Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Filmovi

Re: Filmovi

Postby Withnail » 14 Oct 2013, 13:53

Rush cu uskoro, iako ne volim sto su za velikog cara Dzejms Hanta uzeli pregruvanog, bez harizme Tora...Lauda bi trebalo da bude pogodak.
mada je svakako bolje pogledati dokumentarce o njima dvojici, kapiram da je film gotovo sigurno teska komercijala.
Withnail

Postby harmonica » 14 Oct 2013, 15:09

Dosta dobrih stvari ide, dodao bih:

http://www.imdb.com/title/tt2024544/

A vala i ovo, mada zaista ne znam sta da mislim o filmu :biggrin: (knjigu nisam citao, ako neko jeste nek podeli utiske)

http://www.imdb.com/title/tt1450321/

Inace, odgledao sam "Barry Lyndon" cini mi se da si ti Withnail preporucivao (pre par godina :biggrin: ), i mogu da kazem da mi je drago sto sam poslusao preporuku! Cudi me da je jedan Kjubrikov film tako potcenjen.
Last edited by harmonica on 14 Oct 2013, 15:18, edited 1 time in total.
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby alcesta » 14 Oct 2013, 15:17

Ne znam kako Kjubrikov film može da bude loš :biggrin:
Withnail wrote:Gledao...po meni i treba 3D za ovakav film...nije lose, Kluni i Sandra ok, ima preterivanja i patetike, ali kratko traje film, a dobro je gledati malo iz astronautske perspektive

Obično izbegavam u 3D filmove koji nisu snimani za 3D nego naknadno prebačeni, najčešće takav 3D deluje neprirodno i plitko, ali ako vama nije smetalo valjda neće ni meni. :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby harmonica » 14 Oct 2013, 15:23

alcesta wrote:Ne znam kako Kjubrikov film može da bude loš :biggrin:

touché :biggrin:
Ali vrlo cesto sam cuo misljenja da je film uzasno dosadan, predugacak... Ocekivao sam tempo "Heaven's Gate"-a (inace, ni taj film se jos nisam nakanio da gledam)
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby alcesta » 14 Oct 2013, 15:49

Tja, i Odiseja je mnogima dosadna i predugačka. Posebno današnjim mlađim generacijama :crybaby:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby harper lee » 14 Oct 2013, 15:54

harmonica wrote:
alcesta wrote:Ne znam kako Kjubrikov film može da bude loš :biggrin:

touché :biggrin:
Ali vrlo cesto sam cuo misljenja da je film uzasno dosadan, predugacak... Ocekivao sam tempo "Heaven's Gate"-a (inace, ni taj film se jos nisam nakanio da gledam)

Gledaj. Strasan film koji je zbog debilnosti i kratkovidosti americke publike koja ga je ucinila najvecim finansijskim promasajem u dotadasnjoj istoriji filma kostao velike karijere jednog od najvecih vunderkidova u istoriji Holivuda - Majkla Cimina. I ja sam ga dugo izbegavao jer je bio na losem glasu a kad sam ga konacno video pao sam sa stolice.
Last edited by harper lee on 14 Oct 2013, 18:02, edited 1 time in total.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby civor » 14 Oct 2013, 16:19

Cimino je isto preterao sa tim filmom predugacak je,to je ono sto je onemogucilo uspeh.
Baron je najveci kralj
civor

Postby harper lee » 14 Oct 2013, 18:08

civor wrote:Cimino je isto preterao sa tim filmom predugacak je,to je ono sto je onemogucilo uspeh.

Predugacak je mozda za bioskopsku publiku ali nije predugacak za strukturu samog filma. To je bilo vreme kad se jos nije toliko obracalo paznje na svaki minut a covek je pravio (i napravio) remek delo. Moram da priznam da mi se ne svidja toliko uslovljenost bioskopske publike, kao da su iskocili iz nekog Pavlovljevog eksperimenta, pa ako se film ne zavrsi tacno u odredjeno vreme kako su navikli ode mas' u propast. Kad sam konacno odgledao extended verzije Tolkinove trilogije koju je Dzekson snimao nisam mogao da verujem koliko su te verzije smislenije i sadrzajnije od bioskopskih verzija. Meni je to bilo ocigledno sto poznajem te knjige do poslednjeg slova, mogu da zamislim kakav efekat u proceni gledljivosti filmova su proizvodile na ljude koji su samo gledali filmove.
Last edited by harper lee on 14 Oct 2013, 18:29, edited 1 time in total.
harper lee

Postby civor » 14 Oct 2013, 18:21

Gospodar Prstenova je cak i dobro prosao ima filmova koji su iskasapljeni da bi usli u sale ali isto treba biti veliki filmofili da sedis u sali 3 ili 4 sata i gledas film.Ja sam Bertolucijev "20 vek" gledao kod kuce 2 dana da je bilo u bioskopu ne bih sigurno.
Baron je najveci kralj
civor

Postby harper lee » 14 Oct 2013, 18:32

civor wrote:Gospodar Prstenova je cak i dobro prosao ima filmova koji su iskasapljeni da bi usli u sale ali isto treba biti veliki filmofili da sedis u sali 3 ili 4 sata i gledas film.Ja sam Bertolucijev "20 vek" gledao kod kuce 2 dana da je bilo u bioskopu ne bih sigurno.

Pa, dobro, treba biti filmofil pa odsedeti i dva sata, a kamoli cetiri. Ali, majka mu stara, ako se vec nakanis da ides u bioskop da odgledas film valjda gledas koliko je dobar a ne koliko traje. Treba vise vremena i da se ode u Pariz na odmor nego na Zlatibor, pa ipak ljudi idu i u Pariz. :laugh:
harper lee

Postby civor » 14 Oct 2013, 18:37

harper lee wrote:
civor wrote:Gospodar Prstenova je cak i dobro prosao ima filmova koji su iskasapljeni da bi usli u sale ali isto treba biti veliki filmofili da sedis u sali 3 ili 4 sata i gledas film.Ja sam Bertolucijev "20 vek" gledao kod kuce 2 dana da je bilo u bioskopu ne bih sigurno.

Pa, dobro, treba biti filmofil pa odsedeti i dva sata, a kamoli cetiri. Ali, majka mu stara, ako se vec nakanis da ides u bioskop da odgledas film valjda gledas koliko je dobar a ne koliko traje. Treba vise vremena i da se ode u Pariz na odmor nego na Zlatibor, pa ipak ljudi idu i u Pariz. :laugh:

To je isto i fiziolosko pitanje :biggrin:.Ova verzija "20 veka" koju sam ja gledao traje 5 sati,brate moras za 5 sati barem 2 puta u WC,ko bi to izdrzao u bioskopu.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Zlaja » 14 Oct 2013, 18:53

Kad ste vec tu ako moze neka preporuka za veceras, taman da pustim sad na skidanje...
Zlaja

Postby civor » 14 Oct 2013, 18:54

Zlaja wrote:Kad ste vec tu ako moze neka preporuka za veceras, taman da pustim sad na skidanje...

Neki posebni zanr ili bilo sta?
Baron je najveci kralj
civor

Postby Zlaja » 14 Oct 2013, 18:56

Ne bih neke drame, planiram da gledam Tegija posle :biggrin:
Zlaja

Postby civor » 14 Oct 2013, 18:59

Zlaja wrote:Ne bih neke drame, planiram da gledam Tegija posle :biggrin:

Gledao sam skoro "Voz u 3 i 10 za Jumu" vestern sa Kristianom Bejlom i Rasel Krouom,ima i starija verzija ali i ovaj rimejk je dobar.
Baron je najveci kralj
civor

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura