Board index Košarka Američka košarka

NBA Draft

Re: NBA Draft

Postby AirBall » 30 Mar 2015, 17:50

Bio bi i Okafor top pick direktno iz srednje skole ali su u medjuvremenu to zabranili...

Ovi momci znaju da igraju basket, imaju odlican ball handling, mekane ruke...

Centri u NBA su poslednjih godina postali sinonimi za drva, ne pamtim kad se poslednji put pojavio neko ko razume kosarku i zna da je igra, samim tim ova dva momka su pravo zlato...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Starks » 30 Mar 2015, 18:14

A bilo je nadarenih centara, Bajnam je bio školovan pivot, Al Džeferson, Greg Monro, Mekdajs, Ming, Kazins, Noa, Okafor pa i Džermejn O'Nil (mada je on više igrao PF), svi su imali ili imaju poliranu igru u napadu, znaju da vrte sve vrste pika (rolanje, pop, slip), znaju da vrate loptu nakon udvajanja, da postave blok bekovima u napadu, da hedge-uju u odbrani... naravno, niko od njih nije dominantan kao velikani iz 90-ih, ali to je posledica usmjeravanja fokusa na bekove i krila, nestajanja klasične podjele po pozicijama i cikličnog perioda oseke kvaliteta na određenoj poziciji.

Gdje su 90-ih recimo bili plejmejkeri? Stokton i Pejton kao vrhunski, Džekson, KJ iz Sansa, Hardavej, Prajs, Blejlok i Van Eksel kao dosta dobri i to je to.

Kida i Neša moramo računati u post-2000 eru jer su obojica tada bili na vrhuncu i dominirali.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby el maestro » 30 Mar 2015, 18:50

AirBall wrote:Bio bi i Okafor top pick direktno iz srednje skole ali su u medjuvremenu to zabranili...

Ovi momci znaju da igraju basket, imaju odlican ball handling, mekane ruke...

Centri u NBA su poslednjih godina postali sinonimi za drva, ne pamtim kad se poslednji put pojavio neko ko razume kosarku i zna da je igra, samim tim ova dva momka su pravo zlato...

Da su koju godinu stariji ovo bi bilo tačno, ali pošto u narednih nekoliko draft klasa ima gomila centara visokog kvaliteta nije.Ja npr mislim da će Ton Maker biti bolji od obojice.
i kada ne budeš prvi ti...
el maestro

Postby AirBall » 30 Mar 2015, 18:55

el maestro wrote:Da su koju godinu stariji ovo bi bilo tačno, ali pošto u narednih nekoliko draft klasa ima gomila centara visokog kvaliteta nije.Ja npr mislim da će Ton Maker biti bolji od obojice.

Nije mi bas najjasnije, sta nije tacno, jel taj Maker igra u NBA?
AirBall

Postby xrečeved » 30 Mar 2015, 19:12

Maker je jeziv, lik bukvalno leti. Zna li se gde će on ići? Koji koledž?
xrečeved

Postby el maestro » 30 Mar 2015, 19:16

AirBall, ne, Australijanac, izlazi na Draft 2016, visok je 217 i šutira trojke, bukvalno viša verzija KD-a.A što se tiče toga da nije tačno da su centri suvo zlato, jednostavno, u narednih par draftova ima gomila talentovanih centara, tako da kvalitetan centar neće biti retkost kao do sada.Pogledaj samo ovo :blue:

xreceved, ima ponude skoro svih većih unierziteta, a koji će izabrati se još ne zna.
el maestro

Postby AirBall » 30 Mar 2015, 19:43

Aman za aman covece nigde nisam napisao da ih u buducnosti nece biti vec da ova dvojica predvode novi talas jer je poslednjih godina svaka petica koja je dolazila u NBA bila sinonim za drvo... Vecina njih je imala problema ili sa motorikom, ili sa nemogucnoscu da da drugacije postigne kos nego da zakuca ili su se neke karijere prarano ugasile zbog povreda i nisu ni dostigli zenit...

Nisam gledao Makera, nemam pojma ko je, vidim da ga je Givony stavio kao potencijalni 10. pick na narednom draftu...
AirBall

Postby Starks » 30 Mar 2015, 19:48

Ja čekam Mekgrejdijeve sinove da stasaju, ako su naslijedili polovinu očevog talenta i budu zdravi u - ne gine im velika NBA karijera.
Starks

Postby xrečeved » 30 Mar 2015, 20:03

AirBall wrote:Nisam gledao Makera, nemam pojma ko je, vidim da ga je Givony stavio kao potencijalni 10. pick na narednom draftu...

Pogledaj, nije na odmet :laugh:

xrečeved

Postby el maestro » 30 Mar 2015, 20:12

AirBall wrote:Aman za aman covece nigde nisam napisao da ih u buducnosti nece biti vec da ova dvojica predvode novi talas jer je poslednjih godina svaka petica koja je dolazila u NBA bila sinonim za drvo... Vecina njih je imala problema ili sa motorikom, ili sa nemogucnoscu da da drugacije postigne kos nego da zakuca ili su se neke karijere prarano ugasile zbog povreda i nisu ni dostigli zenit...

Nisam gledao Makera, nemam pojma ko je, vidim da ga je Givony stavio kao potencijalni 10. pick na narednom draftu...

Nismo se razumeli, sad već ima više smisla, ali i dalje se ne slažem sa tobom.Bilo je centara koji su znali da igraju košarku u pravom smislu te reči, ali su jednostavno manje talentovani od ove dvojice, pa, s obzirom da će sada krenuti generacije kvalitetnijih centara, biće više tehnički kvalitetnih centara.A Maker je bolestan potencijal, momak leti po terenu, a ofanzivna igra mu je ko da je bek, bolest :wacko:
el maestro

Postby AirBall » 30 Mar 2015, 20:25

el maestro wrote:Nismo se razumeli, sad već ima više smisla, ali i dalje se ne slažem sa tobom.Bilo je centara koji su znali da igraju košarku u pravom smislu te reči, ali su jednostavno manje talentovani od ove dvojice, pa, s obzirom da će sada krenuti generacije kvalitetnijih centara, biće više tehnički kvalitetnih centara.A Maker je bolestan potencijal, momak leti po terenu, a ofanzivna igra mu je ko da je bek, bolest :wacko:

Ovo je diskusija po sistemu rece mi jedan co'ek...

Koji se centar pojavio, a da je bio superstar od kad je Shaqu prosao zenit?

Te price bilo ih je ali ne mogu da se setim ostavi za nekog drugog...

Ovako iz glave pojavili su se Bogut, Brooks Lopez, Bynum, Howard i ne znam da li sam nekog izostavio, il nije bilo ozbiljnog potencijala da nose fransizu do titule ili su povrede ucinile svoje...
AirBall

Postby Starks » 30 Mar 2015, 20:36

Hauard je izuzetak, već sam napisao. On je odveo tim do finala ali se preko Brajanta nije moglo.

I ovo tvoje je isto "rek'o mi jedan čovjek, na jednom mjestu" -> i Tauns i Okafor mogu biti prosjek ili potpuno propasti. Više mi se dopada Džalil jer je već kompletan napadač a neka mrga od 210 cm koja će kupiti skokove i igrati odbranu se uvijek može naći da se nadopunuje sa njim.

Nadam se da će Okafor da zapadne Lejkersima, zamislite njega uz Rendla.
Starks

Postby Houdini » 30 Mar 2015, 20:48

Mudojaja nisam pratio u Kini, ali znam da sam negde na nekoj engleskoj stranici u Kini citao da nije zadovoljio.

AirBall wrote:Apsolutno je svejedno ove sezone da li ce neka od ekipa imati 1. ili 2. pick, ne mogu da pogrese bilo uzeli Okafora ili Townsa, treci pick ce biti utesni izbor jer u klasi ne postoji igrac ni priblizno kvalitetan kao ova dvojica...

moja prognoza Knicksi biraju cetvrti, uzimaju Hezonju (ne ovog naseg) i to ce biti bust ovoga drafta :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby xrečeved » 30 Mar 2015, 21:01

Neće Hezonja biti bust.

Divim se Jahlilu, ali mi je najsimpatičniji sa ovog drafta Russell, u najavi.
xrečeved

Postby Golden Warrior » 30 Mar 2015, 21:02

AirBall wrote:
el maestro wrote:Nismo se razumeli, sad već ima više smisla, ali i dalje se ne slažem sa tobom.Bilo je centara koji su znali da igraju košarku u pravom smislu te reči, ali su jednostavno manje talentovani od ove dvojice, pa, s obzirom da će sada krenuti generacije kvalitetnijih centara, biće više tehnički kvalitetnih centara.A Maker je bolestan potencijal, momak leti po terenu, a ofanzivna igra mu je ko da je bek, bolest :wacko:

Ovo je diskusija po sistemu rece mi jedan co'ek...

Koji se centar pojavio, a da je bio superstar od kad je Shaqu prosao zenit?

Te price bilo ih je ali ne mogu da se setim ostavi za nekog drugog...

Ovako iz glave pojavili su se Bogut, Brooks Lopez, Bynum, Howard i ne znam da li sam nekog izostavio, il nije bilo ozbiljnog potencijala da nose fransizu do titule ili su povrede ucinile svoje...

Dobro ali prica ti ne pije vodu iz prostog razloga zato sto potpadas pod hype, niko nema prestavu na sta ce oni liciti u NBA.

Sta ce Okafor da vodi nekoga do titulu? Ne moze stolicu da odbrani...

Towns vise lici na neku napredniju verziju JaVale Mcgee-a nego na silu u reketu.
Golden Warrior

PreviousNext

Return to Američka košarka