Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Pit Bull » 15 Sep 2024, 21:41

Kakvi rezultati u prvom terminu. :blue:

Cetiri najveca favorita dana uz Cardzerse (Dalas, Baltimore, SF, Detroit) - svi izgubili. :blue:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby DeniBer » 15 Sep 2024, 22:16

Minesota otvara sezonu svetski! Njihov sam navijač od '98 i vrlo često je ista priča - simpa, ali uklet klub. Da vidimo šta je sad sa Džefersonom...
DeniBer

Postby Pit Bull » 16 Sep 2024, 00:28

Cifsi na dva milimetra od 0-2.

A ono, 2-0. :D

Kakav DPI covjek napravi na 4&16... :blue: :blue: :blue: :blue:

Uvijek je budala u Sinsinatiju bilo.
Pit Bull

Postby mmarko28 » 16 Sep 2024, 08:58

Pit Bull wrote:Cifsi na dva milimetra od 0-2.

A ono, 2-0. :D

Kakav DPI covjek napravi na 4&16... :blue: :blue: :blue: :blue:

Uvijek je budala u Sinsinatiju bilo.

Ako će ono da sviraju kao DPI, što nisu 2 sekunde pre toga svirali to što igrač OL Chiefsa drži DT Cartera nekoliko sekundi?
Ne postoji OL kojoj se više toleriše od OL Chiefsa. Mogu da rade šta hoće već dve sezone za redom.
mmarko28

Postby Baxter Stockman » 16 Sep 2024, 11:41

Stilersi više pobeda nego postignutih TD
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Pit Bull » 16 Sep 2024, 13:26

Pitsburg je primjer dobro coachanog tima.

Tomlin nikad u karijeri negativna sezona. To je samo po sebi nevjerovatno sve da imas top QBa svake godine, a on vec 10 godina na QB ima krseve i konstatno top 5 najgoreg startnog QBa u ligi.

90% drugih trenera bi bar 3-4 puta izaslo na 7- pobjeda.

Jedan Bil Belicik nije mogao sa krsom od QBa nista. Vidimo Sona Pejtona sad...

Ili Cardzersi. Talenat u napadu van Herberta ne postoji, a izgledaju 15 puta bolje nego pod Stejlijem. Jer su od krs trenera presli na klasu. Dobra odbrana, jaki teklovi, run igra i to je to. Tako se igra kad nemas talenat na QB ili na skil pozicijama.
Pit Bull

Postby Zlaja » 16 Sep 2024, 13:41

Šta znam, meni izgleda da najgore prolaze ti timovi oko 50%.

Em su mačiji kašalj u plej-of u, em uvek biraju oko 15. pozicije na draftu.

Nemaju municije za skakanje na draftu, a ne mogu da dobiju premijum igrača ako trejduju nazad.

Evo npr. Hjustona, bukvalno su posle 1 očajne sezone ispraznili cap i draftovali 5 top startera.

Stilersi su bacili dosta pikova prve i druge runde prethodnih par godina, jer je to i procenat uspešnosti kada biraš van top10.
Zlaja

Postby Duh sa sekirom » 16 Sep 2024, 15:14

Slazem se , ako je cilj svake godine uci na misice u play off pa odmah one and done onda je OK.
Uz ovakvu odbranu greota je da se ne napadne nesto vise.Kad bi napad bio barem prosecan mogli bi da se ukljuce u borbu za superbol.
Duh sa sekirom

Postby Pit Bull » 16 Sep 2024, 15:20

Ja pricam o coachingu, ne o strategiji fransize.

Oni mogu doci i Tomlinu i reci "jbg. mi hocemo jednu tank sezonu za prvog pika na draftu i rebuild jer ovo ne daje rezultat" i to je posteno.

On moze reci prihvatam ili cao vozdra.

Ja samo isticem koliko covjek dobar posao kao trener radi. Svaka mu ekipa izvuce i preko plafona svojih kapaciteta.

A sto se tice toga sto ti pricas, ti nemas nikakvu garanciju da ces sa tri vezane tank sezone nesto napraviti, a ne sa jednom.

Hjuston je usralo na draftu zato sto je Karolina ujebala. Da je Hjuston imao prvog pika, i oni bi digli Janga po insajderima. Upao ti kvoterbek koji je vec sad top 5 u ligi, a mozda i jace od toga i koji ce nositi fransizu narednih 15 godina ako bude zdrav. Kao sto je Dzos Alen okrenuo Bafalo nakon decenije i decenije suse, ili kao sto je Barou digao Sinsinati na level iznad. O Mahomsu i Cifsima da ne govorimo.

Veca je sansa da ti upadne generacijski QB sa prvog pika, ali da je garancija, apsolutno nije. I u NFL-u prvi pik znaci manje nego u ostalim USA sportovima.

Sad kad pogledas ko su sve bili Qb-ovi sa prvog pika unazad deceniju, dva od tri vise nisu faktor u ligi, niti su bili.

