Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bogun » 05 Jul 2021, 23:52

@Čorba do groba

Kokoškov je napravio propust koji je početkom juna retko ko mogao nazvati propustom. Šta hoću da kažem, nije pozvao igrače koje da je stavio na spisak, bi ga verovatno proglasili ludim. To bi bili igrači koji sa oporavkom ovih viđenih A reprezentativaca sigurno ne bi igrali.

Koliko god glupo zvučalo, ali da je postavka visokih bila: Mitrović, N.Janković ili Kuzmić umesto Bjelice i Marjanovića, mi bi bar nešto uspeli da odbranimo protiv Italije. Ali treba biti iskren pa priznati ko bi njih pozvao posle sezona kakve su imali? Aj Luku i nekako, ali drugu dvojicu, verovatno niko.

Od ovih što su bili tu, svakako je izostanak Ilića iz 12 najveći propust, opet ako se ne radi o nekoj povredi.

Sa onim što je ostalo nikakva odbrana se nije mogla igrati.
Marjanović nije sposoban za tako nešto, Bjelicu izgleda to više ne zanima, situaciju oko Davidovca je lepo objasnio balkanski špijun.
Njih dvojicu ne bi pokrili ni Geri Pejton, Toni Alen i Kavaj Lenard.

Dodaj na to povredu Jovića, probleme sa manjom povredom Kalinića, ovaj Micićev problem, i šta na kraju dobiješ da spolja jedini koji može da igra odbranu je Dobrić.

A kada ti je Teo najagresivniji u odbrani znaš da nešto opasno ne štima na parketu.

I najjače su mi ove orkestrirane pljuvačine, ne mislim na tebe, gde se sve ovo predstavlja kao da smo ispali u najjačem mogućem sastavu. Naravno, ovo niko nije očekivao, i ja sam razočaran i mislim da su i sa ovih 12 (zapravo 11 od povrede Jovića) igrača stvari mogle bolje da se postave u odlučujućem meču, lako je biti general posle bitke, ali da smo isforsirali ovih 7 igrača do granica iznemoglostie, možda bi i prošli: Teodosić, Anđušić, Micić, Avramović, Dobrić, Kalinić i Petrušev.
A ako se Micić stvarno povredio, ja mislim da jeste, ali neki sumnjaju, onda je to zapravo 6 igrača.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Corba do groba! » 06 Jul 2021, 00:14

Sve to stoji. Lepo si sumirao sve probleme u jedan post. Nestvarno sta nam se izdesavalo. Naravno da bi ga razapeli svi da je pozvao ove gore navedene, i da to verovatno niko ne bi uradio... Ali jebi ga, uz sve probleme, morali smo bolje protiv Italije. Kokoskov je po meni bolji trener od Djordjevica, ali je ovaj ipak pravio rezultate u izvesnom kontinuitetu. Sto puta je receno ne igraju najbolji igraci nego najbolji tim. Ja sumnjam da je Igor sposoban s nama to da sprovede u buducnosti. Jebi ga, ne teram ga ja po svaku cenu, ali bih voleo drugi tip trenera na klupi.. Ako ostane, puna podrska i to je to, prvi bih pojeo sva govna koja sam izasrao danas na njegov racun. Jebi ga, nisam klupski obojen, muska kosarkaska reprezentacija mi je jedino bitna od sveg sporta.. Dosta od mene, na ovu temu, 8 godina sam clan ne pamtim dan da sam se ovako raspisao :truce:
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby Bogun » 06 Jul 2021, 01:04

Kako napraviti tim za ako se ne varam 15 dana? :biggrin:

Da je on trenirao ovih 12 igrača od npr avgusta do juna, znači prošao celu sezonu i ovako stihijski pukne od objektivno slabije ekipe u odlučujućoj utakmici posle cele sezone, verovatno bih ga jurio po gradu.

Italijani su jedninu prednost u odnosu na nas koju su imali fenomenalno materijalizovali, kontinuitet rada pod Saketijem koji je seo na klupu posle EP 17, kada kažem kontinuitet ne mislim da one buđave kvalifikacje, već da je čovek imao barem jedno celo reprezentativno leto sa ovim igračima, nisu svi igrali SP 19, ali je većina bila na pripremama.
Kad pričam o kontinuitetu i koliko je bitan pogledati pod Češka.

Samo da napomenem, evo Kokoškov je selektor 2 godine, za to vreme jedan meč za reprezentaciju nisu odigrali: Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov i Vladimir Lučić, uz Vasilija Micića ovo je 5 naših najboljih košarkaša.

