VUČKO_88 wrote:Valancijunas, Kanter itd.... A mi?
Nije ti ovo bas dobar primer... Kanter i Valanciunas su i pre ovog turnira bili draftovani NBA igraci, a uzgred budi receno, Kanter i nije produkt turske skole kosarke... Rodjen je u Svajcarskoj, od oca univerzitetskog profesora i Turska ima najmanje zasluga za njegov kosarkaski razvoj... Kao klinac od 15-16 godina otisao je u Tursku, nesto malo pokusao u Efesu, shvatio da mu je bolje da ode u Ameriku i tamo je poceo da gradi svoju karijeru... Valanciunas je decko od 19 godina koji ima fizikalije kao senior i to nisu neke stvari za porediti... Mi sem Nedovica (koji je kesa u odbrani) od mladjih igraca nismo imali da povedemo koga... Nadam se da u grupu mladjih igraca ne spada Lucic koji ima 22 godine (toliko je imao i Danilovic kad nam je doneo titulu prvaka Evrope u Istanbulu), a za koga se slazem da je trebalo da mu se nadje mesto na ovom spisku...
Da je Vesely srpski drzavljanin (a nazalost nije) mi bi imali pandan Kanteru i Valanciunasu koje si naveo, a nadam se da ces se sloziti da je upravo srpska kosarka (citaj Vujosevic) zasluzna sto Vesely nije strunuo u nekom Slovanu ili Krki...
Nas problem je malo kompleksniji, a to su menadzeri...
Mi imamo ''najbolje'' menadzere na svetu... Oni uspevajud a neafirmisane i neizgradjene igrace prodaju u najbolje evropske klubove i tu njihov kosarkaski razvoj prestaje...
Da nije Teodosic imao sjajno evropsko prvenstvo u Poljskoj i on bi propao u Olimpijakosu...
Buvalno svi strunu na klupi i sto je najgore tome nikad nece doci kraj... Kako ti sutra da ubedis nekog Nedovica da treba da ostane jos 5 godina u Srbiji, ako on na kraju sledece sezone dobije ponudu Real Madrida od milion evra po sezoni...
Kurac ces da ga zadrzis, njegovi roditelji, a i on sam verovatno ceo zivot cekaju tako nesti i da li ce on igrati tamo?
Vrlo verovatno da nece, a ne sumnjam da ce ga Zalizani dobro uvaliti...
Suma sumarum citave price je da dokle god budemo valjali igrace na ovaj nacin po sistemu da se uzmu pare, a nema veze sto nece tamo da igra to ce se odrazavati i na reprezentaciju...
I znam da sam smorio sa Milicicem, ali on ima 24 minuta u proseku u NBA ekipi... Problem je sto Perovic, Bjelica i Keselj zajedno nemaju 24 minuta proseka kad se saberu u svojim evropskim klubovima...
Kosarka je sport i da bi imao igrace oni moraju da su negde vazni i bitni... Pogledajte Makedonce npr... Sve sami nosioni igre u svojim klubovima... McCallebb, Ilievski, Antic, Samardziski... Jebiga, igraju bar... Nasi igraci ne igraju nigde...