Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Zappa » 02 Jul 2019, 00:43

Razumem podršku prema Djodjeviću i mržnju prema Kalinića, ali se preteruje kada se kaže da nam Kalinić neće nedostajati.
On je igrački trenutno najbolje srpsko krilo i posle Bjelice najbolji igrač na poziciji krilnog centra.
Veliki rizik preuzeo je Djordjević. Alternative Kalinić su Birčević(igrač za Igokeu) i Simonović od 33 godine u padu forme.
Možda je dobra stvar pad euforije, koja je bila nerealna.

Ako postoji opravdan razlog izostanka Kalinića to je jedino može biti sukob sa selektorom ili sa dva i više igrača.
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby familija » 02 Jul 2019, 00:52

Pisu se neke stvari iz cistog neznanja..
Sale je selektor cetiri godine...
Otkud znate kako se ranije skracivao spisak??
Jednostavno objavi Sale ili savez..pa ko otpao otpao..nije valjda da selektor zove svih ovih 10-ak igraca koji su sad otpali da im objasni razloge zasto je to tako!?
Ili e sad da se nadje neko kao uvredjena mlada pa da kuka...
Ako mladji ne znaju..
Isti taj Sale nije pozvan tri takmicenja od Dude Ivkovica a na cetvrto je pozvan naknadno ( period 1988-91) ali mu nije palo napamet da otkaze 1995 i dalje...igrao je i donosio medalje...
Dakle takva je odluka zovot ide dalje.
"NIJE VAZNO KOLIKO PUTA PADNES, VAZNO JE DA SVAKI PUT USTANES!"
familija

Postby V.M. Varga » 02 Jul 2019, 01:08

Zappa wrote:Razumem podršku prema Djodjeviću i mržnju prema Kalinića, ali se preteruje kada se kaže da nam Kalinić neće nedostajati.
On je igrački trenutno najbolje srpsko krilo i posle Bjelice najbolji igrač na poziciji krilnog centra.
Veliki rizik preuzeo je Djordjević. Alternative Kalinić su Birčević(igrač za Igokeu) i Simonović od 33 godine u padu forme.
Možda je dobra stvar pad euforije, koja je bila nerealna.

Ako postoji opravdan razlog izostanka Kalinića to je jedino može biti sukob sa selektorom ili sa dva i više igrača.

Sad ne treba preterivati. Najbolje srpsko krilo u ovom trenutku je Lučić, ako je zdrav i ako su leđa u dobrom stanju. Konačno je spojio jednu takvu sezonu još od KKP, izdominirao plejof, na EP bio najpozdaniji igrač posle Bogdana uz Mačvana. I da je Kalinić tu, Lučić bi imao debelu prednost na igračkom nivou, opet podvlačim, ako ostane zdrav, a sad konačno ima taj kontinuitet. Slična priča kao što se ranije povela na temu Gagi-Nedović.

Što se tiče potreba na četvorki, tu sam već pisao da bi Kalina bio bitan da skrpi 10-15 minuta, a itekako bi bio bitan ako se misli da se Bobi iskoristi malo ozbiljnije. Sad jedino da se sačeka da vidim kako će Sale sakriti Bobija i da li uopšte razmišlja ozbiljnije da ga iskoristi na SP ili će biti džoker iz rukava sa specifične uloge i protivnike. Nadam se da će se i konsultovati sa starijim kolegama u vezi toga.
V.M. Varga

Postby Nikola » 02 Jul 2019, 01:41

Ne slazem se da je Luca toliko bolji od Kaline. Kalinic je ozbiljan igrac sa ozbiljnim stazom u repki. Kako god da je i da je druga trojka, ovo je gubitak
Ali stoji da se Saletu mora verovati makar i SImon pokrivao trojku. Ovde niko posle svega nema prava da u njega sumnja
Mene "nervira" sto se ovo sve polemise dok cure cekaju neku jebenu SVedsku i realno idu u polufinale. Cekajte da uzmemo to zlato, pa se onda svadjajte
Rec necu da napisem dok se ne zavrsi EP ovde
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Bojdo » 02 Jul 2019, 05:50

Kalinic je odstranjen zbog loših odnosa u svlačionici. Igrač koji ima najvise konflikata sa suigračima. Vise se to ne moze tolerisati i Sale je odlucio da presječe.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Dylam Dop » 02 Jul 2019, 06:48

Bojdo wrote:Kalinic je odstranjen zbog loših odnosa u svlačionici. Igrač koji ima najvise konflikata sa suigračima. Vise se to ne moze tolerisati i Sale je odlucio da presječe.

Here we go again.. :roll: A ti si bio u svlacionici? Odgovori mi samo na jos jedno pitanje: - zasto ga je Sale onda uopste uvrstavao u onaj prvobitni, prosireni spisak?!

Kenja mi se od one gomile g.... od (ostrascenih, frustriranih, punih predrasuda) klinackih komentara tamo na B92 (koji jedva da procitaju i naslov nekog teksta, a kamoli ostatak), i sad opet ulijeces ti, ciji je kefalo takodje ostao na nivou istih..
Dylam Dop
Guest

Postby Olimp » 02 Jul 2019, 07:05

Meni je najviše žao što mislim da je s ovime okončana reprezentativna karijera obojice a još su dosta mladi. O Nedoviću je Sale govorio kao o nekome ko bi bio oslonac reprezentacije nakon Tokija pa me malo čudi da ga nije prethodno nazvao i objasnio odluku. Ne treba tako za svakoga. Ne treba Apiću objašnjavati što nije upao ali dugogodišnji reprezentativac je to valjda zaslužio.
Ali opet Sale je dosad sve odradio bez greške moramo mu vjerovati.
Olimp

Postby fontaneros » 02 Jul 2019, 07:13

Auu pocinju rekla-kazala price.. I sto je jos gore neka "panika" tipa: "losi odnosi su isplivali"

Koji losi odnosi, izmedju koga?

Ja koliko znam, oni su svi medjusobno top (setimo se samo snimaka iz svlacionice, dovoljno je)...

Jbt, odmah neka paranoja, cimanje, "prljav ves".. Pa ovde je 99% nas precrtalo Nedovica, a isto tako je i velika vecina osudila Kalinica (ne za onanisanje, vec blebletanje), i gde je sad problem?

I ne znam cemu cimanje, ljudi jeste li svesni koliko bruka tim imamo?

Npr petorka: Teo, Bogdan, Lucic, Beli, Joka... pfff, ne znas odakle ti preti veca opasnost.. A na klupi imas Kiklopa dabldabl masinu, poludelog Vasu, Gudurica...

Tako da, samo nek su oni zdravi, i sve ce biti okej.. i naravno, puna Arena protiv Litvanije..
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Poison and Remedy » 02 Jul 2019, 07:15

Sale ih sigurno nije precrtao bez razloga. Neki razlog postoji. Na kraju krajeva, Sale je taj koji bira i koji ima najvise da izgubi.
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Dylam Dop » 02 Jul 2019, 07:17

Meni je zao sto je ovim putem istovremeno razmontirana potencijalna osovina Luce-Gagi koja bi odlicno fercerala u drugoj 5-orci.. Sada ce Luce medj' startere, osim ako Sale nije naumio recimo Bjelkana na 3, a da Jokic nastupa sa jos jednim visokim u reketu (sto je opet vrlo, vrlo upitno kako ce funkcionisati).. Zardjali SImon svakako nije kalibar u ovom trenutku da se nosi sa bilo cime, a o pola covjek - pola faul - 2+1 - Birchmanu da ne govorimo.. Meni Simon ni ranije nije bio nekakav etablirani defanzivac, kad se kao fazan, satro, razmase onim rucicama, a oponent ga ladno samo obidje bez problema..
Dylam Dop
Guest

Postby Bojdo » 02 Jul 2019, 07:21

Dylam Dop wrote:
Bojdo wrote:Kalinic je odstranjen zbog loših odnosa u svlačionici. Igrač koji ima najvise konflikata sa suigračima. Vise se to ne moze tolerisati i Sale je odlucio da presječe.

Here we go again.. :roll: A ti si bio u svlacionici? Odgovori mi samo na jos jedno pitanje: - zasto ga je Sale onda uopste uvrstavao u onaj prvobitni, prosireni spisak?!

Kenja mi se od one gomile g.... od (ostrascenih, frustriranih, punih predrasuda) klinackih komentara tamo na B92 (koji jedva da procitaju i naslov nekog teksta, a kamoli ostatak), i sad opet ulijeces ti, ciji je kefalo takodje ostao na nivou istih..

Zato što se dvoumio da li da povuče taj radikalan potez. Da, u takvim situacijama postoje dileme jer to nisu lagane odluke. Nije Sale robot pa da hladnokrvno vrši odstrijele.

Da je Lucic bio zdrav u ranijim reprezentativnim akcijama, mislim da bi Kalinic bio ranije odstranjen.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Dylam Dop » 02 Jul 2019, 07:30

Gluposti.. ne vrijedi.. :sorry2:
Dylam Dop
Guest

Postby Pit Bull » 02 Jul 2019, 07:33

Ljudi kod nas teze senzacionalizmu, samo neka ima o necemu da se prica i da postoji mogucnost za kontra stav.

To je u rangu onoga "leba i igara"...

Pazi ti molim te, problem sto Nedovic nije pozvan, a ptice na grani su znale da nece ici na SP i da nije u 6 najboljih bekova. Tj. bila je dilema izmedju njega, Gagija i Gudurica ko ce otpasti, cak je u nekim kombinacijama bilo i da ce dvojica otpasti. Guduric odigrao sjajnu sezonu, dobio NBA ugovor juce, tako da je realno bilo samo izmedju Gagija i Nedovica tu, plus Nedovic se raspao ove sezone od povreda, ni senka igraca iz prethodne dve sezone. Plus Nedovic je 1/2 igrac, a Gagi 2/3, a pored tri plejmejkera koja ce izvesno ici, sigurno ti je potrebniji neko ko moze i na tri pokriti, nego na jedan.

Znaci igracki potpuno jasno zasto nije u 12.

Pa se onda pojave price, trebao mu je Sale licno reci? Ko je Nedovic da mu se licno saopstava? Msm. svaka cast momku, nas je, nista ruzno ne mislim o njemu, ali jedan Bircevic je doneo tri medalje, da li bi frka bila da on nije bio u 18? Ne da ne bi bila frka, nego bi svi docekali sa odusevljenjem... Taj Nedovic doneo jednu medalju sa 5 poena u proseku... Protiv Australije i Hrvatske u nokaut fazi na OI nije igrao 3 minuta po mecu.

Znaci, apsolutno nebitan igrac u sirem kontekstu slike.

Kalinic je otpao iz drugih razloga, to je jasno svima. Ocito Sale nije hteo nikakvu negativnu energiju oko tima i to je to. Ja sam to ovde nagovestio pre mesec dana da nije uopste iskljuceno da otpadne Kalinic. Previse je skretao paznju na sebe "cudnim" izjavama, nezvanicno kruze price da te izjave nisu bas po meri svima u reprezentaciji i moguce da Sale nije hteo apsolutno nikakvu mogucu naznaku konflikta. Uostalom, Lucic je po meni imao bolju sezonu od Kalinica za koplje, tako da ono...

Ispisano 40 strana kao da je Bogdanovic otpao.

Osovina ovog tima su Bogdanovic, Jokic, Teodosic i Bjelica. Ta cetiri igraca. I kad budu najbitnije utakmice, oni ce igrati 25+ minuta. Bitan ti je plejmejker kojeg dobijas u Micicu kao "rising star", tu ce ti onda iz drugog plana rastereceni Lucic i Guduric dati ozbiljan doprinos, dodaj jos jednog centra po zelji i imas 8 igraca koji ce nositi ovu selekciju i izneti minute u kljucnim mecevima.

Ostali su tu da popune broj. Da li ce 5 minuta odigrati Nedovic, Milosavljevic ili neko treci u polufinalu ili finalu, nece to biti neka razlika sustinski. Za desetog, jedanaestog i dvanaestog igraca u reprezentaciji vodis "mahace peskirom". Momke koji ce biti privilegovani da budu tu i koji ce "na klupi" ostaviti srce i doprineti pozitivnoj atmosferi u timu. Ne treba ti neko ko ce u polufinalu da razmislja u glavi "sto ja igram ovako malo"? Zato se nikad po defaultu ne vodi iskljucivo 12 najboljih. Naravno da ce uvek ici 5-6 najboljih jer oni nose tim i ako neko izostane, to je udarac, ali ovi iz drugog i treceg plana... Tu se nijanse gledaju i ne presudjuju uvek samo igracke.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Foteljas » 02 Jul 2019, 07:41

Pomalo neocekivane Saletove odluke, pogotovu u vezi Nedovica i Kalinica, ali to je njegov izbor.
Ne svidja mi se samo sto se na radikalno skracenom spisku nalaze dvojica rekovalescenata. Lepo je sto su pozvani na pripreme, ali mislim da su tamo mogli da budu i bez ostajanja na spisku reprezentativaca, pogotovu ako je Sale vec rekao da na Macvana nece racunati. Sta ako se neko od preostalih igraca ne daj Boze povredi tokom priprema?

Po meni je nekako najrealniji ovaj sastav:
Teodosic, Micic, Jovic,
Bogdanovic, Milosavljevic, Guduric,
Lucic,
Bjelica,
Jokic, Marjanovic, Milutinov, Raduljica.

Mada ne treba olako otpisati ni Simonovica, on je jedini odigrao sve meceve kvalifikacija. Onda bi tu najverovatnije izvisio neko od centara, ili iz dvojca Jovic/Guduric.
Za ove ostale mi vec deluje da imaju manje sansi da se nadju u konacnih 12, sem ako se ne desi nesto nepredvidjeno.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Dylam Dop » 02 Jul 2019, 07:48

@Pit Bull

E bas da nam je Bircevic svojom igrom donio 3 medalje. Vise je stetio nego doprinosio.. Niti eto da je imao zapazeno bolju statistiku i od jednog Nedovica. Bircevic je bio iznudjen, nakon sto znamo da je Novica odbio, Bjelkan i Macvan vise povrijedjeni nego na raspolaganju, itd..

PS - Statistika iz Ria:

Name GP MPG PPG PTS FGM-FGA FG% 3PM-3PA 3P% FTM-FTA FT%

Nedo 8 13.0 5.6 45 2.1-5.0 42.5 0.9-2.0 43.8 0.5-0.6 80.0
Birča 7 7.7 1.7 12 0.6-1.6 36.4 0.1-0.9 16.7 0.4-0.6 75.0
Last edited by Dylam Dop on 02 Jul 2019, 07:57, edited 2 times in total.
Dylam Dop
Guest

PreviousNext

Return to Reprezentacije