Neki su mu ovde sudili kao da smo sa njima izgubili, svom petoricom. :biggrin:

Čovek ima od mene podršku do kraja EP 2022, hoću da prosudim o čoveku na osnovu jednog CELOG leta sa reprezentacijom, a ne na osnovu ove ekskurzije za koju smo se skupljali igrače koji nisu povređeni, da ne karikiram sada banalnim primerom, imali smo 11 igrača u poslednjoj utakmici.

U vezi same utakmice, par nas je pre meča pisalo, da se nadamo da ne počinje Bobi već Petrušev, to mu je možda i najveći propust, kao i svođenje Bobijeve minutaže na minimum. Međutim on je bio najbolji u prve tri utakmice, i igrač čiji bi kvaliteti protiv realno "male" selekcije Italije najviše došli do izražaja, mada i mane istovremeno. Problem je što su oni iskažnjavali svaki njegov minut na parketu, a mi od njega baš ništa nismo dobili. Druga važna utakmica gde mi od Bobana ne dobijamo ništa, mislim na celu reprezentativnu karijeru.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 08 Jul 2021, 13:25

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/kokoskov-smejali-smo-se-od-tuge-krsili-pravila-hteli-da-prevarimo-turnir-ali-ne-huskajmo-decu/392424

Kokoškov: Smejali smo se od tuge, kršili pravila, hteli da “prevarimo“ turnir... ali ne huškajmo decu

Odličan intervju selektora, vrijedi pročitati.
Ćoba

Postby Ćoba » 08 Jul 2021, 13:31

A evo šta kaže i Dule na sve to.

https://www.mozzartsport.com/kosarka/ve ... isu/392483

Izdvojio bih ovaj dio:
“Najveći krivci su igrači, oni koji su se odazvali, i oni koji nisu. Naravno da je i Jokić kriv. Ima jedna stara poslovica, čovek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Tamo je napravio fantastičnu karijeru, nije to niko očekivao, svaka čast na tome, ali uspeh je neka vrsta plemstva i gospodstva. Posle toga u Americi je postao idol ove zemlje, pa kako nije osetio obavezu da dođe, a ne da čašćava prisustvom, nego da povuče najbolje igrače, ostatak tima, da radi na način kako treba”, poručio je Duško Vujošević.
Ćoba

Postby ИлићКапитен22 » 08 Jul 2021, 13:38

Мислим и да је Дуле уб'о за Кокошкова. Теоретски је одличан, али нема енергију...
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Ćoba » 08 Jul 2021, 13:41

Dobra analiza Duleta, za razliku od mnogih koji su laprdali.

Slažem se i sa djelom da Igoru treba pružiti još jednu šansu. Previše je on dobar stručnjak a mi ih imamo premalo da bi ga se tako lako odrekli.
Ćoba

Postby Corba do groba! » 08 Jul 2021, 13:55

Kokoskov jeste imao stvarno nenormalne objektivne probleme. Cinjenica je da smo bili totalno nespremni za turnir, ali bilo je mnogo propusta od strane Kokoskova(Dule je pomenuo neke od njih). Meni su zasmetali ti njegovi propusti, jer sam ubedjen da smo ipak mogli bolje u ovim kvalifikacijama, i krivo mi je sto nismo otisli na OI. Prvi sam bio za njegovu smenu. Medjutim, posle svega, hladne glave, nek ostane, podrzavam da dobije jos jednu sansu( ali samo jednu :D ) nadajuci se da ce se izvuci pouke i da cemo opet uhvatiti neki kontinuitet dobrih plasmana. Doduse, s izvesnom dozom skepse, straha, hoce li stvarno to tako biti. Verujmo da hoce.
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby balkanski spijun » 08 Jul 2021, 13:56

Bogun wrote:Kako napraviti tim za ako se ne varam 15 dana? :biggrin:

Da je on trenirao ovih 12 igrača od npr avgusta do juna, znači prošao celu sezonu i ovako stihijski pukne od objektivno slabije ekipe u odlučujućoj utakmici posle cele sezone, verovatno bih ga jurio po gradu.

Italijani su jedninu prednost u odnosu na nas koju su imali fenomenalno materijalizovali, kontinuitet rada pod Saketijem koji je seo na klupu posle EP 17, kada kažem kontinuitet ne mislim da one buđave kvalifikacje, već da je čovek imao barem jedno celo reprezentativno leto sa ovim igračima, nisu svi igrali SP 19, ali je većina bila na pripremama.
Kad pričam o kontinuitetu i koliko je bitan pogledati pod Češka.

