Board index Tenis Teniseri i teniserke

Rafael Nadal

Re: Rafael Nadal

Postby vicharhcp » 11 Sep 2011, 20:13

Ništa novo – Nadal izbacio Marija
Drugi teniser sveta Rafael Nadal pobedio je škotskog tenisera Endija Marija sa 6:4, 6:2, 3:6, 6:2 u polufinalu US opena.

Image

To je 13. trijumf Španca u 17. okršaju sa Marijem, a ove godine ga je već dobio u polufinalima Rolan Garosa i Vimbldona.

Za odbranu titule u Njujorku Nadal će igrati sa Novakom Đokovićem, kojeg je dobio u prošlogodišnjem finalu, ali i od kojeg je izgubio pet finala ove godine. Okršaj za titulu na programu je u ponedeljak.

Još jedan veoma sličan meč odigrali su Nadal i Mari: viđeno je mnogo razmena udaraca od kojih zastaje dah, neverovatne kontre, promene ritma i vineri iz ’nemogućih’ pozicija, ali suština je ostala ista – Španac je bolje igrao prelomne poene i zasluženo je slavio.

Škotski teniser ispunio je obećanje, odigrao je mnogo agresivnije nego na Vimbldonu, ali i dalje nije imao snage da vrhunski odigra najvažnije poene – to se najbolje ogledalo u propuštene tri brejk prilike na startu drugog seta, kao i u neiskorišćenoj brejk šansi na startu četvrtog seta.

Sa druge strane, Nadal je pokazao staru vrlinu da na Grend slem turnirima iz meča u meč diže formu, a naročito impresivna njegova igra bila je u prva dva seta. Španac se impresivno kretao, sjajno se branio, ali je uglavnom birao i pravi trenutak za napad.

Na kraju, Nadal je slavio posle tri časa i 34 minuta igre. Maljorčanin je ukupno osvojio 20 poena više (126-106), realizovao je 6 od 18 brejk prilika, a imao je 31 viner i 23 neiznuđene greške.

Mari je iskoristio 2 od 10 šansi za brejk, a upisao je 44 direktna poena i 55 grešaka.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby vicharhcp » 11 Sep 2011, 20:15

Nadal: “Novak je favorit”
Španac Rafael Nadal prepustio je ulogu favorita Novaku Đokoviću pred finale US Opena, poslednjeg Gren slema sezone.

Image
Beta

Nadal je u polufinalu slavio protiv Britanca Endija Marija sa 6:4, 6:2, 3:6, 6:2 u polufinalu US Opena, dok je Đoković imao mnogo teži posao protiv rekordera po broju Gren slem titula Rodžera Federera, pošto je gubio sa 2:0 u setovima, a potom je spasao i dve meč lopte pre nego što je trijumfovao u pet setova, posle skoro četiri sata igre.

“Novak igra sa velikim samopouzdanjem. Ove godine nisam imao sreće protiv njega, igrali smo u pet finala i svaki put je on pobeđivao. Nisam zadovoljan kako sam mentalno ulazio u mečeve sa njim ove godine jer u nekim trenucima nisam verovao u sebe 100 osto. To ću pokušati da promenim u ponedeljak, ali je on, ipak, favorit”, naglasio je Nadal.

Španac je istakao da porazi koje je doživeo od Đokovića ove godine mnogo utiču na njega i da mu predstavljaju veliki problem.

“Ti porazi su uticali na mene, jer kada se sve to dešavalo sve manje i manje sam verovao u sebe i stvarao sam manji broj šansi protiv njega. Jer, kada verujete onda trčite više, pogađate šta treba i jednostavno sve je drugačije”, rekao je Nadal, “Imam svoju igru, a zahvaljujući njoj sam ga i pobeđivao ranije. Važno je da budem psihički jak, da se borim za svaku loptu, verujem u pobedu i možda ću uspeti u tome”.

Trenutno drugi teniser na svetu rekao je da je protiv Marija odigrao svoj najbolji meč ove godine u Njujorku.

“Mislim da igram veoma dobro, svakim danom sam sve bolji, a protiv Endija sam odigrao svoj najbolji meč protiv veoma teškog protivnika”, rekao je Nadal, “Veoma mi je važno što ću pre finala imati dan pauze pošto sam odigrao tri meča zaredom poslednjih dana”.

Finalni meč US Opena u konkurenciji tenisera, između Đokovića i Nadala, na programu je u ponedeljak od 20 časova po srednjeevropskom vremenu.
vicharhcp

Postby Gama » 12 Sep 2011, 12:42

Richard Mille Hosts Exclusive Dinner For Rafael Nadal
Image
On August. 26th, just before the start of the U.S. Open, Richard Mille and the St. Regis Hotel New York co-hosted an intimate dinner for defending champion Rafael Nadal and 25 VIP guests.

Attendees gathered in the Rooftop Ballroom of the St. Regis for rose champagne, followed by Ahi Tuna Napoleon, Sea Bass, and a fruit dessert prepared by the kitchen of Alain Ducasse’s Adour dining room. At the end of the evening, each guest received a Richard Mille limited edition of the Babolat tennis racket that Nadal uses in competition. Rafael Nadal is a Richard Mille brand ambassador, and wears the RM 027 Tourbillon Rafael Nadal, both on the court and off.

Here are the pics from the event:
ImageImageImageImageImageImageImage
Gama

Postby Gama » 12 Sep 2011, 14:53

DavisCup
Rafael Nadal is expected to fly directly from New York to Cordoba in a private jet on Tuesday night
Gama

Postby vicharhcp » 13 Sep 2011, 09:26

Sa Rafinog fb naloga

I did everything to win but tonight it couldn't be. Thanks for your support and now I'll continue working for the next tournament :)
vicharhcp

Postby Gama » 13 Sep 2011, 13:18

Ferru, Fer, Feli and Marc! in Cordoba watching Rafa in the USO finals
Image
Gama

Postby vanjabarsa » 13 Sep 2011, 13:34

evo i video poruke, ponavlja ono sa konf. za novinare .

ovde ga satiru od komentara da mora da nadje novog trenera i da toni mora da ode, jel mu je igra postala "citljiva" za protivnike, da njegov defanzivni tenis vise nije profitabilan .....

i da, nole je definitivno prozvan cudovistem ( u najpozitivnijem smislu te reci) :biggrin:

vanjabarsa

Postby Gama » 13 Sep 2011, 15:20

Vanja, ne vidi se, tj. not available :(

davidjnadal Información de Tomeu Terrasa
Rafel Nadal could not play the Davis Cup by hamstring problems. Right now it is serious doubt

http://www.nadalnews.com/2011/09/13/dc-possible-hamstring-problem/

Steta, ali videlo se u 4. setu da ima problem sa kretanjem, slicno kao na AO. Valjda ce brzo da se oporavi.
Gama

Postby Maki » 13 Sep 2011, 15:25

Zelim mu brz oporavak.

Bojim se da smo i mi izgubili Noleta za DC.
Maki

Postby Gama » 13 Sep 2011, 19:53

Izgleda nije nista ozbiljno cim vec trenira :shock:. Nije normalan :krsti:
Image
http://twitpic.com/6kfp3b
Gama

Postby vicharhcp » 14 Sep 2011, 20:41

Sa Rafinog fb naloga
Finally in Cordoba, Spain. I'm very grateful to my friends and "cordobeses", they have received me very well. Now we must win!
Today I went with the team and the captain to see a horses show ...
Image
vicharhcp

Postby Maki » 14 Sep 2011, 21:43

Рафаел Надал: Не боли га ништа, ја се овде борим

Није Рафаел Надал успевао да сачува нерве током финала Ју-Ес опена. Пет узастопних пораза од Новака Ђоковића у 2011. пре изласка на Флашинг Медоуза оставило је трага на њему.

То се најбоље видело у неколико сукоба са сукоба са судијама.

Шпански новинари су скидали са његоових усана његове речи.

Кулминација нервозе се догодила на крају трећег сета када је Ноле затражио помоћ масера.

- Ништа га не боли! – урлао је Рафа.- Увек треба имати манире, ја се овде борим!

Љутио се Надал и на судију Бразилца Карлоса Рамоса, поготово када је у једној прилици узвикнуо аут, тек када је Ноле то урадио.

- Ти, када судиш аут! Када он то каже или када видиш аут. Не разумем то.

Када му је Рамос узвратио да је морао да размисли јер није био сигуран, Рафа је наставио:

- Лопта се види, а не размишља се.

Међутим, шпански новинари истичу и да је на крају, када је жар борбе утихнуо, Надал признао ко је бољи.

- Новак невероватно игра целе ове године.

Надал је већ стигао у Кордобу, где Шпанија овог викенда игра полуфинални дуел са Француском. Изгубио је три килограма у финалу и први задатак је да се што брже опорави, мада су мале шансе да заигра у петак у првој партији Дејвис купа.

- Чуда не постоје – каже Рафа.- Психолошки се добро осећам, али физички ће бити компликовано. Желео бих да игра, али не смем да ризикујем повреду. Да није репрезентација у питању, не бих ни покушао. Јако је тешко и због промене подлоге и мечева на три добијена сета.
Maki

Postby Gama » 15 Sep 2011, 17:21

Nadal and Ferrer training in Cordoba
Image
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.262742100424818.65706.165685956797100&type=1

Davis Cup Semi Finals Draw Ceremony Spain versus France in Cordoba
ImageImageImage
Gama

Postby M.S. » 15 Sep 2011, 18:34

Nadal već trenira :blink: . Svaka čast. Btw, veoma su simpa na slikama. U svetu postoji jedno carstvo, taj fazon.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Liv » 15 Sep 2011, 18:37

Delicijano kao da je sishao sa renesansne slike.
Spoiler: pokaži
Image
Liv

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke