Realno, najjace su mi prognoze (ko ovaj za vikend na sportklubu) kad krenu pre odigranog prvog meca. Pa ako nas istorija u NFL nesto uci je da se u ovoj ligi dogadjaju nepredvidljive stvari. Svake godine neko neocekivano iskoci i neko nenadano podbaci. Mnogo je tu faktora, kako se pokazu rukiji i FA, povrede u timovima, jacina rasporeda i divizije itd itd.
Ono sto moze da se gleda, jeste da uglavnom ekipe koje imaju sjajne odbrane uglavnom idu do kraja. NEP nije pokazao taj segment u svojoj prvoj utakmici ali za njih ne brinem, imaju Beliceka, imaju sistem i imaju diviziju sa Bilsima, Jetsima i Majamijem koji su non existent faktor u NFL 10+ godina. Tako da ti od prvog kola maltene mozes da se spremas za PO a tu Belicek uvek ima velike sanse da ide do kraja.
Ekipe koje imaju sjajne napade poput NO,GB,Chargersa i slicne ekipe ne mogu nista uraditi dok ne srede odbranu. Losa odbrana ne prolazi, prosecna moze sa izuzetnim napadom. Evo OKland je napravio iskorak u tom segmentu i ako ih obidju povrede mogu puno.
Baltimor je ekipa koja ima jezivo dobru odbranu i samim tim se ne moze ignorisati kad su u pitanju pretendenti za vrh. Hjuston takodje ima odlicnu odbranu, prva utakmica ne mora nista da znaci, ako klikne ruki QB kao Preskot prosle godine moze svasta da bude. Ima Hjuston oruzja i u napadu.
Meni se takodje dopada i Dzeksonvil, mnogo vise nego Tenesi koji se ubraja u neke poletne ekipe zbog Mariote. Ne msm da je Bortles toliko los QB a imaju finu odbranu sa nekoliko dobrih pojacanja u odnosu na proslu godinu. Msm da medju tim ekipama treba traziti PO contendere plus KC koji i ako ode u PO ne msm da ce nesto vise uraditi. Nekako su mi nit smrdi nit mirise tim. Poput njihovog QB
Dole NFC, hm, ma necu uopste da pametujem, ovo ke krajnje nezahvalno sto sam poceo da radim

samo cu ispasti glup na kraju