby AirBall » 19 Sep 2011, 00:55

VUČKO_88 wrote:Valancijunas, Kanter itd.... A mi?

Nije ti ovo bas dobar primer... Kanter i Valanciunas su i pre ovog turnira bili draftovani NBA igraci, a uzgred budi receno, Kanter i nije produkt turske skole kosarke... Rodjen je u Svajcarskoj, od oca univerzitetskog profesora i Turska ima najmanje zasluga za njegov kosarkaski razvoj... Kao klinac od 15-16 godina otisao je u Tursku, nesto malo pokusao u Efesu, shvatio da mu je bolje da ode u Ameriku i tamo je poceo da gradi svoju karijeru... Valanciunas je decko od 19 godina koji ima fizikalije kao senior i to nisu neke stvari za porediti... Mi sem Nedovica (koji je kesa u odbrani) od mladjih igraca nismo imali da povedemo koga... Nadam se da u grupu mladjih igraca ne spada Lucic koji ima 22 godine (toliko je imao i Danilovic kad nam je doneo titulu prvaka Evrope u Istanbulu), a za koga se slazem da je trebalo da mu se nadje mesto na ovom spisku...

Da je Vesely srpski drzavljanin (a nazalost nije) mi bi imali pandan Kanteru i Valanciunasu koje si naveo, a nadam se da ces se sloziti da je upravo srpska kosarka (citaj Vujosevic) zasluzna sto Vesely nije strunuo u nekom Slovanu ili Krki...

Nas problem je malo kompleksniji, a to su menadzeri...

Mi imamo ''najbolje'' menadzere na svetu... Oni uspevajud a neafirmisane i neizgradjene igrace prodaju u najbolje evropske klubove i tu njihov kosarkaski razvoj prestaje...

Da nije Teodosic imao sjajno evropsko prvenstvo u Poljskoj i on bi propao u Olimpijakosu...

Buvalno svi strunu na klupi i sto je najgore tome nikad nece doci kraj... Kako ti sutra da ubedis nekog Nedovica da treba da ostane jos 5 godina u Srbiji, ako on na kraju sledece sezone dobije ponudu Real Madrida od milion evra po sezoni...

Kurac ces da ga zadrzis, njegovi roditelji, a i on sam verovatno ceo zivot cekaju tako nesti i da li ce on igrati tamo?

Vrlo verovatno da nece, a ne sumnjam da ce ga Zalizani dobro uvaliti...

Suma sumarum citave price je da dokle god budemo valjali igrace na ovaj nacin po sistemu da se uzmu pare, a nema veze sto nece tamo da igra to ce se odrazavati i na reprezentaciju...

I znam da sam smorio sa Milicicem, ali on ima 24 minuta u proseku u NBA ekipi... Problem je sto Perovic, Bjelica i Keselj zajedno nemaju 24 minuta proseka kad se saberu u svojim evropskim klubovima...

Kosarka je sport i da bi imao igrace oni moraju da su negde vazni i bitni... Pogledajte Makedonce npr... Sve sami nosioni igre u svojim klubovima... McCallebb, Ilievski, Antic, Samardziski... Jebiga, igraju bar... Nasi igraci ne igraju nigde...
AirBall

Postby harper lee » 19 Sep 2011, 01:00

irriducibili wrote:Potpuno sam saglasan da su svakako bolja resenja od Paunica, ali to i dalje ne znaci da su dobra resenja na dvojci. Tu je i razlika u nasem vidjenju stvari. Oni ne mogu biti prvo resenje na dvojci ni u svojim timovima, a pogotovo ne u reprezentaciji koja pretenduje na visoki plasman na izuzetno jakom takmicenju...

Uopste se ne radi o tome koliki su im kvaliteti vec kakav su profil igraca. Rasic je bek suter na kojem mora da se igra odbrana jer je profil koji ume da pogodi spolja u serijama ako mu se ostavi sut bez odbrane. O Tepicu sam rekao sta sam mislio.

Mi imamo te bekove koje imamo i osim Rakoca (molim da se ne vracamo na tu pricu ponovo) nemamo beka koji je u ovom trenutku bolji. Manite me Nedovica, Lucica, Miljenovica i tako tih momaka, to je zalog za buducnost i nije reprezentativni nivo jos uvek. Stavise, nemaju ni jednu celu krstenu sezonu u ozbiljnoj kosarci. Tripkovic je sam sebe izbacio iz reprezentacije katastrofalnim igrama u pripremnom periodu inace bi i on isao a ne Paunic. Jednostavno, sve je to OK i kritike i sve ali tvrditi da nije bitno za tim i za igru prvog pleja ispadanje dva igraca sa ukupno 40 minuta kosarke iz rotacije i to oba prakticno sa iste spoljnje pozicije je neozbiljno. Zamisli da su Parker i Batum ispali iz francuske rotacije. Ili Monia i Hrijapa iz ruske. Ili Bo i Ilijevski iz makedonske. Mozda bi jedino Spanija mogla da se prikrpi ispadanjem dva od 7-8 igraca koji vuku tim, a i za njih je veliko pitanje.
harper lee

