Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: Teniske diskusije

Postby Delester » 05 Nov 2012, 17:16

ma ne krivim ja bobinu nemoc da izmisli vremeplov
da sam ostra, jesam, ali bolje i to nego da lazem o tome sta mislim :D
ne sporim da po rezultatima boba ostavlja jaci utisak
sporim da ima bolje mogucnosti i performanse
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Liv » 05 Nov 2012, 18:21

Delester wrote:nije ga krasila nikakva igracka inteligencija

:teacher:
Liv

Postby Delester » 05 Nov 2012, 18:26

:laugh:
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby delgado » 06 Nov 2012, 14:28

@tata - Pogledaj statistiku i sve ce biti jasno. Janku je ostalo jos 2 sezone vrhunskog tenisa u kojima ce da nastanca bar 100 pobeda ako bude zdrav, i to ce biti preko 300 pobeda.. Mozda dodje i do 400 do kraja karijere ako ga telo bude sluzilo. Boba ima 150.. Odnos pobeda/poraza, zarada, statistika, titule, rezultati, sve je na Jankovoj strani. O igri i da ne pricamo.. Ako je Boba imao neke pojedinacne jace rezultate kao sto je SF Slama, to ne mora mnogo da znaci, pa bio je Janko na korak od toga, a opet jedan mocan pojedinacan rezultat nije bolji od konstante. Sta sad, Janovic je bolji od npr Troickog (trenutno) po rezultatima jer ima F mastersa, a Vica nema ni SF ? To sto vise volis Bobu i sto je igrao u vreme kad si jos bio mlad :laugh: ne znaci nikako da je bolji.
Teske price iz hooda!
delgado

Postby Milutinov Tata » 06 Nov 2012, 17:20

Opet poredis stvari koje su bile sa onima koje ce se desiti. Isto sam napisao i za Novakovo poredjenje sa Vilanderom, Bekerom i Edbergom. Sta ce Novak i Janko uraditi sledecih godina ne znam niti to mogu da uzmem kao neki parametar za posmatranje jer je puko nagadjanje.

Tenis koje se igrao osamdesetih i sistem turnira se ne mogu porediti sa danasnjim, tada nije bilo obaveznih turnira, pa su najbolji mogli da igraju sta hoce i konkurencija na turnirima koji su slicni ovima danas iz serije 250 je bila mnogo jaca. Zarade nekada i sada ne bih poredio, jedan Lendl jedva je zaradio milion dolara vise od Ivanisevica, a Dzimi Konors je puki siromah.

Ako idemo u detalje, turnir koji je Boba osvojio u Sudneju ima bolju reputaciju nego ijedan od ova tri koja je Janko uzeo. Boba je igrao finale Forest Hilsa, Janko nikada nije bio u finalu takvog turnira. Na GS turnirima je trenutno daleko ispred Janka, ima "jace" pobede, i one su ostvarene na GS turnirima. U DC je dobio Lojda, Kesa, Nou, Lekonta, Cesnokova, Sanceza, doveo reprezentaciju u Svetsku grupu, i odrzavao je par godina tu. Sto se konstatnosti tice, Boba je 4 puta zaredom bio u drugoj nedelji Vimbldona, dakle nije neko ko se pojavi i nestane.

Boba je bio odlicna igrac u dublu, osvojio GS turnir i bio broj 1. Tada je dubl bio mnogo drugaciji nego danas i ti rezultati su bar po meni relevantni, a oni se jednostavno zanemaruju danas jer je dubl postao prkticno posebna kategorija.

Nije bas sve tako jednostavno i puka statistika. Kao i u odnosu Almagro - Janko.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby delgado » 06 Nov 2012, 21:02

Sve je to lepo, ali statistika je jasna.
Teske price iz hooda!
delgado

Postby M.S. » 06 Nov 2012, 23:34

Meni isto bolji/draži/značajniji Boba. Ustalom jedan od dva razloga zašto danas pratim tenis.

Što se tiče inteligencije, nijedan ne briljira.

Što se tiče Janka, poslednja predaja mu je bila prilično bzv i upada u oči da je kompletirao predaje, ko što je upadalo i za Novaka.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby delgado » 06 Nov 2012, 23:57

Pa na primer Ridjiju je najznacajniji TRoicki, ali to ne menja neke cinjence.
Teske price iz hooda!
delgado

Postby M.S. » 07 Nov 2012, 08:35

A je l bi ti rekao da je Almagro bolji od Bobe? Ako su jedini relevantni parametri broj osvojenih turnira i top 10 status, onda sigurno jeste. Ili Melcer :so: .
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby jabukamen » 07 Nov 2012, 12:33

Milutinov Tata wrote:Ako idemo u detalje, turnir koji je Boba osvojio u Sudneju ima bolju reputaciju nego ijedan od ova tri koja je Janko uzeo. Boba je igrao finale Forest Hilsa, Janko nikada nije bio u finalu takvog turnira. Na GS turnirima je trenutno daleko ispred Janka, ima "jace" pobede, i one su ostvarene na GS turnirima. U DC je dobio Lojda, Kesa, Nou, Lekonta, Cesnokova, Sanceza, doveo reprezentaciju u Svetsku grupu, i odrzavao je par godina tu. Sto se konstatnosti tice, Boba je 4 puta zaredom bio u drugoj nedelji Vimbldona, dakle nije neko ko se pojavi i nestane.

Sve zavisi kako zeli da se predstavi. Poredjenje dve epohe je nemoguce. Recimo da sad kazemo kako je Pironkova pobedjivala (ne proveravaj lupetam) prve teniserke sveta Anu, Jelenu, Karolinu i Dinaru, kako medju svojim skalpovima ima i GS pobednice Li Na i Skjavone, a Maleeva nikad u karijeri nije pobedila ni Moniku ni Stefi i samim tim je Cvetana bolja ili je samo njena sreca da je igrala u epohi gde se lakse stizalo do pobeda nad najvecim, a Janko je pobedjivao Noleta, Endija, Davida, drugog Endija...

Vimbldon je bio njegova baza gde je igra koju je forsirao prolazila, van Vimbldona je imao jedan bljesak u Melburnu i to je to. Dve godine u top10 su dve godine u top10.

Da se dotaknem i druge teme koja mozda nema mesta na ovoj temi, a mozda i na celom forumu, ali nema veze. Da li statuse na fejsu i tviteru treba uzimati kao zvanicne stavove? Cemu onda intervjui i konferencije za stampu? Znam da je novinarima jednostavnije da iz svoje sobe c/p "izjavu" nekog poznatog, ali praviti vest dana od onog sta je neki sportista napisao na tviteru u afektu (kao sto i ja gledam drugacije na live temu i kad se forumasi ohlade) mi je malo previse bez obzira sto je on javna licnost, sto treba paziti na svaki korak i rec i tome sl. Kako je krenulo jos malo ce nam novinari ostavljati linkove.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby delgado » 07 Nov 2012, 13:42

M.S. wrote:A je l bi ti rekao da je Almagro bolji od Bobe? Ako su jedini relevantni parametri broj osvojenih turnira i top 10 status, onda sigurno jeste. Ili Melcer :so: .

Naravno da jeste. Ne vidim kakav problem imas sa Melcerom, covek ima polufinale Slema i pobede nad Nadalom,Federerom,Novakom, godinu u top 10 , on je tek doktor tenisa za Bobu.

Evo, JabukaMen objasnio. Pojedinacni skalpovi i ne znace nista ako se ne potkrepe konstantom - Jankov primer do 2011. godine kada nije mogao da udje ni u 30 a imao je znacajnih top ten skalpova. Meni je drago sto se Janko izdvojio iz grupe 'vecitih talenata i nekog ko je mogao slemove da osvaja' i postao dvogodisnji top 10 igrac, pa makar i najgori top ten igrac, makar ga sada svi pljuvali da to mesto ne zasluzuje i da je zalutao na WTF i slicne stvari - nema veze. Bolje biti prvi u selu, nego zadnji u gradu. Bolje da se prica da nije mogao da dobije Ferera u QF US Opena, nego Federera u trecem kolu Australije. Bolje da gubi tesne meceve u cetvrtfinalima velikih turnira ili finalima ATP 250 nego u prvim kolima... Jednostavno ljudi sada ocekuju od Janka da igra polufinala na svim turnirima, osvaja masterse ne znam ni ja sta i ako to ne uradi onda je slab igrac, pljuju ga... kao sto pljuju i Djokovica sto nije osvojio sva 4 GS-a ove godine i slicne stvari. Meni je kao fanu bas drago sto se Janko izdvojio iz grupe vecitih talenata od kojih se ceka da nesto naprave, a nikako da ih krene.. I sutra da se povuce - dovoljno je uradio.

A poredjenje Janka i Bobe je stvarno smesno. Ajde da su blizu, pa da ih poredis. S druge strane, mozemo porediti Viktora i Bobu. :okk:
Teske price iz hooda!
delgado

Postby Gama » 07 Nov 2012, 13:59

jabukamen wrote:Da li statuse na fejsu i tviteru treba uzimati kao zvanicne stavove? Cemu onda intervjui i konferencije za stampu? Znam da je novinarima jednostavnije da iz svoje sobe c/p "izjavu" nekog poznatog, ali praviti vest dana od onog sta je neki sportista napisao na tviteru u afektu (kao sto i ja gledam drugacije na live temu i kad se forumasi ohlade) mi je malo previse bez obzira sto je on javna licnost, sto treba paziti na svaki korak i rec i tome sl. Kako je krenulo jos malo ce nam novinari ostavljati linkove.

Mislis na neku konkretnu osobu ili uopsteno? Nisam bas u toku ko je i sta ovih dana pisao na drustvenim mrezama.

delgado wrote:Jednostavno ljudi sada ocekuju od Janka da igra polufinala na svim turnirima, osvaja masterse ne znam ni ja sta i ako to ne uradi onda je slab igrac, pljuju ga...

Ti ga bas pretera, kakva crna polufinala i mastersi. On je 9. i samim tim se ocekuje da dodje max do 1/4 finala. Sve preko toga je premija a ne ocekivana stvar.
Druga stvar su turniri gde je prvi, drugi, treci nosilac...tu su ocekivanja naravno veca.
Gama

Postby alcesta » 07 Nov 2012, 14:00

Ajde sve, ali Boba i Viktor :lol:
E da, ni ja nisam u toku šta ko piše na društvenim mrežama.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby jabukamen » 07 Nov 2012, 14:13

Nista konkretno, ali recimo jednom je kosarkas Krstic gledajuci neku utakmicu postavio tvit kako je lik sutirao 18-0 i onda naslov "Krstic ismejao albanskog kosarkasa", Milorad Cavic je nedavno napisao na svom tviteru/fejsu kako bi Natasa Janic posle svih predomisljanja mogla veslati za Katar, pa Aleksandra Krunic - aha to je ona sto se drznula da pomene Noleta, pa Marko Djokovic izgubio kuce na moru i tome sl, kombinacija nevaznih i izjava u afektu za uzi krug ljudi postaju top vesti.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby alcesta » 07 Nov 2012, 14:18

Ali to ti je opšta pojava, nevezano za sport. Izveštava se šta je koja poznata i manje poznata ličnost napisala na Tviteru ili na FB, to je sad izgleda postao standardni postupak da se popune rubrike kad nema vesti ili ih mrzi da pišu članak. :tap:
Kako god, mislim da bi ljudi stvarno morali da budu svesni da postoji razlika između onog što napišeš na Tviteru i SMS-a koji šalješ prijateljima. Ko ne vodi o tome računa sam je kriv za posledice, eno kako je Cibulkova prošla posle onog meča s Anom u FC. A tek koliko je engleskih fudbalera nadrljalo zato što su pisali svašta :tap:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

PreviousNext

Return to Turniri