Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Fratelo » 17 Jul 2024, 07:12

Izrazito sam nezadovoljan i zabrinut nakon sinocne utakmice. Da bude jasno do kraja, najmanje veze ima poraz sa tim.

Dakle, ako imas najboljeg igraca na svetu, svaki trening, svaka pripremna, svaka zvanicna utakmica se igra prvo preko njega i za njega, pa onda sve ostalo.

Ovde imamo slucaj kao na proslom EP-u, gde Jokic cuci u kukuruzu a gde Micic i Guduric glume glavne face, u fazonu samo ti postavi blok mi cemo sve ostalo.

Neka je pripremna utakmica po 100x, ne moze da ti najbolji igrac dobije prvu loptu tek u 9. minutu meca.

Kapiram da je fora da se neki malo razigraju, da osete teren i sve, ali mora i u takvoj situaciji da se uvek zna ko je glavni i da se zna hijerarhija u ekipi.

Najposteniji igrac nas je Dobric, on zna svoju ulogu i iz toga uvek donosi dobre stvari, Bog ga nagradi zato sto je posten i prema ekipi i prema narodu.

Ovo sta rade Micic i Guduric, kakvo nepostovanje prema Jokicu je za kosarkaske anale.

Dakle, i na pripremnom mecu mora da se zna hijerarhija.

Jokic je lud sto dolazi da igra, iskreno ja se ne bih cimao, niko ga ne postuje.

A za sve to je kriv trener...
Fratelo

Postby Olimp » 17 Jul 2024, 07:53

Hahahaha hijerarhija u pripremim utakmicama. Nije ti palo na pamet da malo sakrivamo karte.
Olimp

Postby ИлићКапитен22 » 17 Jul 2024, 07:56

То што Јокић весели дебеле Амере тамо по оном циркусу нема неке претеране везе са репрезентацијом Србије.

Главни и најбитнији играч ове репрезентације је велики Богдан Богдановић.

Када Јокић буде дао 10. део онога што је дао Богдан репрезентацији, тада можемо да причамо нешто.

Спортски поздрав.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Nikola » 17 Jul 2024, 08:33

NEDJA wrote:Vec se pisalo o tome a rekao bih da je tacno. Micic ne moze da igra u istoj petorci sa Bogdanom i Jokicem. On je igrac kome treba lopta u rukama i sloboda u igri, a nije igrac uloge koji ce kidati u odbrani a ni suter koji bi koristio na najbolji nacin udvajanja na Jokica.
On treba da bude predvodnik druge petorke, da igra kad su Bogdan i Jokic na klupi, ili da bude samo sa jednim na terenu, nikako sa obojicom.

Mislim da ce tako i biti, ako je ista moguce naslutiti nakon ovih pripremih dosad. Meceve ce pocinjati Aleksa, jer on sa Bogdanom u paru moze bolje da funkcionise, izmedju ostalog zato sto i Bogdan moze organizuje igru, pa Aleksa dobija priliku iz drugog plana.
U drugoj petorci da nam nosioci budu Vasa i Milutinov.

Elem, mislim da je, trenutno, situacija ovakva.

Sigurni za put su:

Vasa
Aleksa
Guduric
Bogdan
Vanja
Dobric
Petrusev
Jokic
Milutinov
-------------

Nazalost, mislim da ni Jovic ni Davidovac sigurno nece ici.

Ostaju Poku, Radanov, Ristic, Plavsic i Jaramaz da se bore za tri mesta, s tim da Ristic ne igra uopste, a Plavsic je dobio nesto minuta protiv FRA (Holandiju ne racunam)
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Dexi » 17 Jul 2024, 09:50

Apsolutno sam protiv toga da igra reprezentacije zavisi od jednog igrača,da se cela igra svodi na njega,da se on pita za sve.Mislim da taj princip da se sve vrti oko jednog igrača,pa makar on bio najbolji centar na svetu ,u Evropskoj kosarci ne pije vodu.

Tim je ovde na prvom mestu,a svakako kad se odlučuje kad se lomi utakmica ,prvenstva onda glavni igrači rešavaju.To je ne samo nas sistem bio oduvek,a rekao bih i u svetskoj kosarci izuzev NBA.

Izuzev Dirka koji je možda I najbolji Evropski igrač svih vremena,ili jedan od najboljih oko koga se sve vrtelo u Nemačkoj i koji je sam bukvalno doneo neke medalje Nemačkoj i aj da kažem Doncica koji je sa Slovenijom igrao 1/2 OI ,ja zaista ne znam za takav primer da je jedan igrač vodio ekipu do uspeha,a ne tim.Mozda Galis Grke.

Španci su imali dominantnog igrača godinama (Gasola)ali su igrali pre svega timski,isto važi za Argentinu,SRJ,Rusiju i,Francusku praktično sve ekipe koje su uzimale medalje godinama unazad su igrali timski .

Naravno kad se lome utakmice,prvenstva jasno je da neki igrač mora da preuzme ulogu,da rešava kao što je to bio Gasol 2015,ili ranije kod nas Bodiroga,Parker Djinobili ,Spanulis itd.itd.

Suština je da je naša reprezentacija bila na SP druga,da bi suludo sada bilo menjati koncept,stil igre,samoubistvo da se igra sada gradi na jednog igrača,pa makar to bio Jokic.

Jokic će svakako biti važan igrač,uz Bogdana najvažniji sraf kad se bude odlučivali o medaljama.E tada on I Bogdan trebaju da pokažu klasu i da monstruoznim partijama odvedu ekipu do medalje ,poput Gasola 2015 ,ili Dragica 2017 god.

Već sam rekao ovaj koncept da se igra reprezentacije gradi na jednog superstara,da se sve vrti oko njega je doživeo kolaps 2022 god.Kada su i Srbija,Grčka i Slovenija ispale još u 1/8,a Španija timskom igrom uzela zlato.

Iskreno ja Jokicev najveći učinak očekujem od 1/4 OI.i pre svega protiv Amera.

Ne znam to je mišljenje moje,što naravno ne znaci da sam ja u pravu.
Dexi

Postby Lester Bo » 17 Jul 2024, 10:01

Poslednje dve medalje koje su uzete klasičan one man show i ostatak rostera koji ne iskače iz opanaka što bi rekao selektor.
Lester Bo

Postby Baxter Stockman » 17 Jul 2024, 10:06

Očekujem da Jokić preskoči meč večeras
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby MMBelami » 17 Jul 2024, 11:05

Mene ne bi čudilo da su Arapi tražili napismeno da će igrati.
MMBelami

Postby Puta Tapar » 17 Jul 2024, 11:18

MMBelami wrote:Mene ne bi čudilo da su Arapi tražili napismeno da će igrati.

I ja ovo mislim, ne bi nas ni zvali bez Jokića.
Puta Tapar

Postby Ćoba » 17 Jul 2024, 11:19

Večeras je težak meč jer se moramo truditi da sakrijemo bilo kakvu prednost nad njima. A to može dovesti i do ružnog poraza.
Ćoba

Postby Dexi » 17 Jul 2024, 11:55

Lester Bo wrote:Poslednje dve medalje koje su uzete klasičan one man show i ostatak rostera koji ne iskače iz opanaka što bi rekao selektor.

Ovo naprosto nije tačno,makar za Manilu.Gde si imao odličnog Aleksu u finalu,Milutinova ceo turnir,Petrusev u meču sa Litvom,Jović mali isto odličan ceo turnir,Vanja iz drugog plana,Jović stariji koji je odigrao sjajan turnir I naravno Bogdana koji je bio vodeći igrač nas tamo.Uz povremene role Gudure ,Dobrica ,Davidovca uz sjajnu odbranu.

U svakom si meču imao po nekoliko različitih heroja uz standardne Bogdana i Milutinova.

Definicija timske igre i timskog uspeha je ta medalja u Manili :okk: :okk:

Te 2017 si imao Bogdana koji je odskakao ,I to je nešto približno one man show,ali opet koliko se sećam i tada si imao ozbiljne doprinose Luče,Gagija,Jovketa,Bobija,Macvana i ostalih.

I opet ponavljam ključ obe medalje su bili odlična odbrana i timska igra.

Večeras i da izgubimo 15-20 pts uopšte nije važno.
Dexi

Postby Hezonja » 17 Jul 2024, 12:07

Dexi wrote:Apsolutno sam protiv toga da igra reprezentacije zavisi od jednog igrača,da se cela igra svodi na njega,da se on pita za sve.Mislim da taj princip da se sve vrti oko jednog igrača,pa makar on bio najbolji centar na svetu ,u Evropskoj kosarci ne pije vodu.

Tim je ovde na prvom mestu,a svakako kad se odlučuje kad se lomi utakmica ,prvenstva onda glavni igrači rešavaju.To je ne samo nas sistem bio oduvek,a rekao bih i u svetskoj kosarci izuzev NBA.

Izuzev Dirka koji je možda I najbolji Evropski igrač svih vremena,ili jedan od najboljih oko koga se sve vrtelo u Nemačkoj i koji je sam bukvalno doneo neke medalje Nemačkoj i aj da kažem Doncica koji je sa Slovenijom igrao 1/2 OI ,ja zaista ne znam za takav primer da je jedan igrač vodio ekipu do uspeha,a ne tim.Mozda Galis Grke.

Španci su imali dominantnog igrača godinama (Gasola)ali su igrali pre svega timski,isto važi za Argentinu,SRJ,Rusiju i,Francusku praktično sve ekipe koje su uzimale medalje godinama unazad su igrali timski .

Naravno kad se lome utakmice,prvenstva jasno je da neki igrač mora da preuzme ulogu,da rešava kao što je to bio Gasol 2015,ili ranije kod nas Bodiroga,Parker Djinobili ,Spanulis itd.itd.

Suština je da je naša reprezentacija bila na SP druga,da bi suludo sada bilo menjati koncept,stil igre,samoubistvo da se igra sada gradi na jednog igrača,pa makar to bio Jokic.

Jokic će svakako biti važan igrač,uz Bogdana najvažniji sraf kad se bude odlučivali o medaljama.E tada on I Bogdan trebaju da pokažu klasu i da monstruoznim partijama odvedu ekipu do medalje ,poput Gasola 2015 ,ili Dragica 2017 god.

Već sam rekao ovaj koncept da se igra reprezentacije gradi na jednog superstara,da se sve vrti oko njega je doživeo kolaps 2022 god.Kada su i Srbija,Grčka i Slovenija ispale još u 1/8,a Španija timskom igrom uzela zlato.

Iskreno ja Jokicev najveći učinak očekujem od 1/4 OI.i pre svega protiv Amera.

Ne znam to je mišljenje moje,što naravno ne znaci da sam ja u pravu.

Pa u evropskoj kosarci nisi imao nikada toliko dominantne igrace kao sto su Luka i Jokic. Sam si rekao da je Dirk bio glavni i doveo Nemacku do ogromnih reprezentativnih uspeha.

Slovenija sa Lukom je bila na polaganje od finala, a i ove godine da je zdrav Slovenija bi stigla do eliminacione faze sa njim i ABA 2 ostatkom.

Jokic je idealan igrac da se sve vrti oko njega, jer na kraju svi dobiju svoje. Suludo je da ti 80% napada ne ide preko najboljeg igraca sveta.
To finale prosle godine jeste veliki uspeh, ali dosta srecnih faktora je 'kumovalo' tome. Daleko od toga da je reprezentacija bolja bez Jokica. To jednostavno nije tacno.
Hezonja

Postby Tegi » 17 Jul 2024, 12:25

Poređenje sa Novickim je potpuno bespotrebno. Prvo, teško da će se ikada više ponoviti situacija da se tako veliki igrač nađe u tako lošem timu. Drugo, Jokić i Dončić podstiču brzu, fluidnu košarku, sa dosta lakih šuteva i brzo završenih napada, pa je moguće da Klemen Prepelič prevari Real da je novi Džejsi Kerol, a da Majk Tobi izgleda kao Karl Meloun u igri 2 na 2. Ili da Vanja i Kalinić 2022. šutiraju 60 posto za 3.

Dirk je bio potpuno drugačiji tip igrača, Nemci su ginuli u odbrani, a u napadu igrali na 65 poena gde se očekivalo da Novicki ubaci polovinu. Gledao sam pre par godina njihove mečeve iz 2005., oči krvare od te košarke. Takva igra nije nikog mogla da prevari da je Paskal Roler Saša Đorđević, a Okuladža Luis Skola.

Finska sa Markanenom jedina malo navlači na tu Nemačku u pogledu značaja jednog igrača. Ali niti je Markanen Novicki, niti Finska ima nekoliko legitimnih EL igrača koje je imala Nemačka, niti igraju tako ratničku i sporu košarku.

Jokić mnoge igrače u ovom timu može predstaviti boljim nego što oni to zaista jesu. Marinković, Dobric, Davidovac, Avramović mogu samo da profitiraju od takvog igrača, siguran sam i Bogdanović. Više Jokiča znači i više dobrih lopti za te igrače. Sa druge strane, gasiti Jokića da bi Gudurić mogao da igra ono što je igrao u Feneru ili da Jokić stoji na 5 metara od koša dok Vasa odapinje iz driblinga, to bi bio klasičan bajdenizam, što bi rekao Željko Pantić.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bogun » 17 Jul 2024, 12:45

Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Charles Barkley » 17 Jul 2024, 14:47

Deran991 wrote:Šteta što nećemo gledati u paru BB-a i NN-a.
Ova reprezentacija plače za nečim takvim.

NN? Nemanja Nedovic? :lollol:
Charles Barkley

PreviousNext

Return to Reprezentacije