Davis Cup je iz mnogo razloga takmicenje koje je tesko uporedjivati sa takmicenjima reprezentacija u drugim sportovima i zato treba biti malo rezervisan sa zakljuccima koje si doneo.
1. Davis Cup je sa stanovista reputacije za tenis prilicno drugorazredno takmicenje. Niko od igraca nije ostao upamcen po broju DC titula koje je uzeo, mnogi veliki igraci ga retko, ako uopste, igraju.
2. Teniski kalendar nije podredjen Davis Cupu, naprotiv takmicenje se bukvalno na silu nekako ugurava u kalendar. To je veliki fizicki izazov za igrace. U drugim sportovima su reprezentativna takmicenja na svetskom nivou centralni dogadjaj kojem se podredjuju klupski kalendari (uz izuzetak nekih sportova koji su popularni u SAD, kao sto su kosarka i hokej) pa se ima vremena i za odmor i za pripreme.
3. Davis Cup se igra svake godine sto uz 1. i 2. relativno devalvira znacaj trofeja. Dva sjajna igraca iz iste zemlje uz solidan dubl mogu da racunaju na Salataru prakticno tokom citave karijere, sto je realno nekih 7-8 godina konstantnih prilika.
Uz sve to ja uopste ne sumnjam da ovi nasi momci vole da igraju DC i da ce ponovo dati sve od sebe ali ovaj termin za polufinale ozbiljan je problem za igrace koji daleko idu na US Openu. I Novak i Janko su kuburili sa manjim povredama koje su prvenstveno dosle iz napora i istrosenosti i nece im biti lako da izguraju ovaj mec. Lepo je to sto mozemo da ih gledamo protiv ovih sjajnih momaka iz Argentine ali i oni ljudi imaju dusu. A posebno treba imati u vidu da su i jedan i drugi na vrlo zanimljivoj tacki svojih karijera koje nije tako lako ponoviti kad je teniska karijera u pitanju.
To je sto se tabora "zabrinutih navijaca" tice. Momci ce kao i uvek sami da odluce. Samo bih voleo da ta odluka uzme u obzir i njihove sopstvene karijere i zdravlje pre svega. Ionako ce ih bar 19.000 od 20.000 (dakle, svi oni koji inace ne gledaju tenis osim kad Nole igrau polufinalu ili finalu) onih koji ce doci u Arenu pljuvati najstrasnije ako sjebu par sledecih turnira zato sto su lipsali ili se, ne daj Boze, povredili u polufinalu DC.
FreddyHouse wrote:Redovno citam teniske topic-e,ali se diskusiji do sad nisam prikljucivao.Genijalni ste i veoooma ostrasceni (sto je super).
Hteo sam jednu stvar da prokomentarisem,pa cu se vratiti u ilegalu

Prvo sve cestitke najboljem teniseru sveta i suncevog sistema!
Ono sto sam hteo da kazem. Ostrascenost i veliki fanatizam koji gajite prema
dechachetutm koji nam je doneo ogromne uspehe ove godine,a nadam se i ubuduce su dovele do toga da sada neki od vas prizeljkuju da on ne igra za nasu reprezentaciju,a neki cak i da bi najbolje bilo da reprezentacija izgubi kako ne bi dosli u finale i imali jos dodatnih meceva. Meni stvarno ljudi to nije jasno ma koliko ja voleo i cenio tog momka,mislio sam da je igranje za grb samo poslastica i pravo uzivanje gledati majstora uzivo. Ja se iskreno nadam da on tako ne razmislja i da ce zaigrati za Srbiju svim srcem! Toliko....hvala

Ignorisem te k'o Vucic poplavu.