Samo da napomenem, evo Kokoškov je selektor 2 godine, za to vreme jedan meč za reprezentaciju nisu odigrali: Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov i Vladimir Lučić, uz Vasilija Micića ovo je 5 naših najboljih košarkaša.

Neki su mu ovde sudili kao da smo sa njima izgubili, svom petoricom. :biggrin:

Čovek ima od mene podršku do kraja EP 2022, hoću da prosudim o čoveku na osnovu jednog CELOG leta sa reprezentacijom, a ne na osnovu ove ekskurzije za koju smo se skupljali igrače koji nisu povređeni, da ne karikiram sada banalnim primerom, imali smo 11 igrača u poslednjoj utakmici.

U vezi same utakmice, par nas je pre meča pisalo, da se nadamo da ne počinje Bobi već Petrušev, to mu je možda i najveći propust, kao i svođenje Bobijeve minutaže na minimum. Međutim on je bio najbolji u prve tri utakmice, i igrač čiji bi kvaliteti protiv realno "male" selekcije Italije najviše došli do izražaja, mada i mane istovremeno. Problem je što su oni iskažnjavali svaki njegov minut na parketu, a mi od njega baš ništa nismo dobili. Druga važna utakmica gde mi od Bobana ne dobijamo ništa, mislim na celu reprezentativnu karijeru.

Corba I ti ste sve rekli.
Ono sto ja Igoru zameram je cinjenica sto nije odrzao takmicarski ritam kod igraca.
Zato smo pukli,jer je tim izgledao kao ispusena mustikla.
balkanski spijun

Postby Bogun » 08 Jul 2021, 14:20

To da, žar nismo imali i to je tačno.

Nadam se da će malo promeniti pristup u vođenju utakmica, ok kapiram šta pokušava sa onim na TO, ali nama TO traje 60 sekundi, a u NBA skoro 3 minuta, tamo može i iks oks da igra sa pomoćnicima. :biggrin:
Nama treba dreka i vika, jbg, takvo smo podneblje i sa nama nema na lepo. Čast retkim izuzecima, ovakav pristup radi kod Španaca, Nemaca itd. Ili kao u slučaju Slovenije gde sve perfektno posložiš na pripremama, plus imaš vrhunskog vođu na terenu u vidu Drogona, koji je tu da drži radnu atmosferu (ono što bi kod nas bio Bogdanović).

Pisao sam to i 2019 godine.
Jeste Jokić bolji igrač od njega, ali je ovaj daleko bitniji za tim jer je vođa na oba kraja parketa. Očekujem da će doći silno motivisan, a red je da mu se da i kapitenska traka. A mislim da neće biti jedini koji je motivisan da se ova brljotina ispravi.

Dogodine samo da nas zaobiđu povrede jednom i da dođu igrači kojima se igra i "gine" za dres i ne sumnjam da možemo i do zlata.
Kada se sve stavi na papir, mi smo i bez Jokića trenutno u 3 najjace ekipe u Evropi, uz Francusku i Španiju.

2000 smo doživeli brodolom u Sidneju, pa smo osvojili 2 zlata zaredom. Ajde da se to ponovi.
Bogun

Postby pick&roll » 08 Jul 2021, 16:55

https://sportando.basketball/en/no-spec ... pic-games/

Sad mi je malo lakše što se nismo plasirali :biggrin:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan."
pick&roll

Postby Radonjaa » 08 Jul 2021, 21:45

ИлићКапитен22 wrote:Мислим и да је Дуле уб'о за Кокошкова. Теоретски је одличан, али нема енергију...

Reče neko na Tviteru posle poraza od Italije: Vrhunski stručnjak, ali ima mentalitet asistenta, a ne glavnog trenera.

I mislim da je u pravu.

Ne mora ni to da bude pogubno ako među igračima imamo lidera, kao što je Slovenija imala Dragića. Od igrača koji su bili u sastavu na ovom turniru, to autoritetom može da bude jedino Teo, a on više nije u stanju. Iako poštujem što je pokušao da povuče, umjesto da se krije od lopte. Čini mi se da je Kalinić na tajm-autima pokušavao da podigne ekipu, ali budimo realni. :biggrin:

Mislim da ne treba da postoji dilema da li Kokoškov zaslužuje još jednu šansu. Rijetki su neuspjesi reprezentacije koji su prošli bez svađa i iznošenja prljavog veša. To govori da mu igrači vjeruju, i to ne baš bilo koji igrači.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Перкони » 08 Jul 2021, 22:10

Ја сам уверен да треба дати још једну шансу Кокошкову. Плашим се да смо сада на црвеној линији где ако Кокошков оде, дође неки тренер који има знање, можда и веће него Александар Ђорђевић, али нема ауторитет код играча. Ово зато што ипак репрезентација није толико битна играчима као некада, а и психичка (не)стабилност ове генерације се видела на СП 2019, али и зато што савез може имати превише уплива у посао тренера.

Даћу један пример. Ћоба је поменуо Душка Вујошевића. Сећате се ЕП 2003. када је Вујошевић био тренер репрезентације Србије и Црне Горе? На припремама је једног дана Дејан Котуровић на тренингу шутнуо лопту у аут уз тешке речи. Вујошевић га је одмах искључио из тима. Два дана касније, Кошаркашки савез СЦГ је почео да решава овај проблем и на крају издао саопштење да се Котуровић враћа у тим. Вујошевић тада није имао углед и ауторитет који је стекао касније, али без обзира на то ја сам тада био сигуран да ће ово умањити ауторитет главног тренера репрезентације. Онда су се на то надовезали проблеми у игри, иако смо имали добар тим, а касније су дошле и повреде. Предраг Стојаковић, на пример, никада више није играо у репрезентацији. Изгубили смо у четвртфиналу од тада веома јаке Литваније. Литванија је освојила то ЕП. Савез је променио тренера, вратио се Жељко Обрадовић и доживео два веома лоша резултата на ОИ 2004. И ЕП 2005. иако смо на папиру имали веома јаке тимове тада.

Отишли смо на СП 2006. са Драганом Шакотом и једним младим потпуно новим тимом, веома различитим од оног у претходне године, и изгубили од Нигерије у првој утакмици, и касније налетели на Шпанце у четвртфиналу. Шпанци су освојили то првенство.

Онда опет промена, за ЕП 2007. дошао је Зоран Славнић. Солидан тим, још једном другачији од претходног (откази неколико најбољих играча), али тренер без значајног искуства, кога су сви нападали у медијима. Изгубили смо све три утакмице у групи, а преломна утакмица је била друга са Грчком где се ушло у продужетак. У трећој смо изгубили од Израела где смо потпуно морално пали.

Онда смо пропустили ОИ 2008. и за ЕП 2009 је дошао Душан Ивковић, направљен је један потпуно нов тим са младим играчима и остварен је одличан резултат. Јесмо имали нову генерацију играча, али шта да Ивковић није пристао да преузме место тренера националног тима? Шта да је тада изабран тренер из домаће лиге са мало ауторитета? Он јесте имао половичан учинак ако се гледају првенства, али тада је направљена основа тима који је касније преузео и надоградио Александар Ђорђевић. Ђорђевић који ни издалека нема искуства као Ивковић, али има ауторитет. Да је дошао неко други ко нема толико ауторитета, можда би се и та генерација коју је он наследио расула.

Због свега горе наведеног мислим да смо сада на прекретници. Кокошков је имао пуно проблема да састави тим, припреме су можда могле да буду боље и ту треба тражити одговорност КСС, али све и да је Кокошков главни кривац, шта даље? Или боље рећи: с којим тренером даље?

Од када смо постали светски прваци 2002. доживели смо 8 резултата који никога нису задовољили, а међу њима и праве катастрофе. Пропустили смо Олимпијаду 2008. и 2012. Опет смо на прекретници. Мислим да треба задржати искусније играче (Теодосић, Бјелица,...) и направити сличан тим.
Има утисак да нам се може десити нешто слично као у фудбалу, кад је отишао Муслин и дошао Крстајић на чело националног тима. Нити су играчи мотивисани, нити је тренер добар, а савез се меша превише.
The will to win is important. But what is more important, is the will to prepare''.
- Bob Knight
Перкони

Postby pick&roll » 11 Jul 2021, 10:14

"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan."
pick&roll

Postby Hajzenberg » 11 Jul 2021, 10:58

Možda i bolje što ne idemo u Tokio, možda bi opet izgubili od istog rivala u istoj zemlji ali 15 godina kasnije. Onog što je noćas u Nevadi pobedio tim skupocenih američkih zvezdica.
Hajzenberg

PreviousNext

Return to Reprezentacije