by Talicni Tom » 03 Apr 2011, 16:30
Pošto prođe skoro cijela sezona, a da ne odgledah više od jedne utakmice sinoć čvrsto odlučih da odgledam polufinala. I sreća što je prva utakmica bila Butler - VCU. Za mene mnogo bolja utakmica nego druga, koja je bila rastrzana i i gdje je igra podređena individualnim rješenjima što me smorilo pa sam odgledao samo prvo poluvrijeme.
Prva utakmica mi je pokazala zašto mi se prije par godina NCAA i svidjela, nevjerovatno puno dinamike, trčanja, skokova, mnogo više nego u Evropi, a ipak čsitije i sa manje prljavih i podmuklih faulova. I još jedna bitna stvar obje ekipe su upravo to, timovi, dobro definisanih uloga u timu i nekog zajedničkog duha, sa mladim trenerima suprotnih filozofija. VCU je dosta baziran na šutu koji ih je sinoć izdao, ponekad malo poludivlje, posebno kada se plej Rodrigez otme kontroli, i sa odličnim centrom Skinom ili tako nešto, koji je morao da bude više iskorišten, a i sam da ima malo više koncentrisan ukoliko su htjeli pobjedu.
Sa druge strane Batler bez nekog igrača naročitog kvaliteta, ali sa vrlo značajnim rolama Meka i dvojke Vanzanta (nešto tako), kao i bijelca centra Hauarda koji je toliko agresivan i aktivan i baš kompatibilan igri koju forsira Batler. Ipak mislim da je presudio šut i koncentracija Batlera da bi na kraju pobijedili čak i lakše nego što se očekivalo. Kada je riječ o nekim NBA potencijalima, mislim da jedino Skin iz VCU može da se probije i to prije kao neka četvorka ne kao petica. Ostali Evropa i neki treći kontinenti.
Drugi meč - razočarenje. Nisu mogli dobrih deset minuta da se sastave. Kentaki sve neki potencijali a igra nula, sa druge strane UCONN kada ne bi bilo Kembe bembe bio bi pravi tim, ovako vodonoše. Ne kažem da je to loše jer je dalo rezultat, ali mi je upravo ta igra Vokera i njegova dominacija u pojedinim segmentima igre ogadila meč da ga nisam ni odgledao do kraja. Igra momak na poziciji pleja, a to pleja nije vidjelo, pravi takve budalaštine u napadu da je to strašno. A kada je ušao Napier koji liči na pleja Voker je dobio priliku da odigra ono što mnogo bolje zna, a to je tranzicija i igra na blokove koju odlično igra zbog svoje brzine. Ne kažem da neće uspjeti u NBA, čak mislim da hoće, jer su takvi igrači u modi, meni se prosto takva igra od pleja ne sviđa (osim Nedovića, šta ću Zvezdin je, mada je i on pametniji od ovog) ali šta čovjek da kaže kad on utrpava 30 poena. Sa druge strane tu je jedan sjajan momak Džeremi Lamb, čudo kako je igrao, nije imao deset aktivnih posjeda u napadu a dao je preko deset poena u prvom poluvremenu. Milina. I to i šut i ulaz, bekdor. Baš osvježenje. Nadam se da će od njega postati odličan igrač.
Sa druge strane Kentaki ima dosta interesantnih igrača, ali nisu mi djelovali mentalno zreli niti tehnički i igrački zreli da ponesu tim u finale. I njihova prva zvijezda je trener koji je tako teatralan, njega kao da je Vlada gledao i kopirao.
Prognoza za finale, iako se čini da je UCONN favorit, ukoliko u Batleru budu imali dovoljno dobrih rješenja u napadu i tako osujete tranziciju Vokera mogu do egal utakmice, a onda to što su tim možda bude odlučujuće.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...