by AirBall » 18 Oct 2012, 12:14
Par reci vezanih za jucerasnju utakmicu izmedju Prokoma i Unicaje kao i o onome sto nas ocekuje danas...
Unicaja ima izuzetno zanimljivu ekipu gde na svakoj poziciji imaju najmanje 2 vrlo kvalitetna igraca, tako da se juce desilo da je eksplodirao drugi plej Williams koji je nesto slabije igrao na pocetku sezone i samim tim je minutaza prvog pleja Callowaya bila znatno manja nego inace... Ocigledno je covek od poverenja Repese Urtasun koji je i juce sa svojom trojkom prelomio mec... Moze biti otkrovenje sezone, jer je vrlo kvalitetan klupski igrac u pitanju koji zna da preuzme odgovornost... Simon i Dragic dale minutazu, dok na unutrasnjim pozicijama se dosta cudno rotita... Ocigledno je da Vazquez ne moze, ili ne zeli da igra vise od 20 minuta tako da se dosta rotiarju Perovic, Lima i Zoric koji ima svoje minute i na 4 i na 5... Gist jos uvek u dosta slaboj formi, ali im mnogo znaci u ofanzivnom skoku...
Sto se Prokoma tice vidi se intencija da se razigravaju mladi poljski igraci tako da Ponitka dobija veliku ulogu kod Kemzure... Koszarek je lider ekipe koji pogadja i razigrava, dok Amerikanci divljaju i mogu biti nezgodni ako udju u seriju, ali su vrlo sebicni i cini mi se da su oni iskljucivi krivci sto Prokom juce nije dobio... Prvi centar Hricianyuk je bas dosta napredovao i moze biti jedno od prijatnijih iznenadjenja sezone...
Veceras na programu je nekoliko utakmica, a po meni jedna od najzanimljivijih je PAO-Cantu... PAO nije ni senka sampionske ekipe koju je vodio Zoc... Seketirali su gotovo kompletnu novu ekipu i moj prijatelj Grk mi rece da uopste nisu zadovoljni sa Hiltonom Armstrongom i da postoji mogucnost da se sa njim i raskine ugovor ukoliko se u skorije vreme ne popravi... Za Lasmea rece da je dosao totalno nespreman i da ce vrlo malo u pocetku igrati, dok ce ocigledno osnova ekipe biti pravljena oko Diamntidisa i Sofoa...
Ogroman prostor na pocetku sezone je dobio pomalo zaboravljeni Tsartsaris koji je jos pre 12-13 godina u Peristeriju radio sa sadasnjim trenerom PAO-a Pedoulakisom i moze se reci da je njegov igrac tako da ne cudi sto ima veliko poverenje u njega...
Cantu je vrlo nezgodna ekipa koja se dosta opustila protiv Olimpije i kaznjeni su tako da sada traze rebreak na strani...
Maccabi docekuje Sienu koja je totalno van forme, a jos su i bez povredjenog Ezea koji ima nekih problema sa kolenom, dok se Maccabiju nakon povrede vraca Devin Smith, dok se i Caner Medley oporavio od lakse povrede...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза