Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby Goca_64 » 14 Sep 2011, 16:07

Mozda tekst nije za temu DC, ali a propo Novakovih osecanja glede nastupa za svoju zemlju, svakako jest :

http://www.mozzartsport.com/vesti/6263/%C4%90okovi%C4%87-sanja-da-ponese-srpsku-trobojku-u-londonu/
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby M.S. » 14 Sep 2011, 16:10

ne sumnjam da će poneti trobojku, a sumnjam da iko i sumnja. nego, da ne malerišemo, ima dosta do tada.

ipak, da pomenem da bi bilo super da otme Federeru zlato tu, pošto je možda njegova i poslednja ozbiljnija sezona.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Re: Teniske diskusije

Postby OnTheEdge » 14 Sep 2011, 16:31

Dobro, dok se malo slegne euforija oko osvojenog trofeja, i dok nam se decace odmori, da popricamo malo o predstojecem DC. U nekom idealnom scenariju, trebalo bi da su Vica, Tipsa i Ziki dovoljno sposobni da se nose s Nalbijem i Del Potrom. Bilo bi fenomenalno da Novak ovo preskoci, cisto nek se odmori malo, napuni baterije pred Sangaj i London, sredi fizikalije koje ga muce... Sta vi mislite?
EDIT - Lele modovi, brisite ovo i prebacujte na DC temu, zanesoh se malo :wacko:
OnTheEdge

Postby Milutinov Tata » 14 Sep 2011, 17:37

Liv wrote:Mislila sam na to kakve veze ima sto neko tamo prizeljkuje poraz Novaka na DC i OI, tj. tamo gde ce mu taj poraz tesko pasti? Ja tu vidim samo malicioznost bez obzira ciji si fan. Nikad ne bih onoga za koga navijam podrzavala zeljom da se drugom nesto lose desi. S toga ne vidim cemu pominjanje doticnog uopste, kao i njegovih zelja.

Poenta price je da bi jedino mozda porazi Novaka, tj. pobede Nadala u tim mecevima (dakle u direktnom duelu Novak-Nadal) u DC ili na OI, mogli da vrate mentalnu prednost u medjusobnom mecu na Nadalovu stranu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby M.S. » 14 Sep 2011, 17:44

Možda je to nečija poenta, ali je ja ne vidim. Za mentalnu prednost će morati da dobije sasvim solidan niz od barem 2-3 meča, i to važna. Da li na dc-u, slemu ili olimpijadi. Uostalom, OI je predaleko za Nadala.

Ujedno, ako nastavi da gubi relije, a to je sada već opasan patern koji nije postojao za njegove dominacije, malo šta će mu vratiti mentalnu prednost.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby ivana23 » 14 Sep 2011, 17:49

Image

Members of the Serbian national tennis team, from left to right, Ilija Bozoljac, Viktor Troicki, Bogdan Obradovic, Janko Tipsarevic and Nenad Zimonjic, pose for a group photo during a press conference in Belgrade, Serbia, Wednesday, Sept. 14, 2011. Serbia will face Argentina in the World Group Davis Cup Semifinals later this week

Image

--------------------------------------------------------------------------------------------
ivana23

Postby Milutinov Tata » 14 Sep 2011, 17:53

M.S. wrote:Ujedno, ako nastavi da gubi relije, a to je sada već opasan patern koji nije postojao za njegove dominacije, malo šta će mu vratiti mentalnu prednost.

To je to, sa ovom igrom ne moze da pobedi ovakvog Novaka. Ili da Novak padne (fizicki, a samim tim i mentalno kasnije) ili da on nesto drasticno menja. Moja procena da od cekanja (tj. varijanta 1) nema nista. Da li on nesto moze drasticno da promeni je veliko pitanje.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby harper lee » 14 Sep 2011, 18:04

M.S. wrote:Verovatno će se neko naljutiti na mene, ali ja ni ne želim da odigra mečeve za vikend.

Da se pridruzim u rezonovanju pa da podelimo neciju eventualnu ljutnju. Ni ja ne mislim da Novak treba da igra ovaj mec pa makar dosli u opasnost da ga izgubimo. Sve je to super, i Arena, i motivacija, i drugarstvo, i igranje za zemlju ali ne treba zaboraviti da su se na Novakovom fizickom oklopu pojavile neke naprsline na poslednja dva turnira koje treba da se saniraju i dovedu u red. A igranje meceva koji sigurno nece biti laki i jednostavni, nakon ovolikog mentalnog i fizickog praznjenja posle finala u Nju Jorku nije bas idealna situacija za saniranje. Sve su to igraci u nasem timu koji su vec osvojili Davis Cup i ne vidim da je nesto narocito bitno da ga osvoje jos jednom po potencijalno veliku cenu. Ako uspeju, super. Ako ne, nikom nista, igrace se tenis i sledece godine.

Ovo ne vazi samo za Novaka vec i za Tipsu, u slucaju da stanje sa njegovom povredom zbog koje je Novaku predao mec nije idealno. Tipsa je udario sasvim fine temelje na americkoj turneji i mogao bi do kraja ove i tokom sledece godine da napravi odlucujuci korak u karijeri. Zato je veoma bitno da u taj deo karijere udje zdrav i potpuno spreman. O Novaku da i ne govorim, ne smem ni da zamislim koliko je on trenutno iscrpljen.

Ono sto me brine je sto igraju kuci i sto ce ih atmosfera i navijaci poneti da povuku iz rezervoara sve sto imaju. U takvoj situaciji se prirodno treba plasiti mogucih povreda s obzirom da igraci nisu fit. Dakle, Troicki i Zimonjic treba da povuku koliko mogu, Tipsa ako je zdrav da ustine neki poen a Novak neka sedi sa strane i plasi Argentince. Pa sta uradimo.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Gama » 14 Sep 2011, 20:34

U petak sigurno nece igrati, ali bih jako volela da se ne pojavi na terenu ni u subotu, ni u nedelju. Prosle godine je zrtvovao kraj sezone i WTF zarad DC, e pa mnogo je da to uradi i ove. Njemu ce biti napor i da sedi na klupi.
Ako mogu da pobede bez Noleta, u redu, mada bi najbolje bilo da izgube, jer u slucaju pobede opet se produzava sezona, morace tada da igra finale, sto je pre-vi-se.
A i onako bih volela da Argentina osvoji DC ;) , ova ekipa, pre svih Nalbi, zasluzuje da ima salataru u svom posedu.
Gama

Postby FreddyHouse » 14 Sep 2011, 21:31

Redovno citam teniske topic-e,ali se diskusiji do sad nisam prikljucivao.Genijalni ste i veoooma ostrasceni (sto je super).
Hteo sam jednu stvar da prokomentarisem,pa cu se vratiti u ilegalu :D Prvo sve cestitke najboljem teniseru sveta i suncevog sistema!

Ono sto sam hteo da kazem. Ostrascenost i veliki fanatizam koji gajite prema dechachetutm koji nam je doneo ogromne uspehe ove godine,a nadam se i ubuduce su dovele do toga da sada neki od vas prizeljkuju da on ne igra za nasu reprezentaciju,a neki cak i da bi najbolje bilo da reprezentacija izgubi kako ne bi dosli u finale i imali jos dodatnih meceva. Meni stvarno ljudi to nije jasno ma koliko ja voleo i cenio tog momka,mislio sam da je igranje za grb samo poslastica i pravo uzivanje gledati majstora uzivo. Ja se iskreno nadam da on tako ne razmislja i da ce zaigrati za Srbiju svim srcem! Toliko....hvala :D
FreddyHouse

Postby Milutinov Tata » 14 Sep 2011, 21:42

Gama wrote:A i onako bih volela da Argentina osvoji DC ;) , ova ekipa, pre svih Nalbi, zasluzuje da ima salataru u svom posedu.

Mislim da bi isli Spancima u goste, znaci male su im sanse.

Edit: Setih se pre tri godine su igrali u Argentini finale, dobili su ih Spanci bez Nadala u timu.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Liv » 14 Sep 2011, 21:50

'De si Freddy :)

DC u teniskom svetu nije neko narocito bitno takmicenje, tj. nekim teniserima je bitno (Novak, Rafa) nekim je poslednja rupa na svirali (Fed, Mari). Kao jedino takmicenje reprezentacije kod nas postaje ekstra popularno ali realno u teniskom svetu nije ni blizu slemova i matersa pa i mnogi fanovi to tako gledaju. Neki bi cak i da ga ukinu zbog nenormalnog rasporeda. Ali, zna se da je Novaku i ostalim nasim momcima jako bitno, tako da ne boj se, igrace svim srcem ;)

Jos se niko nije javio da kaze da bi hteo da Novak igra :D
Liv

Postby FreddyHouse » 14 Sep 2011, 21:53

Liv wrote:'De si Freddy :)

DC u teniskom svetu nije neko narocito bitno takmicenje, tj. nekim teniserima je bitno (Novak, Rafa) nekim je poslednja rupa na svirali (Fed, Mari). Kao jedino takmicenje reprezentacije kod nas postaje ekstra popularno ali realno u teniskom svetu nije ni blizu slemova i matersa pa i mnogi fanovi to tako gledaju. Neki bi cak i da ga ukinu zbog nenormalnog rasporeda. Ali, zna se da je Novaku i ostalim nasim momcima jako bitno, tako da ne boj se, igrace svim srcem ;)

Jos se niko nije javio da kaze da bi hteo da Novak igra :D

Uh sve ja to kontam bre :D Nego kad je grb na majci onda mi srce zaigra :D Koliko ja pratim tenis,Fed veoma cesto igra za svoju repku.
FreddyHouse

Postby harper lee » 14 Sep 2011, 21:59

Davis Cup je iz mnogo razloga takmicenje koje je tesko uporedjivati sa takmicenjima reprezentacija u drugim sportovima i zato treba biti malo rezervisan sa zakljuccima koje si doneo.

1. Davis Cup je sa stanovista reputacije za tenis prilicno drugorazredno takmicenje. Niko od igraca nije ostao upamcen po broju DC titula koje je uzeo, mnogi veliki igraci ga retko, ako uopste, igraju.
2. Teniski kalendar nije podredjen Davis Cupu, naprotiv takmicenje se bukvalno na silu nekako ugurava u kalendar. To je veliki fizicki izazov za igrace. U drugim sportovima su reprezentativna takmicenja na svetskom nivou centralni dogadjaj kojem se podredjuju klupski kalendari (uz izuzetak nekih sportova koji su popularni u SAD, kao sto su kosarka i hokej) pa se ima vremena i za odmor i za pripreme.
3. Davis Cup se igra svake godine sto uz 1. i 2. relativno devalvira znacaj trofeja. Dva sjajna igraca iz iste zemlje uz solidan dubl mogu da racunaju na Salataru prakticno tokom citave karijere, sto je realno nekih 7-8 godina konstantnih prilika.

Uz sve to ja uopste ne sumnjam da ovi nasi momci vole da igraju DC i da ce ponovo dati sve od sebe ali ovaj termin za polufinale ozbiljan je problem za igrace koji daleko idu na US Openu. I Novak i Janko su kuburili sa manjim povredama koje su prvenstveno dosle iz napora i istrosenosti i nece im biti lako da izguraju ovaj mec. Lepo je to sto mozemo da ih gledamo protiv ovih sjajnih momaka iz Argentine ali i oni ljudi imaju dusu. A posebno treba imati u vidu da su i jedan i drugi na vrlo zanimljivoj tacki svojih karijera koje nije tako lako ponoviti kad je teniska karijera u pitanju.

To je sto se tabora "zabrinutih navijaca" tice. Momci ce kao i uvek sami da odluce. Samo bih voleo da ta odluka uzme u obzir i njihove sopstvene karijere i zdravlje pre svega. Ionako ce ih bar 19.000 od 20.000 (dakle, svi oni koji inace ne gledaju tenis osim kad Nole igrau polufinalu ili finalu) onih koji ce doci u Arenu pljuvati najstrasnije ako sjebu par sledecih turnira zato sto su lipsali ili se, ne daj Boze, povredili u polufinalu DC.

FreddyHouse wrote:Redovno citam teniske topic-e,ali se diskusiji do sad nisam prikljucivao.Genijalni ste i veoooma ostrasceni (sto je super).
Hteo sam jednu stvar da prokomentarisem,pa cu se vratiti u ilegalu :D Prvo sve cestitke najboljem teniseru sveta i suncevog sistema!

Ono sto sam hteo da kazem. Ostrascenost i veliki fanatizam koji gajite prema dechachetutm koji nam je doneo ogromne uspehe ove godine,a nadam se i ubuduce su dovele do toga da sada neki od vas prizeljkuju da on ne igra za nasu reprezentaciju,a neki cak i da bi najbolje bilo da reprezentacija izgubi kako ne bi dosli u finale i imali jos dodatnih meceva. Meni stvarno ljudi to nije jasno ma koliko ja voleo i cenio tog momka,mislio sam da je igranje za grb samo poslastica i pravo uzivanje gledati majstora uzivo. Ja se iskreno nadam da on tako ne razmislja i da ce zaigrati za Srbiju svim srcem! Toliko....hvala :D
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Liv » 14 Sep 2011, 22:06

FreddyHouse wrote:Uh sve ja to kontam bre :D Nego kad je grb na majci onda mi srce zaigra :D Koliko ja pratim tenis,Fed veoma cesto igra za svoju repku.

Ih, pa Nole to nosi stalno i to u srcu, zato idemo logikom da ne mora da igra :jezik:
Liv

PreviousNext

Return to Turniri