SRBIJA PRVAK SVETA
Omladinci Srbije su novi prvaci sveta!U finalnom susretu svetskog prvenstva u grčkom gradu Volosu pobedili su Španiju 9:6 /2:0, 2:2, 3:3, 2:1). Na prošlom šampionatu u Šibeniku naša selekcija je bila treća.
Golove su postigli Dedović i Šaponjić po 3, Vuksanović 2 i Matović.
Savezni trener Dejan Stanojević je vodio sledeći sastav: Dimitrije Rističević, Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Srđan Vuksanović, Miloš Miličić, Nikola Eškert, Nikola Dedović, Nemanja Matković, Nemanja Ubović, Aleksa Šaponjić, Mihajlo Milićević i Vojislav Mitrović.
Stanojeviću su pomogali Dragan Strugar, Miloš Ćirić, dr Vladimir Harhai i vodja puta Goran Čanković.
Na šampionatu jeSrbija bila u grupi bolja od Južne Afrike, Meksika, SAD, poraz je doživljen od Španije. U osmini finala pobedjena je Francuska, u četvrtini finala Hrvatska i u polufinalu sjajna Grčka koja je osvojila treće mesto pobedivši Australiju.
Dimtrije Rističević je proglašen za najboljeg golmana šampionata.
Reprezentacija u toku sutrašnjeg dana stiže u Srbiju .
- Ponosan sam što sam vodio ove momke, bili su sjajni. Najvažnije je što smo sve vreme disali kao jedan i kada nije išlo. Jer ne treba da se zaboravi, polovina ekipe je bila u Šenženu, bez odmora he stigla u Volos. Billo je grešaka, ovaj sastav može mnogo da uradi.Ipak ovoga puta su želja i motiv bili presudni. Protiv Španije smo malo komplikovali u poslednjoj četvrtini ali se sve dobro završilo - rekao je Stanojević.
Momcima su na licu mesta čestitali savezni selektor dejan Udovičić i generalni sekretar Marko Stefanović a telefonski je to učinio i predsednik VS Srbije Velibor Sovrović.
Srpski vaterpolo je na reprezentativnoj sceni već osvojio srebro na SP u Šangaju, zlato u Svetskoj ligi i na Univerzijadi u Šenženu i sada tron u Volosu. Poslednji ispit će biti u Rijeci na juniorskom EP od 11. do 18. septembra.

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!