Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga sezona 2011/2012

Postby DON » 14 May 2012, 00:44

Prenesi moje pozdrave Zeljku i Aleksu, Dudi cestitke, i reci Zocu da svim srcem navijam da dokaze crveno-belima da je titula prvaka Evrope incident i da se zna ko je gazda u Grckoj :okk:
DON

Postby irriducibili » 14 May 2012, 00:50

VUČKO_88 wrote:Prenesi moje pozdrave Zeljku i Aleksu, Dudi cestitke, i reci Zocu da mu da svim srcem navijam da dokaze crveno-belima da je titula prvaka Evrope incident i da se zna ko je gazda u Grckoj :okk:

Nije bio incident, zasluzeno su pobedili, ja sam im cak prvi cestitao. Ali je titula kod kuce nesto drugo, nista im ovo nece vredeti ako opet kiksnu. Prenecu ti kako je izgledalo slavlje u samoj hali, znam da te zanima... :roll:
irriducibili

Postby DON » 14 May 2012, 01:09

Svaki trijumf underdoga na f4 se moze svrstati pod incident ako ne osvoje domaci sampionat! Sam sistem takmicenja kao sto je fajnal-for ne daje pravu sliku kvaliteta ekipa. Kada se bude igralo polufinale i finale na dve/tri/cetiri dobijene, onda cemo pricati o pravom vladaru Evrope. Ovako, ostaje da u Grckoj potvrde da to nije bio incident...

Btw, ovo je samo neka moja filozofija, nekome verovatno pogresna, ali nekako mi je najpravednije kada neko u kontinuitetu pokaze kvalitet!

I za kraj, mislim da bio bio red - majstore Dusane, svaka ti cast!

Image
DON

Postby irriducibili » 14 May 2012, 01:18

Da iskoristim priliku da i ja javno prekinem zajebanciju i da se ovaj put ozbiljno ne saglasim sa tobom. Pobeda cigana iz Pireja je cista kao suza, zasluzili su je fanaticnom borbenoscu, voljom, moralnom snagom, pa sto ne reci i znanjem. Bas kao sto je neki drugi tim to isto uradio pre 20 godina. Otuda valjda i tolika ushicenost grobara... :bleh:
irriducibili

Postby DON » 14 May 2012, 01:31

irriducibili wrote:Da iskoristim priliku da i ja javno prekinem zajebanciju i da se ovaj put ozbiljno ne saglasim sa tobom. Pobeda cigana iz Pireja je cista kao suza, zasluzili su je fanaticnom borbenoscu, voljom, moralnom snagom, pa sto ne reci i znanjem. Bas kao sto je neki drugi tim to isto uradio pre 20 godina. Otuda valjda i tolika ushicenost grobara... :bleh:

Ni jednom recju, cak ni izmedju redova, nije napisano da danasnja pobeda Olimpijakosa na F4 u Istanbulu nije zasluzena! Cak sta vise, krajnji rezultat je sve rekao.
Pogresan zakljucak si izveo Ikac...

Ali, ja samo isticem sam format takmicenja... Evo ti primer LS, sta znaci ako Bajern ili Celzi osvoje pehar, da su najbolji u Evropi? Nece biti, jer jedne Borusija opusteno sisa, dok su Plavci daleko od najboljeg tima Engleske.

To je samo neka moja filozofija, dakle osvajanje El/LS i osvajanje domaceg prvenstva moraju ici zajdno kako bi se reklo - taj tim je najbolji u Evropi.

Sto se tice poredjenja sa onim od pre 20 godina, ni tu kod mene ne postoji povezanost, Olimpijakos, iako sa kresanjem budzeta, je i dalje veoma skup tim, za razliku od onog naseg u Istanbulu, kao i onoga u Parizu! Kod mene je emociju izazvalo samo to sto je Duda sampion, ne znam za ostale.
DON

Postby harper lee » 14 May 2012, 01:34

VUČKO_88 wrote:Kada se bude igralo polufinale i finale na dve/tri/cetiri dobijene, onda cemo pricati o pravom vladaru Evrope. Ovako, ostaje da u Grckoj potvrde da to nije bio incident...

Btw, ovo je samo neka moja filozofija, nekome verovatno pogresna, ali nekako mi je najpravednije kada neko u kontinuitetu pokaze kvalitet!

Macak, (da se posluzim tvojim recnikom) ne lupaj. Evroliga nije samo finalna utakmica. Do nje treba doci. Kao sto treba doci do final foura. Ima tu utakmica i utakmica koje se uglavnom igraju protiv ozbiljnih ekipa, uglavnom mnogo ozbiljnijih nego sto su razni Trtmrtopulosi i Diletantijakosi sa dna grcke lige.

Olimpijakos je fair and square sampion Evrolige i sve i da ih Panatinaikos nabije stoka razlikom u svim utakmicama grckog plej-ofa ostace sampioni Evrolige. To im moze oduzeti samo sledeci pobednik Evrolige, nakon sledeceg final foura tog takmicenja. Titula u Grckoj nema nikakve veze s tim, koliko god ona znacila grckim timovima.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby harper lee » 14 May 2012, 01:35

VUČKO_88 wrote:Cak sta vise...

:facepalm:
harper lee

Postby irriducibili » 14 May 2012, 01:41

Format je takav kakav jeste, pored ostalog daje i draz neizvesnosti. Ista pravila vrede za sve, a favoriti su i u tom formatu uglavnom dobijali. I sinoc bi, da se nisu samoubili. Olimpijakos svakako nije najbolji sastav, ali su se pokazali kao najbolji tim. Da li ce to uspeti da dokazu na domacem terenu, ne znam, nadam se da nece. U svakom nas slucaju ocekuje spektakl, posebno sto njima domaca titula znaci vise od svega. A nije daleko od istine i da je teze postati prvak Grcke, nego osvojiti EL...
irriducibili

Postby DON » 14 May 2012, 01:50

harper lee wrote: ja -> onda cemo pricati o pravom vladaru Evrope.

Macak, (da se posluzim tvojim recnikom) ne lupaj. .....

sampion Evrolige

macka :biggrin: nemoj molim te to ne lupaj, ne volim ljude koji na taj nacin zapocinju diskusiju.

Ajde sad pogledaj ovo gore, dakle vladar Evrope i sampion Evrolige! Onda, osvajac Lige Sampiona i vladar Evrope... Razumes li sta pokusavam da kazem?

Olimpijakos je najbolji tim Evrolige za sezonu 2011/12! To im niko ne moze oduzeti... Osim Djordija :biggirn:

2 Irr

apsolutno, ali ne mislim ja uopste na Evroligu ;)
Last edited by DON on 14 May 2012, 01:54, edited 1 time in total.
DON

Postby harper lee » 14 May 2012, 01:54

irriducibili wrote:Format je takav kakav jeste, pored ostalog daje i draz neizvesnosti. Ista pravila vrede za sve, a favoriti su i u tom formatu uglavnom dobijali. I sinoc bi, da se nisu samoubili. Olimpijakos svakako nije najbolji sastav, ali su se pokazali kao najbolji tim. Da li ce to uspeti da dokazu na domacem terenu, ne znam, nadam se da nece. U svakom nas slucaju ocekuje spektakl, posebno sto njima domaca titula znaci vise od svega. A nije daleko od istine i da je teze postati prvak Grcke, nego osvojiti EL...

Daleko je, brate. Vrlo je daleko. To moze biti istina ako pricas o bilo kojem klubu koji nije Panatinaikos ili Olimpijakos ali za ova dva kluba nije tacno. Njih deli jedan protivnik od te titule, u Evroligi ipak ima vise stepenica za preskakanje.

Ne ulazim u to sta njima vise a sta manje znaci jer nemam pojma. Ali objektivno govoreci ne moze biti teze preskociti jedan tim ili pet ili sest timova koji su tu negde po kvalitetu sa tim jednim. Cak i kad sa tim jednim timom odigras vise utakmica.
harper lee

Postby harper lee » 14 May 2012, 01:55

VUČKO_88 wrote:Ajde sad pogledaj ovo gore, dakle vladar Evrope i sampion Evrolige! Onda, osvajac Lige Sampiona i vladar Evrope... Razumes li sta pokusavam da kazem?

Ne razumem. Koje takmicenje definise vladara Evrope vise nego najjace takmicenje u Evropi?

I izvini sto sam ti promenio pol. :biggrin:
harper lee

Postby DON » 14 May 2012, 02:09

harper lee wrote:
VUČKO_88 wrote:Ajde sad pogledaj ovo gore, dakle vladar Evrope i sampion Evrolige! Onda, osvajac Lige Sampiona i vladar Evrope... Razumes li sta pokusavam da kazem?

Ne razumem. Koje takmicenje definise vladara Evrope vise nego najjace takmicenje u Evropi?

I izvini sto sam ti promenio pol. :biggrin:

e, upravo to... Definise ga EL/LS, ali ne bez domace titule, to zelim da istaknem kao neki moj pogled na sport generalno.

Evo, pitah i Irr-a, da li je po tebi Bajern ili Celzi najbolji tim Evrope (vladar) ili samo pobednik Lige Sampiona? Za mene je samo ovo drugu. A nije da je mala stvar :biggrin:

vise bih voleo da si rekao "izvini" zbog onoga ne lupaj macka :biggrin: jer to u diskusiji ne prolazi, a to ti sigurno znas... Ali ajde, veliki sam covek, oprastam ti :lol:

Auu, sad videh izjavu Printezisa, gotivio sam ga ranije, bio sam veoma potresen kada je onda sjebao vrat i ledja, ali sada ga bas cenim :D
DON

Postby irriducibili » 14 May 2012, 02:11

harper lee wrote:Daleko je, brate. Vrlo je daleko. To moze biti istina ako pricas o bilo kojem klubu koji nije Panatinaikos ili Olimpijakos ali za ova dva kluba nije tacno. Njih deli jedan protivnik od te titule, u Evroligi ipak ima vise stepenica za preskakanje.

Tako oni kazu, ali to ne znaci da ti ne znas bolje... :biggrin:

To nije obican protivnik, niti obicne utakmice, to je rat u bukvalnom smislu, a pritom dolazi na samom kraju sezone, kada su igraci mentalno i fizicki iscrpljeni. U tim okolnostima, gde im je zaista kad gostuju glava u torbi, igraci treba da skupe snagu da tri puta savladaju mrskog rivala. Ne znas sta je tamo, a sve ce to biti jos dodatno potencirano sinocnim uspehom Dudinih golubova igraca. Sad im je titula pod must, inace ce kod sopstvenih navijaca devalvirati EL titulu. A imas li uopste predstavu koliko je tesko dobiti PAO u seriji na tri dobijene?
irriducibili

Postby harper lee » 14 May 2012, 02:25

VUČKO_88 wrote:Evo, pitah i Irr-a, da li je po tebi Bajern ili Celzi najbolji tim Evrope (vladar) ili samo pobednik Lige Sampiona? Za mene je samo ovo drugu. A nije da je mala stvar :biggrin:

Sta je to najbolji? Sta ga definise? Ako ga definise takmicenje unutar kojeg se u medjusobnim duelima odlucuje ko je pobednik onda ce Bajern ili Celsi biti vladar Evrope, to jest, najbolji tim Evrope. U tom slucaju najbolji tim Evrope je isto sto i pobednik tog konkretnog takmicenja. Nemamo drugi kriterijum. Shvatam sta hoces da kazes i istina je da timovi koji su nominalno najbolji (najskuplji, najveci favoriti, kako god hoces) ne osvajaju uvek trofeje i time potvrdjuju ono sto se o njima misli. Ali upravo je u tome sustina vrednosti i velicine sporta i igre, to sto se svakome pruza sansa da izadje i pokaze da je bolji od najboljeg.

Koji je najbolji kosarkaski tim u Evropi? A koja je najlepsa slika? Najlepsa pesma? Najlepsi roman? Najlepsa kompozicija? Kad bismo sve to znali i oko svega toga se slagali oko cega bismo se mi uopste ikada raspravljali? Ne znamo ko je najbolji. Znamo samo ko je pobednik takmicenja koji odlucuje o formalno najboljem. Takmicenja koje sutra ponovo da se odigra moze doneti potpuno drugaciji rezultat. Ali se nece igrati sutra, igrace se tek sledece godine. Do tada je najbolji onaj ko je podigao pehar.

A sutra, sutra je novi dan i nova prilika da se bude najbolji. Tako je to u sportu.
harper lee

Postby harper lee » 14 May 2012, 02:27

irriducibili wrote:Tako oni kazu, ali to ne znaci da ti ne znas bolje... :biggrin:

To nije obican protivnik, niti obicne utakmice, to je rat u bukvalnom smislu, a pritom dolazi na samom kraju sezone, kada su igraci mentalno i fizicki iscrpljeni. U tim okolnostima, gde im je zaista kad gostuju glava u torbi, igraci treba da skupe snagu da tri puta savladaju mrskog rivala. Ne znas sta je tamo, a sve ce to biti jos dodatno potencirano sinocnim uspehom Dudinih golubova igraca. Sad im je titula pod must, inace ce kod sopstvenih navijaca devalvirati EL titulu. A imas li uopste predstavu koliko je tesko dobiti PAO u seriji na tri dobijene?

Ja ti apsolutno verujem da oni misle da je to njima teze i znacajnije jer nemam razloga da ti ne verujem.
harper lee

PreviousNext

Return to Evropska košarka