Board index Razni Sportovi Vaterpolo

Vaterpolo - Reprezentativna takmicenja

Re: Vaterpolo - Reprezentativna takmicenja

Postby Tegi » 13 Feb 2024, 11:25

Ali može da se kliče Vučiću, Putinu, da se šeta sa đilasovcima, navija sat za Đokovićeve mečeve, pune Arene zbog pevaljki i legije američkih košarkaša, pošalje nekoliko miliona poruka u finalu rijalitija... sve su to ljudi mnogo bogatiji od vaterpolista i atletičara.

Nije narod atrofirao, već je predoziran lažnim istorijskim događajima i velikim uspesima, pa više nije sposoban da razlikuje pravi rezultat od falsifikovanog.

Ne znam kakve veze ima nagrada od 200k za olimpijsko zlato sa rezultatom ostvarenim na drugom takmičenju i to kada ta nagrada nije ni postojala. Samo su režimski mediji za potrebne dnevne politike od Ivaninih medalja drugorazrednog ili trećerazrednog značaja pravili istorijske uspehe, pa im je bilo glupo da kada je njen pravi istorijski rezultat stigao ljudima objasne da su ih 10 godina zamajavali.

Naravoučenije, ima i dalje vere u našem narodu, ali su javnost, kritički prostor i vrednosni parametri načisto razoreni, tako da su ljudi prinuđeni ili da ih bezočna propaganda šeta kao ovce ili da se sami snalaze u sveopštoj konfuziji.
Last edited by Tegi on 13 Feb 2024, 11:35, edited 1 time in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Foteljas » 13 Feb 2024, 11:32

Ne mozes sve to sto si pobrojao da stavljas u istu ravan.
Da Ivana skace svakog meseca i osvaja zlata deceniju u kontinuitetu, mozda bi onda i nju gledali kao i Novaka. Isto vazi i za vaterpolo, da se vratim na temu. Ipak je rec o medijski neatraktivnom i u svetskim razmerama slabo razgranatom i pracenom sportu.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Tegi » 13 Feb 2024, 11:40

U istoj su ravni u pogledu medijske isforsiranosti. Oligarhija trenutno daje prednost tim akterima.

Vaterpolo jeste neatraktivan sport, ali je dobro dolazio u političke svrhe tamo u vreme Kranja, Atine, Montreala, Beograda kada su nam ostali ekipni sportovi bili u drastičnom padu u odnosu na 90-e i rane 00-e. Kao što je dobro dolazio u prvim godinama Vučićeve vlasti, jer je tu sa najmanje ulaganja moguće doći do vrhunskog rezultata, a nije bilo para za sadašnje budžete fudbalskih i košarkaških sekcija.

Sa druge strane, atletika je izrazito popularan sport, mnogo veći brend od evroligaške košarke, i tradicijom i marketingom.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Lester Bo » 13 Feb 2024, 11:55

NEDJA wrote:Ni SNS kadar da je na celnim pozicijama FINA, ne bi odredio da se u istoj godini igraju EP, SP i OI. :laugh: Meni je to totalna sprdnja.

Sprdačina najgore vrste,koji put spajaju već EP i SP u par meseci,mada sada ga baš preteraše,finale EP Hrvatska-Španija je bilo 16.januara.

A razmak između 2 SP pola godine...

Ranije se donekle znalo da se EP u godini koja je olimpijska igralo rano na leto,a kada nije olimpijska igralo se tek tamo krajem avgusta,početkom septembra kao kod nas recimo 2006.godine.

Poslednji put je tako nešto bilo čini mi se u Malagi kada nas je CG odradila pred Peking,već tamo u Ajndhovenu je igrano na zimu,ono čuveno finale koje je igrano sa CG u danu kada su rukometaši igrali finale sa Danskom,a Novak dobio maraton sa Nadalom.

I kasnije je nastavljeno sa tom praksom da se EP igra tokom zime u olimpijskoj godini od prvenstva kod nas u areni,pa nadalje.

Za SP se uvek znalo da se igralo tokom leta,jedini izuzetak je Melburn,tu se sećam da se išlo još u školu kada su nas Hrvati dobili u polufinalu.

Ali ovo je koliko pamtim prvi put da se SP igra u ovo doba.

Ja razumem da su korona i rat u Izraelu malo poremetili koncepciju,ali sada se više ništa ne zna,nikakvog pravila nema kada se šta igra i koliko je razmak između dva SP ili EP.

Danas će biti zanimljivi četvrtfinalni parovi,od nas očekujem pobedu,Hrvati možda imaju nešto više samopouzdanja,no mislim da je četvrtfinale iz Budimpešte pre godinu i po dana kada smo imali katastrofalno leto uz dva EP kada su oni bili domaćini dali pogrešnu sliku o našem odnosu ili se barem ja nadam da je tako.

Jači smo valjda za Mandića i Jakšića koji već prihvataju polako ulogu lidera ove generacije.

Od ostalih mislim da Španiji osvajanje EP u Zagrebu može biti prekretnica da izdominiraju u narednom periodu,puno bi već ostajali kratki u poslednjih 5-6 godina na svim frontovima sa izuzetkom SP u Budimpešti da su i to ispustili.
Lester Bo

Postby Tegi » 13 Feb 2024, 12:09

2001. i 2003. su Evropska prvenstva u Budimpešti i Kranju igrana u junu, a Svetska u Fukuoki i Barseloni u julu.

Malobrojne zemlje su spremne da daju pare za organizaciju, pa verovatno zato i imaju veću moć uslovljavanja.
Tegi

Postby Radonjaa » 13 Feb 2024, 13:07

Zappa wrote:Imas li snimak slavlja igrača posle pobede.. Kad su onako rukometaši slavili kad su izborili lakšeg protivnika za baraz SP kako li slave vatrepolisti plasman na OI.
Kakvo li je tek slavlje u Boki i ostatku crnogorskog mora,kada se na Cetinju na zgradama posle izborenog baraza vijorila zastava .

Radonja Amerikanci osvajaju medalju na OI :biggrin:

Potpuno si u pravu, dobrom dijelu crnogorskih sportista više znači pobjeda protiv Srbije nego bilo šta drugo. Nekim iz ličnih razloga, a dobrom dijelu jer znaju da će im to (pogotovo kratkoročno) donijeti veću popularnost nego kad bi pobijedili Francusku u fudbalu ili Ameriku u košarci. Priča da se onako slavilo zbog lakšeg protivnika u baražu nije ni vrijedna komentara. Ali ima i suprotnih primjera, ne valja previše generalizovati.
Mada mi je iskreno draže da većina naših sportista (a vidiš da ima i navijača :biggrin:) ni ne dobacuje do toga, nego da se spuštaju na taj nivo i da se izigrava rivalstvo koje ima sto puta jače uporište u politici nego u sportu.

Kad pomenu Boku, uvijek se sjetim polufinala EP 2014, mislim da je bilo u Ajndhovenu. Crna Gora na +3 ili +4 dobrim dijelom meča, povratak naših, Mitrović umjesto Pijetlovića na golu u četvrtoj, i na kraju veliki preokret i pobjeda. To sam gledao u Herceg Novom, sredina ljeta, grad pun, a dok je Crna Gora vodila muva se nije čula. Na kraju opšti haos na ulicama, blokiran tunel, slavlje do sitnih sati... Igrali naravno Prlainović i Mandić. Nisam bio u HN par dana kasnije kad je osvojeno zlato, baš me zanima je li slavilo podjednakim intenzitetom. :biggrin:

Što se tiče Amerikanaca, primiču se ovoj vodećoj grupi, sve češće igraju egal utakmice sa protivnicima iz prvog ešalona, ali uvijek ostanu zamalo kratki. Logično je da će u nekom momentu morati nešto od toga i da se prelomi na njihovu stranu, ne znam da li već u Parizu, ali u Los Anđelesu će sigurno biti u užem krugu kandidata, za šta je na kraju krajeva njihova ekipa i selektovana, ako se pogledaju godišta.
Naravno, dug je put od toga da dobiješ jednu takvu utakmicu, do toga da dobiješ 3 ili 4 uzastopne da bi uzeo medalju, kao što je slučaj na SP.
Ironično, na OI je druga priča, tj veća šansa za iznenađenje, jer pobjedama protiv dvije neevropske ekipe izvjesno ideš u četvrtfinale, odnosno na utakmicu od borbe za medalje. A nema nepobjedivih protivnika, iako će sigurno Španci, Mađari, Grci, Italijani doći dosta spremniji za OI nego što su za dva uzastopna turnira u januaru-februaru u olimpijskoj godini.

Tegi wrote:
Ovo sigurno nije stvar nostalgije: tada se narod mnogo više ložio na "manje" sportove nego danas.

Kad se pokrene slična tema, sjetim se da je ovamo 2007. na ulicama slavljena Šerifovićkina pobjeda na Evrosongu :biggrin: To mi sad djeluje kao drugi vijek.

Lester Bo wrote:Od ostalih mislim da Španiji osvajanje EP u Zagrebu može biti prekretnica da izdominiraju u narednom periodu,puno bi već ostajali kratki u poslednjih 5-6 godina na svim frontovima sa izuzetkom SP u Budimpešti da su i to ispustili.

Isto mi je palo na pamet, da ovo ne bude njihov Rim :biggrin: Jer uopšte nisu mnogo stara ekipa
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Foteljas » 13 Feb 2024, 13:11

Slavila se i pobeda nad Hrvatima u finalu vaterpola na Mediteranskim igrama 1997. (cak se bilo i pucalo u vazduh kod mene), ali to je vec davna proslost... :biggrin:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Baxter Stockman » 13 Feb 2024, 13:23

Ja sam London OI za 3. mesto gledao u nekom kafiću u Stolivu/Prčnju gde su bili isključivo naši navijači.

U kafiću pored bili Crnogorci i sve bilo super dok nije krenuo preokret u 4/4 :biggrin:

Posle nas ludaci jurili bakljama :lol2:

Biće sad nekad i 10tak godina kako sam poslednji put i bio u Crnoj Gori…
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Storm » 13 Feb 2024, 13:52

Zappa wrote:
Storm wrote:Jel' ima neko strim za Cg-Rumunija?

Edit: pobjeda Crne Gore! Tesko ali pobjeda je najbitnija! [b]Idu ajkule u Pariz!!! Idemooo!

Imas li snimak slavlja igrača posle pobede.. Kad su onako rukometaši slavili kad su izborili lakšeg protivnika za baraz SP kako li slave vatrepolisti plasman na OI.
Kakvo li je tek slavlje u Boki i ostatku crnogorskog mora,kada se na Cetinju na zgradama posle izborenog baraza vijorila zastava .

Radonja Amerikanci osvajaju medalju na OI :biggrin:

Slavilo se skromno i u krugu porodice. :okk:
Nisu na taj nacin naelektrisani vaterpolisti, ne brini.
Storm

Postby Lester Bo » 13 Feb 2024, 14:08

Igra mačke i miša Španija-CG.
Lester Bo

Postby Storm » 13 Feb 2024, 14:09

Debakl u najavi.
Na 4-2 igrac vise za Cg i Djuro Radovic riskantno prebacije, umjesto da neko sutira.
5-2 prva cet. Steta, moglo se do 4-3.
Storm

Postby Nowitzki.ct » 13 Feb 2024, 14:24

Draško za 6-5 :hatman: Ja bih mu dao da nosi zastavu na OI, peto učešće, srce veće od Boke, a muda se vuku po dnu bazena
Black and white till the end of days, Gravediggers for all your prayers, Partizan reign to last for aeons.
Nowitzki.ct

Postby Storm » 13 Feb 2024, 14:33

8-7 poluvrijeme. Nema predaje. :biggrin:
Storm

Postby Lester Bo » 13 Feb 2024, 14:35

Ako im se sada ne dozvoli neki blickrig sličan onome sa početka utakmice možda i imate neke šanse u igri gol za gol,pa da se ovima skrati ruka u završnici utakmice.

Nema leba ipak,prejaka je Španija.
Lester Bo

Postby Storm » 13 Feb 2024, 14:48

To bi ipak bilo to. Kad ne mogu sa igracem vise da daju gol niti smiju da sutiraju, i treba da izgube.

Izgleda da polufinale nekog takmicenja postaje misaona imenica za Crnu Goru.

5-0 za Spaniju u trecoj.

@Lester

Jeste jaka, ali Cg sa igracem vise ne sutne na gol, sta dalje da se prica.
Last edited by Storm on 13 Feb 2024, 14:50, edited 1 time in total.
Storm

PreviousNext

Return to Vaterpolo