Board index Košarka Evropska košarka

Španska košarkaška liga ENDESA

Re: Španska košarkaška liga ENDESA

Postby Dylam Dop » 16 May 2015, 19:49

Kako tupava Valensija nije stigla da ubaci loptu u igru u zadnjem napadu.. :facepalm: Bilbao razbio trojkama u presudnim momentima.

Lucic - vrlo dobar! Cuvao ga Todorovic u par momenata, i tom prilikom ispadao iz odbrane.. I dalje je decko u raspadu. Andjusa neprimjetan takodje.. Nedo standardno prosjecan.

U svakom slucaju zanimljiv duel ova dva tima koji ce se po svemu sudeci vrlo brzo susresti i u plej-ofu. Mislim da ce ovo biti i nazanimljiviji duel 1/4-finala Endese.
Dylam Dop
Guest

Postby Crna Ovca » 17 May 2015, 22:45

Kakva ocajna forma Unikahe, 5 poraza zaredom...
Јер ја сам дете Партизана, црна овца друштва, увек бела врана
Crna Ovca

Postby AirBall » 24 May 2015, 18:20

Teska povreda Carrolla, deformisao mu se zglob
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Playmaker » 24 May 2015, 18:44

Manresa pobedom 90-80 nad Realom (14-31 za 3 sut Manrese) u Madridu obezbedila opstanak u poslednjem kolu, ispali vec prezaljena Fuenlabrada i San Sebastian koji je porazom od Saragose ispao iz Endese...
Playmaker

Postby vess » 24 May 2015, 18:47

Pravo malo cudo je napravila ekipa Manrese. :blue:

Za opstanak u ligi im je bila potrebna pobeda protiv Reala u Madridu i poraz San Sebastiana na gostovanju Saragosi.

Saragosa je pobedila, a Manresa gubila 15 razlike u prvom poluvremenu, a onda rapsodija u drugom poluvremenu. Sutirali su perfektno, 14 trojki.

Najefikasniji je bio bivsi igrac Radnickog DJ Sili. :biggrin:
''Treba da se izdrže i ova vremena, jeste neka vrsta plemstva u ovim danima navijati za Partizan. Iz svega ovoga moramo izaći jači nego što smo bili kad je ova oluja došla." - General Duško Vujošević
vess

Postby Dylam Dop » 24 May 2015, 19:19

Doduse, Real im se prosto sklanjao s puta u poslednjih par minuta.. :content:

Sjajna partija izmedju Bilbaa i Unikahe.. Plaza napokon razbio maler.. Tulson igrac utakmice, Markovic podbacio u drugom poluvremenu, u prvom vrlo dobar i ispogadjao neke trojke.. Kod Bilbaa plejevi tragicari, tupavi Kolom promasio nekoliko zadnjih suteva za pobjedu.. Andjusa opet ispodprosjecan, Todrovic se napokon probudio, tacnije eksplodirao krajem 3/4 - pocetkom 4/4, i sa 2 brutalna kucanja i 2 trojke prakticno sam vratio Bilbao u igru od -10, al napravio i neke glupe faulove u medjuvremenu. Mozda se ipak nadje na Saletovom spisku narednih dana.. :roll:

Kod Zaragoze, Jelovac opet igrac utakmice.. Za njega bih rekao da ce definitivno bude na spisku- sve mi na to upucuje..

Birca solidan.

Zna neko sta je sa Radicevicem?? Nije igrao danas uopste.. :huh:
Dylam Dop
Guest

Postby VMJunior » 24 May 2015, 23:18

Parovi 1/4 finala plej-ofa:

Real Madrid-Gran Kanarija
Barselona-Huventud
Unikaha-Laboral
Bilbao-Valensija

Real Madrid kao prvoplasirani ulazi u plej-of, ima prednost domaćeg terena u svim eventualnim dvobojima, tako da imaju lepu priliku da osvoje triplu krunu prvi put posle 40 godina. Poslednji put su osvojili šampionat Španije, Kup Kralja i Evroligu daleke 1974. godine.
VMJunior

Postby bhc_comp » 24 May 2015, 23:28

Imam osecaj da ce neko da im pokvari planove... :D
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby Dylam Dop » 24 May 2015, 23:44

sorry ppl, imam jedno pitanje/molbu za pomoc malo cu promasiti temu, ali ne znam gdje bi mogao inace da ga postavim:

-jel zna neko gdje ili kako mogu da pronadjem strim za arenu sport 4??! please, vrtim se vec 20ak minuta na netu, i nista.. )):

moderatori mogu onda malo kasnije da ga izbrisu..
Dylam Dop
Guest

Postby vess » 25 May 2015, 00:09

Mislim da to nema nigde na netu. Bude samo kad je neka utakmica uzivo pa da na linku bude prenos preko Arene 4.

Barem ja nisam nasao. :beyond:
''Treba da se izdrže i ova vremena, jeste neka vrsta plemstva u ovim danima navijati za Partizan. Iz svega ovoga moramo izaći jači nego što smo bili kad je ova oluja došla." - General Duško Vujošević
vess

Postby Dylam Dop » 25 May 2015, 00:52

Nasao sam jedino arenu 3 pod kojekakvim linkovima gdje je pisalo arena sport 1, i tu je bio samo fudbal boca juniors protiv nekih kako sam upratio..

Uglavnom za nekakve stranice koje su kvazi nudile linkove za arenu 4, zahtijevali su odredjeni plug-in.. ili VLC-plejer koji imam, ali nista ipak od toga.. onda sam pokusao da izguglam konkretno URL-adrese koje podrzavaju arenu sport za taj VLC-plejer i opet nazalost nista.. :(

Hvala u svakom slucaju!

Eto nek moderatori onda izbrisu ovih par postova do jutra..
Dylam Dop
Guest

Postby Dylam Dop » 25 May 2015, 09:32

VMJunior wrote:Parovi 1/4 finala plej-ofa:

Real Madrid-Gran Kanarija
Barselona-Huventud
Unikaha-Laboral
Bilbao-Valensija

Real Madrid kao prvoplasirani ulazi u plej-of, ima prednost domaćeg terena u svim eventualnim dvobojima, tako da imaju lepu priliku da osvoje triplu krunu prvi put posle 40 godina. Poslednji put su osvojili šampionat Španije, Kup Kralja i Evroligu daleke 1974. godine.

Kao sto rekoh prosle sedmice, Bilbao-Valensija bice najzanimljiviji duel ovog 1/4-finala da se isprati. Posebno okrsaj izmedju CG-protagonista Dubljevica i M.Todorovica na visokim pozicijama, a onda i nasih Andjuse i Todorovica protiv Lucica i Nede. Vidjeh na B92 da neki dosta vecu sansu daju Valensiji, ali ja ne bih nimalo trcao pred rudu. Bilbao ima prednost domaceg terena i fenomenalnu podrsku sa tribina ove sezone, mozda i najpopunjeniju halu u Endesi (osim mozda Realove) sa preko 10.000 sjedecih mjesta. Bice tu vatre dosta..

Da je u pitanju ulog za EL, kladio bih se da ce Valensija ipak da prodje kao klub daleko veceg formata, ali Spanci pored 3 garantovana mjesta posredstvom A-licenci (Real, Barsa i Laboral) imaju mogucnosti da posalju samo jos jedan tim i to ce biti zacijelo opet Unikaha.

Ostaju na kraju jos 4 Wildcards u opticaju za koje prvenstveno figurisu timovi iz Francuske, Njemacke i Turske. Mozda jos ta eventualna 4-ta zapadne 5-om timu iz Spanije ako se ipak odustane od sampiona Engleske. Ali izgledi su vrlo mali kako mi se cini sad..

Za kraj jos, malo spektakla do cetvrtka:

Dylam Dop
Guest

Postby AirBall » 25 May 2015, 11:53

Reyes je proglasen za MVP-a lige, sezona karijere za ovog veterana, procvetao je odlaskom Mirotica u NBA
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby VMJunior » 26 May 2015, 13:24

Barselonin projekat "“Espai Barça” - veliki sportski kompleks, planira dvoranu za, između ostalih, i košarkašku sekciju. Kapacitet: 12.000 mesta.

Image
VMJunior

Postby BlackOwl » 26 May 2015, 17:25

Što ne koriste onu olimpijsku dvoranu?
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

PreviousNext

Return to Evropska košarka