Ne da ne navija za Zvezdu, nego smesno je uopste pricati o tome.
Rekao sam izdominirao, da vidim rekacije forumasa, koji ga ovde iz njima znanog razloga ne vole :P.
Rorsh wrote:mogao bih i ja iste takve kolumne da pisem o kosarkasima iz mog sela koji nisu napravili karijeru dalje od 1. srpske lige. :
Stvar je u tome sto ti ne bi mogao. Prvo, zato sto niko ne bi citao tvoje kolumne, jer si potpuni anonimus, niko te ne poznaje. Drugo, Edin je kao novinar uradio mnogo intervjua i upoznao mnogo ljudi iz kosarke (koje ti svakako nisi) i ima mnogo mnogo vise kredibiliteta da pise o kosarci. Trece, po komentarima na Mondu, njegovi citaoci su vise nego zadovoljni kolumnama, cak je jedan od najcitanijih kolumnista u Srbiji. To sto bi ti voleo da on pise na drugaciji nacin je tvoja licna percipcija kako kolumna o kosarci treba da izgleda. Uostalom, on je sportski novinar/komentator ne moze da se postavlja kao bivsi igrac ili trener, kad to nije.
Gotivi ti Sarenca i to je potpuno u redu, ali covek nema deseti deo informacija koje Edin ima. Generalno, vecina nasih sportskih komentatora starije generacije (Sarenac je negde izmedju) nemaju blage veze sa zivotom. Pogledaj recimo Dendu, covek je uzasan, nista, ali bas nista ne zna. I pritom, ne mislim samo na kosarkaske komentatore, nego uopste. Ljudi kao sto su Viskovic, A. Stojanovic, pa i Srdjan Radojevic (koji se meni licno ne svidja) su zaista posveceni poslu i znaju dosta toga.
Naravno da nece da se zamera, covek je dosao iz Sarejeva, nije Srbin i ne zeli previse da ulazi u stvari koje se desavaju u nasoj kosarci (za te stvari postoji Tegetlija, pa njega slusajte). Da li bi neko od vas da zeli da se bavi komentatorskim poslom, i recimo dobije ponudu da prenosi utakmice bosanske/hrvatske lige, ulazio u licne odnose klubova i odredjenih pojedinaca? Realno, Edin kad bi mogao da bira, on bi prenosio samo NBA i NCAA, ali posto nije u mogucnosti da bira, prenosi ono sto moze. I to radi vrhunski!