Postby mastro mostro » 19 Sep 2011, 01:01

Da je imao ideju i hrabrost da povede odgovarajuće igrače i da ih smisleno i planski rotira Duda ne bi ni došao u situaciju da mu se dva beka povrede. To je suština. mnogo je opcija imao ali ih on tvrdoglavo nije koristio. Protiv Slovenaca se videlo da je čak i Bjelica mogao da rastereti Tea banalnog prevođenja lopte pod pritiskom, da je mogao da bude alternativni plej gde bi Teo bio skoncentrisan na egzekuciju, što bi uz Tepića i minijature Markovića (koji opet nije bio dovoljno iskorišten sa naše a maksimalno je sjeban sa protivničke strane) i uz bolje rešenje umesto Paunića i RAšića, mi bi imali zajebanu spoljnu liniju.
Duda je osmislio rešenja koja su se i napadački i odbrambeno , i personalno i timski, pokazala kao mnogo loša i pogrešna.
Nedovoljno inteligentna selekcija igrača i pogrešna strategija podele minutaže i uloge na parketu, gde se sve svelo da Teodosić izmišlja igru na licu mesta, a sve to pod maksimalnim pritiskom kao posledice dobrog skautinga protivnika.
mastro mostro

Postby Diktator » 19 Sep 2011, 01:04

AirBall wrote:..

slazem se sa vecim delom..samo,nisi pomenuo ko je oziveo tog teodosica 2009..a Duleta si uredno pomenuo za veselog :biggrin:
elem,ono oko cega se ne slazem jeste uloga menadzera u glede sudbine nasih igraca napolju.
niko te igrace nije tukao po usima da odlaze iz kkp,kkfmp,kkcz,kkhf kad im vreme nije.neki od njih su imali idealne uslove za napredak,sa dobrim i manje dobrim trenerima,u solidnoj ligi..
menadzer moze da ih savetuje,ali svoj put sami biraju..i za njega su najvise odgovorni oni.
nadam se da ce ovi mladji nesto nauciti iz njihovog iskustva..nije zlato sve sto sija.
p.s. koliko je vremena DM trebalo da zavredi minutazu u NBA?
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby DON » 19 Sep 2011, 01:06

Harper

Ma slazem se, ja Tea posmatram kao deo ekipe, danas napisah za Cakarevica, jebes ti taj tim ako ti sistem igre zavisi od jednog coveka...

Ako ga ne ide, stavis ga na klupu... Ali nemas alternativu... Pa ako biras izmedju Pauna i npr Lucica... Daj Lucica, ko ga jebe, sigurno nije losiji.

Ja Teo zameram najvise to sto ne ume da stane, to ni jedan pravi organizator igre ne sme sebi da dozvoli....

Tepic je kao sto neko lepo napisa softver... Ako je Teo srce, on je vena....

Dvojka, pomocni plej, dobar na obe strane terena, uvek se trudi...

Ali nije trojka :D

Cini mi se da sam i danas procitao da si negde napiso da je trojka, izvini ako gresim... Vise je plej nego trojka... 2-1

Kaze meni baba: Vesko sine, gledam ovu kosarku, ovaj Tepic sve lepo uradi, prodje, namesti se, lepo sutne i onda promasi... Plakao sam od smeha...

P. S. Baba kaze da Teodosic nema pojma :D
DON

Postby AirBall » 19 Sep 2011, 01:11

Aleksa wrote:elem,ono oko cega se ne slazem jeste uloga menadzera u glede sudbine nasih igraca napolju.
niko te igrace nije tukao po usima da odlaze iz kkp,kkfmp,kkcz,kkhf kad im vreme nije.neki od njih su imali idealne uslove za napredak,sa dobrim i manje dobrim trenerima,u solidnoj ligi..
menadzer moze da ih savetuje,ali svoj put sami biraju..i za njega su najvise odgovorni oni.
nadam se da ce ovi mladji nesto nauciti iz njihovog iskustva..nije zlato sve sto sija.

Sad smo kod kljucnog pitanja dosli... Menadzer moze da ti garantuje da ces biti isplacen (u suprotnom se raskida ugovor na stetu kluba), ali ti ne moze garantovati da ces imati minutazu...

Sta vise mislim da nema u Evropi kluba koji ima klauzulu o obaveznoj minutazi...

Menadzer je po meni kao pimp... Dodje kod igraca i kaze imam za tebe ponudu jel hoces milion evra?

Koliko je ljudi sposobno da kaze necu, ja hocu samo da igram... Vrlo malo, ako neko i postoji uopste...

I dolazimo u situaciju Novice Velickovica... Evo produzio je ugovor sa Realom na jos 2 godine i da li mu neko garantuje da ce da igra?

Naravno da ne, samo mu garantuju da ce biti isplacen... I tu se vrtimo u krug dok nam kosarka propada...
AirBall

Postby harper lee » 19 Sep 2011, 01:13

mastro mostro wrote:Da je imao ideju i hrabrost da povede odgovarajuće igrače i da ih smisleno i planski rotira Duda ne bi ni došao u situaciju da mu se dva beka povrede. To je suština. mnogo je opcija imao ali ih on tvrdoglavo nije koristio. Protiv Slovenaca se videlo da je čak i Bjelica mogao da rastereti Tea banalnog prevođenja lopte pod pritiskom, da je mogao da bude alternativni plej gde bi Teo bio skoncentrisan na egzekuciju, što bi uz Tepića i minijature Markovića (koji opet nije bio dovoljno iskorišten sa naše a maksimalno je sjeban sa protivničke strane) i uz bolje rešenje umesto Paunića i RAšića, mi bi imali zajebanu spoljnu liniju.
Duda je osmislio rešenja koja su se i napadački i odbrambeno , i personalno i timski, pokazala kao mnogo loša i pogrešna.
Nedovoljno inteligentna selekcija igrača i pogrešna strategija podele minutaže i uloge na parketu, gde se sve svelo da Teodosić izmišlja igru na licu mesta, a sve to pod maksimalnim pritiskom kao posledice dobrog skautinga protivnika.

Jedino sto se protiv Slovenaca (i zadnjih nekoliko minuta protiv Grcke) videlo je da nam je svaki prenos preko pola bio na ivici izgubljene lopte. Ume Bjelica da zadrzi loptu u driblingu ali nemojmo da preterujemo, u nekoj ozbiljnoj utakmici satrli bi ga zonskim presingom ili uguravanjem niskih plejeva u njegov cilindar. Pri cemu se slazem da je Bjelica iz raznih razloga ostao potpuno neiskoriscen i kod Dude se za sve ove godine nije videla nikakva ideja sta da radi s njim u napadu. Istini za volju i sam Bjelica je ostao nekako nedorecen, nedovoljno dobar sut da bije iz coska, nedovoljno snage i zelje da ledjima igra na cuvare koji su po pravilu nizi od njega, nedovoljno dobra kontrola lopte da bi igrao neke minute na kecu. Njegov razvoj je Kari odlicno poceo ali ga je prerano zavrsio jer imam utisak da se Bjelica jako slabo snalazi u igri ukoliko nema loptu mnogo u rukama, sto mu je ostala navika iz Karijevih dana u Zvezdi, a to mu u ovom Dudinom timu niko nece dati. Za njega je pitanje karijere da nadje slabiji tim gde ce biti jedan od bitnih igraca. Jedino sto je odradio na ovim prvenstvima za ovo minuta sto je imao je zapravo skok. Isuvise malo.
harper lee

Postby AirBall » 19 Sep 2011, 01:14

Aleksa wrote:p.s. koliko je vremena DM trebalo da zavredi minutazu u NBA?

Pa trebalo mu je dosta, ali u njegovom slucaju je olaksavajuca okolnost sto je '85. godiste i sto se uopste izborio za minutazu... Perovic je '85. godiste pa ni ove sezone nece da igra...

Nismo mi u nekoj bajnoj poziciji i realno moramo kako znamo bar da privucemo tih 5-6 igraca koji negde nesto igraju i koji imaju neki odredjeni ucinak...

Iskreno ja uopste nisam siguran da ce minutaza Bjelice, Keselja i Perovica konkretno ove sezone biti bolja u odnosu na prethodnu... Svi oni u svojim klubovima imaju opcije ispred sebe (neki i nekoliko opcija ispred)...
AirBall

Postby DON » 19 Sep 2011, 01:15

AirBall wrote:

cini mi se da se nisi uneo u citanje mog posta...

Njih dvoje sam pomenu samo kao primer uvodjenja nekog mladog u sistem kao nesto sto ostaje pored rezultatskog neuspeha...

Slazem se sa postom, napisao sam primer Muslija, Keselja itd, ako te ne mrzi procitaj ponovo...

Ali ne slazem se sa onim delom oko menadzera... Nisu oni glavni krivci!

Oni su samo produkt ovog pasjeg vremena u ovoj drzavi, kada svi zele da preko noci postanu bogati...

Ne znam koliko je to za ovu temu ali je sustina... Znam da ne pisemo o politici ali ona je deo ove ocajne drustvene samosvesti...

Jbg retki su oni koji veruju da ce im se isplatiti ako idu korak po korak, da ce im se rad na brusenju potencijala posle par godina isplatiti...
Last edited by DON on 19 Sep 2011, 01:17, edited 1 time in total.
DON

PreviousNext

Return to Reprezentacije