Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Milutinov Tata » 07 Sep 2011, 00:36

irriducibili wrote:Delovao si tako ubedljivo, da sam pomislio da puno znas o losim medjuljudskim odnosima, te da je postignut konsenzus da je Stojkovic persona non grata. Obzirom da je to samo tvoja pretpostavka, o razlozima zasto ne brani najbolji golman, istraga je i dalje u toku...

Cini mi se da je selektor dao nekakvo objasnjenje da nema mnogo posla u Partizanu pa mu se ne moze proceniti forma :biggrin:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Monsieur Poirot » 07 Sep 2011, 00:59

Poaro razmatra ovaj zreb za plej of, posto nece ovih osam drugoplasiranih samo ranking na FIFA listi odvojiti na nosioce i nenosioce vec ce se racunati po formuli; 40 posto iz ovih kvalifikacija, 40 iz proslih i ucesca na SP-u i 20 posto iz pretproslih.

Ne znam kako trenutno tu stojimo, ali deluje mi da cemo biti medju povlascenima.

Sto se tice istrageTM, sve sto kaze Burke podrzavam :biggrin:
Nego, je l' primeti neko ono dovikivanje "javi se sever", pa "Tole lopove".. Necastiva Zvezdina reprezentacija mora da je poslala svoje agente na juznu tribinu :ajdejebote:
"If anyone could've drunk the poison cocktail, it could've been me..

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby Milutinov Tata » 07 Sep 2011, 01:45

Ko bi nama, ako prodjemo u baraz, od svih mogucih protivnika bio najlaksi? Grcka, Ceska/Skotska ... Jermenija :biggrin: Nisam bas u toku, ne znam koliko je sada jaka Svedska? Mada pretpostavljamo ko god da nam dodje, mi smo toliko "jaki' da ce biti pakleno tesko :nisamodavle:

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby harper lee » 07 Sep 2011, 01:52

Milutinov Tata wrote:Ja se ne slazem sa tim da bilo ko uslovljava igranje za reprezentaciju izostankom nekog igraca. Da li Vidic sugerise Fergusonu ko da ide a ko da ostane u ekipi? A da tamo je placen, pa cuti i igra, a onda dodje u BG i verovatno ide fazon "Je l' znas ti ko sam ja" :roll: . Mogao je za ovih 6 godina nesto da napravi sa reprezentacijom pa da ima neki autoritet. Ja ga zasada pamtim po Napulju i Port Elizabetu.

Vidi, on je samo rekao da ako bude dosao Kezman on ne dolazi. Na to covek ima pravo, o njegovom mestu u timu se radi. To sto je Vidic Vidic a Kezman Kezman i sto tu izbor i nije narocito tezak nije Vidicev problem. Mogli su da mu kazu "jebi se, ne odredjujes ti sastav" i molim lepo. Igrali bismo bez njega a koga nema bez njega se, jel'te, moze.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Odin » 07 Sep 2011, 01:56

Monsieur Poirot wrote:Ne znam kako trenutno tu stojimo, ali deluje mi da cemo biti medju povlascenima.

Kako stvari sad stoje, a nije iskljucivo da ce se promeniti, mi bi bili nosioci.

Danska bi isla direktno kao najbolja drugoplasirana ekipa.

Nosioci:
1. Grcka
2. Svedska
3. Srbija
4. Ceska

Nenosioci:
1. Turska
2. Irska
3. Bosna
4. Crna Gora

Stvari mogu da se promene na gore, tako sto bi Svajcarska, koja je bolje rangirana od nas, preuzela 2. mesto Crnogorcima, cime bi bas spustili jednim mestom dole, a Cehe oterala u nenosioce. Takodje moze da se dogodi da Danska ode direktno na EP kao najbolja u svojoj grupi, Portugal bude drugi i "uvuce" se medju nosioce u zrebu za plej-of, dok npr. Irska/Bosna budu najbolje drugoplasirane ekipe, sto bi bas spustilo jos jedno mesto dole, u nenosioce. Tad bi nosioci bili Grci, Svedjani, Portugalci i Svajcarci. Mada, male su sanse da se sve ovo dogodi...

To bi bilo to, osim za nase, navijamo i za Crnogorce. :okk:

Kad se pogledaju ekipe, sticem utisak da su opasnije ekipe medju nenosiocima.
Odin

Postby Maki » 07 Sep 2011, 02:07

Ne zele ga pojedine persone u reprezentaciji,a onaj klovn od selektora posto nema apsolutno nikakav autoritet, svaku naredbu prihvata sa uzdignutom rukom na celu.Ne bih dalje da se slucajno ne izlajem nesto...

U kakavm smo mi kanalu dovoljno govori izjava hijavate posle slucajne pobede nad Ircima "vracamo veru su srpski fudbal" :facepalm: A pre samo godinu dana smo "pucali" u polufinale svetskog prvenstva. :ajdejebote:

Sve u svemu kad igra ova reprezentacija totalno sam ravnodusna.Mrtva je trka harpere sta nam je u vecem k***u,dal savez,reprezentacija ili klubovi.Obicno kad krene ovo okupljanje pred neke meceve iskokam brdo kokica legnem u moj krevetac i sita se ismejem konferencijama za stampu koji je u glavnoj ulozi nas klovnic.To ne propustam. :uzbud:

Za Partizan ne navijam,njega volim.
Maki

Postby harper lee » 07 Sep 2011, 02:18

Maki wrote:Sve u svemu kad igra ova reprezentacija totalno sam ravnodusna.Mrtva je trka harpere sta nam je u vecem k***u,dal savez,reprezentacija ili klubovi.Obicno kad krene ovo okupljanje pred neke meceve iskokam brdo kokica legnem u moj krevetac i sita se ismejem konferencijama za stampu koji je u glavnoj ulozi nas klovnic.To ne propustam. :uzbud:

I ja to isto rekoh kad je Djukic smenjen ali nece dusa. :crybaby: Nije da se nesto narocito lozim jer znam koliki im je domet ali gledam.
harper lee

Postby Milutinov Tata » 07 Sep 2011, 04:25

harper lee wrote:Vidi, on je samo rekao da ako bude dosao Kezman on ne dolazi. Na to covek ima pravo, o njegovom mestu u timu se radi. To sto je Vidic Vidic a Kezman Kezman i sto tu izbor i nije narocito tezak nije Vidicev problem. Mogli su da mu kazu "jebi se, ne odredjujes ti sastav" i molim lepo. Igrali bismo bez njega a koga nema bez njega se, jel'te, moze.

Moje poimanje iganja za reprezentaciju je drugacije, ali ja samo iz davnih vremena. To meni samo govori da selektor nema nikakav autoritet, pa se zapitam ko ustvari odredjuje taktiku i sastav tima. Naravno kada prsnemo, nema Vidica da kaze ja sam kriv, nego udri po selektoru. U kvalifikacijama za EP 2008 nema ko da da gol, ali vaznije je da je dobra atmosfera u reprezentaciji.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Felipao » 07 Sep 2011, 14:26

Ljudi tema je reprezentacija Srbije a vi ste od sinoc napravili 2-3 stranice zrele za Kezmanovu temu.Drzite se teme a manite prepucavanja Zvezda,Grobari,Bari,Tole,Sajer vrtite istu prichu na svim temama.
Felipao

Postby mali_buda » 07 Sep 2011, 14:35

Sto se tice golmana, potpuno se slazem sa Harperom, ne po pitanju Bajkovicu, nego po pitanju "linijasenja" Jorgacevica. Odavno nisam video da je golman onako zakucan za gol liniju. Od kad su ukinuli poziciju "libera", golman je postao "treci bek", odnosno igrac koji ce biti korektor odbrane i biti spreman da presece dubinska ubacivanja. Jorgacevic je sinoc kod gola mog(r)ao mnogo bolje da intervenise. Da je izasao kad je trebalo, znacajno bi skratio ugao napadacu i tesko bi ovom bilo da postigne gol. U jos jednoj situaciji je pokazao isto ovo. Dubinska lopta pada u nasih 16m, a njega ni blizu nema :huh:

Na utakmici sa Faranima je selektor morao da proba i Sulejmanija, a mozda i jos neke igrace. Forsiranje "alibi igre" sa gomilom zadnjih veznih je em sramotno, em retrogradno. Taman su me nasi odusevili igrom u Irskoj, opet se sad sve vratilo na staro. Jovanovic je bio veoma los, posvadjan sa nogama, loptom, saigracima, protivnicima, terenom... Previse gusi loptu, nije konkretan u napadu, ne zna sta hoce. Sulejmani je morao igrati bar poluvreme umesto njega i to na poziciji poluspica ili isturenog veznog igraca.

Iskreno, skeptican sam po pitanju baraz meceva, bez obzira na potencijalnog protivnika. Ova ekipa me nije ubedila da ume da znanja i snage za prave takmicarske utakmice.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby harper lee » 07 Sep 2011, 14:42

mali_buda wrote:Sto se tice golmana, potpuno se slazem sa Harperom, ne po pitanju Bajkovicu, nego po pitanju "linijasenja" Jorgacevica.

Eto, normalan i neopterecen covek. Ubijaju nas linijasi godinama. Da imamo golmana koji nije agorafobican mogli bismo da pomerimo ovu nasu inace strahovitu odbranu na 30 metara od gola i ne bi niko mogao ni da nam prismrdi. Da Nemci ili Argentinci imaju Baneta, Vidica, Subotica i Kolarova u reprezentaciji dobijali bi sve utakmice sa tri i vise golova razlike.

A sad se najverovatnije odjavljujem do nedelje ili ponedeljka. :crybaby:
harper lee

Postby CRNO BELI SVET » 07 Sep 2011, 22:28

Problem golmana u našoj repreentaciji je prisutan godinama...

I u vreme stare Juge koje pamtim iz dečijih dana, još od Ivkovića, Omerovića, Stojanovića, Pandurovića, Milojevića itd... mi nikad nismo imali kompletnog golmana...

Kakvo je trenutno stanje, nabrojana imena u prethodnom pasusu su definitivno klasa iznad, ali kako god da okrenemo, lično mislim da ni u najavi ne postoji golman koji može da isprati kvalitet poslednje linije našeg tima.

Kako je Mali Buda to lepo objasnio, u savremenom fudbalu golman bukvalno ima ulogu libera u situacijama kada poslednja linija stoji visoko. Tu karakteristiku, da izlazi na duboke lopte iza leđa poslednje linije, od reprezenttivnih golmana je u poslednjih par godina posedovao jedino Đuričić, ali što zbog toga što sam u ovom slučaju subjektivan zbog poznanstva sa dotičnim, a pre svega zbog toga što je i on sam pošteno istakao da ne treba da bude na spisku zbog nerešenog statusa u klubu(to je posebna priča, zbog čega je najbolji golman porugalske lige izgubio mesto u timu, neko bi rekao da je takav slučaj jedino moguć u Srbiji, ali nije tako...), ovde stajem sa pominjanjem njega kao potencijalnog rešenja...

Ja bih se ovde osvrnuo na golmana kluba za koji ja navijam, a koji je potencijalno rešenje za gol reprezentacije.
Vladimir Stojković možda i jeste prvi golman reprezentacije Srbije, ali ne zbog svog preteranog kvaliteta, već zbog jako loše konkurencije.

Samo u prethodna 3 evropska meča i jedan domaćeg prvenstva, Stojke je napravio niz kardinalnih grešaka.
Od parabole koja ga je "zaobišla" iako je bio na dva metra od gol linije, jer je "ležao" na petama, preko indirektnog udarca zbog nedostatka koncentracije u datom momentu, do neozbiljnih reakcija protiv Slobode kod oba primljena pogotka, a ne treba zanemariti i nesigurnost koju je svojim linijašenjem uneo ekipi u Dablinu.
To su neki najnoviji biseri Stojketa, ako malo duže gledamo ima ih i mnogo više.

Moja osnovna zamerka njemu, a to bi se moglo preneti i na Jorgačevića, kvalitetni golmani nedozvoljavaju da im zuje oštre bočne lopte kroz njihovih desetak metara, ili još gore da se zakucaju na liniji, a bočni pas im klizi kroz peterac.
Điđi Bufon je to objasnio u onom beogradskom meču u kvalifikacijama za WC 2002, kako vrhunski golman treba da "pokriva" zonu svog delovanja.

Trenutno rešenja nema, ne vidim k'o bi mogao da donese tu defanzivnu kompaktnost u skladu sa rejtingom naše poslednje linije, Stojković to sigurno nije, Bajkovič još manje...
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby nolinjo » 07 Sep 2011, 22:39

ja licno mislim da stojkovic trenutno brani samo lopte koje ga pogode ...on nema intervenciju on samo mase rukama i ako ga usere da ga igraci pogode on je odbranio udarac...prekidi su posebna prica ,primiti 4 indenticna gola iz slobodnog udarca je za lecenje a ne za vezbanje na treningu ...sto se tice komandovanja tu ima nekih atributa,koncentracija na skali od 1-do 10 minus 3 ,sto se tice penala to mu je najbolja i po meni jedna od retkih vrlina ( u ovom trenutku)
ma kako babojebac iritirao druge svojim van fudbalskim aktivnostima ja licno mislim da je on trenutno bolji golman od svih nasih ...bar od onih koje smo prethodnih nedelja ,meseci ,godina gledali
zasto ?
zato sto zna da izvadi lopti iz raslji ,zna da odradi odlicnu paradu i zna da izleti u pravo vreme,zna da psuje i galami na odbranu kad se lose postavi(ono sto naravno ne bi smeo u rep . ko sme selektoru vidicu da naredjuje :ajdejebote: )
za mene sasvim dovoljno da jedan crnogorac (SRBIN) bude na golu ...
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby VMJunior » 07 Sep 2011, 22:57

Posle mraka koji je pretio da mnogo duze od jedne noci vlada nad reprezentacijom Srbije,konacno Sunce zasijalo! :biggrin:

Velika pobeda protiv Severne Irske i laganica sa Faranima i eto nas ,za tili cas,iz izgubljene situacije do skoro sigurnog baraza,gde cemo sigurno imati svoje sanse,ako budemo u najjacem sastavu.

Grupa nam je bila'za proci',medjutim mnogo problema od pocetka,sapltitanje,bolni porazi,Djenova,Slovenci,Estonija ali mic ,po mic,malo drugih rezultata,malo manje mi i tu smo gde nam je realno i mesto,iza zabara.

Idemo na EP a tamo,ako odemo,i sa jednim gosn Pikijem,napravicemo najbolji rezultat posle Dzajicevog gola u Firenci.
Zivi bili..
VMJunior

Postby mali_buda » 07 Sep 2011, 23:04

Kad napravim kratak osvrt na dosadasnji deo kvalifikacija, mesaju se osecaju. Prvi je, dobro je sto smo uspeli da se primaknemo barazu i izadjemo iz nezavidne pozicije, a drugi, kako smo glupo prosuli gomilu bodova + Djenova, ovakvi kakvi smo, mogli smo vrlo lako uci u borbu za prvo ili mesto najbolje drugoplasirane ekipe.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja