SREDA 7.09.2011 | 22:59
Nadal: "Organizatori, šta radite?"
Rafael Nadal i Endi Mari žale se zato što su ih organizatori US opena poslali na teren uprkos vlažnim vremenskim usklovima.

"Opasno je, linije zaista postanu klizave. Teniseri više od svih žele da igraju, ali ne kada je opasno“, izjavio je Mari, a Nadal mu se pridružio u kritikama:
„Ne želimo da igramo ako pada kiša. Ako moram da izađem na teren, izaći ću, ali mislim da to nije korektna odluka. Razumem navijače, ali zdravlje igrača je najvažnije, a mi se osećamo nezaštićeno“.
Vremenska prognoza nije baš ružičasta i očekuje se da se finale US opena i četvrtu godinu u nizu odigra u ponedeljak.
„Mi smo samo deo cele predstave. Da, organizatori se ’jure’ sa vremenom i žele da se mečevi završe, ali panična odluka da se igrači protiv svoje volje pošalju na teren na tako kratak period (igralo se samo 15-ak minuta) svakako nije dobra“, kaže branilac titule Nadal.
Kritikama na račun organizatora pridružio se i Endi Rodik.
„Mislim da tereni nisu bili u dovoljno dobrom stanju da se na njima igra – još je bilo maglovito, a krajevi terena bili su i dalje mokri. Razumem da moraju da stave tenis na TV, shvatam poslovnu stranu takođe, ali igrači moraju da se osećaju bezbedno“.
Na optužbe igrača Teniski savez SAD (USTA) odgovorio je saopštenjem.
„Sve strane, uključujući igrače i organizatore, žele da se US open održi u predviđenom rasporedu. Danas oko podne imali smo informaciju da ćemo na raspolaganju imati oko dva sata bez kiše. Nažalost, na radarima nekada nema sitne kiše i izmaglice. Imamo iskusne sudije i oni odlučuju da li je teren podoban za igru. Uslovi ne moraju da budu idealni, ali nužno je da budu bezbedni. Ipak, ako igrači osećaju da uslovi nisu bezbedni, slušamo ih, kao što smo to uvek činili, a sudija njihovo mišljenje uvažava pri donošenju odluke da li da nastavi sa igrom ili da je obustavi“.