Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby CherieBgd » 18 Sep 2011, 15:37

vanjabarsa wrote:sad ce i pico da preda :laugh:

Pa ostatak ekipe vec slavi, a on mora da se "muci" :biggrin:

edit: Sto se ovako nije navijalo u petak u Areni :colera:
CherieBgd

Postby harper lee » 18 Sep 2011, 15:39

Delester wrote:on je dzelat, on je vodja, ako treba da popucamo, bice preko njega (tako on to vidi). ne zato sto neki od nas vole kamikaze, vec zato sto on ne bi mogao drugacije da prihvati poraz reprezentacije bez svog ucesca. tebi je to neshvatljivo sa strane, njemu kristalno jasno.
kad je izasao na teren jasno je bilo da se ovo zavrsava predajom. ovo je bio izlazak za slucaj da mec krene srecnim tokom, ali prvi set je igran 70 min i to je palo u vodu. liv i vanja su objasnile taj deo. takodje je bitno ne podlegati dramskom performansu jer mu je novak sklon kada igra kuci zbog velike kolicine pritiska i nervoze koju oseca.

Ovo je sve tacno, tacno je i ovo o alavosti navijaca koji "ne dopustaju" da nasi sportisti gube pa ih onda pljuju na sva zvona kad se i to cudo desi iako su oni, jel'te, dali sve od sebe ali je sve u svemu bio nepotreban rizik koji se uopste i ni po cemu nije isplatio. Upravo u ovakvim situacijama je potreban neko poput Pilica ko sme i moze da se suprotstavi Novaku kad krene da vileni. Ovo je Davis Cup reprezentacija a ne Novakov privatni tim, koliko god da mu je on vodja i odlucujuci igrac, i ako je on povredjen sustina je da se da sansa zdravim igracima pa ako treba da izgubimo od boljeg OK, nema frke. Ne moramo bas od svakog poraza da pravimo holivudsku dramu epskih razmera, bice jos Dejvisovih kupova.

Na stranu sto se ta prica oko povrede toliko traljavo hendlovala da ce opet ostati znak pitanja koliko tu ima povrede a koliko nepotrebne dramatizacije. Da se razumemo, ja nemam dilemu da je Novak nezalecen odigrao ovaj mec ali ima ih dosta koji ce imati i koji ce se setiti da je Novak od ukupno tri poraza ove godine dva meca predao zbog povrede. Kome ta vrsta "marketinga" treba? Potpuno suluda odluka.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby EPR » 18 Sep 2011, 15:40

Unexpected wrote:Za DP-a na betonu sam utiska da je potrebno jedno 0,7-0,8 Noleta (70-80%). Nole je negda na 50-60%, sjebana leđa, ono finale i još i vremenska razlika.
Niko normalan ne bi prigovorio da nije igrao. Nekako mi se čini da je izašao zbog onoga šta će narod reći. Ndam se samo da nije ništa ozbiljno sebi napravio.

Mislim da gresis , recimo bila je statistika da je Nole udarao u proseku 10% brze lopticu ove godine , nego prosle kad nije mogao da pobedi top 10 igraca , slicno 2009 secam se statistike za Nadala kad se vratio posle povrede i kad takodje nije mogao da pobedi top 10 igrace da je udarao oko 10% slabije na WTF2009 gde je izgubio sva 3 meca nego na AO2009 koji je osvojio.Tako da ni 0.9 Noleta po meni nije dovoljno za spremnog Delpa . Stvari koje deluju rutinski , deluju tako samo kad je Nole blizu maksimumu .
EPR

Postby CherieBgd » 18 Sep 2011, 15:43

offtopic: Da li ste primetili da sve sto je ove godine od reprezentacija prenosio RTS je zavrseno katastrofalno? Nadam se da nece da zeznu one mucne odbojkase danas :crybaby:
CherieBgd

Postby alcesta » 18 Sep 2011, 15:44

Ja ne mislim da je Novak danas izašao da bi nekom nešto dokazao, ili zbog toga šta će drugi da kažu o njemu. Mislim da je izašao zato što je prosto takav, crkao bi da nije, i toga sam se baš i bojala. Šta da se radi, sam je sebi napravio medveđu uslugu, samo da ne zezne sebe na duže staze na fizičkom planu, pošto na psihičkom vidimo da je sve u redu.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby CherieBgd » 18 Sep 2011, 15:44

Ciao Pico...
CherieBgd

Postby Maki » 18 Sep 2011, 15:44

Monako predao...
Maki

Postby Unexpected » 18 Sep 2011, 15:45

Nije ni DP još uvek na 1,0DP-a (100%).
0,8 Noleta je po meni dovoljno za 0,9 DP-a.

Kakva teniska matematika. :biggrin:

Predade i monako.
Sada će da krene priča o cenama karata. :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby M.S. » 18 Sep 2011, 15:47

EPR wrote:
Unexpected wrote:Za DP-a na betonu sam utiska da je potrebno jedno 0,7-0,8 Noleta (70-80%). Nole je negda na 50-60%, sjebana leđa, ono finale i još i vremenska razlika.
Niko normalan ne bi prigovorio da nije igrao. Nekako mi se čini da je izašao zbog onoga šta će narod reći. Ndam se samo da nije ništa ozbiljno sebi napravio.

Mislim da gresis , recimo bila je statistika da je Nole udarao u proseku 10% brze lopticu ove godine , nego prosle kad nije mogao da pobedi top 10 igraca , slicno 2009 secam se statistike za Nadala kad se vratio posle povrede i kad takodje nije mogao da pobedi top 10 igrace da je udarao oko 10% slabije na WTF2009 gde je izgubio sva 3 meca nego na AO2009 koji je osvojio.Tako da ni 0.9 Noleta po meni nije dovoljno za spremnog Delpa . Stvari koje deluju rutinski , deluju tako samo kad je Nole blizu maksimumu .

Apsolutno. Više puta sam rekla koliko su sve u stvari nijanse među top 5, a DP je top 5. Jako teško je govoriti o konretnim procentima na kojima je neko. Novak je bio više nego dobar u prvom setu, iako ne na najboljem svom nivou. To dosta govori o DP-u.

Novak kaže da se povreda samo pogoršavala tokom USO, utoliko je još suludije. Mislim da je sezona sama po sebi i njemu pomalo zamaglila vidike i naterala da testira svoje granice i preko njih. Valjda bude sad malo razuma u timu, pa da ne igra Peking (i Šangaj ako treba), čak i ako ga Takini pritiska. On treba da traje, mislim da nema samo patriotske obaveze, već i obaveze prema tome i samom sebi na dugi rok. On je institucija sada.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Delester » 18 Sep 2011, 15:52

harper, i sam znas da u timovima gde je jedan igrac za 3 klase ispred svih, o ucescu na nekoj bitnoj tekmi odlucuje iskljucivo on. Jer je i povredjen bolji od svih. ja sam prva uvek bila za davanje sanse zdravima, ma nemas pojma koliko, ali ovo je vrlo specificna situacija. Ok je, mozete misliti da je odluka glupa jer je ishod kakav jeste, ali ja ti kazem, veci psihicki debalans bii bio da je on ovo iskulirao. Sta mislis da je cmizdrio jer ga bole ledja? Da je dreknuo jer ga zaboleo misic? Bolelo ga vaistinu, ali nije zbog toga dreknuo. Ali zna da je ucinio sve. Njemu je ovo dusevna hrana. Video si mu facu kad je izasao na teren a masa poludela? Taj izraz lica ni na jednom slemu neces videti to garantujem. To za njega nema cenu. Ja sam se licno najezila. Mislim, mozda ce vecina vas misliti da lupetam, ali imala sam prilike da osetim to isto i kad imas srce lava, neizlazak na megdan nije opcija.
Ako vi od novaka ocekujete svajcarsku hladnocu, preventivno ponasanje i emotivnu neumesanost, vi navijate za pogresnog coveka. To nije on i nema sanse da cete ikad to od njega gledati.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby cecans » 18 Sep 2011, 15:53

Milutinov Tata wrote:Ne mogu da verujem. Izem ti DC, imamo dva igraca u Top 10-20, ne mogu da izvuku mec kod kuce. Uh bas sam besan, ako je nesto ozbiljno :mad: .

Ovo je sustina :okk: ! I Vica i Janko su u top 20 i idiotija je da se SF igra na Noletovim ledjima, o odbrani salatare da ne pricamo! Novak je do sad imao sezonu iz snova ali je i iscedjen k'o limun, mentalno i fizicki. Ako se puca na tako visoke ciljeve kao sto je odbrana trofeja, onda i ostali igraci moraju da daju sve od sebe, a ne da se igra onako nonsalantno kao u petak, racunajuci da ce Nole da izvadi stvar!
cecans

Postby M.S. » 18 Sep 2011, 15:55

pa to je uvek bila rak-rana ovog tima-što je suštinski sve na njemu i njegova dva meča. a u prolazu neka koka ubode zrno.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Milutinov Tata » 18 Sep 2011, 15:57

Meni je to sve siva zona. S jedne strane Novakova zelja da ocito igra po svaku cenu, s druge velika verovatnoca ako ne krene kako treba (sto se i desilo sa gubitkom prvog seta) velika mogucnost da do neceg ovakvog dodje a samim tim i pobede Argentinaca. S druge strane zdravi Viktor, koji bi mogao sigurno da se nosi 5 sati sa Delpom, samo je vrlo upitno da li bi uspeo da izgura da mec traje uopste vise od 2 sata i tri seta. Tu sada na scenu dolazi faktor Obradovic koji treba da procni sta je i pored Novakove zelje vaznije za reprezentaciju, ali posto je taj faktor verovatno tezi nuli, ostaje Novak sam koji srcem odlucuje sta da se radi.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Delester » 18 Sep 2011, 15:58

kakva sad prica o 0,9 delpa za koji maksimalni novak nije dovoljan
Bolje da se izlogujem pre nego sto se stvarno iznerviram
Vi pricate o coveku koji je uzeo 1 slem i dobio novaka tako sto mu je ovaj predao? Pa bre novak sa jednim slemom je uspesno izjednacavan sa rodikom i neslemovitim marejem, a ovde se delpotru hram gradi, jel se vi drogirate? :D
Budibogsnama

koliko delpo mora da protri i osvoji ne bi li se sa njim izjednacio
Last edited by Delester on 18 Sep 2011, 16:05, edited 1 time in total.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby alcesta » 18 Sep 2011, 15:59

Ja stvarno ne vidim kako bi i najzdraviji Viktor dobio set Delpu, pogotovo posle ovoga što smo prvog dana gledali.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

PreviousNext

Return to Turniri