Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja SP u Fudbalu Katar 2022.

Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Које репрезентације пролазе групу?

Бразил
70
48%
Србија
48
33%
Швајцарска
25
17%
Камерун
3
2%

Total votes : 146

Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Postby Baxter Stockman » 03 Dec 2022, 18:25

Malkovic wrote:Мислим да ћемо се, што због формата, што због квалитета ривала, опет вратити на форму из претходних квалификација и ЛН, уз наду да ће се појавити неки бекови који ће уравнотежити селекцију, омогућити Тадићу (али и Костићу) још један циклус на добром нивоу, уклопити СМС-а са неким дефанзивнијим инконтристом, користити Влаховића и Митровића док решетају.

Treba tu misliti i malo dugoročnije imajući u vidu da smo dobili grupu koju bi mogli da ne prođemo samo ako se samospalimo.

Rekao bih da ćemo u sledećem ciklusu morati da uradimo nekoliko stvari:
Da Ivana Ilića gurnemo u vatru jer nam je trenutno najbolja opklada za box-to-box igrača koji može da nosi igru.
Takođe, da vidimo hoće li Samardžić da igra za nas ili ne, jer trenutno samo on deluje da može da bude zamena Tadiću u nekom obliku.
Možda da ubacimo Zdjelara ili tako nekog zadnjeg veznog pošto smo na SP videli da nam to fali kao hleb nasušni i da vidimo šta ćemo da desnim bočnim kao i štoperima.

Tadiću se mora malo po malo smanjivati uloga, jer će potencijalno na EP imati 35 godina. On ni u svojim najboljim danima nije bio neko ko je sposoban da igra odbranu, a tada ćemo ga trpeti jer nemamo boljeg kreativca. Budemo li došli na to da opet igramo sa njim, Mitrom i Vlahovićem napred koji su u odbrani minus igrači, to pozadi neće pokrpiti Kazemiro i Kante.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Olimp » 03 Dec 2022, 18:28

Slazem se za Ivana Ilića, a i za DMC-a.
Nekad smo samo njih i imali a nismo imali kreativce a sad kad ih imamo kao i napadače nemamo DMC-a jebem te živote :)

Ne znam šta mislite o Belicu iz Partizana.
Olimp

Postby Golden Warrior » 03 Dec 2022, 18:33

Piksi je bas podbacio na prvenstvu sa neke takticke strane ali sta zameriti coveku pored ovih govana u savezu i generalno celokupne javnosti?

Dok se ne iscisti ta gomila kriminogenata mi nikad necemo napraviti neki rezultat.

Uvek ista prica i bacanje klipova u tockove.

Ali praviti neku nauku od izlaska iz grupe je smesno, jer neki kvalitet postoji...
Golden Warrior

Postby Ćoba » 03 Dec 2022, 18:51

Samo bolji stručni štab, Piksi je sjajan motivator i on kao pojava u fudbalu je nešto posebno ali zato moraju pomoćnici da imaju taktiku u malom prstu.
Ćoba

Postby Demokratski rob » 03 Dec 2022, 18:58

Pored povredjenih Mitrovića i Vlahovića koji nisu 100% spremni, a opet su odradili svoje, imali smo 2 (DVA) igrača na nivou Svetskog Prvenstva: Vanju i Pavlovića. Ostalo kao da se igralo u junu na isteku snage. Osam golova smo primili na tri utakmice!!!

I ovo je slaboumlje?

Осећања увек прођу, љубав према Звезди никада.
Demokratski rob

Postby Grande Alessandro » 03 Dec 2022, 19:02

Malkovic wrote:Мислим да ћемо се, што због формата, што због квалитета ривала, опет вратити на форму из претходних квалификација и ЛН, уз наду да ће се појавити неки бекови који ће уравнотежити селекцију, омогућити Тадићу (али и Костићу) још један циклус на добром нивоу, уклопити СМС-а са неким дефанзивнијим инконтристом, користити Влаховића и Митровића док решетају.

Treba nam i levi i desni bek...i to neki na nivou ostatka ekipe, a to će teško tek tako da se pojavi.
Uz to, ako se pojave bekovi i pređemo na 4 pozadi, automatski gubimo Kostića...a on je među 2-3 najvažnija igrača ove reprezentacije.

Ono kako ja vidim, je da je ovo što smo probali protiv Švajcarske samoubistvo. Naročito na turnirskom takmičenju i to kao treća utakmica u 8 dana...
Ali isto tako, to može da prođe u kvalifikacijama protiv slabiji ekipa, naročito u našoj grupi za EP.

Sa druge strane LN treba da nam posluži da nađemo način da igramo sa jačima od sebe, a da pri tome to izgleda takmičarski.

