Pa Luka Doncic je tri puta talentovaniji igrac od Bogdana i vec sada bolji igrac, buduci all star, Bogdan nikada nece biti ni u petom timu lige da postoji ta selekcija.
Sve to ne znaci da je Bogdan los, vec da su ovi neka visa klasa.
Pa zapeo sa ovim Micelom i to ti je
Micel kao ruki odveo smesan tim Jute u play off i ozbiljno se posibao sa Hjustonom, kao ruki, ali pravi ruki, sa 20-21. godinom u play off-u imao prosek od blizu 25 poena po utakmici. Izgleda da se ni u play off-u ne igraju odbrane, vec samo u Evroligi
Inace, dve odlicne provere i odlicne utakmice za reprezentaciju. Lideri su se nametnuli, ali to se znalo i pre utakmica - Bogdan, Beli i Jokic.
Misljenja sam da ova reprezentacija ima daleko veci ofanzivni nego defanzivni potencijal i da bi komotno sa svima mogla da igra na poen vise.
Jokic odlican, zainteresovan, nastavlja sa zalopojkama kod sudija, kao u NBA
Njegovi pasovi i pregled igre su nesto sto ovom timu, koji ima igrace sa izuzetnim kretnjama bez lopte, daje jednu potpuno novu dimenziju i novi ton, cak i vise od njegovih poenterskih sposobnosti. Treba cesto da se koristi njegovo izvlacenje na visoki post i distribucija lopti sa te pozicije.
Beli je meni dusa ekipe. Kad se setim odakle je dosao na kosarkasku mapu zapitam se da li je to izuzetak ili po tim “ egzoticnim “ ligama, tipa Austrije zaista ima talentovanih igraca koji nekako ne uspevaju da isplivaju na povrsinu.
Bogdanovic radi ono sto najbolje zna - davanje poena. On je igrac sa loptom u rukama, jedinica u dvojci, voli da kreira sa loptom, da bude floor general i to mu je dozvoljeno, narocito nakon povrede Teodosica.
Dominantan napadac, svaki segment napadacke igre na visokom nivou, cak i post.
Raduljica izigrava cirkusku maskotu kao u vecem delu svoje karijere u inostranatvu kad je poceo da glumi nekakvu usiljenu, laznu originalnost. Nadam se da otpada, mada mislim da ce na kraju Bobi da izvisi, a ovaj da ode kao poslednja zrtva sentimentalizma.
Bice zanimljiv okrsaj sa Grcima ako sa njima ukrstamo u nokaut fazi.