Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Pit Bull » 17 Jun 2015, 22:28

Kako znas da nema jos neki Targarjen :question:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Panta » 17 Jun 2015, 22:34

Choda wrote:@ Pit sto bi citao forume kad imam knjige :question:

Elem, sto se tice pravih i laznih Targova -> posto ima 3 zmaja jasno je da mora imati 3 jahaca, ostaje da se vidi koja su to jos dva pored Deneris? Trebalo bi da zmajeve mogu da jasu samo Targovi tako da su ili Dzon ili Egon ili obojca prave krvi. Ako se pokaze da jedan on njih dvojce nije ono sto se misli da jesu, ostaje najstariji Targ Bladrejven ili Bren kao njegov ucenik..

Cekaj, i Barateoni imaju targarjanske krvi, Stanisova baba je Targ (formalno, po toj liniji je Robert i zauzeo tron)...

Ne verujem da se bilo gde istice da ta krv mora biti od muskog pretka :D

Na stranu sto bih voleo da zmajevi crknu, poserem se i na njihove jahace :)
Fedor is back.
Panta

Postby Pit Bull » 17 Jun 2015, 22:37

Pazite, do pete knjige nismo znali ni da je Aegon navodno ziv, sta znate da se jos neko nece pojaviti :D A mozda i Aemon vaskrsne :lol2:

Inace ljudi su na stranim forumima ubedjeni da je i mama Lanister svrljala i da Tirion uopste nije Lanister ali otom potom...
Pit Bull

Postby Choda » 17 Jun 2015, 22:48

Panta wrote:Cekaj, i Barateoni imaju targarjanske krvi, Stanisova baba je Targ (formalno, po toj liniji je Robert i zauzeo tron)...

Na stranu sto bih voleo da zmajevi crknu, poserem se i na njihove jahace :)

B1 jebemliga mozda im je krv retka :biggrin: , valjda se nisu ovi parili medjusobno vekovima za dzabe? :lollol:

B2 ovde gresis Robert je postao kralj pravom osvajanja

B3 ovu zelju ti mozda i ispuni delimicno Juron
Last edited by Choda on 17 Jun 2015, 22:58, edited 1 time in total.
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Panta » 17 Jun 2015, 22:55

Pit Bull wrote:Inace ljudi su na stranim forumima ubedjeni da je i mama Lanister svrljala i da Tirion uopste nije Lanister ali otom potom...

To sam odmah primetio, navodno se Ludi kralj lozio na lejdi Dzoanu, i cak je bio nasamo s njom...

Mada, potpuno mi je nerealno da bi covek kao Tivin tako nesto oprostio i godinama vladao sa njim, kao da se nista nije desilo i cak cekao poslednji trenutak da vidi kojoj ce se strani prikloniti...

Takodje, Tivin nije bio kmet ili neki sitni lord, vec najbogatiji lord Sedam kraljevstava, a i svi kazu da je ludo voleo Dzoanu, a i u moderno vreme, a kamoli tada, je nerealno da se ljubav nastavi istim zarom posle prevare...

On the other hand, kada ga je Tirion ubio, rekao mu je da mu nije sin. Doduse, tesko da bi bilo ko uputio reci ljubavi sinu u takvom trenutku.

Za razliku od Dzona i Haulanda Rida, koji zna citavu pricu, ne znam ko bi mogao da otkirije istinu, ako se ta teorija ostvari. Mozda ona debela tetka, sto je udata za Freja.
Fedor is back.
Panta

Postby Raoul Duke » 18 Jun 2015, 11:12

Choda wrote:@ Pit sto bi citao forume kad imam knjige :question:

Elem, sto se tice pravih i laznih Targova -> posto ima 3 zmaja jasno je da mora imati 3 jahaca, ostaje da se vidi koja su to jos dva pored Deneris? Trebalo bi da zmajeve mogu da jasu samo Targovi tako da su ili Dzon ili Egon ili obojca prave krvi. Ako se pokaze da jedan on njih dvojce nije ono sto se misli da jesu, ostaje najstariji Targ Bladrejven ili Bren kao njegov ucenik..

Може дебели зачас да рокне и којег змаја, ако затреба :biggrin:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Starsica » 18 Jun 2015, 14:30

Mene generalno mrzi da mnogo teoretišem :D

Što se tiče Džoane, Tivina i Erisa, ako se sećam dobro, Baristan je pričao kako je Eris "iskoristio pravo prve bračne noći" i spavao sa Džoanom. Prema tome, Džejmi i Sersei su potomci Targarjena :D
Postoji i teorija koja kaže da je Tivin bio sterilan, did you ever thought about that? :biggrin:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Panta » 18 Jun 2015, 16:44

Nije postojalo pravo prve bracne noci u to vreme, zabranjeno je, a sve i da jeste, nije se odnosilo na Kralja, jer bi po toj logici kralj mogao da jebe citavu zemlju, vec na lokalnog Lorda i pravo da krese mlade seljanke, a ne plemkinje...

Uopste, da se to pravo odnosilo na mogucnost kralja da jebe plemkinje, vladajucu dinastiju niko ne bi podrzavao i imali bi ustanke slicne Robertovom makar jednom godisnje.
Fedor is back.
Panta

Postby Starsica » 18 Jun 2015, 16:54

Naravno da nije postojalo, što ne znači da je Ludi Kralj to pravilo poštovao :D
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Panta » 18 Jun 2015, 17:28

Starsica wrote:Naravno da nije postojalo, što ne znači da je Ludi Kralj to pravilo poštovao :D

Pa da, ali ne kroz primus noctae, vec vise krisom, svalerski :D

Ono sto znamo o Erisu jeste da se lozio na Dzoanu, da joj je hvalio sise i da se prilikom njihove zenidbe, odnosno prilikom onog nosenja mlade, neprikladno ponasao (verovatno vatao za dupe :D)...

Sve ostalo su za sada spekulacije...
Fedor is back.
Panta

Postby Houdini » 18 Jun 2015, 20:07

meni je najindikativnije kod cele te price to sto su se u citavoj lozi Targerijana cesto radjala zakrzljala deca, kepeci, onda jos i mnogo mrtvorodjencadi.

inace ima jedan deo ako se dobro secam gde je Ludi Kralj bio u poseti Lanisportu pre rodjenja Tiriona.

a neverujem da su Cersei i Jamie Targerijani, ono jest da se heftanje zadrzavaju u familiji, ali mislim da je ta plavokosnost ipak rezervisana za Lanistere.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Totti » 19 Jun 2015, 00:46

Producenti serije GOT su napravili tesko sr..., ovo sto rade je vise smesno, zaista losa sezona, sem par delova. Nije mi jasno kako mogu da upropaste tako dobre knjige. Pretpostavljam kao i svi da ce Martin da izda novu knjigu pre nove sezone, ako to ne uradi, onda zaista sve nas smatra za budale. Mislim da ce Dzon preziveti, jer ako i njega ubije onda def. nije normalan. :wacko: :biggrin:
Totti

Postby sofronije007 » 20 Jun 2015, 14:55

▒▓█ K █ K █ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
sofronije007

Postby Pit Bull » 20 Jun 2015, 15:20

Sesta sezona ce se snimati u Makedoniji(Ohrid i Prilep), pretpostavlja se da ce Grejdzoji tu da snimaju i eventualno Jorah i Dario Naaharis...
Pit Bull

Postby Tufi » 20 Jun 2015, 15:43

Može li neki sajt sa on line gledanje serija :)?

Ne želim da tražim po temi, jer ću naći brdo spojlera za GoT :)
Tufi

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura