Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Karelia slims » 27 Feb 2025, 17:13

Baxter Stockman wrote:Auh koliko glup završetak Warriora

odgledao sam par epizoda, pa me zanima da li i u nastavku serije preteruju sa brojem seks scena?
блокадерски терориста
Karelia slims

Postby Nikola » 21 Mar 2025, 12:09

Posle deset godina, skorije sam ponovo resio da odgledam Zicu i zavrsio je pre neki dan.
Kao i kod svih remek-dela umetnosti, posle svakog novog susreta, covek bude dodatno nagradjen sto joj je posvetio vreme. Da ne pricam da me i posle ovog gledanja, onako nenadano, tek opet stizu neke scene. I to ce verovatno trajati jos neko vreme.

O seriji je sve receno. Onima koji je nisu gledali bih je toplo preporucio, one koje jesu cu podsetiti, recimo, na ovu epsku scenu:

4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Pit Bull » 21 Mar 2025, 14:00

Gleda neko Wheel of Time? Isplati li se?
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Hajzenberg » 21 Mar 2025, 23:03

Svojevremeno sam ti preporučio da počneš sa From koji me je razliku od tebe debelo razočarao u trećoj sezoni koja je manje više što se mene tiče "prodavanje magle" osim finala serije (četvrta sezona tek 2026) ali ti Točak vremena ne preporučujem :lollol: negde jesenas u nekoj dosadi počeh da gledam, nekako posle solidne prve sezone me druga smorila, pre par dana zbindžovah tri do sada izašle epizode iz treće sezone, i šta ja znam, u fazonu Vešca, isto prema knjigama, kako koja sezona opada kvalitet, opet neki sveprisutni fensi woke elementi na koje se ježim a i vala su više i dosadili ovi ekranizovani filmovi i serije koji se štancuju samo tako, mislim prevashodno na ovaj žanr, ne može izgleda ni sve da se prenese tako dobro iz knjige na platno mada Wheel of time nisam čitao.

Upravo se spremam za finale Severance i čitam da je pokidalo i da je to izgleda to, odnosno da bi svako dalje snimanje bilo izlišno a da li je baš tako znaću za sat i po.

Landman je bio jako dobar, vidim da ste pisali o tome, novo Šeridanovo čedo je obnovljeno i za drugu sezonu, BBT je veoma jak lik, a 1923 je na polovini druge i finalne sezone, meni se dojmi i ostaje samo da se vidi po kojoj liniji je potomstvom Kevin Kostner :biggrin: odnosno da li mu je glava porodice koju smo upoznali u 1883 a potom videli kako je i završio u uvodnom delu jedne od zadnjih epizoda četvrte sezone Jeloustona čukundeda ili ipak pradeda :biggrin: mada ipak mislim da je ovo prvo ako je tačno ono što je rekao u jednom razgovoru sa guvernerkom da ranč brani i da on pripada 7 generacija porodice Daton...
Hajzenberg

Postby Duh sa sekirom » 22 Mar 2025, 00:01

Prati li neko Urgentni centar?
Mali Ṣ̌ok iz Klana izrasta u ozbiljno dobrog glumca.
Duh sa sekirom

Postby Radonjaa » 22 Mar 2025, 00:22

Hajzenberg wrote:Upravo se spremam za finale Severance i čitam da je pokidalo i da je to izgleda to, odnosno da bi svako dalje snimanje bilo izlišno a da li je baš tako znaću za sat i po.

Potvrđeno je juče da je obnovljena za treću sezonu, mada se to odavno najavljivalo
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby SemperIdem » 22 Mar 2025, 00:39

Pogledao sam danas prvu epizodu serije "ADOLESCENCE".

Onako, izvaljen na krevetu, poluzainteresovano gledam i u jednom trenutku shvatim - ovi od kad uđoše u policijsku stanicu ne prekidaju kadar.

Izguglam i vidim da je izgleda svaka epizoda snimljena iz jednog kadra.

Ko je voleo ,,Defending Jacob" biće zainteresovan i za ovu mini-seriju od 4 epizode, jer im je radnja slična.
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Pit Bull » 22 Mar 2025, 00:44

Ja sam recimo razocaran finalom Severancea danas, bas lose finisirana sezona.
Pit Bull

Postby Hajzenberg » 22 Mar 2025, 01:22

Držala je pažnju zadnja epizoda ali ipak kraj nije baš onakav kako se hajpovalo...a moglo je da bude i ovako kako se završilo da bude kraj serije i bez treće sezone jer sad postoji mogućnost kao i kod još gomile serija da se nova pitanja i potpitanja samo nameću a da se i stare stvari ne otpetljavaju i rešavaju. Onaj foto finiš prve sezone je bio nešto najozbiljnije zadnjih X godina na malim ekranima, kao da su onda dostigli vrhunac.
Hajzenberg

Postby Pit Bull » 23 Mar 2025, 00:51

Pa tesko da je mogla zavrsiti serija, otvorili su mali milion pitanja u ove dvije sezone i jako su malo odgovorili. A pri tome mi je finale toliko kriminalno da nemam rijeci.

Jedina pozitivna stvar u finalu je bio

Spoiler: pokaži
Dijalog innie i outie Marka.

Sve ostalo

pomoz Bog.

I kraj kao kraj tj. zadnja scena je beterluk nevidjeni. Mnogo bi bolje bilo da su ubili nekog lika, bilo Gemmu ili Helenu ili taj neki "wow" momenat koji bi te natjerao da iscekujes i gledas trecu sezonu sa puno paznje. Ovako da se sad stane gledanje, moze komotno.