Mahoms 10. pik, Alen 7. pik, Lamar kraj prve runde, itd. itd... Ti u NFLu elitnog QBa kupis i sa jednim prosjecnim trejdom da se dignes do 7-10 pozicije na draftu ako ga prepoznas.

A ove tank ekipe... Pa Dzetsi ne igraju plej-of 15 godina i nikakav napredak. Zek Vilson drugi pick - promasaj, Darnold treci pick - promasaj... Konstantno biraju prvi i kurac. Karolina pomjera granice u tom aspektu... U NFL-u su mnogo cesci primjeri da ti tank ne donose uspjeh nego da donese.

Legitimno je po meni samo onda kad imas nekog bas generacijskog QBa tipa sad Vilijams gdje su ocekivanja da bude HoF QB i onda ima smisla da juris. Ali iskljucivo najgori skor lige i prvi pik.

Tako da nije to bas tako u praksi da tank donosi siguran uspjeh.
Pit Bull

Postby Duh sa sekirom » 16 Sep 2024, 15:32

Pa i ja pisem o coaching- u , da li je bas toliko dobar ako imas iz godine u godine jedan od najneproduktivnijih napada u ligi.
Ok mozes reci da nemaju materijala ali opet i sa ovim sto imaju moze bolje a ne da krvare oci od negledljivosti u svakom drajvu..
Duh sa sekirom

Postby Pit Bull » 16 Sep 2024, 17:00

Pa kako moze?

Koje ekipe u ligi znas da imaju pozitivan ucinak dvije uzastopne sezone, a ne 5+ sezona, a da igraju sa bottom 5 ili bottom 10 QB u ligi?

Ja ne znam nijednu.

Sa losim QBom nema srece u NFLu i nema trenera koji moze imati rezultat u kontinuitetu.

Bukvalno niko osim Tomlina da ja znam ovih 10 godina zadnjih.

Sa nekim Den Kvin/Majk Mekarti level trenerima, svi ovi Tomlinovi Stilersi unazad godinama bi bili 6-11 plafon plafona.

A ne smijem se zakleti da bi i Senehen/Mekvej imali uspjeha. I taj level. Vidjeli smo i njih bez QBa kako to izgleda.
Pit Bull

Postby Nikola » 17 Sep 2024, 02:44

Napad Falconsa u prvom poluvremenu, posebno u ovom poslednjem drajvu, deluje cak i tecnije, ali ovu malu prevagu je doneo Hurts i strpljivoscu i dobrim odlukama u napadu kada je postigao TD.
Sa druge strane Cousins nije iskoristio sansu kad su dosli u crvenu zonu
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Pit Bull » 17 Sep 2024, 03:45

Atlanta je nakon Cifsa i 49ersa bila ekipa koja se najvise stavljala kao pobjednik divizije.

Naredno kolo cekaju Cifse.

To bi lako mogao biti 0-3 pocetak, a nisam siguran da ce imati kapacitet da okrenu to do 10-7 ako zaista bude 0-3.
Pit Bull

Postby Duh sa sekirom » 17 Sep 2024, 06:18

Pit Bull wrote:Pa kako moze?

Koje ekipe u ligi znas da imaju pozitivan ucinak dvije uzastopne sezone, a ne 5+ sezona, a da igraju sa bottom 5 ili bottom 10 QB u ligi?

Ja ne znam nijednu.

Sa losim QBom nema srece u NFLu i nema trenera koji moze imati rezultat u kontinuitetu.

Bukvalno niko osim Tomlina da ja znam ovih 10 godina zadnjih.

Sa nekim Den Kvin/Majk Mekarti level trenerima, svi ovi Tomlinovi Stilersi unazad godinama bi bili 6-11 plafon plafona.

A ne smijem se zakleti da bi i Senehen/Mekvej imali uspjeha. I taj level. Vidjeli smo i njih bez QBa kako to izgleda.

Senehen igrao superbole sa Garopulom i Pardijem nista oni nisu bolji QB-i od Pikensa.
Opet slažem se sa tobom da je sa rasnim QB-om sve lakše ali ipak i bez njega moze to da liči bar na nešto.
Odbrana im je donela sve pobede u poslednjih nekoliko sezona ali i ta odbrana nije sastavljena od nekih random igrača. TJ Watt je jedan od najboljih u istoriji, kako to izgleda bez njega videli smo zimus u play off-u kad su im Bilsi spakovali 30 +.
Ja ne pljujem Tomlina, smatram da OK radi posao ali jednostavno bode oci koliko je nekreativan napad i po zemlji i u vazduhu a OC-ivi se nisu sami doveli neko ih je tu postavio.
Moze ti i mora bolje i sa ovim sto imaju
Duh sa sekirom

Postby Malkovic » 17 Sep 2024, 11:11

Томлин је зрео за отказ већ три-четири године. А одавно би и био на бироу рада, само да нема посао баш у Стилерсима.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

PreviousNext

Return to Američki fudbal