Ja trojicu pozadi ne bih dirao, tj. ne bih prelazio na 4...jer nemamo bekove za to...ma ni na radaru, a kamo li da neko odmah marta uskoči.
Kod ove trojke pozadi, Veljković mi se najmanje sviđa. Mislim da su i Milenković i Pavlović odlični i da sve njhivove greške proizilaze iz kolektivne odbrane, a ne njihovog (ne)kvaliteta. Umesto Veljkovića bi značio neki štoper koji je dobar na lopti (uloga Bonućija u Juventusu), ali i bez toga može da se preživi...

E sada, ako ćemo da igramo sa trojicom pozadi, ja sam takođe sve više za to da to bude 3-5-2, nego 3-4-2-1.
U 3-5-2, ima mesta i za, uz trojicu pozadi, Kostića, Žileta, SMS-a, Mitrovića i Vlahovića. Zapravo, tu najviše visi Tadić. Ali najbezbolnije je njega odstraniti, jer je na kraju karijere. Naravno, ne mislim trajno odstraniti, već mu smanjivati ulogu...
Ovim pomenutim gore treba dodati Lukića, Ilića, Samardžića (?), Maksimovića i tražiti nekog mlađeg Gudelja (Zdjelar ?). Račić je spor za tako nešto, a Grujić em spor, em mek...

I da...Radonjić se dosta dobro uklopio kod Jurića. On itekako može i treba da bude alternativa Kostiću.
Problem je druga strana i neko umesto Živkovića. Možda Mitrović, komšijski? A značilo bi da tu nađemo nekog trkača, jer je Lazović verovatno završio svoje...kao i Đuričić, Mitrović, pa i Gudelj, nadam se...

Za poziciju štopera imamo i Erakovića, pa i Svetu Markovića...ne mogu trenutno da se setim još nekog...

Sve u svemu, kada se pogleda grupa za kvalifikacije za EP, te naš tim, imamo zicer da se plasiramo i da nam maltene kompletan tim sa ovog SP-a, igra i EP.
Samo da ostane Piksi...
Grande Alessandro

Postby Demokratski rob » 03 Dec 2022, 19:09

Najveća, verovatno i jedina dobit jeste Vanja. Pre početka gotovo da se nije znalo ko je prvi golman, sada je zacementirao broj 1 na ledjima.

Осећања увек прођу, љубав према Звезди никада.
Demokratski rob

Postby Zappa » 03 Dec 2022, 19:21

Ima li u mladjim kategorijama ili u dijaspori nekog potencijalno zanimljivih bekova i veznih sa dobrom defanzivom. :biggrin:

Uvek nam nešto sreću kvari
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby NEDJA » 03 Dec 2022, 19:44

:nisamja: Nekad nam bekovi bili Ivanovic i Kolarov, stoper Vidic, zadnji vezni Matic ali napred tiha jeza. Sad napred imamo mnogo talenta, bekove nemamo uopste, a stopera nemamo ni blizu top kluba. Uvek nam nesto fali, valjda ce nam se nekad pojaviti zlatna generacija ko ova belgijska koja je trajala 7-8 godina
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Cuburac » 03 Dec 2022, 20:06

Od 1982 uvek isto, pa se vec naviklo. Nekima je ovo prvina, pa se nerviraju, procice i navicice se.

Ćoba wrote:Samo bolji stručni štab, Piksi je sjajan motivator i on kao pojava u fudbalu je nešto posebno ali zato moraju pomoćnici da imaju taktiku u malom prstu.

Upravo to, potrebni su neki mallo mladji strucnjaci koji imaju ambiciju da napreduju i da se usavrsavaju . Sasvim je jasno da Pixi nije nikakav takticar, smesno mi je i da pomislim da on nocima sedi, analizira i usvaja neke nove takticke tendencije u fudbalu i pokusava da ih prilagodi onome cime raspolaze.

Ali je njegovo ime autoritet za svakog normalnog igraca i iole postenog fudbalskog radnika, njegov optimizam je zarazan u motviranju tima, a iako nije vrhunski trener ima dovoljno igrackog i pomalo terenserskog iskustva koga moze delom da iskoristi,

Ako ode na bilo koji nacin, nije kraj sveta, ali bi svakako bila steta.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby grobar_Zvornik » 03 Dec 2022, 20:12

Мени се чини да ви опасно прецјењујете Пиксија у контексту мотивације.

И даље ми је у глави његова реченица " ништа не морамо" и синоћњи дио, парафразирам ".. велика је ствар и учествовати".

И све то у моменту кад скоро 20 Срба игра у Серији А... У вријеме Илије Петковића на прсте једне руке су се бројали играчи у топ 5 лига. Да не подсјећам на Јеврића, Гавранчића, Дуљаја, Ђорђевића...

Ова два примјера ми не одишу том мотивационом сфером личности... Додуше, можда ја другачије перципирам мотивацију.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Starks » 03 Dec 2022, 20:16

Ko išta shvata o fudbalu, saglasiće se sa većinom napisanog by Demokratski rob.

Srbija bi bolji učinak ostvarila da je pošla na SP bez Stojkovića, tj. bez selektora. Nijedan od derviša koji ga "brane" (kao da će mu nešto biti od kritika na Avangardi, ne zna da postojimo) ne pominje da je on imao despotska ovlašćenja za razliku od prethodnika. Ni Antić nije uživao slobodu kao Stojković.

Nema analitičara ni laika kojem nije bilo jasno da Srbija sa veznim redom operisanim od defanzivnih kvaliteta ne smije igrati sa 3 igrača pozadi. Nakon 3 komada primljena od Kameruna, to da ispred VMS mora dežurati kvartet je štrčalo kao Bretanja na mapi Francuske.

Što se tiče taktičko-tehničke potkovanosti za bavljenje selektorskim poslom, Stojković je đak nižih razreda osnovne škole među magistrima i doktorima nauka. Na tri utakmice nije pogodio nijednu izmjenu, da ne idemo dalje. Fudbalski Muta Nikolić sa manirima.

Zastiđe je ne proći ovakvu grupu. Zastiđe je baviti se fudbalom bez ijednog uspjeha u 21. vijeku, a zna se i pisalo se kakve egzotične reprezentacije su stizale u nokaut faze svjetskih i evropskih šampionata u tom periodu.

Pominje se da Hrvatska nije prolazila grupu, a Srbija rezultate koje su ostvarili Hrvati ne može dostići za 50 godina i to pod uslovom da Hrvatska ne zaigra više ni na jednom takmičenju.

SAD, u kojima fudbal ne interesuje ni 10% populacije, imaju kudikamo opipljivije i poštovanja vrijedne domete za minulih 20-ak godina, uz višestruko lošije fudbalere nego Srbija.

Prezira je vrijedan pokušaj da se individualizuje nešto što se percipira kao uspjeh (plasman na SP), a da se vrši kolektivizacija krivice i odgovornosti za fijasko.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby medjutim » 03 Dec 2022, 21:16

Ni SAD ni Hrvatska na našem mestu ne bi izašle iz grupe, uveren sam, kakvi god da su im raniji dometi.
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Velja » 03 Dec 2022, 21:22

Izgleda kao alibi, ali objektivno na 3 od 4 poslednja naša nastupa na SP imamo ubedljivo najjaču grupu.

Nesrećni Petko je izvukao Argentinu, Holandiju i Obalu Slonovače 2006. što je možda i najteža grupa ikada na SP.

Realno je samo Antić imao dobru grupu 2010. ovo ostalo baš zajebano.

Niko me ne može ubediti da uz sve naše mane ne možemo igrati protiv Poljske, Maroka ili Južne Koreje. Da ne pišem koliko su Holanđani samo imali sreće na ovom SP, do četvrtfinala bez ozbiljnog ispita.

Hrvati koji sad imaju bolju generaciju su išli na Dansku i Rusiju do polufinala, da se ne šalimo ali nisu bili bolji ni od jedne elitne reprezentacije na prošlom SP ako izuzmemo Argentinu.

Mora baš dosta toga da se poklopi na ovakvim takmičenjima, a naravno da je dosta toga i do nas i našeg mentaliteta.
Lažem čim zinem,
Za braću Vučić i SNS-ov Partizan ginem!!!
Velja

Postby Edge » 03 Dec 2022, 21:31

Apropo igre sa trojicom pozadi, misljenja sam da mi to ne mozemo da igramo protiv iole ozbiljnijih selekcija sa ovim profilom igraca koje imamo. Holandija igra npr sa tri pozadi ali oni imaju u centralnom delu ne Veljkovica nego Van Dajka koji je jedan od najboljih defanzivaca na svetu a Timber i Ake su vrlo pokretljivi igraci i vise su bekovi nego stoperi pa mogu rotacijom da se ubacuju na bok i brzo zatvaraju. Po boku oni drze Damfrisa koji je vise ofanzivni bek a levo Blinda i oni su obojica igraci vise bekovi nego krila uz dva klasicne zadnja vezna ali koji imaju i pas igru tako se moze igrati sa trojicom pozadi ali na taj nacin. Generalno Holandija je limitirana ekipa ali Van Gal je vrhunski trener i on je postavku prilagodio mogucnostima i cedi maksimum.
Edge

PreviousNext

Return to SP u Fudbalu Katar 2022.