Neke nevjerovatne stvari u zadnjoj epizodi

-Cold Harbor ti je kao glavni projekat Lumona, svi su tome posveceni, i onda ti dva inniea naprave spletku da ti jedan innie pobjegne na drugi sprat, u procesu ubije jednog od glavnih ljudi Lumona i na sve to otme test subjekat koji ti je glavni trenutno u firmi. Komedija... Samo tu se srusila cijela serija. Kamere, veca zastita, itd. nista?

-Ova scena gdje innie Mark bira Helly umjesto Gemme je isto idiotizam na kvadrat u smislu raspetljavanja stvari. Ako se vodimo logikom, sta on dobija sa tim? Ko brani Lumonu da njih dvoje sad "zatoce" ili jednostavno otpuste Marka i sta je innie dobio sa tim, sat vremena duze sa Helenom? S druge strane, ko brani Lumonu da ne dozvole Gemmi da napusti zgradu? Da je zastitar saceka, preuzme i vrati, te je likvidiraju, otmu na slican nacin Marka, a Helly opet se vrati u Helenu i to je to. Sve zataskano, niko nista ne zna i jedino sestra od Marka moze da skici u prazno...

Toliko rupa i nelogicnih stvari za seriju koja je pretendovala da bude ozbiljna.

A da ne idemo u pricu u cjelini i pitanja koja ne donose nikakav odgovor:

-OK, kapiram da je cijela ideja oko testa i projekta sa Gemmom bila da se vidi moze li severance chip da izdrzi, bez da se ona sjeti u tom finalnom dijelu (Cold Harbor) svoje proslosti. I usput dok je sve to trajalo, testirali su razne situacije za koje bi severance chip bio koristan ljudima koji ga zele (let avionom, odlazak zubaru, slanje bozicnih kartica, itd...). Ali sve to na kraju mi je ispalo skroz nekako "jeftino" i prosto. Mnogo je smisleniji neki scenario gdje bi Mark bio doveden dolje kod innie Gemme i da u toj nekoj prici vide li da ce cip izdrzati ili ne.

-Dalje, cijela ta prica oko Lumona je ispala jeftina. Bilo je puno sjajnih teorija koje sam citao na Redditu i koji bi dale seriji na ozbiljnosti da su ispale tacne, ali ovako mi je sve meeeh. Sta je poenta svega? Samo testiranje da li je cip jak ili ne?

-Nismo dobili odgovor kako je uopste Gemma zavrsila tamo. Da li dobrovoljno, da li su je kidnapovali, itd. i cijela ta prica oko saobracajke.

-Prica oko Irvinga potpuno idiotska. 'ajde kapiram gay stvari jer se guraju u svaku bogovjetnu seriju, ali pravili su neki background sa njim da on istrazuje Lumon privatno i ljude koji su radili tamo, kojima je cip ugradjen, itd... I onda nikakvo objasnjenje nismo dobili. Ni zasto je to radio, ni sa kim je komunicirao na govornici onda, itd. itd... Samo ga spakovali na voz i poslali negdje bez obrazlozenja. Kapiram da planiraju za trecu sezonu to, ali ako se glumac ne vrati tj. to bude to, ozbiljan fijasko.

-Prica oko Kobel je isto ocajno odradjena na kraju. Zbog cega ona sad najednom pristaje da "sjebe" Cold Harbor? OK, taj dio sa osvetom Lumonu bi donekle mogao progutati, ali neko ko je izmislio Severance na prvom mjestu i gotovo sve oko njega, pa nekako nema logike da ta ista osoba ide da pomogne Marku i da sjebe "Cold Harbor" gdje zapravo dolazi do testiranja da li ce stvar uspjeti ili ne. Ako si ti napravio cip, vodio taj projekat, pa nekako mi vise logike ima da saznas da li stvar radi do kraja nego da ides na taj nacin da se svetis Lumonu... Cemu njen odlazak u rodno mjesto, itd...

Nesto sam sigurno i zaboravio. Serija je imala top top potencijal, odlicno razvijanje radnje... Ona sedma epizoda druge sezone sa Gemmom je bila jedna od odvratnijih koje sam vidio u TV serijama u smislu psiholoskog terora, itd... Na dosta dobrih strana je moglo otici, ali mislim da su sa ovakvim krajem sve usrali i ne vidim kako se mogu izvaditi.

A sad, bice sigurno i onih kojima je ovo sve simpa super, itd... Ali previse rupa na kraju i nekako utisak da reziseri nisu znali gdje gone.
Pit Bull

Postby Kreanga » 24 Mar 2025, 11:44

Nisam video da je poceo nastavak Daredevila
Kreanga

Postby Pit Bull » 24 Mar 2025, 18:17

Je li Adolescence zaokruzena prica ili je otvoreno za drugu sezonu nastavak?
Pit Bull

Postby SemperIdem » 25 Mar 2025, 00:04

Mislim da je završena, ako je suditi po komentarima.

Odgledao sam dve epizode i treću do pola (fascinirao me je klinac u tom delu, ali sam morao da prekinem zbog iznenadne posete).

Ako ti nešto znači pogledao sam je nakon veoma pozitivne kritike starog mrguda i tragača dlake u jajetu - Igora Brakusa :biggrin:
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Pit Bull » 25 Mar 2025, 01:35

Javi kad pogledas situaciju. :D
Pit Bull

Postby Niko123 » 31 Mar 2025, 10:10

Na Rts-u, počinje treća sezona "Državnog službenika" Nista bez Lauševića. U najavi
Dve ribe se ljube
Niko123

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura