Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Odjidja Ofoe » 13 May 2015, 14:49

Tajvin i Dzofri su, koliko god mnogima bili odvratni, veliki gubitak za seriju. Sad jos njih dvojica, steta.
Odjidja Ofoe

Postby Panta » 13 May 2015, 16:32

Odjidja Ofoe wrote:Tajvin i Dzofri su, koliko god mnogima bili odvratni, veliki gubitak za seriju. Sad jos njih dvojica, steta.

Ne znam na koju dvojicu mislis, ali ako se to odnosilo na Dozru i Baristana, potpuno mi je nejasno zasto je Baristan roknut, narocito jer i u Vetrovima zime ima nekoliko pov poglavlja, pa samim tim i znacajnu ulogu...

Sto se tice Dzore, ako su vec pravili paralelu sa Koningtonom, njega ta bolest bas nece odmah pojesti, a Dzora bi trebalo sa Baukom i njegovom patuljastom ribom da zavrsi u ropstvu, gde ce se tek kasnije osloboditi, negde oko bitke za Mirin, koliko me secanje sluzi...

U svakom slucaju, originalna prica, gde Dozru i Tiriona otimaju robovlasnici, je prilicno zanimljiva, pa mi nije jasno sto su odstupili od nje...
Fedor is back.
Panta

Postby Odjidja Ofoe » 13 May 2015, 18:24

Da na njih dvojicu sam mislio.
Odjidja Ofoe

Postby Pit Bull » 13 May 2015, 19:57

Pare nece biti u seriji sigurno a taj dio na brodu tj. na oba broda je jedan od najzanimljivijih meni licno delova u knjigama, pogotovo ona plovidba sa Grifom, ali ni Grifa nece biti u seriji tako da... :krsti:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Withnail » 18 May 2015, 22:48

jbte koliko je govno ova 5 sezona GoT. ozbiljan smor, uz sve gluposti i izmene. u prethodnim i kad si se nervirao zbog necega sto su promenili ili sto vredja mozak, mogao si da se kao izlozis na nesto, da te nesto odusevi, strefi...ovo do sad :puke:
Withnail

Postby lockdown » 19 May 2015, 18:01

Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Pit Bull » 19 May 2015, 21:19

Ne znam da l' sam pisao ovde ali Rectify je odlicna serija i preporuka svakome a i nema mnogo epizoda po sezoni(prva=6, druga=10, treca ce imati 6 epizoda)...

Odlicne kritike je dobila, inace je spora radnja i jako malo desavanja ima, ali je psiholoski perfektna serija... Pogledajte prvu epizodu pa procenite :D

Pit Bull

Postby Pit Bull » 22 May 2015, 14:00

Evo jedan spoiler za GoT, pa i za nas sto smo citali knjigu :D

Da li kroz flashbackove se vraca ili stvarno nije mrtav... :D
Spoiler: pokaži
Image

Image
Pit Bull

Postby -Lepi- » 22 May 2015, 14:16

Pit Bull wrote:Ne znam da l' sam pisao ovde ali Rectify je odlicna serija i preporuka svakome a i nema mnogo epizoda po sezoni(prva=6, druga=10, treca ce imati 6 epizoda)...

Potvrdjujem.Sjajna serija, jedva cekam trecu sezonu. :okk:
-Lepi-

Postby Starsica » 22 May 2015, 17:26

Pit Bull wrote:Evo jedan spoiler za GoT, pa i za nas sto smo citali knjigu :D

Da li kroz flashbackove se vraca ili stvarno nije mrtav... :D
Spoiler: pokaži
Image

Image

Kako nije mrtav, pa potvrđeno je u knjizi da jeste :biggrin:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Pit Bull » 23 May 2015, 00:30

Nije :D
Pit Bull

Postby Panta » 23 May 2015, 00:35

Pit Bull wrote:Nije :D

Ja napisao post gde sam naveo da mislim da nije, ali sam obrisao, jer iskreno ne mogu da se setim. Iako mi je taj deo isao na zivce, itekako je zanimljiv, narocito izmedju redova.

Ono cega se secam jeste da se sumnja da je Bendzen ono cudo koje je Brena odvelo do Brindena Recnog...
Fedor is back.
Panta

Postby Pit Bull » 23 May 2015, 00:37

Nije ni to tacno Panto... Nije to Benjen, imas na stranim forumima analiziranog lika i zasto on nije Benjen. A imas i westeros wikipediju u kojoj sve pise pa se uvek mozes podsetiti...
Pit Bull

Postby Panta » 23 May 2015, 00:42

Pit Bull wrote:Nije ni to tacno Panto... Nije to Benjen, imas na stranim forumima analiziranog lika i zasto on nije Benjen. A imas i westeros wikipediju u kojoj sve pise pa se uvek mozes podsetiti...

Jebem li ga :)
Fedor is back.
Panta

Postby Pit Bull » 23 May 2015, 00:44

There are a couple things that lead people to believe Coldhands is not Benjen;

Leaf, one of the Children of the Forest, says Coldhands was killed "long ago". At this point, Benjen has been missing for about a year and a half. It would be clumsy for humans to call something that happened a year and a half earlier "long ago", and I'd imagine doubly so for a being which is at least 200 years old.
Coldhands seems to have ancient knowledge. He knows about the passage through the Night Fort, and that he cannot pass through it,. The Watch at large does not have this information, since Sam has to tell them about it when he returns to Castle Black. But Benjen was First Ranger, and so it's safe to assume that he wouldn't have a compelling reason to hide this information from his brothers.
Coldhands can speak the Old Tongue, evidenced when he kills his elk mount. This suggests Coldhands is older than Benjen, and may in fact be centuries old.
Bran doesn't recognise Coldhands as Benjen, and Coldhands doesn't reveal himself as Benjen. In ADWD, there's a chapter where Bran and the Reeds openly challenge Coldhands about whether he's leading them into a trap. The Three Eyed Crow has sent Coldhands to lead Bran to him, so if Coldhands was Benjen, it makes little sense to keep himself concealed. Revealed, it would only cause Bran to trust him.

Ima jos dosta toga, ovo ukratko...
Pit Bull

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura