Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby Hezonja » 28 Sep 2013, 11:33

Gladir u Nanteru.
Hezonja

Postby Hezonja » 30 Sep 2013, 01:14

Kvalifikacije startuju u utorak kada se sastaju:

17:00 Vareze-Oldenburg
19:30 Lijetuvas RItas-VEF Riga

U sredu igraju:

17:00 Himki-Ostende
19:30 Nimburk-Banvitspor

Oldenburg bi mogao iznenaditi u ovim kvalifikacijama, jer imaju gotovo nepromenjem tim u odnosu na proslu godinu.

Ostende je jedini bez ikakvih sansi.

Banvit je zadrzao 3 najbolja igraca(Mehia, Simons i Dejvis).Dosao je fenomenalni Rouland, Prepelic, pa Ozer iz Besiktasa, Dru Gordon, Ermal Kuco...Sasvim dobar tim.

Riga je napravila dosta izmena, ostali su bez Roulenda, Denijelsa, Zavackasa i Kavaliauskasa.

Ostali su Berzins Kaspars, Janicenoks, Jahovics i Strelnieks.Stigli su dobri Amerikanci Robinson i Dee Brown uz dva Berzinsa, Ganijala Lavala i Delinkaitis, pa je to jaci sastav nego prosle godine, ali jos uvek neuigran dovoljno.

Ritas je takodje jaci nego prosle sezone, ali takodje neuigran mada su imali jednu zvanicnu utakmicu pre kvala.

Ostali su Seibutis i Babrauskas, tu je i Kuk od kraja prosle sezone.Dosli su Litvanci Orelikas(Rudupis), Lydeka(Krasnje Krila) i Gecevicijus(Olimpijakos), dva Srbina(Tepic i Jelovac).
Dosli su jos i grcki centar Glijankidis, kao i Kolumbijac iz Nantera, Palasijo.

Zanimljiv tim sa 9, 10 izuzetno kvalitetnih igraca.

Nimburk ima iskusan tim, ali nedovoljno kvalitetan za prolazak u Evroligu.

Vareze je slabiji nego prosle godine.Otisla su tri najbolja igraca(Dunston, Banks i Green).Ostali su Erik Rush, Ere Ebi, Polonara, De Nicolao i Dusan Sakota.
Stigla su 3 Amerikanca Scekic i jedan anonimni Italijan(28 godina, Mei).

Himki je svakako najveci favorit za ulazak u Evroligu.Mislim da mec Himki-Banvit biti finale pre finala.

Iz tima su otisla dva najbolja igraca, Fridzon i Planinic, a napustio ih je i Rivers, bas kao i Zukanenko.

Medjutim, dosli su: Mike Green(Vareze), Marko Popovic(Zalgiris), Zelabal(Minesosta), Balasov (Krasnije Krila), kao i centar sa Arizona Stejta Pateev.

Ostali su: Koponen, Dzejms Agustin, Vjalcev, Monja, Pol Dejvis i Kresimir Loncar.

Imaju mozda najbolji trio(kvarter) plejmejkera u Evropi.
Hezonja

Postby VMJunior » 30 Sep 2013, 12:34

Hehe, Himki bio pred raspadom a sada su po meni i jaci nego prosle sezone kada su mogli i na F4 da odu kako su dobro igrali.
VMJunior

Postby Tegi » 30 Sep 2013, 14:00

Ritas i Riga je derbi cetvrtfinala. VEF je prosle sezone imao odlicnu ekipu, uz Real i Sasari mozda najbolju prangijasku u Evropi. Rouland, Janicenoks, Bertin buraz, Zavackas, sve sjajni suteri. Od njih je ostao samo Janicenoks. Danielsa je zamenio Laval iz Rome, dosta kvalitetniji igrac od Danielsa. Mislim da ce moci da pokrpi sve rupe pod kose. Dosta podseca na Lazmea, cudi me da nije zavrsio u boljem klubu. Uz njega pod kosem ce biti stariji Berzins ( videli smo na EP-u da je odlicno drvo ). Tako da imaju respektabilnu unutrasnju liniju u evropskim okvirima. Sumnjam da je novi plej Braun bolji od Roulenda, koji je imao neverovatnu sezonu. Delininkaitis je iskusan i pouzdan kombo, bice im od koristi. Trener im je i dalje Butatutas, bivsi litvanski selektor.
Gledao sam Rigu prosle sezone i problem im je bila centarska linija. Bili su smrt za sve favorite iz VTB-a. Ako ovaj Braun valja nesto, ocekujem da igraju finale kvalifikacija. Proiv Himkija mislim da niko nema sanse, tako da ce po meni uz Valensiju da budu glavni favorit EK-a. Bolja verzija letonske reprezentacije. Neodoljivo su podsecali na proslogodisnji Sasari, verujem da su sada jos bolji.
Ne znam koja je kvota na njih proitv Ritasa, ali vredi staviti dvojku.

Steta sto Vareze nije zadrzao okosnicu ekipe, mogli bi da pomrse racune Himkiju, no sta je, tu je. :D
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Hezonja » 30 Sep 2013, 14:06

3.25 je na Rigu :)

VALUE je, ali i Ritas se pojacao + domacini.

Oldenburg mi je neki favorit za iznenadjenje, jer su ostali gotovo nepromenjeni.SAmo je napravljena zamelna Burell-Aleksandrov.

EDIT: Bice prenosa na sajtu Evrolige ovih kvala.
Hezonja

Postby Tegi » 30 Sep 2013, 14:17

Hezonja wrote:3.25 je na Rigu :)

VALUE je, ali i Ritas se pojacao + domacini.

Oldenburg mi je neki favorit za iznenadjenje, jer su ostali gotovo nepromenjeni.SAmo je napravljena zamelna Burell-Aleksandrov.

Oldenburg bi trebalo da prodje Vareze. Ritas je menadzerskiji klub od Mege. Ma nema Glinijadakis nikave veze sa Miskom. :biggrin: Plasim se da sudije ne poguraju Litvance da bi prodavali karte u zavrsnici. Inace, Riga je daleko kvalitetnija, pre svega pod kosem, a i sutersku su potentniji.
Moze li Banvit da izbaci Himki, slabo ih poznajem, ali imaju par vrlo zanimljivh igraca. Ne treba zaboraviti da su prosle sezone izbacili Efes u turskomplejofu. Vodi ih Itudis, Zeljkov pomocnik. Dobar ispit za njega.
Inace, ove kvalifikacije bi trebalo da budu daleko kvalitetnije od prethodnih. Kao i prosle godine, tu su Ostende i Nimburk. Himki je dosta bolji od Uniksa. Oldenburg i Ulm su tu negde. Kantu je ispred Varezea. Ali su Riga, Ritas i Banvit daleko bolji od tadasnjih Donjecka, Le Mana i Lukoila.
Bice bas zanimljivo. Posle Rige navijam za Oldenburg. :hatman:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby skeva » 30 Sep 2013, 14:19

Sta se na kraju desilo sa trecim mjestom u ABA koje vodi u kvalifikacije? Ne vidim neku ABA ekipu?
nolinjo wrote:stime sto je gagic najbolji defanzivni centar evropske kosarke
skeva

Postby Tegi » 30 Sep 2013, 14:19

skevurina wrote:Sta se na kraju desilo sa trecim mjestom u ABA koje vodi u kvalifikacije? Ne vidim neku ABA ekipu?

Igokea odustala.
Tegi

Postby skeva » 30 Sep 2013, 14:21

Znam da je odustala, nego zar onda ne bi trebao neko sledeci na tabeli da ide u kvalifikacije, Radnicki, Buducnost, Cedevita...
nolinjo wrote:stime sto je gagic najbolji defanzivni centar evropske kosarke
skeva

Postby Hezonja » 30 Sep 2013, 14:24

Dejvid Blu se ipak vraca u Makabi.
Hezonja

Postby Tegi » 30 Sep 2013, 14:26

skevurina wrote:Znam da je odustala, nego zar onda ne bi trebao neko sledeci na tabeli da ide u kvalifikacije, Radnicki, Buducnost, Cedevita...

Ne, mislim da je Vareze dobio Igokeino mesto.
Tegi

Postby Hezonja » 30 Sep 2013, 14:30

Odustali su i Makabi Haifa, ZZ Leiden, Roma i Lukoil.

Himki i Vareze su dobili WC.

Image
Hezonja

Postby Tegi » 30 Sep 2013, 18:31

Sada znam zasto Laval ne igra u nekom jacem klubu. Mentol je. :biggrin:
Tegi

Postby nolinjo » 30 Sep 2013, 19:49

Tegi wrote:Sada znam zasto Laval ne igra u nekom jacem klubu. Mentol je. :biggrin:

jel to onaj laval sto igro negde u italjianskoj ligi prosle godine ?
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Hezonja » 30 Sep 2013, 19:53

nolinjo wrote:
Tegi wrote:Sada znam zasto Laval ne igra u nekom jacem klubu. Mentol je. :biggrin:

jel to onaj laval sto igro negde u italjianskoj ligi prosle godine ?

Taj.
Hezonja

PreviousNext

Return to Evropska košarka