Koja kurcina...
Napravise psihopatu od Stanisa, a covek je u realnosti najposteniji ( i zakoniti, naravno) pretendent na tron. Cak ga u dobroj meri boli patka za Gospodara svetlosti, za razliku od njegove zene, i Melisandru vise posmatra kao sredstvo za postizanje cilja, nego kao nekakav istinski fanatizam...
Naravno, da ne pricam o okolnosti da fakin Remzi nadjebe Stanisa, koji vazi za jednog od najboljih komandanata u Sedam kraljevstava, ako ne i najboljeg, u vojnoj operaciji i zapali mu pola konja i hrane...
Znam da je serija krenula svojim tokom i to mi ne smeta. Ono cega se plasim jeste, buduci da je serija radjena u saradnji sa Martinom, moguci tok dogadjaja u kasnijim knjigama, koji je ako cemo posteno, totalno sranje...
Sto se tice Dorne, cini mi se da je Bronu namenjena uloga Ser Arisa Oukharta, odnosno spandjavanje sa ( doduse, ne Arijanom) onom prscanom zmijom. Dobrom ribom, btw

Sto se tice Drogona, taj deo jeste verno opisan. I u knjizi je zapalio neke Sinove harpije, ali i obicne gradjane, i pretrpeo ozbiljne rane, da bi Deneris odveo u Dotracko more...