Za Dzonsona ti je na TW od par insajdera koji imaju renome juce prosao info da je on dogovoren u Vasingtonu, da im je od pocetka najveca zelja i da jasno ne moze da se promovise koordinator dok god mu je ekipa u plej-ofu.
I Harbo je trebalo danas da ide za Atlantu na drugi razgovor, pa...

I iz perspektive Dzonsona, daleko smislenija opcija. I ja bi izabrao Vasington prije Sijetla. Novi vlasnik, zdrava struktura, poznat GM i vjerovatno ugovor na 5-6 godina. Pri tome, ovo je istorijska QB klasa na draftu sa 5-6 vrhunskih potencijala gdje ti uzimas Vilijamsa ili Meja i dobijas potencijalno QB-a koji ce da nosi fransizu. I jedan i drugi su potencijal da dosegnu Alen/Burou level, znaci mozes kroz tri godine da izgradis sampionski tim ako ne budu fail.
Pri tome, Vasington ima najvise prostora u capu u cijeloj ligi, sto znaci da ce imati odlicnog kvoterbeka na rookie ugovor, vec sad imas odlicnog WR-a u Meklurinu + Robinson koji je imao vrhunsku sezonu je na rookie ugovoru.
Znaci ako potpises 3-4 odlicna igraca na FA i Vilijams/Mej ispadnu to sto se projektuje, ti si vec ove sezone u situaciji u kojoj je Hjuston bio ove, a u ovom prozoru 2024-2027 si contender.
Tako da je po meni od svih osam slobodnih mjesta koje je bilo izmedju sezona, Vasington daleko najzdravija situacija, pa onda Atlanta, pa Cardzersi. Atlanta je ove godine imala top 10 odbranu, u napadu nekoliko vrsnih igraca, oni su udaljeni za kvoterbeka i dobrog trenera da budu najbolji u diviziji. Cak bi im i neki Kazins ako je zdrav zavrsio posao ili npr. Steford level.
Cardzersi su u win now modu. Nema prostora u capu, ali i ne treba. Tek ce se vidjeti koliko je Herbert dobar QB. Za mene talentovaniji od Alena, ali je radio sa krs trenerima. Sad kad je dobio Harboa, ja ocekujem Cardzerse da skinu Cifse u diviziji sl. sezone.
Sijetl je u uzasnoj poziciji po meni. Prostora u capu nema, odbrana igra lose, nemas kvoterbeka, Metkalf polupan sa glavom... Tu je apsolutno nemoguce izmajmunisati nesto u kratkom roku i biti relevantan. Tu da se sve kockice sloze sljedece sezone, to je opet 9-8 ekipa... Sijetlu bi najsmislenije bilo da ide u potpuni rebuilding, da trejduje sve sto moze da se trejduje, da proguta dvije lose sezone i da uzme na draftu Peniksa ili Niksa ili Mekartija (zavisno koji ostane) i da ocekuje oko 2026. i uz jos dva dobra drafta da sredi stvari. Zato je mislim i doslo do razlaza sa Kerolom jer je on htio da zivotari kao prethodne dvije sezone i da budete rubna PO ekipa, ali to dugorocno nema efekta. Snajder je vrv. vidio sta slijedi, uostalom copy/paste situacija kao Belicik u Nju Inglendu. Ide rebuilding i to je to.
Tako da ne ocekuj previse. Bicu iznenadjen ako sl. sezone ne budete najgori tim divizije.